Merhaba Arkadaşlar Epson yazıcı almayı düşünüyorum. Epson Yazıcılarında iki farklı Durabite ve Claria mürekkep kullanıyor. ikisi arasındaki fark nedir? ben öğrenci olduğum için genelde siyah renkli çıktı alacağım. renkli çıktı çok az alırım. uzun süre çıktı almayacağım günlerde olacak bazı yorumlarda okudum uzun süre çıktı almayınca kartuş kafasında tıkanma oluyormuş bunun bir çözümü var mı? Bir diğer sorum alacağım yazıcının Orjinal kartuşlarının ve Muadil Mürekkep Kartuş dolum setininde uygun fiyatlı olmasını istiyorum. Forumda yaptığım araştırmalarda genelde en çok tavsiye edilen Epson Modelleri Xp202, 205 ve SX435W bu yazıcıların aralarındaki fark nelerdir? Bu modeller arasında kalıcı hatası olmayan sorunsuz kullanacağım model hangisidir? daha önce Canon mp140 modelini kullanmıştım. ürünü özensiz kullanmama rağmen hala sağlam tek sorunu kolay dolum setlerinin olmaması ve devamlı mürekkepleri kendim doldurduğum için yazıcıdan sesler gelmeye başladı. İlk defa Epson marka yazıcı alacağım için memnun kalır mıyım? kullanan arkadaşların ve İşin ehli yazıcı Üstadlarının olumlu olumsuz yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
durabrite epsonun pigment özellikli mürekkebi düz kağıda baskılarda clariadan daha parlak durur. suyla temasta dağılmaz foto baskısında clariadan daha dirençlidir kalitesi düşük fotoğraf kağıtlarında bile extra durumlar dışında solma/uçma yapmaz ancak foto baskısını mat verir. claria epsonun dye bazlı mürekkebidir fotoğraf yazıcılarının kullandığı mürekkeptir pigment kadar dirençli değildir o yüzden muhakkak kalitesi yüksek foto kağıdı kullanmak gerekirki zaman içerisnde solmalarla karşılaşılmasın. Ancak fotoğraf baskısında en iyi sonucu claria mürekkeple alabilirsiniz bu mürekkeple basacağınız fotolar (yazıcınında kalitesiyle doğru orantılı olarak) canlı ve parlak olacaklardır.
sx435 xp202-205'ten daha özelliklidir ancak piyasada artık bulabileceğinizi zanetmiyorum. eğer bulursanız kaçırmayın. bulamazsanızda eğer hız sizin için önemli değilse xp202 işinizi görecektir. epsonlar kolay dolum kartuşlarıyla birlikte dolum yaparak kullanacak kişiler için en iyi tercihtir zira dolum için üretilen bu şeffaf tıpalı ve oto reset kartuşlar orjinale yapılan dolumlardan çok daha randımanlıdırlar. bu kolay dolum kartuşundan bir kereye mahsus almanız gerekecek. xp 202 orjinallerde claria sx435 ise orjinallerde durabrite kullanır bence claria alın gitsin bu mürekkebi makineler daha rahat püskürtebiliyor. uzun süreli beklemelerde ise kuruma yapar orjinalde kullanılsa yapar eğer bu kullanmama durumu kaçınılmazsa lazer alın mürekkepliye hiç yönelmeyin.
quote:
Orijinalden alıntı: chungkingexpress
durabrite epsonun pigment özellikli mürekkebi düz kağıda baskılarda clariadan daha parlak durur. suyla temasta dağılmaz foto baskısında clariadan daha dirençlidir kalitesi düşük fotoğraf kağıtlarında bile extra durumlar dışında solma/uçma yapmaz ancak foto baskısını mat verir. claria epsonun dye bazlı mürekkebidir fotoğraf yazıcılarının kullandığı mürekkeptir pigment kadar dirençli değildir o yüzden muhakkak kalitesi yüksek foto kağıdı kullanmak gerekirki zaman içerisnde solmalarla karşılaşılmasın. Ancak fotoğraf baskısında en iyi sonucu claria mürekkeple alabilirsiniz bu mürekkeple basacağınız fotolar (yazıcınında kalitesiyle doğru orantılı olarak) canlı ve parlak olacaklardır.
sx435 xp202-205'ten daha özelliklidir ancak piyasada artık bulabileceğinizi zanetmiyorum. eğer bulursanız kaçırmayın. bulamazsanızda eğer hız sizin için önemli değilse xp202 işinizi görecektir. epsonlar kolay dolum kartuşlarıyla birlikte dolum yaparak kullanacak kişiler için en iyi tercihtir zira dolum için üretilen bu şeffaf tıpalı ve oto reset kartuşlar orjinale yapılan dolumlardan çok daha randımanlıdırlar. bu kolay dolum kartuşundan bir kereye mahsus almanız gerekecek. xp 202 orjinallerde claria sx435 ise orjinallerde durabrite kullanır bence claria alın gitsin bu mürekkebi makineler daha rahat püskürtebiliyor. uzun süreli beklemelerde ise kuruma yapar orjinalde kullanılsa yapar eğer bu kullanmama durumu kaçınılmazsa lazer alın mürekkepliye hiç yönelmeyin.
Sayın hocam cevabınız için teşekkür ederim. zaten benim çok takıldığım nokta mürekkep araştırmalarımda Epson bu noktada uygun gözüyor. hız olarak ise 202 çok mu yavaş? 202 ve 435 dakikada siyah kaç sayfa baskı veriyor? birde 202 ve 435'in orjinal kartuş fiyatları uygun mu?
xp202-205 yanlış hatırlamıyorsam dakikada 8-9 civarı siyah 4 civarıda renkli baskı verir. sx435 biraz daha hızlıdır ama çokda değil. WF25 serisinide (2510-20-30-40) inceleyin bunların fax ve adf gibi ek özelliklerde vardır xp202'den biraz daha hızlıdırlar. orjinal kartuşlarda durabrite kullanırlar.
bence orjinalle uğraşmayın hiç, dolan kartuşlarla baskı maliyetinizi çok çok aşağılara çekersiniz kalitede orjinali aratmaz. (doğru düzgün bir mürekkeple tabi)
üstad xerox yazıcıda bir numara 860.000 de olan yazcısını gördüm faal olarak hala çalısmakta olan. bilgisayar teknikeriyim ben anlaşmalı bankaların tüm donanımlarına bakıyoruz. üstad tecrübeme güvenerek söylüyorum xerox olsun çamurdan olsun derim sana
Cevabınız için Sağolun hocam eğer bulabilirsem SX435w alacağım.