Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (859. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35.130
Cevap
336
Favori
2.377.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Giriş
  • Toyota Corolla aracın En Büyük sorunu MOTORLARIDIR...Bunun dışında MALZEMEDEN-İŞÇİLİKTEN ciddi manada ÇALMIŞLAR...Eski kasa Corolla nerde Yeni kasa Corolla nerde...ARADAKİ FARK KIYASINDA DIŞ KASA YENİLİĞİ HARİÇ BARİZ BİÇİMDE ESKİ KASA COROLLA DAHA KALİTELİ DAHA DETAYLI İŞÇİLİĞE SAHİP.

Bana Toyota Corolla araç çekiyor deme...Sen bir git Yeni kasa Ford Focus aracı yolda sür kullan ondan sonra Toyota Corolla çekiyormu yoksa KAĞNI ARABASIMI hep birlikte görelim.

TOYOTA MARKA ALMA ALDIRMA BU FİRMANIN POLİTİKASININ ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN...Müşterisini Saf ve Enayi sanan LANET bir firmadır TOYOTA...HİÇ MERAK ETME SONBAHARDA YAKANA MAHKEMEDE YAPIŞACAĞIM TOYOTA TÜRKİYE SORUMLUSU!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende de 1.6 advance manuel var ana ben size katılmıyorum bundan önceki aracım 1.6 hdi citroen c4 tü tork 285 nm dir ben sizin bahsettiğiniz gibi böyle birşeyle karşılaşmadım ancak o zaman kullandığınız araç dual vvt-i dı, bu araç ise valvematic, valvematicler dual vvti a göre alt devirlerde daha ekonomi odaklı sürüş sunar diyorum yanlış biliyosam ecz mel beni düzeltsin yanlışda biliyo olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aracın yokuş performansı tork değeriyle doğrudan ilgilidir. Düz yol performansı ise beygir değeriyle doğrudan ilgilidir.dizel lerin yokusu benzinli araclara göre daha hızlı çıkması da bu sebeptendir.
    Boşver şimdi bunları sıkma canını dadaşım .içimiz karardı.hayatın güzelliklerinden çiçeklerden böceklerden bahsedelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRŞEHİR -- 28 Haziran 2015; 18:06:28 >

Orijinalden alıntı: KIRŞEHİR

Sen hiç 1.4 75 bg Sümbüle bindin mi.yokusu 60 la çıkarsın. Düz yolda 120 den sonra araba hızlanmaya nazlanır.demem o ki 1.33 den daha fazlasını beklemek hata olur.
    Motorun ayıplısı olmaz .Ayıp motorda olmaz... .

Görüşürüz bakalım MAHKEMEDE Ayıplımı yoksa Değilmi!

Boşver şimdi bunları sıkma canını dadaşım .içimiz karardı.hayatın güzelliklerinden çiçeklerden böceklerden bahsedelim.

Alın geri iade Toyota Corolla 1.33 aracınızı daha sonra çiçeklerden böceklerdende Bahsederiz...Bizi ramazan ramazan bu hale getiren firmanın adı TOYOTA'DIR!

Bana Toyota Plazada satış esnasında 1.33 motorun yokuşlarda ÇEKMEYECEĞİ Uyarısı yapılsa ve Müşteriye karşı daha DÜRÜST-ADİL olunsaydı bugün ben Toyota Corolla 1.33 ÇEKMEYEN motorun yollarda MADDİ MANEVİ MAĞDURU olmazdım...Bu durumda Toyota Corolla satın almaz vazgeçer FORD FOCUS alırdım JETTA alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 28 Haziran 2015; 18:08:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4ACEB015E

quote:

Sen hiç 1.4 75 bg Sümbüle bindin mi.yokusu 60 la çıkarsın. Düz yolda 120 den sonra araba hızlanmaya nazlanır.demem o ki 1.33 den daha fazlasını beklemek hata olur.
    Motorun ayıplısı olmaz .Ayıp motorda olmaz... .

Görüşürüz bakalım MAHKEMEDE Ayıplımı yoksa Değilmi!

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum ancak kafamda birçok soru var.

Ben 5 yıldır Grande punto 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımı sattım.Arkadaşlar 2-3 tane bayi aradım fiyat konusunda yardımcı olacaklarını söylüyorlar bunlardan bir tanesi lpg desteklemiyoruz dedi diğer ikisi ise lpg için 2500 tl istedieler birisi zavolli taktığını diğeri ise landirenzo taktığını söyledi.Neyse bu zavolli takan fiyat konusunda telefonda olsa pazarlık ile 50500 tl den vermeyi ayrıca park sensörü hediye edeceğini söyledi.Bunun dışında aracı bu haziran içinde alırsam temmuz vergisinden bizi kurtaracağını söyledi.Yani işin özü arç bana 53000 tel ye geliyor.Bunun yanında 1000 tlye kaskom yapmam gerekiyor.Ben aracı 20000 tl kredi ile almayı düşünüyorum.Toyota daki kredi baya bir yüksek bankalara göre.Herneyse birde ben 2. el piyasasına bakıyorum.Bir arkadaş gördüm 2015 model araç ve 2000 km yapmış.(ZAVOLLİ MARKA LPG TAKTIRDIM AKILLI SİSTEM 1800TL. ARACIN ORJİNAL JANTLARI KAPAKLI OLDUĞU İÇİN ORJİNAL TOYOTA PREMİUM JANTLARI ALDIM 1200TL. BİNİCİ OLDUĞUM İÇİN ÖN KAPUTA KAPUT KORUMA SERAMİK KAPLAMA VE CAM FİLMİ TAKTIRDIM 1500TL KARŞILIĞINDA. ARACIN HER ŞEYİNİ ÖZENLE YAPTIRDIM. BAGAJ HAVUZUNA VARANA KADAR DÜŞÜNEREK ZEVKLE YAPTIRDIM.)Bu araç için çelik jantlı 51000 tl normal jant ile alırsam 50250 fiyat istedi benden sizce sıfırmı bu araçmı ???

Hayatımda ilk kez sıfır araç yada buna yakın alıcam.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Alın geri iade Toyota Corolla 1.33 aracınızı daha sonra çiçeklerden böceklerdende Bahsederiz...Bizi ramazan ramazan bu hale getiren firmanın adı TOYOTA'DIR!

Bana Toyota Plazada satış esnasında 1.33 motorun yokuşlarda ÇEKMEYECEĞİ Uyarısı yapılsa ve Müşteriye karşı daha DÜRÜST-ADİL olunsaydı bugün ben Toyota Corolla 1.33 ÇEKMEYEN motorun yollarda MADDİ MANEVİ MAĞDURU olmazdım...Bu durumda Toyota Corolla satın almaz vazgeçer FORD FOCUS alırdım JETTA alırdım.

Toyotanın sahibi olsam hemen alırdım seni mi kıricam. Dadaş ibrahim sen iyice takmış sin .en iyisi ilan verip elden çıkar mahkeme köşelerinde perişan olma.

• quote:

Orijinalden alıntı: No No No

Selam arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum ancak kafamda birçok soru var.

Ben 5 yıldır Grande punto 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımı sattım.Arkadaşlar 2-3 tane bayi aradım fiyat konusunda yardımcı olacaklarını söylüyorlar bunlardan bir tanesi lpg desteklemiyoruz dedi diğer ikisi ise lpg için 2500 tl istedieler birisi zavolli taktığını diğeri ise landirenzo taktığını söyledi.Neyse bu zavolli takan fiyat konusunda telefonda olsa pazarlık ile 50500 tl den vermeyi ayrıca park sensörü hediye edeceğini söyledi.Bunun dışında aracı bu haziran içinde alırsam temmuz vergisinden bizi kurtaracağını söyledi.Yani işin özü arç bana 53000 tel ye geliyor.Bunun yanında 1000 tlye kaskom yapmam gerekiyor.Ben aracı 20000 tl kredi ile almayı düşünüyorum.Toyota daki kredi baya bir yüksek bankalara göre.Herneyse birde ben 2. el piyasasına bakıyorum.Bir arkadaş gördüm 2015 model araç ve 2000 km yapmış.(ZAVOLLİ MARKA LPG TAKTIRDIM AKILLI SİSTEM 1800TL. ARACIN ORJİNAL JANTLARI KAPAKLI OLDUĞU İÇİN ORJİNAL TOYOTA PREMİUM JANTLARI ALDIM 1200TL. BİNİCİ OLDUĞUM İÇİN ÖN KAPUTA KAPUT KORUMA SERAMİK KAPLAMA VE CAM FİLMİ TAKTIRDIM 1500TL KARŞILIĞINDA. ARACIN HER ŞEYİNİ ÖZENLE YAPTIRDIM. BAGAJ HAVUZUNA VARANA KADAR DÜŞÜNEREK ZEVKLE YAPTIRDIM.)Bu araç için çelik jantlı 51000 tl normal jant ile alırsam 50250 fiyat istedi benden sizce sıfırmı bu araçmı ???

Hayatımda ilk kez sıfır araç yada buna yakın alıcam.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Bende ayni tereddüte düştüm ama sifira karar verdim fakat 51000 fiyat verdiler ellerindeki son aracmis. Diğer illere gitsem 500 den fazla yerim.Ankarayi aradım ellerinde 1.33 arac kalmamis.en yakın Istanbula gitmem lazim siz Istanbuldan mi fiyat aldiniz.

• Ben İzmirliyim İzmirden fiyat aldım.Peki siz lpg düşünmüyormusunuz ? Birde 51000 tl sigorta vergi kasko extra olarak ne kadar daha para çıkacak cebimizden.
  • Ben lpg düşünmüyorum. Biraz binmek ve degerlendirmek istiyorum. +1200 daha kasko +sigorta masrafindan baska birsey yok. Kendim istedigimden dolayi sis fari koruma bantlarini düşünüyorum ama maliyeti hakkında cok bilgi sahibi degilim. Ama aksesuarin aciliyeti yok.

Orijinalden alıntı: No No No

Ben olsam 2. El olanı alırım. 2000km nedir. Bi ton şey de yapmış araca. Tabi jantsız olanın birde 49a düşse kaçırma derim.
    Eğer otomatik olması mecburi olmasaydı alacağım tek araç 1.33 corolla olurdu. Donanıma eski araçlardan buyana bıktım artık. Performanslı olmasının da hiçbir onemi yok benim için artık. Az yakan sıfır aracı 50ye bulmussunuz kaçırmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 28 Haziran 2015; 18:49:17 >

• Dün çorum bayiini aradım. 1tane araci kalmis inci beyazi siyah dosemeli.Araca 51bin dedi ama brc LPG ile 52bin500tl fiyat verdi. LPG ile iyi fiyat gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narec -- 28 Haziran 2015; 18:53:02 >

Orijinalden alıntı: narec

Dün çorum bayiini aradım. 1tane araci kalmis inci beyazi siyah dosemeli.Araca 51bin dedi ama brc LPG ile 52bin500tl fiyat verdi. LPG ile iyi fiyat gibi
    1.33 un 2. elde fazla olmasinin sebebi milletin memnun olmamasi degil. 1.6 lara göre daha cok satilması. ki bunu bayilerden de teyit edebilirsiniz.
    zamanında 40 liraya aldik sıfır, corolla icin cok iyi fiyattı.

Orijinalden alıntı: mcroses

1.33 un 2. elde fazla olmasinin sebebi milletin memnun olmamasi degil. 1.6 lara göre daha cok satilması. ki bunu bayilerden de teyit edebilirsiniz.

Hatta 1.6 malum sitede 4bin kusur ilanı var. Yani 1.33den daha fazla :)
    Genel anlamda bakılırsa 14bin toyotaya karşı 30bin kusur vw satışta şuanda. Vw de de en çok satılan passat :) Ne yani insanlar passat aldığına pişman olduğu için mi satıyor. 9600 corolla 8700passat satışı var.
    Piyasada milyonlarca corolla var, elbet çok satılacak.

2014 modellerde
    411 corolla
    427 jetta
    467 passat
    440 golf
    850 focus

2015 modellerde
    106 corolla
    215 jetta
    515 passat
    181 golf
    111 focus

2015 corollalarında

1 tanesi 1.33
    35 tanesi de 1.6 dır :)

Bu bilgilerin çok daha fazlasını ilgilisitede bulabilirsiniz.

Önemli bir not: Bazı araçlar yatırım amaçlı da alınabiliyor. En iyi örnekleri corolla ve passattır. Değerlendirmeyi ona göre de yaparsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 28 Haziran 2015; 19:52:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azad_van

quote:

Hatta 1.6 malum sitede 4bin kusur ilanı var. Yani 1.33den daha fazla :)
    Genel anlamda bakılırsa 14bin toyotaya karşı 30bin kusur vw satışta şuanda. Vw de de en çok satılan passat :) Ne yani insanlar passat aldığına pişman olduğu için mi satıyor. 9600 corolla 8700passat satışı var.
    Piyasada milyonlarca corolla var, elbet çok satılacak.

2014 modellerde
    411 corolla
    427 jetta
    467 passat
    440 golf
    850 focus

2015 modellerde
    106 corolla
    215 jetta
    515 passat
    181 golf
    111 focus

2015 corollalarında

1 tanesi 1.33
    35 tanesi de 1.6 dır :)

Bu bilgilerin çok daha fazlasını ilgilisitede bulabilirsiniz.

Önemli bir not: Bazı araçlar yatırım amaçlı da alınabiliyor. En iyi örnekleri corolla ve passattır. Değerlendirmeyi ona göre de yaparsanız iyi olur.

Alıntıları Göster
    yalnız o hesap oyle değil 1.33 2011 yılında çıktı. 1.6 ise evelden azelden var. mesela 158 tane life 1.33 varken 164 tane 1.6 advance var en cok olan modelini yaziyorum.
    arada oyle bariz bir fark yok hatta hic yok gibi 2. elde yeni kasa icin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Toyotanın sahibi olsam hemen alırdım seni mi kıricam. Dadaş ibrahim sen iyice takmış sin .en iyisi ilan verip elden çıkar mahkeme köşelerinde perişan olma.

Eywallah iyi niyetin için Saol...Bu sorunu KAYNAĞINDA çözmek gerekli...Ben bu AYIPLI MOTORLU aracı bir başka Masum insana satıpta ikinci kez BEDDUA alamam...SORUMLU TOYOTA TÜRKİYE'DİR VE KENDİLERİNİ KARARLILIKLA BIKMADAN USANMADAN MAHKEMEYE VERECEĞİM...Haksızlığı KAYNAĞINDA kurutmak niyetindeyim...SONBAHAR AYLARINDA MEMLEKET DÖNÜŞÜ İLK DAVAMI İNŞALLAH AÇACAĞIM!

• quote:

Orijinalden alıntı: narec

Dün çorum bayiini aradım. 1tane araci kalmis inci beyazi siyah dosemeli.Araca 51bin dedi ama brc LPG ile 52bin500tl fiyat verdi. LPG ile iyi fiyat gibi

Bence çok iyi brc nerden baksaniz 1800-2000 arasi Konya'da.

yalnız o hesap oyle değil 1.33 2011 yılında çıktı. 1.6 ise evelden azelden var. mesela 158 tane life 1.33 varken 164 tane 1.6 advance var en cok olan modelini yaziyorum.
    arada oyle bariz bir fark yok hatta hic yok gibi 2. elde yeni kasa icin.

2014 model

1.33corolla 89 adet
    1.6 corolla 102 adet

2015 model

1.33corolla 1 adet
    1.6 corolla 35 adet

Satışta

Yeni kasa 2013 ortalarında çıktığı için 2013 üstünü baz alarak yazdım. 10a 6ı bir fark var aslında, dediğiniz gibi fazla fark sayulmayabilir. Zaten 1.33 araç alan biri çok ihtiyacı olamadan satmaz aracını. Ve sanırsam daha yükseğini almayacak kadar da kanaatkardır.
    Bu arada 1.33 sanırım efsane kasada kullanılmış yazıyordu ilk sayfada. Karşılaştırma yaparken, bir önceki kasalara kayma olmasın diye son 2 yılı baz aldım.
    Kimse 2. el satışlarını baz göstererek corollanın herhangibir modelini, "insanlar elden çıkarmaya çalışıyor" diye itam etmesin diye yazıyorum. Elimden geldikçe bilimsel(!) olmaya çalıştım :)
    Edit:Bunlar şuan aktif olan satışlar. Bazı araçların 2.eli hızlı gidiyor. Esas olarak aktif satış+satılmış olanlara bakılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 28 Haziran 2015; 22:53:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tikimartin

Kazasız belasiz iyi yolculuklar.

Allah razı olsun. Vardık çok şükür. Şimdi peşimden gelecek cezaları bekliyorum.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.