Şimdi Ara

HTC ChaCha Hafıza Sorununa Kesin Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En başından belirteyim yaptığınız her şeyde sorumluluk size aittir. Cihazda açılmama gibi bir durum söz konusu olursa eğer yardım etmekten başka çarem yok.

Bildiğimiz gibi Htc Chacha cihazında hafıza sorunu başgöstermekte. Bunun bir çözümü artık var. İlk olarak cihazımızın rootlu olması gerekiyor. Adım adım uygulamaya geçeceğiz. Her adımı düzgünce okumanızı tavsiye ederim;

Ben yaptıktan sonra rehberim tamamen silindi. Başka telefona taktığımda görüyor fakat benim cihaz görmüyor. bluetooth ile tek tek aktardım sorun yok. yedek almayı unutmayın.

1-İlk olarakhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1665828 'e girerek ''Release no.: 20120724 Click here to download. Use the temp link below.'' yazan yerdeki Download kısmına tıklıyoruz. Alttaki dosyayı indirmeyin o işinize yaramaz. Boşuna alan kaplar.

2- Telefonu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve indirdiğiniz romu SD kartın içine direk atın. Attıktan sonra Güç tuşu + ses kısma tuşuna basarak recovery menu ye gelin. Wipe data factory reset yapın. Ardından rom u yükleyin. !!Reset ATMAYIN!!

3- ((Önemli Kısım)) Rom u flashladıktan sonra recovery menu den Avanced>Partition SD cart> 256k>32 kısmına gelin ve sd kartı bölmesini bekleyin. Böldükten sonra reset atın. Açılması uzun sürebilir.

4- Telefon açıldıysa dediklerimi eksiksiz yapmışsınız demektir. Hareketli duvar kağıdının yerine başka bir şey seçin telefonu boşuna kasmasın.

5- Normal tarayıcıdan 1mobil markt yazarak indirin. İlk önce a2sd yazın indirin. Daha sonra Link2SD yi indirin. 1mobile market ten istediğiniz bir browseri indirin ve Blackmart alpha ve Slide Me marketi indirin. Facebook- twitter- whatsapp gibi uygulamaları da indirdikten sonra Link2SD ye girin. Root erişime izin verin ve SD kart alanını her soruşunda ext2 olarak seçin. Olmadı falan diyecek kafanıza takmayın sorun yok böyle dese de olur.

6- Link2SD ile indirdiğiniz uygulamaları market dahil SD ye taşıyın. Bütün uygulamaları bu şekilde taşıyın. Şu an bende 4 sayfa uygulama var ve doluluk oranım 14mb. Benim sorunum bu şekilde ortadan kalktı. Umarım sorun sizde de kalmaz.

Sorularınızı burdan sorabilirsiniz. Yanıt vermeye çalışacağım.

SS ' ler en yakın zamanda eklenecektir. Takipte kalın.

• Teşekkürler
  • bu yöntem işe yarıyor mu acaba?
  • Linkten indirdiğimiz romu Zip dosyası olarak mı atıyoruz ? Yoksa sıkıştırılmış klasörden çıkarıp mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coming

bu yöntem işe yarıyor mu acaba?

Kesinlikle işe yarıyor, kendi cihazımda denemiştim.

Zip olarak atmalısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön kamera vs çalışıyor mu? yada çalışmayan özelliği var mı. çok merak ediyorum gün içinde yapacagım.
  • quote:

ön kamera vs çalışıyor mu? yada çalışmayan özelliği var mı. çok merak ediyorum gün içinde yapacagım.

Hocam cihazı kullanmayalı çok oldu, ekranda sorun var ve onu da henüz halledebilmiş değilim. En son çalışmayan bir fonksiyonu oldugunu hatırlamıyorum. Sanırım Facebook tuşu aktif değildi. Fakat kamerada vs. sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım. Peki dediğiniz yöntemle şu aşağıdakilerden birisini yükleyebilir miyiz? Belki bilginiz vardır. Çok teşekkürler cevap yazdığınız için.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2365533
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2322072

• quote:

Anladım. Peki dediğiniz yöntemle şu aşağıdakilerden birisini yükleyebilir miyiz? Belki bilginiz vardır. Çok teşekkürler cevap yazdığınız için.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2365533
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2322072

xda da neredeyse bütün romları denemiş olmama rağmen bu rom hakkında bir bilgim yok. Kullanmadan da kullanabilirsiniz demek istemiyorum. 1. Linkteki romda şarj pek fazla dayanmaz cpu hız ayarlarıyla oynanmış. üstüne bir de 3G açık dolaşırsanız 4 saat sürmeden şarj biter. Cihaz hızlandıgı gibi bataryanın ömrü da hızla biter. Pek faydalı bir rom olmamış.

Benim önerim orta alt seviye cihazlar için en iyisi Cm romlar. Chacha için yanlış hatırlamıyorsam 10.1 de vardı fakat ingilizce olduğu için kurmamıştım. Cm 9 da en iyi verimi alacağınıza inanıyorum. Eğer bir sorun olursa ben sürekli burdayım. Yardımcı olurum inşallah.

• Merhaba. recovery menuye geldikten sonra telefon siyah bir ekranda kalıyor. indirdiğim zip dosyasını dogrudan bellegin icine attım. Ayıklama modunu aktiflestirdim  HTC ChaCha Hafıza Sorununa Kesin Çözüm

2- Telefonu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve indirdiğiniz romu SD kartın içine direk atın. Attıktan sonra Güç tuşu + ses kısma tuşuna basarak recovery menu ye gelin. Wipe data factory reset yapın. Ardından rom u yükleyin. !!Reset ATMAYIN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coming -- 23 Ocak 2014; 23:23:03 >

• quote:

Merhaba. recovery menuye geldikten sonra telefon siyah bir ekranda kalıyor. indirdiğim zip dosyasını dogrudan bellegin icine attım. Ayıklama modunu aktiflestirdim  HTC ChaCha Hafıza Sorununa Kesin Çözüm

2- Telefonu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve indirdiğiniz romu SD kartın içine direk atın. Attıktan sonra Güç tuşu + ses kısma tuşuna basarak recovery menu ye gelin. Wipe data factory reset yapın. Ardından rom u yükleyin. !!Reset ATMAYIN!

Ocam cihazınız rootlu mu? Cwm recovery yuklu mu? Daha önce rom yüklediniz mi

• hayir cihazi yeni satin aldim. neyse bu isi beceremeyecegim gibi gorunuyor size de yuk oldum iyice hic ugrasmasam daha iyi olacak

• quote:

hayir cihazi yeni satin aldim. neyse bu isi beceremeyecegim gibi gorunuyor size de yuk oldum iyice hic ugrasmasam daha iyi olacak

Hocam ilk önce cihazda root yetkisi olmalı en başında belirtmiştim. Sonra cwm recovery yüklemelisiniz yoksa recovery menuye giremezsiniz.

• Baştan aşapğı okudum orayı nasıl atlamışım ki aceleden olsa gerek. Başka bir sitede buldugum bu yazıdan sonra ERROR[190]: ROM IS NOT UPDATED yazıyor burda kaldım. Yanlış mı ilerliyorum? İlk önce botloader unlock gerekli mi.

ilgisayarımıza HBOOT un güncel versiyonunu ****.Bunun sayfanın aşağısında bulunan listeden uygun olanın yanındaki download butonuna tıklayacağız. Burada dikkat !! Listeden yanlış dosyayı indirmeyin. HTC TUR 1.57.468.2 (bu rakam ilerleyen tarihlerde gelen güncelleme sonucu değişebilir fakat HTC TUR kalıcıdır) yazanın yanındaki download a basın. Yada buraya tıklayarak HTC TUR HBOOT güncelleme 1.10 dosyasını indirin. ( 1.57.468.2 versiyonu itibariyle geçerli dosyadır. yeni güncelleme yapıp 1.57.468.3 olanlar bu dosyayı değilde sitedeki dosyayı indirmesi gerekir. )
  • quote:

Baştan aşapğı okudum orayı nasıl atlamışım ki aceleden olsa gerek. Başka bir sitede buldugum bu yazıdan sonra ERROR[190]: ROM IS NOT UPDATED yazıyor burda kaldım. Yanlış mı ilerliyorum? İlk önce botloader unlock gerekli mi.

ilgisayarımıza HBOOT un güncel versiyonunu ****.Bunun sayfanın aşağısında bulunan listeden uygun olanın yanındaki download butonuna tıklayacağız. Burada dikkat !! Listeden yanlış dosyayı indirmeyin. HTC TUR 1.57.468.2 (bu rakam ilerleyen tarihlerde gelen güncelleme sonucu değişebilir fakat HTC TUR kalıcıdır) yazanın yanındaki download a basın. Yada buraya tıklayarak HTC TUR HBOOT güncelleme 1.10 dosyasını indirin. ( 1.57.468.2 versiyonu itibariyle geçerli dosyadır. yeni güncelleme yapıp 1.57.468.3 olanlar bu dosyayı değilde sitedeki dosyayı indirmesi gerekir. )

Hocam root olmak için htc bootloader kilidini kırmalısınız. Ben nasıl yapıldığını tam olarak hatırlamıyorum htc nin sitesinden kod alıyorduk internetten araştırmanızı tavsiye ederim

• Sonunda telefona root yetkisi kazandırdım. Bootloader unlocked de yaptım. Link2sd programını kurdum denemek için uygulamalar sdkarta taşınıyor. Sadece rom atmak kaldı ancak şu recovery kafamı karışştırdı farklı şeyler mi
  • quote:

Sonunda telefona root yetkisi kazandırdım. Bootloader unlocked de yaptım. Link2sd programını kurdum denemek için uygulamalar sdkarta taşınıyor. Sadece rom atmak kaldı ancak şu recovery kafamı karışştırdı farklı şeyler mi

Recovery mod a girebiliyormusunuz yoksa hata devam ediyormu

• giriliyor şimdi
  • quote:

giriliyor şimdi

Tamam öyleyse indirdiğiniz rom u zip dosyası olarak cihazın içine atın ve recovery den yükleyin.wipe data factory reset yapın. Bu işlem cihazdaki bilgilerinizi sıfırlar.

İlk mesajı tekrar okudum benim rehberim silinmiş, siz yedek almayı unutmayın gmail hesabına vs.

• Attıktan sonra Güç tuşu + ses kısma tuşuna basarak recovery menu ye gelin. Wipe data factory reset yapın. Ardından rom u yükleyin. !!Reset ATMAYIN!!

HTC ChaCha Hafıza Sorununa Kesin Çözüm

böyle bir ekrnda kaldı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.