Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
33.241
Cevap
602
Favori
1.421.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16591660166116621663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İllaki ikisinden biri olacaksa Bosch alın

Servisi daha yaygın. Ferroli 10 yıl önce global olarak sıkıntıya girdi ülkemizde hala toparlanmış değil

Bosch'un en azından Manisa'da fabrikası var

Parasını verirseniz ek garanti seçenekleri var

Bütçeniz varsa bosch kombiye mutlaka ek garanti yaptırın

Proje 7000 8000 tutar

Montaj 3000 5000

Yapılacak ek işler varsa fiyat değişir tabii

Kombilerin çıplak fiyatlarına cimri,akakçe gibi sitelere bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kombiyi internetten alabilirsiniz

Lüleburgaz'da proje çizmeye yetkili firmalarla konuşun

Ferroli Trio ve bosch condens 2200 fiyatları aynı değil

Ferroli almamanızı öneririm. Firma sıkıntılı. İlerde servis ve parça sıkıntısı çekebilirsiniz

Veya müteahhit ile konuşun Ferroli ile aynı fiyatlarda Arçelik,Beko kombi almaya çalışın , eğer kabul ederse. Servis sıkıntısı olmaz. Arçelik atria, Beko smart logic

Alarko üretiyor

Bize söyledikleri 1200 modeli. Yine aynı değil gerçi. Dediğim gibi 20-21 Ferroli fiyatı , Bosch fiyatı 25-26k

Müteahhitle işimiz kalmadı. Toprak sahibinden aldık daireyi. Madem kombi tercihi bana kaldı iyisini seçeyim diyorum;

Sessiz düzeyde çalışacak şekilde: Eca, Demirdöküm vs. ileride dediğiniz gibi serviste de kitlemeler yapmayacak firma gerek. Buderus da olabilir bilemedim. Bence gaz açma ve proje 20 tutmaz. 29-30 civarına en iyi modeli alayım desem hangisi olmalı?

Eca proteus premix

Orijinalden alıntı: disintegration

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

Üstad tekrar merhaba, aşağıda linkini paylaştığım ürün için bir gözleminiz, tecrübeniz veya değerlendirmeniz varsa paylaşmanızdan mutluluk duyarım.
    Tesisat detaylarını konuştuğum esnada bana önerildi.
    Bir profesyonelin gözünden bakıldığında paylaşımınızdaki cihazla arasında teknik özellikleri bakımından belirgin farklar var mıdır?
    Tercih aşamasında hangisine öncelik vermeli size göre?

https://renotto.com/product/magy/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba, 90 mt bir ev aldım, kombi taktıracağım, iki kombi arasında kaldım Demirdöküm nitromix 24 kW, Viesman vitodens 25 kW hangisini tavsiye edersiniz, fiyat iki kombi için de aynı her şey dahil 48.000 tl ( taksitli fiyatı). Bu fiyat aralığında tavsiye edeceğiniz farklı bir kombi öneriniz var mı? Şehir Konya

Orijinalden alıntı: disintegration

Çok iyi bir kombi

Paslanmaz çelik premix eşanjör

Pirinç hidroblok grubu

Wi-fi o.t için içinde aparatı hazır. Sadece vericiyi satın almanız yeterli

Tek kusuru fiyatı biraz pahalı

Cevap için teşekkürler. Çevremde hiç Alarko kombi yok. Kombisi kaliteli midir ? Servisleri nasıldır, yedek parça fiyatları vs ? Markaya çok yabancıyım da o yüzden bir yorum rica edeceğim..

Linkteki ürünü bilmiyorum ama 12000 gauss gücü var ,

İki kombi arasından nitromix öneririm

Vitodens trend ve connect modellerinde ufak tefek kronik sorunlar var

Diğer kombi önerileri için bu konunun ilk sayfası ve bu konunun son 10 sayfasına bakabilirsiniz

Fabrikası Gebze'de, fason olarak Arçelik grubuna da kombi üretiyor

Arçelik atria, Arçelik Massimus, Beko smart logic, Beko mega logic hepsi Alarko üretimi

Servis göreceli bir konu, çalışanların karakteri de devreye giriyor. Yaşadığınız lokasyonda servisini araştırmanız lazım

10 numara 5 yıldız

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kombinin kralı

10 numara 5 yıldız

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]youtube
    Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=SsjIvo4o8Ok

Teşekkürler

• disintegration kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

Ev girişinde regülatör ve gerilim koruma rölesi mevcut bu sebeple ayrıca regülatör gerekmiyor.

Tesisat ile ilgili bilgiler ışığında ekipmanları seçiyorum. Hangi ekipmanı (vortex ve sesi) hangi sırayla ve hangi boru üzerine takacağım? petek çevrimine kombiye dönen soğuk su uygun olur diye düşünüyorum ama boru tesisatı revizyonu öncesi emin olmak istedim.

Peteklerin termostatik vanaları mekanik değil elektrikli, oda sıcaklığına göre regülasyon yapıyor yani aşağıda olması dez avantaj değil. Bu durumda alt-alt giriş çıkış yapmak en iyisi olacak sanırım.

Asıl derdime gelirsem.

Daha önce belirttiğiniz modelleri elimden geldiğince araştırdım. Hiç birinde oda termostatında modülasyon + dış haberleşme bir arada yok maalesef.

Warmhous da bir termostatta mobil uygulama desteği var ama on/off çalışıyor. Diğeri de tam tersi.

Baymakta modülasyon var ama dış haberleşme yok.

Bu iki özelliği de barındıran ürün araştırmalarım esnasında bazı markaların ürünlerinde seçenek olduğunu gördüm. Mümkünse bunlar konusunda görüşünüzü almak isterim.

Vaillant: Tercih ettiğim oda termostatı(VRT380f) sanırım bir çok model ile uyumlu. Dış ortam sıcaklık sensörü kullanılabiliyor. Kombi olarak ecoTEC Plus 26CS/1-5 20/26 kW olabilir diye düşünüyorum. Yada önereceğiniz başka modeller.

Bosch: Termostat Bosch EasyControl - Smart Thermostat modeli. Dış hava sensörü opsiyonu yok sanırım, hiç bir referansı yok. Kombi uyumu açısından 4 model seçeneğim var. Condens 7000i W, Condens 2500 W, Condens 1200 W, Comfort Condense. Bunlar içinden Condens 7000i W olabilir dedim ama farklarını bilmeden. Önerilerinizi almak isterim.

Daikin: Oda termostatı ile uyum konusunda kafa karıştırıyor. Yönlendirmeniz çok makbule geçer. D-Sense Modülasyonlu Akıllı Oda Termostatı(BRTMRFNAATR) olması gereken ürün. Dış hava sensörü yok, internetten dış hava bilgisi alıyor.

Ürün sitesinde bu ürünün NDJ serisi kombilerle uyumlu olmadığı gözüküyor. MDJ ile birlikte gelen termostat on/off. Bir satıcı sitesinde de özellikle uyarı yazılmış. Bu durumda uyumlu modellerden hangileri alınabilir ürünler, farkları nelerdir. Modülasyon oranı dışında pek bilgi bulamadım açıkçası.

https://www.karamanoglumuhendislik.com/daikin-dbrtmrfnaatr-daikin-d-sense-mod%C3%BClasyonlu-kablosuz-oda-termostat%C4%B1-mod%C3%BClasyonlu-ak%C4%B1ll%C4%B1-online-%C3%B6zellikler-/-d2-btr-ile-biten-kombilerle-uyumludur

Ürün kalitesi, yedek parça bulunurluğu ve maliyeti açısından ne durumdalar?

Bu markalar fiyat olarak farklı bir bantta gözüküyorlar. Bu sebeple bütçe açısından şayet makul bir fiyata bulamazsam 28 yerine 24kW ile ilerlemeyi düşünüyorum.

Kombi fiyat farkının üstüne proje tadilatı maliyetini de katınca epey fark yaratıyor. Evdeki mevcut kombinin kaç kW olduğunu bulamadım hiç bir yerinde. Doğalgaz faturasında da sözleşme gücü yazmadığı için proje tadilatı konusunu kesinleştiremiyorum. Bunu bulabileceğim bir yer var mıdır? Abonelik benim adıma değil. Bina tesisat projesi de yok maalesef kolay bulunabilecek bir yerde.

Şayet yukarıdaki 3 markayı ekonomik sebeplerle almazsam baymak kombi ve IDEE termostat ile ilerlemeyi planlıyorum. Duotec ve duotec compact olarak iki model var. Piyasada compact daha çok bulunuyor gibi. Bunların bir farkı var mı acaba?

İyi günler.

• Toprak9 T kullanıcısına yanıt

Baymak idee oda termostatı ve Warmhaus clewa s oda termostatı ikiside dış hava sensörü ile çalışıyor

Dış hava sensörünü ayrıca alacaksınız ve kombinin ana kartında uygun olan girişlere bağlayacaksınız

Bu ekipmanları her 1000 müşteriden 1 kişi ister, yaygın değil. Sizin yapmanız gereken Baymak ve Warmhaus mh arayacaksınız. Fabrikalarından size bir uzman geri dönüş yapacak. Bir mühendis olarak onlardan teknik detay alacaksınız. Bu şekilde müşterileri arıyorlar

Mail de atabilirsiniz. Resmi sitelerinde mesaj da atabilirsiniz

Baymak, Tuzla'da Warmhaus Bursa'da üretiliyor

https://www.baymak.com.tr/media/4585/baymak-idee-programlanabilir-oda-termostati-kullanma-kilavuzu.pdf

Dhs sensörü yaygın satılan bir ürün değil. Sipariş usülü ürün servise geliyor. Servis eve gelip dhs bağlıyor

Eve gelen servis cahil olabilir sizin şansınıza

Veya servis müdürü eve gelip tatmin edici bilgiler de verebilir ama emin olduğum bir şey var büyük ihtimalle dhs çok nadiren talep edildiğini söyleyecekler

Kireç kırıcı kelepçe kombinin altında 1/2 filtrenin olduğu yere takılıyor. Şebeke suyunun kombiye giren kısmı

Manyetik filtre ise kalorifer dönüş 3/4 hattına takılır

Kombiye karşıdan baktığınızda en sağdaki 3/4 boruya manyetik filtre , onun yanındakine kireç kırıcı kelepçe

Daikin alacaksanız Ndj dc2 modeli. Ndj ye dhs takılıyor

Kendi konusu var oraya da sorabilirsiniz

Vaillant almak isterseniz eco tec pro veya plus modellerinden birini alın. Bu modellerde de modülasyonlu oda term ve dhs seçenekleri var

Yani bu markaların mh arayıp bilgi almanız lazım. Genellikle numaranızı alırlar. Şanslıysanız bir uzman geri dönüş yapar

Baymak idee oda termostatı

Bu o.t eski adı Eca lago fb modülasyonlu oda termostatı.google dan bakabilirsiniz

Eca da yıllarca satıldı ,eski eca confeo premix kombilerde dhs ile kullanıldı. Kabloludur ama dhs ile uyumlu çalışır. Daikin'e sorabilirsiniz

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• disintegration kullanıcısına yanıt

Sanırım yanlış anlattım.

Dış haberleşmeden kastım kombiye, telefondan yada bilgisayardan erişip ayarları değiştirebilmek ya da durumunu izleyebilmek.

Bu özellik clewa da yok maalesef. Recowada var. fakat bu ürün de modülasyonlu değil.

Baymakda dış haberleşme olan model yok. Vaillant, Bosch ve Daikin için bazı modellerle uyumlu oda termostatları var. Bu termostatların bazıları dış hava sensörü destekliyor bazıları veriyi internet üzerinden alıyor.

NDJ modelinde blok kompozit demişsiniz diğer başlıkta gördüğüm kadarıyla. Ayrıca oda termostatı modülasyonu değil. Daikinde diğer modeller daha mı kötü?

Bosch ve Vailant için ekipman kalitesi nasıl acaba? Fiyat farkına değer mi?

Bir de aslında seçeneklerimi daraltan asıl konu olan oda termostatı konusunda hem telefon uygulaması olan, hem modülasyonlu hem de kendi markası dışında kombi ile düzgün (opentherm yada başka protokol ile) çalışan bir termostat bulabilirsem kombi açısından warmhous yada baymak seçenekleri çok daha rahat seçilebilir olacaktır.

Not: Size özel mesaj atamıyorum. Acaba telefonla görüşme imkanımız olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toprak9 -- 22 Eylül 2025; 9:52:38 >

Sadece buradan görüşüyorum

Hem telefondan komut yani hem wi-fi, hem opentherm, hem de dış hava sensörü bağlanacak böyle ürünler çok az var

Daikin ndj dc2 modelinde hidroblok grubu yarısı pirinç.

Bosch kombilerde bosch condens 7000 iyi bir model sayılır ama pahalı

İllaki böyle model o.t istiyorsanız bosch,buderus,daikin,vaillant, warmhaus bakacaksınız

Yalnız size şunu söyliyeyim amacınız tasarruf ise böyle bir oda term size muazzam tasarruf yaptırmaz, konfor ve kolaylık sağlar

Daikin ndj dc2

Bosch condens 7000

Vaillant eco tec pro ve plus serisi

Merhabalar. Yazdıklarınızı okudum. Anladığım kadarıyla internet üzerinden kontrol edilebilen ve opentherm özelliği olan bir oda termostatı arayışı içindesiniz. Sizin gibi bende 3 yıl önce bu forumdaki bilgilere dayanarak şu anda da tavsiye listesinde olan lambert lpy compact modeli kombi aldım. Banyo hariç tüm peteklerde Danfoss termostatik gazlı vana takılı. Geçen sene de ihtiyaç hasıl olunca kombiyi uzaktan da kontrol etme amaçlı opentherm destekleyen bir termostat arayışına girdim ve honeywell t5 modelini aldım. Termostat kombiye bir bağlantı kutusu aracılığıyla bağlanabiliyor. Kutu ile termostat radyo dalgalarıyla haberleşiyor. Wi-Fi ye bağlandığı zaman uzaktan da kontrol edilebiliyor. 1 kış kullandım ve sorun yaşamadım ancak bağlantıyı servise yaptıramadım. Araştırıp kendim yaptım. Hem konfor hem de tasarruf açısından oldukça memnunum. Başka bir arkadaş da duotech compact modeline warmhause recowa termostat bağlamıştı. Bildiğim kadarıyla o da internetten ve telefondan kontrol edilebiliyor ancak opentherm değil on/off çalışıyor olabilir. Detay isterseniz özel mesaj yazabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

Dönüşleriniz için teşekkür ederim.

Hem termostatı istediğim özelliklerde hem kombiyi düzgün özelliklerde bulmak dertli oluyor maalesef.

Kombiyi bildik modellerden alıp opentherm ile bağlayıp başka marka termostat ile çalışmak en makul seçenek olacak gibi.

Oda termostatından asıl beklentim homeassistant ile uyumlu olması ancak bunu sağlamak sanıyorum ülkemizde imkansıza yakın olduğu için ilk aşamada kendi uygulaması olmasına razıyım.

Kombiyle on-off ötesinde haberleşerek hem alev modülasyonu hem de kombinin diğer özelliklerine erişim vermesi benim için kıymetli. Sadece çalıştırıp durdurmak yada sıcaklığı değiştirmenin ötesinde imkanlar sunan seçenekler var. Birisinde görmüştüm kombinin gaz harcamasını anlık ve enerji tüketimi olarak gösterip kaydediyordu ancak ne marka olduğunu hatırlayamıyorum maalesef. Bu tarz özellikler kombi üreticisinin oda termostatı dışında bir ürün kullanınca da geliyor mu maalesef internette net birşey yok.

Bahsettiğim özelliklerin normal bir modülasyonlu termosttan neredeyse hiç enerji farkı yaratmayacağını biliyorum. Kullanım kolaylığı ve kontrol konforu açısından asıl getirisi.

Termostatı bağlamak yada devreye almak konusunda endişem yok pek. Yeter ki ürün olsun.

"Hem telefondan komut yani hem wi-fi, hem opentherm, hem de dış hava sensörü bağlanacak böyle ürünler çok az var." Demişsiniz. Çok az olanlar hangileri biliyorsanız model verebilir misiniz?

Sayın albeyazlim, honeywell ürünleri inceledim. T5,T6,T9,T10 gibi modeller yurt dışında gözüküyor. TR de DT4R var sitesinde. Recowa on-off maalesef.

Vailant ve bosch fiyatları yaklaşık baymakdan %70 yüksek. Bu durumda o kadar ilave maliyete değeceklerini düşünmüyorum.

Kombiyi batmak duotec yada warmhous alabilirim. Compact modeli ile ekipman yada başka bir fark var mı acaba?

Her ikisinin de İzmit'te kurumsal birer servisi yada bayisi gözükmüyor maalesef(Baymak tarafında önerdikleri "mükemmel bayii" için diyorum). Bayi diye sitesinde verdikleri işletmenin 1 tane fotoğrafı yada haritada tanımı yok. Şahıs firması. Bu da stabilite konusunda endişe uyandırdı. Servis de aynı şekilde.

Servis tarafının daha sağlam olması sebebiyle demirdökümü tekrar gündeme alsam mı diyorum ancak hidroblok konusu içime sinmiyor orada da.

• 
Sayfa: önceki 16591660166116621663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.