Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.086
Cevap
176
Favori
415.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz iki cihazında özellikleri aynı. Hatta bosh 36 modelini honeywell üretiyor diye biliyorum. 2 sene önce termostat alırken baya araştırmıştım. Bosh alacaktım fiyatı daha uygundu. Kombim viessmann olduğu için garantisi olmaz dedi bosh servisi. Bende vazgeçip honeywell t3r aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevap icin tesekkur ederim evet bende elimdeki urunu honeywell uretmis diye biliyorum ama ozellikler olarak aynimidir bu konuda bilgim yok arastirdim ama bulamadim. Kombi modulasyonlu oldugu yaziyor honeyweldeki tpi sistemi bundada ayni sekilde calisiyormudur acaba yani ogrenme gibi bir durumu varmidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Termostatla ilgili sıkıntınız yoksa kullanmaya devam edin bence. Sanrım uzaktan kontrollü olsun istiyordunuz. Bildiğiniz üzere T3r nin de böyle bir fonksiyonu yok zaten. Bosch ile t3r arasında fark olduğunu sanmıyorum. Tpi algoritması ondada vardı diye hatırlıyorum. Sanırım bir tek arkadaşların son yorumlarda yazdıkları erken başlat, geç başlat(17,18 menüleri) menüleri aktif değil bosh da. Honeywell t3r de aktif ama kullanma gereği duymadım.Dediğim gibi baya araştırmıştım o zamanlar öyle hatırlıyorum. 2 senedir aynı ayarda manuel olarak 21-23 arasında kullanıyorum. Ekstra masrafa gerek yok bence. Tercih sizin tabiki.

• Merhaba arkadaşlar. Kombim buderus gb022i oda termostatı araştırıyorum. Modülasyonlu veya modülasyonsuz çok fark var mı? Bosch tr 24 rf, honeywell T3r - T4r, cosa araştırdım ancak emin olamadım. Kombinin modülasyonlu olduğu için modülasyonlu bir model almamın daha iyi olacağı tavsiye edildi. Bu konuda bir bilgim yok bilen arkadaşlar yol gösterebilir mi

Hocam bu modulasyon olayı fazla büyütülüyor, güzel bir termostat alın geçin, illa da modulasyona gerek yok. Bir çok kişi kombinin kendinin modulasyon yaptığını atlıyor, modulasyonlu termostatın en büyük avantajı kazan sıcaklığını da kendinin ayarlaması. Bu olaya çok da gerek yok, nasıl olsa kombi üzerinden kazan sıcaklığını ayarlayabiliyoruz, en soğuk havada evinizi ısıtabilecek bir kazan sıcaklığı ayarlayıp bıraksanız da on/off TPI algoritmalı termostatlar da aç kapa yaptığı için evin ısınmaması durumu hariç bu sıcaklıklara çıkmıyor. Örnek vermek gerekirse benim kazan 50 ye ayarlı termostat ılıman havalarda ateşlediğinde kısa süre yaktığı için kazan zaten 50 dereceyi görmüyor bile. Ha şimdi bu havalarda 50 dereceyi görüyor ama +5 olan şalt diferansiyeline gelmeden gene termostat sön diyor.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce sanica java kombi taktırdım. Bu kombiyle uyumlu olacak en ucuz f/p kablosuz termostat hangisidir? Hangilerini tavsiye edersiniz?

• Merhaba arkadaşlar çoğunluğun tavsiye ettiği honeywell t3 r yi fiyat konusundan dolayı alamamıştım amazondaki indirimi de kaçırınca kışa ot sız girdim ancak bu kış muazzam gidiyor olacak gibi değil bende Eca ert176 rf kablosuz sipariş verdim umarım mantıklı karar vermişimdir nette yorumları çok olumlu ayarlanabilir olması önemli değildi oda 22 derece olsun fatura da düşük gelsin başka bir şey aramıyorum ne dersiniz bu karara bu arada ev yerden ısıtma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E.C.A Eca Poly 100 W Kablosuz modeli nasıldır.

https://www.hepsiburada.com/e-c-a-eca-poly-100-w-kablosuz-dijital-pilli-on-off-oda-termostati-p-HBCV00000MVNIJ

Aynı kombide 2 yıldır honeywell t3r kullanıyorum. Memnunum.

Teşekkürler tavsiyeniz için.

Daha uygun fiyatlı birşeyler bakıyorum açıkçası. Adana gibi yerde max. 4 ay falan kullanıyoruz kombiyi.

Oda kumandası olarak kablosuz Vaillant VRT 380 F model ot almıştım. Kurulumu bugün servis tarafından yapıldı.

Ot’yi kombiye bağladıktan sonra kombi ekranı üzerinden mahal ısıtma ayarını yapamaz oldum, o ayar pasif oldu. Ot üzerinden de kombinin mahal derecesini ayarlayamıyorum. Kombi ile ot bağlantısını kestikten sonra kombi üzerinde mahal ısıtma ayarı aktif oluyor Bu durumu servis gittikten sonra farkettim.

Kendimce ot’nin bağlantısını kesip, kombi üzerinden mahal ısıtmayı 52 dereceye alıp, ot’yi tekrar aktif ettim 🤷‍♂️

Bu konuda desteğinize ihtiyacım var Arkadaşlar.

NOT : Bu destek talebi mesajımı ‘Vaillant eRelax Akıllı Oda Termostatı’ konusunda da paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilocrom -- 3 Şubat 2022; 7:18:43 >
  • Dilocrom kullanıcısına yanıt

Modülasyonlu Ot de kombi ayarına müdahale edemezsiniz.

Ot 25 dereceye ayarlı. Sömestr tatili olduğu için tüm gün evde insan var. Ot’nin bulunduğu oda ve banyo hariç diğer tüm radyatörlerde danfoss gaz sensörlü trv mevcut, mutfak ve koridordaki trv 3.5, yatak odası 4, çocuk odası 5 numarada sürekli açık konumda, tüm odalarda derece var ve her yer 24 - 25.5 derece arasında, lokasyon Balıkesir’in ilçesi.

Radyatör temizliğini yeni yaptırdım.

Zemin üstünde 1. katta oturuyorum. Alt ve üst komşu ısıtma kullanıyor. 2+1 net 80 m2 daire, 2 adet balkon var. Mantolama yok lakin binanın dış duvarları tamamen gaz beton ile örüldü. Dairemiz güney - güney doğu cepheli. Toplamda 6 metre radyatör ve 1 adet standart ölçülerde havlupan mevcut.

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilocrom -- 3 Şubat 2022; 9:36:48 >

• Dilocrom kullanıcısına yanıt
    25c set çok fazla değilmi? 23.5c de baya baya sıcak sayılırken

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Evet yüksek bir değer, katılıyorum.

Ot’yi yeni kullanmaya başladığım için deneyerek devam ediyorum. Ot, trv ve reglaj ayarlarını yaparak doğru ayarı oturtacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilocrom -- 3 Şubat 2022; 12:17:57 >
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.