Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (2039. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: menvenes Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.788
Cevap
602
Favori
1.990.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20362037203820392040
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsun F serisinde ilk defa kısa atımlı ve daha küçükdaha küçük bir subwoofer kullandı. İki sürücü olması son güç noktasında diğer büyük subwooferlardan geride bırakmıyor. Buna karşın uzayan bir baş performansı arayan ve buna Alişanlar için, beklenti daha farklı oluyor. Bu durum F serisinin, D serisinden daha aşağıda olduğunu göstermiyor, kullanıcı alışkanlıklarının eski modelden memnuniyetinin sürmeyeceği endişesiyle bu kanaatleri varılıyor.

Saygılarımla,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aslında arka hoparlörlü Sound barlar piyasada olduğundan beri, Amfili sistemlerle yarışa bildiğine forum konularında bu başlık altında çok konuştuk. Zaman zaman konumuzu ziyarete gelen amfi severler, Sound Bar kullanıcılarıni küçümseyen cümlelerle, yaptıkları hatayı (!) yüzlerine çarparlar. Ses mühendisliğinin geldiği noktada, sinema için devasa hoparlörler yerine, birbiriyle uyuşan parçaların oluşturduğu, arkada hoparlörleri olan ses sistemlerinin yeterli etkiyi ev ortamlarında Verebildi bir gerçek. Bundan 15 sene önce yani SOUNDBARlar yerine, DVD’i amfi’i birleşik sistemlerin olduğu dönemde de yine anfi, diğer ses sistemleri savaş vardı. Ancak o sistemlerinde kablolu olması dileğiyle, sesleri kaliteli olsa da, biraz daha maliyeti katlanarak amfi sistem almak daha doğru geliyordu. Kablosuz sistemlerin gelişmesi, TV’den telefona, telefondan ses sistemlerine kadar, kayıpsız ses formatlarının kablosuz iletilmesini de ilavesi ile ve tabii ki bekar değilseniz, eşlerin korkusundan; kablosuz sistem her şekilde amfilere karşı üstünlük sağladilar. Mesela ben, en son amfi sistemi eve beş sene önce aldım ama sanırım bir daha almayı kabul ettir emem. İşte burada sound barlar benim imdadıma yetişir, bir çok kişinin yetiştiği gibi. Bunun yanına özellikle anfi sistemlerdeki merkez kanal ses sorununu, Samsung SOUNDBARların 850 serilerinden temiz ses (berrak Ses) ile aşmış olmaları ve kablosuz arka hoparlörlerin de gelmesiyle hatta atmasını da ilavesiyle ses severleri amfilere karşı ikna ettiler. Sizin gibi amfi kullanıp, Sound borulardan dile getirenlerin bu konuya yazması, yıllardır söylediklerimizin de bir nevi ispati. Cihazınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Saygılarımla,

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzelde özetlediniz yıllardır amfili sistem kullanırım fakat verimdi amfileri çok ısınan ve görüntü işleme teknolojileri vardır klasik bir Avr sistem bir amfi ile bütün kanallara gücü dağıtır ve her kanal 100w rms olsa bile amfi ısınınca korumaya geçer iyi verim alamazsınız ve bir çok amfi kullanmış biri olarak söylüyorum denon harman Sony Samsung q990 da ise her sürücünün ayrı amfisi var ve 24 tane hoparlörün ayrı amfisi var yani halk dilinde hoparlörlerin hepsi aktif hoparlörler ve sadece merkez amfi yönlendirici var buna cihazları çok verimli yapıyor ve d class amfisiyle çok az enerji tüketip daha güçlü yapıyor arkasına 2 HDmı çıkışı 4k 120 hz destekleyen VİDEO İŞLEME yapmaz sadece gelen sinyalı gönderir ve Buda çok verimli cihazı hiç ısıtmaz çok verimli bir cihaz olmuş olur bu rakiplerinde Lg s95 ve Jbl bar 1300 de böyle çalışmaz video aşamasında daha kısıtlı sorunlar yabancı forumlarda vardır genelde herkes ps5 x box Tv bağlar q990f ordada öne geçiyor en sorunsuz sinyan yansıtmasına sahip bir cihaz yapıyor yani işin özeti artık Avr sektörü bitmiş ve Samsung harman kardon Jbl marant denon polk infinity bw gibi markaları satın almanın verdiği teknolojiyi çok iyi kullanmış

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne demek istediğinizi çok iyi anladım, ancak paylaşımımda da belirttiğim gibi temel amacımız tv'nin sıradan sesinden kurtulmak. Sonuçta apartman dairesinde yaşıyoruz ve istesek de ev içinde komple bir sinema deneyimi yaşamak gibi bir beklentimiz yok. Hatta ilk etapta harici subwoofer olmayan basit iki kanallı soundbar alsak yeter diye düşünürken, 10 bin TL bütçe ile alabileceğimizin en iyisini alalım diyoruz. Ama 990 serisi almadıktan sonra diğer soundbarlar arasında bir fark yok, en ucuzunu alın geçin diyorsanız bunu da bilmek isterim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gone With The Wind kullanıcısına yanıt

990 almadiktan sonra digerleri ayni demek insafsizlik olur. Samsung bu konuda iyi bir marka oldugu icin bu markada cikabileceginiz en yuksek butcedeki modelleri tercih edin diyelim. 7 serisini referas alin. Alti. Ustu. Bu sekilde daha dogru karar verirsiniz.

saygilarimla.

avr sektörü bitmez soundbarlar gerçek surround deneyimi veremez... sound barlardan nefret edende çok...

Q990 bir orta üst segment Avr den daha iyi surrond bence onu kullanmayan öyle diyor ha şunu desen anlarım Avr deki arka enstrüman lar desen marantz denon sicak tonlaması Sony nötr detaylı sesi yamahanın müzikal ve stereo üstün olmasını desen anlarım ama surrond konusunda q990 daha iyi ve Avr li sistemden geçtim sinema konusunda q990 bir çok Avr geride bırakır çok takıntılıysanız stereosunu sevmezsini ki oda çok iyi

• İyi akşamlar bende q990f soundbar kullanıyorum. Remux Blu-ray filmlerde kayıpsız ses almak için zidoo gibi bir mediaplayer mı? yoksa android box gibi cihazlar kullanarak da kayıpsız ses alabilir miyiz? Ses konusunda aralarında bir fark var mıdır? Not sadece ses üzerinden değerlendirirseniz sevinirim.

Arkada hoparlorleri olan sistemler ile avr’nin farki yok. Eger sadece bar ve subwoofer olan soundbarlari konusuyorsak, tabi ki gercek surround veremez.

• Merhabalar tv olarak tcl 65c755 kullanıyorum. Yaklaşık 10 yıllık lg nb3530 soundbari mi sattım iki kumanda kullanmak istemiyorum tek tv kumandasiyla kullanmak istiyorum. Bütçem yaklaşık 10k civarı cok az üzerine de çıkabilirim. Ilk olarak samsung b650f baktim bütçe doğrultusunda ancak dolby sertifikası yokmuş sanırım. Genel kullanım amacım ps5 ve film izlemek son olarak lg s70ty ve samsung q600f modellerine baktım. Hangisini önerirsiniz yada farklı bir öneriniz var mıdır? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drax* -- 23 Eylül 2025; 15:1:41 >
  • Zundap53 Z kullanıcısına yanıt

Hocam bende JBL BAR 1000 MK2'yi bekliyorum ancak henüz hiç bir yerde yok, ne zaman geleceğine dair bir bilgi de bulamadım. Güncel bir haber yakalarsanız lütfen paylaşın haberdar olalım.

tv samsung ise next start pro 4k

amazonda hala indirimde ise 1600-1700 tlye bedava

sorun telefon açıp distribütörü aztek teknoloji benim bildiğim ama ucuza getireceklerini sanmam

Yanlız q990f nin rakibi jbl var 1300 x , 11.1.4 kanal. Jbl bar 1000 mk2 ise 7.1.4 kanal.

Birazda bu insanların algı yönetimi q990d 1 tane 8 inç sürücü ama büyük kabin vardı oda insanları dolu bas hissettiriyordu q990f aldığımda bende şaşırdım küçücük bas kutusu var fakat Avr sistemlerin mantığı gibi 2 tane 8 inç aktif bası var yani 20 cm lik bende yere koymak yerine Tv ünitesinin üstüne koydum ve daha güzel bas vermeye başladı bu biraz algı meselesi q990f her açıdan q990d den iyi sürücü olsun basları olsun

Ses düzeyini de artıramıyorum Tv nin. Bu kadar etkisiz olacağını bilsem Samsung tv almazdım.

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.