Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
169.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru ya. Çok basit hata yapmışım, daha yeniyim de, çok sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardaQue -- 7 Ocak 2014; 16:38:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desmond23

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
    {
    int i=0;
    int &r=i;
    int *p=&i;
    i++;
    r++;
    (*p)++;
    cout << i<< endl;
    return 0;
    }
    program 3 sonucunu veriyor &r=i kısmını anlamadım ne işlevi var acaba :)

r burada referans değişkendir. Yani i'nin hafıadaki adresine ikinci bir isim vermek gibi düşünebilirsin. Her zaman i ve r aynı değerde olurlar. i'yi değiştirirsen r'nin değeri, r'yi değiştirirsen i'nin değeri de değişir. Referans değişken tanımlarken başka bir değişken ile ilklendirmek gerekir.

i++ dediğin zaman i = 1 oldu.
    r++ dediğin zaman i'nin hafızada bulunduğu yerdeki değeri 1 arttırıyor. O adresde 1 değeri vardı onu 2 yaptı.
    (*p)++ diyerek de i'nin adresini gösteren işaretcinin içeriğini 1 arttıyor. O adresde 2 değeri vardı bu işlemden sonra 3 oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Source-

quote:

Orijinalden alıntı: desmond23

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
    {
    int i=0;
    int &r=i;
    int *p=&i;
    i++;
    r++;
    (*p)++;
    cout << i<< endl;
    return 0;
    }
    program 3 sonucunu veriyor &r=i kısmını anlamadım ne işlevi var acaba :)

r burada referans değişkendir. Yani i'nin hafıadaki adresine ikinci bir isim vermek gibi düşünebilirsin. Her zaman i ve r aynı değerde olurlar. i'yi değiştirirsen r'nin değeri, r'yi değiştirirsen i'nin değeri de değişir. Referans değişken tanımlarken başka bir değişken ile ilklendirmek gerekir.

i++ dediğin zaman i = 1 oldu.
    r++ dediğin zaman i'nin hafızada bulunduğu yerdeki değeri 1 arttırıyor. O adresde 1 değeri vardı onu 2 yaptı.
    (*p)++ diyerek de i'nin adresini gösteren işaretcinin içeriğini 1 arttıyor. O adresde 2 değeri vardı bu işlemden sonra 3 oldu.
    Teşekkürler anladım...

• arkadaşlar mesela ankara kelimesinde kaç tane a harfi oldugunu belirten kod nasıl olur?
    lütfen basit bir sekilde söyleyin daha 1.sınıfım.
  • Arkadaşlar codeblocks çok geç derleme yapıyor bazen 30-40 sn beklemem gerekiyor. Derleyiciyle mi alakalıdır acaba? Dev cpp kurmak da istemiyorum otomatik tamamlama olmadıgı için (yada ben aktifleştiremedigim için ) codeblocks da yazmak daha kolay oluyor. Öneriniz nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zztrk

Arkadaşlar codeblocks çok geç derleme yapıyor bazen 30-40 sn beklemem gerekiyor. Derleyiciyle mi alakalıdır acaba? Dev cpp kurmak da istemiyorum otomatik tamamlama olmadıgı için (yada ben aktifleştiremedigim için ) codeblocks da yazmak daha kolay oluyor. Öneriniz nedir acaba?

Merhaba,

Codeblocks'un kendinde gelen derleyecisini kullanıyorsanız bu tarz problemler olabilir, bende yaşamıştım. Şurdaki(http://www.codeblocks.org/downloads/26) adresden codeblocks'un mingw derleyicisi kullanan halini indirip kullanabilirsiniz. Yada mingw(http://www.mingw.org/) derleyicisini kendinizin indirip codeblocks'un kendisiyle gelen derleyicisiyle değiştirebilirsiniz. Bende aynı sorunu yaşadım sonra mingw ile değiştirdim derleyicimi sorun kalmadı hızlı derliyor şuan. Senin sorununda illaki bununla alakalıdır.

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Arkadaşlar codeblocks çok geç derleme yapıyor bazen 30-40 sn beklemem gerekiyor. Derleyiciyle mi alakalıdır acaba? Dev cpp kurmak da istemiyorum otomatik tamamlama olmadıgı için (yada ben aktifleştiremedigim için ) codeblocks da yazmak daha kolay oluyor. Öneriniz nedir acaba?

Merhaba,

Codeblocks'un kendinde gelen derleyecisini kullanıyorsanız bu tarz problemler olabilir, bende yaşamıştım. Şurdaki(http://www.codeblocks.org/downloads/26) adresden codeblocks'un mingw derleyicisi kullanan halini indirip kullanabilirsiniz. Yada mingw(http://www.mingw.org/) derleyicisini kendinizin indirip codeblocks'un kendisiyle gelen derleyicisiyle değiştirebilirsiniz. Bende aynı sorunu yaşadım sonra mingw ile değiştirdim derleyicimi sorun kalmadı hızlı derliyor şuan. Senin sorununda illaki bununla alakalıdır.

Kolay gelsin...

Teşekkürler

• C yazarken derleyici olarak Dev-C++ kullanıyorum. Fakat programı yazıyorum çalıştırıken "source file not complied" diye hata veriyor. İnternetten araştırdım fakat çözemedim sorunu. Acaba sorun nerede?
  • quote:

Teşekkürler

Rica ederim, yardımcı olabilmiş isem ne mutlu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

C yazarken derleyici olarak Dev-C++ kullanıyorum. Fakat programı yazıyorum çalıştırıken "source file not complied" diye hata veriyor. İnternetten araştırdım fakat çözemedim sorunu. Acaba sorun nerede?

olmayan bir dosyayı gösteriyorsunuz hocam. kodlara dikkat edin class kısmına vs
  • En basit kodları yazdım denemek amacıyla. Daha yeniyim, başlarda çalışırken kendisi dosyayı açacağım zaman kaydediyordu, artık etmiyor aniden bu hatayı vermeye başladı, ne yapmalıyım?

#include <stdio.h>
    int main()
    {
    printf("Hello world");
    }

Burada bir hata mı var? Bunu yazınca da bana bu hatayı veriyor. Ya da bundan daha iyi başka bir derleyici tavsiye etme imkanınız var mı:?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardaQue -- 8 Ocak 2014; 15:30:33 >
  • elimde c programlama dili şerafettin arıkan ın kitabı var ama konular ilerledikçe örnekleri çalıştıramıyorum derlenmiyor bi türlü ax2+bx+c nin köklerini bulan program yazıyorum ama hata alıyorum bi türlü bulamadım bi el atın

#include<stdio.h> 
    #include<math.h>
    int main()
    {
    float a,b,c;
    float delta,kok1,kok2;
    printf("\n");
    printf("a katsayisi=");
    scanf("%f",&a);
    printf("b katsayisi=");
    scanf("%f",&b);
    printf("c katsayisi=")
    scanf("%f",&c);
    delta=b*b-4.0*a*c;
    if(delta<0.0){
    printf("gerçek kök yok");
    goto kokyok;
    }
    if(delta==0.0)){kok1=kok2=-b/(2.0*a);
    goto kokprint;
    }
    kok1=(-b+sqrt(delta))/(2.0*a);
    kok2=(-b+sqrt(delta))/(2.0*a);
    kokprint:printf("%f%f",kok1,kok2);
    kokyok:
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyKs // -- 9 Ocak 2014; 1:00:05 >

• NyKs // kullanıcısına yanıt
    ben cygwin derleyici kullanıyorum
    bende kodu derledi ama 12. satırda ; eksiği var printfin sonunda
    bide 19 satırda if'de fazladan ) kullanmışın
    compile edememe sıkıntı muhtemelen derleyici kaynaklıdır.
    Eğer lunixte derliyorsan ; gcc -lm dosya.c -o dosya.exe (yazmalısın -lm math.h kutuphanesi varsa kullanılır)

Ornek C Programlari
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    [simage]Size derleyici olarak
    cygwin öneririm bende cygwin kullanıyorum

[simage]Ornek C Programlari[/simage][/simage]
  • enturk90 E kullanıcısına yanıt
    Daha yeni başladım da çok bilgim yok birde onu deneyeyim bakalım. Peki derleyiciden derleyiciye farklılıklar var mı kod yazma açısından?

Edit: Yükledim dediğiniz derleyici ama siyah ekran çıktı, sorun nerede acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardaQue -- 9 Ocak 2014; 10:32:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enturk90

ben cygwin derleyici kullanıyorum
    bende kodu derledi ama 12. satırda ; eksiği var printfin sonunda
    bide 19 satırda if'de fazladan ) kullanmışın
    compile edememe sıkıntı muhtemelen derleyici kaynaklıdır.
    Eğer lunixte derliyorsan ; gcc -lm dosya.c -o dosya.exe (yazmalısın -lm math.h kutuphanesi varsa kullanılır)

Ornek C Programlari

sağolun hocam çok basit hatalardan gitmiş

• CardaQue kullanıcısına yanıt
    cygwin gcc derleyici kullanır.
    siyah ekran gelmesi doğaldır.
    Lakin yüklerden paket seçme gibi bir bölüm var orada yukarıda gcc yazıp arayıp çıkan paketleri
    Video

C Programlama Ornekleri
  • #include<conio.h>
    #include<stdio.h>

int asal(int sayi,int sonuc)
    {
    sonuc=sayi%2;
    if(sonuc==0)
    return sonuc;
    else
    return sayi;
    }
    int main()
    {
    int sayi,sonuc;
    printf("Sayiyi girin");
    scanf("%d",&sayi);
    if(sonuc==0)
    printf("Asal değildir");
    else
    printf("Asaldir");
    getch();
    return 0;
    }

c dilinde rekürsif fonksiyonla bir sayının asal olup olmadığını kontrol etmek istiyorum nerde hatam var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zedge08 -- 10 Ocak 2014; 12:49:47 >
  • zedge08 kullanıcısına yanıt
    oncelikle asal nedir onu bilmen lazim
    sayi ikiye bolunmuyorsa asal midir 3 e 5 e .. bolunebilir
    o asal fonksiyonunu sil bastan dusun
    bir for dongusu kullanılabilir kendinden kucuk sayilara bolunuyor mu diye
    bolunuyorsa break le cikarsin asal değil dersin

recursive sonradan gordum de
    recursive de fonksiyonunun kendini cagirmasi lazim for yerine fonksiyonun kendini cagirmasini kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Condemned61 -- 10 Ocak 2014; 19:51:19 >
  • Windows Form ortamında yapılacak ve çalışacak Sınav Test, quiz (soruları harmanlama) ödevim var yardımcı olabilecek varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.