< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (862. sayfa)

-
-
Bu konu ilk açılırken amacı muhtemelen evliliğinde ya da evlilik arefesinde ilişkilerinde sıkıntı yaşayan kişilerin sıkıntısını paylaşması mümkünse çözüm bulması üzerineydi. Ama konunun şöyle bir handikapı var evlenen buraya bir daha uğramıyor :) Buradaki herkes evli olacak ya da illa evlilik arefesinde olacak diye bir kural yok sonuçta tabii yine derdi sıkıntısı düşünce isteyeni burada paylaşımını yapar herkes kendi tecrübesiyle ve kendi fikrince düşüncesini paylaşır yardımcı olmaya çalışır. Ama konuda sürekli bekarlığı öven evliliğe "öcü" diyen bir kaç arkadaş var. Onlara tavsiyem madem bekarlık bu kadar güzel açın bir başlık "bekarların muhteşem hayatı" diye birbirinize bekarlık övün :) Evlilerle derdiniz ne bu kadar 🙃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evlilik değildir hocam. Büyük ihtimal geç ergenliğe girdin. Biyolojik yaşın geriden geliyor. Herseyi evliliğe bağlayıp kendini kandırma 😎
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evli arkadaşlarımın bitanesi evine gitmiyo hepside okumuş iş sahibi adamlar :)quote:
Orijinalden alıntı: Orkun_
Evlilik değildir hocam. Büyük ihtimal geç ergenliğe girdin. Biyolojik yaşın geriden geliyor. Herseyi evliliğe bağlayıp kendini kandırma 😎
Güzel özetlenmişsin, yıllarca karı kız görmemiş. Hayatları boyunca red yiyenler. Bekarlık sultanlıktır diye ego kasıyor. 😁
Çocuk yoksa evliliği abartmaya gerek yok. Anlaşamıyorsan boşanırsın. Herkes yoluna. Çocuk olunca başka dinamikler giriyor. ALLAH sorun yaşayanın yardımcısı olsun. 🙏🙏
Woot?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk ve kadından sonra erkek kendi kaderini yaşamaz. Onlarınkini Yaşar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an evli çocuklu adamlar ne yapıyo hocam tatil zamanıquote:
Orijinalden alıntı: jubeii
Çocuk ve kadından sonra erkek kendi kaderini yaşamaz. Onlarınkini Yaşar.
bekarlar bir başlık açsın bekarlığı öven hayatlarını paylaşsınlar fotroğraf ve videoyla
-
Kimsenin evliliğin temel yapısından haberi yok adam kart zampara evlenememiş gelmiş burda evlenenlerde akıl yok yazabiliyo bunu yazarken de evde tüm gün PlayStation oynayıp kara kara kredisini nasıl ödeyeceğini düşünüyo üstelik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tantuniii -- 27 Temmuz 2025; 14:25:28 >
merhabalar.
ben konuyu açarken evli arkadaşların ve evlilik yaşamış arkadaşların fikirlerini öğrenmekti. Samimi bir sohbet ortamı olsun diye açmıştım. konuyu açtığımda çok güzel sohbetler oldu, gerçekten evlilik hakkında olumlu ve olumsuz tecrübeler edinmiş forumdaşlar vardı.benim de ufak tefek sorunlarım vardı, fikir edinmek ve tecrübelerimi paylaşmak için açmıştım.
son 2 yılları konu başlığın dışına taştı. Malum günümüzde evlilikler kısa ömürlü oluyor. Bu zamanda hem erkekler hem kızlar için evlilik büyük risk. İnsanlar bir birini tanımadan, iki güzel lafa yada malum zevklere kapılıp doğru dürüst tanımadan evlilik yapıyorlar.
boşanmaların temel sebepleri;
aileler eşlere çok karışıyor, eşler evlilik öncesi bir birlerine gerçek yüzlerini göstermiyor(maske ile flört yapılıyor), bireyler maddi ve manevi olarak hazır olmadan evleniyor.
eşler arasında saygı,sevgi ve fedakârlık olmuyor. Bu duygular tek taraflı olursa evlilik çatırdar.
Bir insanın hayatında oynadığı en büyük kumar evliliktir. Doğru seçim hayatını güzelleştirir, ömrüne ömür katar. Hatalı tercihler insanın ömrünü yer bitirir.
evlilik tek taraflı asla yürümez. Bazen erkek fedakar olur, alttan alır. Bazen bayan fedakar olur alttan alır. Aksi durumlarda evliliğin ömrü çok kısa olur.
evlilik ne kadar doğal ise, boşanmak ta o kadar doğal. Boşanmak garip bir şey değil. Ama sudan sebepler ile boşananları görünce şaşırıyorum.
Bazı arkadaşlar yabancı kadınlar ile yapılan evlilikleri övüyor, olabilir saygı duyarım. Benim için yerli yabancı kavramı yoktur, önce insanlık gelir, isterse uzaydan gelsin, isterse çok yakınım olsun. İnsan olmadıkça aynı evi ve yastığı paylaşmam.
-
benim 2 oğlum var. hem kendime hem aileme zaman ayırmaya çalışıyorum. Ailecek tatile de gidiyorum. Hafta sonları gezmelerine de gidiyorum. Büyük oğlum kendi başına takılmayı seviyor. genel küçük oğlum,eşim ve ben takılıyoruz. Piknik, deniz seyahat eğlenceli oluyor.
evlenince hayatın sonu gelmiyor.
özgürlüğüne düşkün olan, tek takılmayı seven, her çiçekten bal almayı seven asla evlenmesin. Zira onlar için evlilik işkence olacaktır.
Evlenmek isteyen ben kelimesini hayatından çıkartacak, biz kelimesine alışacak. Çocuk olunca daha da farklı olacak. anne&baba olmanın artıları ve eksileri mutlaka vardır. Ama benim için artıları her zaman fazladır.
bu görüşler kişide kişiye göre değişir. Herkesin fikrine, yaşantısına saygı duyarım. herkesin de bana ve benim fikirlerime saygı duymasını beklerim.
Bu zamanda evliliğin maddi yükü çok fazla, bir çok genç bu maliyeti görünce evlilikten uzaklaşıyor. Tek tabanca takılmak ile ev geçindirmek çok farklı. Evin giderleri, çocukların giderleri. bebeğin bile bezi,maması,emziği biberonu hesaplansa büyük maliyet gibi görünür. tek maaş ile gerçekten zor bir süreç oluyor. Ben bu zorlukları yaşadım, asla pişman olmadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X