Şimdi Ara

Ayak Parmaklarım Yapışık !!! (SS li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
27.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birisi babanda yoksa sende de olmamalı falan yazmış evlatlıksın demiş

çekinik taşınmıştır
    yada mutasyona uğramışsındır

edit:pardon beyler Y kromozumnda çekinik olmayacağını unumuşum
    sonuç: arkadaşlar haklı sen evlatlıksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kungfukid -- 30 Mayıs 2013; 15:49:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

birisi babanda yoksa sende de olmamalı falan yazmış evlatlıksın demiş çok güldüm ona.

çekinik taşınmıştır
    yada mutasyona uğramışsındır

Bu gen Y kromozomunun homolog olmayan bölgesinde bulunur. Yani baskın yada resesif olmasi fark etmez. Babada bu hastalık varsa tüm erkek çocuklarda görülür. Kız çocuklarını etkilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ayak mevzusunu ilk ben çıkartmıştım bilen bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don't Wake Me Up

Lizozom terk

Şu konudaki doğru mesajlardan biri bu, biri de az yukarıda hemen.

Biri bi taş atmış kuyuya, 40 akıllı çıkaramamış.

Kalıtsal olabilir de olmayabilir de, el/ayak parmakları oluşacağı sırada aradaki perdeler lizozomlar tarafından otoliz(?) oluyordu. Otoliz miydi hatırlayamadım, unutmuşum biyolojiyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

quote:

Orijinalden alıntı: -Mercedes-

quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

quote:

Orijinalden alıntı: KükenmezTalem

biyoloji 11.sınıf konusu

y kromozomuna bağlı kalıtılan hastalıklar
    ayak parmak yapışıklığı

babanında yapışıktır kesin .. yapışık değilse ya sen evlatlıksın yada baban değil :)

y kromozomuna bağlı diye birşey yok. Parmak yapışıklığı daha birçok genetik hata da vardır.

Cahillik akiyor.

Bu olay sadece erkeklerde olur mesela kulak killiligi da sadece erkeklerde olur.Bilip bilmeden konusmayin.

Bu arkasin tum erkek cocuklari da yapisik parmakli olacak.

Benim çocuklarım yapışık parmak mı olucak şimdi?

Öyle birşey yok. Yapışık olabilir bir ihtimal ama olmaya da bilir. Sendeki yapışıklığın nedenini bilmediğimiz sürece birşey diyemeyiz.

Bana cahillik akıyor dediği mesajı silmiş bulamadım ama kendisi lise bilgileriyle konuşuyor ben üniversite. Kimi neyle itham ettiğine dikkat etsin.

Edit: Buldum bloklamışım liseliyi o yüzden görmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 30 Mayıs 2013; 16:12:28 >

• Benimde öyle kardeşim büyütülecek birşey değil. Ayağımı gören arkadaşlarımda çok şaşırdılar görünce şaşılacak birşey yok başkalarında da oluyor. Babadan oğula geçecek diye birşey de yok babamın öyle değil mesela ama üst akrabalarda varmış genetik olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 30 Mayıs 2013; 16:33:38 >
  • çocuğuna bıraktığın mirasa bak! yapışık parmak
    evlenme sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi başka bi yerin göbeğine yapışık değilmiş
  • Düşman Başına
  • Eller de senin mi

Ayak Parmaklarım Yapışık !!! (SS li)
  • genetik olan yapışıklıklar da vardır genetik olmayanlarda liselerde genetik çocuğum diye söylenip geçiliyor. 3.ve 4 . parmaklar genelde genetik olarak yapışık oluyor.sizin 2. ve 3. parmaklarınız yapışık. istisnalar tabi ki vardır. ilk 3 yaşınıza kadar kolay bir operasyon ile düzeltebilirdiniz sorunu fakat 3. eklemlere denk gelmediği için sizi zorlamıyordur diye düşünüyorum.

geçmiş olsun. Bir de şu SS i tıklayınca açılacak şekilde yap yada küçük resmini koy ,birden kocaman ayak görünce insanını içi kötü oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KekiR -- 30 Mayıs 2013; 18:32:20 >
  • Ayaktan yaş tahminime göre 15 yaşındasın doğrumu?
  • FOTOŞOK.Millet ciddi ciddi yorum yapmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: FC Schalke 04

quote:

quote:

biyoloji 11.sınıf konusu

ayak parmak yapışıklığı

babanında yapışıktır kesin .. yapışık değilse ya sen evlatlıksın yada baban değil :)

Doğuştan yapışık.Babamda yada annemde yok.

en iyi ihtimal evlatlıksın

y kromozomuna bağlı bir hastalık bu babanda olması şart yani

Saçmalamanın ötesindesin.Aynı şekilde hastalığı olan 2 tanıdığım var.Ne annesinde var nede babasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

quote:

biyoloji 11.sınıf konusu

ayak parmak yapışıklığı

Saçmalamanın ötesindesin.Aynı şekilde hastalığı olan 2 tanıdığım var.Ne annesinde var nede babasında.

Y kromozomu ile taşınan böyle bir hastalık var, Bu hastalık eğer arkadaşın genetiğine bağlıysa bildiğin bu adam evlatlık, diğer ihtimali söylemek bile istemiyorum

bu hastalığın genetiğe bağlı olmayan çeşidinin de olduğunu arkadaşlar söylüyor, olabilir bilgim yok.

nerede saçmalamışım allahını seversen anlat, aydınlat beni Prof. of Human Genetics

saçmalamanında ötesine geçmişim bak hele

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biyoloji 11.sınıf konusu

ayak parmak yapışıklığı

Y kromozomu ile taşınan böyle bir hastalık var, Bu hastalık eğer arkadaşın genetiğine bağlıysa bildiğin bu adam evlatlık, diğer ihtimali söylemek bile istemiyorum

bu hastalığın genetiğe bağlı olmayan çeşidinin de olduğunu arkadaşlar söylüyor, olabilir bilgim yok.

nerede saçmalamışım allahını seversen anlat, aydınlat beni Prof. of Human Genetics

Genetik olanıda var genetik olmayanı var.Fakat senin alıntıladığım cümlede sen sadece genetiğe bağlıyorsun bu hastalığı bu yüzden saçmalamışsın dedim.

Bakınız:http://sukruyazar.com/ameliyatlar/plastik_cerrahi/bitisik_el_ayak.html

Hastalığın çoğu hastalardaki genel nedeni anne karnındayken birleşik olak el ve ayak parmaklarının ayrılmaması

• quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

benim kardeşimin ayağı da böyle. ne bende ne de diğer kardeşim de var. ama en küçük kardeşimde var

sizin tüpçününde yapışık mı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biyoloji 11.sınıf konusu

ayak parmak yapışıklığı

Genetik olanıda var genetik olmayanı var.Fakat senin alıntıladığım cümlede sen sadece genetiğe bağlıyorsun bu hastalığı bu yüzden saçmalamışsın dedim.

Bakınız:http://sukruyazar.com/ameliyatlar/plastik_cerrahi/bitisik_el_ayak.html

Hastalığın çoğu hastalardaki genel nedeni anne karnındayken birleşik olak el ve ayak parmaklarının ayrılmaması

Öyleyse saçmalamış değil eksik söylemiş oluyorum

• askere almazlar seni, aslında yeni sistemle alıyorlarda 1ay sonra geri gönderiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edizz

askere almazlar seni, aslında yeni sistemle alıyorlarda 1ay sonra geri gönderiyorlar.

25 yaşındayım.askerden 18 ocak da geldim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.