Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NK95

quote:

Orijinalden alıntı: cemka2012

Bu konuyu ilk okuduğumda 392 değeri ile sanki AKK yokmuş gibi 700 K'da dosya indirmesi yapıyordum.
    Sonra yavaş yavaş hız düşmeye, en son dün 200-250 K civarlarında seyretmeye başladı. Değeri 350 yaptım, 300-400 K arası indirme yapmaya başladı. Başka bir değer girdim, bu defada 500 K'ya kadar indirme yükseldi.

Bu da demektir ki modeme göre başka değerler denemek, vazgeçmemek gerekiyor.

Modemim Airties 5341 tivibu ev modemi...

Hocam o değerleri bizimle de paylaşsanız da b,z de denesek dediğinizin aynısı bende oldu.700 den 250'ye düştü.

Slm.

Mevzu da bu işte, kendi modeminize göre denemeler yapmanız gerekiyor. Benim verdiğim değer illa ki çalışacak diye birşey yok. zaten 350'yi kullandığımı yazmışım. Arada başka denemeler de yaptım. 342, 352... gibi. 342 ile 500 K'ye kadar yükseldi. Ama geç saat olduğu için başka denemeler yapmadım.

• quote:

quote:

quote:

Bu konuyu ilk okuduğumda 392 değeri ile sanki AKK yokmuş gibi 700 K'da dosya indirmesi yapıyordum.
    Sonra yavaş yavaş hız düşmeye, en son dün 200-250 K civarlarında seyretmeye başladı. Değeri 350 yaptım, 300-400 K arası indirme yapmaya başladı. Başka bir değer girdim, bu defada 500 K'ya kadar indirme yükseldi.

Hocam o değerleri bizimle de paylaşsanız da b,z de denesek dediğinizin aynısı bende oldu.700 den 250'ye düştü.

Slm.

Mevzu da bu işte, kendi modeminize göre denemeler yapmanız gerekiyor. Benim verdiğim değer illa ki çalışacak diye birşey yok. zaten 350'yi kullandığımı yazmışım. Arada başka denemeler de yaptım. 342, 352... gibi. 342 ile 500 K'ye kadar yükseldi. Ama geç saat olduğu için başka denemeler yapmadım.

Sanırım benim modemin en yüksek hızı bu ,300 den yukarı olmuyor hiç bir değerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

AKK benim de başıma gelince, ve forumu da okuyunca insanlara bir yardımım olabilir mi acaba diye düşünüp, bir program yazdım, ve AKK artık tamamen ortadan kalktı.. NetMTU adlı program sayesinde internetimizi Gezinti Modu / İndirme Modu şeklinde 2 mod halinde kullanabileceğiz.Programı kullanabilmeniz için rehberi dikkatle inceleyiniz..

Peki nedir bu modlar?

1-) Gezinti Modu
    Gezinti modundayken 1Mbit hızla internette gezebilirsiniz.
    2-) İndirme Modu
    İndirme modundayken hattınızın sınır hızıyla indirme yapabilirsiniz.

"Peki zaten ben bunları elle mtu değiştirerek yapıyorum, bana ne fayda sağlayacak?" derseniz faydaları şunlar..
    Programın faydaları
    1.) Modeme erişmeden kolayca Gezinti,İndirme modu seçenekleriyle 2-3 saniyede diğer moda geçebilirsiniz..
    2.) İndirme modundayken başladığınız bir indirme son sürat devam ederken, indirmeyi kapatmadan Gezinti moduna geçerseniz, hem yüksek hızda altta indirme yapabilecek, hem de internette dilediğiniz gibi gezebileceksiniz! (EN ÖNEMLİSİ!)
    3.) Başka bir bilgisayarla aynı ağdayken, bir bilgisayarda indirme yapılırken, diğerinde de internette sitelerde dolanabileceksiniz..

Program tamamen ücretsizdir, ve hiç bir kar amacı yoktur.. Sadece bu emeklerimin karşılığı olarak, seneye YGS/LYS girecek olmamdan ötürü, bir duanızı isteyebilir miyim?

İNDİRME LİNKİ
    http://sourceforge.net/projects/netmtu

VİRÜS TARAMASI

NetMTU'nun çalışması için .NET Framework 4.0 ve üzeri gereklidir!

SÜRÜM DEĞİŞİKLİKLERİ
    v1.1 Sürümü Yayında!
    + Bazı mantıksal hatalar giderildi.
    + MTU sabitlenmesi bugu kaldırıldı.
    + Bağdaştırıcı seçimi eklendi.
    + Değişik .NET Framework sürümlerinde oluşan hata düzeltildi.
    + Programın aynı anda birden fazla açılması engellendi.

REHBER

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1)

VİDEO
    (TheForge'a video için teşekkürler)

Yorumlarınız ve desteğiniz benim için çok önemli, programda gördüğünüz hata olursa pm atarak bildirebilirsiniz, AKK'siz bir internet başlasın !

Ben süperonline kullanıcısıyım ve modemimim tilgin süperonline verdi. Port değerlerini bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thowregas

quote:

quote:

quote:

Slm.

Sanırım benim modemin en yüksek hızı bu ,300 den yukarı olmuyor hiç bir değerde.

Alıntıları Göster
    o ne la!

vallaha sadece mtu değiştirdim işe yaradı :). Bu ne la oluyormuş hakkaten. resimden bakabilirsiniz . Yalnız ben programı kullanmıyorum. sadece modem arayüzünden bir kaç tane mtu değeri denedim.

Benim modem AİRTİES RT - 110.

İlk önce mtu 392 denedim. fıss. 399 denedim gene fıss. 312 denedim 200k filan vuruyor geri düşüyor tekrar vuruyor geri düşüyordu. her seferinde downloadı iptal edip tekrar başlatıyorum tam sonuç tatmin etmeyince tekrar mtu değeri değiştiriyorum.

En sonunda 4. denemede 322 girdim ve aşağıdaki stabil 400k üzeri sürekli downlod'a hem idm ile hem torrent programları ile ulaşabildim. iyidir hacı bu hız ya :) yeter şimdilik.

Yalnız bende mtu değerinden başka bir program kullanmadığım halde internette normal sayfaları dolaşabiliyorum. Fakat 2. bilgisayarım var. onun işletim sistemi win7 . onda hiç internet sayfalarına giremiyorum. Neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 28 Haziran 2012; 10:44:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

quote:

AKK benim de başıma gelince, ve forumu da okuyunca insanlara bir yardımım olabilir mi acaba diye düşünüp, bir program yazdım, ve AKK artık tamamen ortadan kalktı.. NetMTU adlı program sayesinde internetimizi Gezinti Modu / İndirme Modu şeklinde 2 mod halinde kullanabileceğiz.Programı kullanabilmeniz için rehberi dikkatle inceleyiniz..

Peki nedir bu modlar?

1-) Gezinti Modu
    Gezinti modundayken 1Mbit hızla internette gezebilirsiniz.
    2-) İndirme Modu
    İndirme modundayken hattınızın sınır hızıyla indirme yapabilirsiniz.

"Peki zaten ben bunları elle mtu değiştirerek yapıyorum, bana ne fayda sağlayacak?" derseniz faydaları şunlar..
    Programın faydaları
    1.) Modeme erişmeden kolayca Gezinti,İndirme modu seçenekleriyle 2-3 saniyede diğer moda geçebilirsiniz..
    2.) İndirme modundayken başladığınız bir indirme son sürat devam ederken, indirmeyi kapatmadan Gezinti moduna geçerseniz, hem yüksek hızda altta indirme yapabilecek, hem de internette dilediğiniz gibi gezebileceksiniz! (EN ÖNEMLİSİ!)
    3.) Başka bir bilgisayarla aynı ağdayken, bir bilgisayarda indirme yapılırken, diğerinde de internette sitelerde dolanabileceksiniz..

Program tamamen ücretsizdir, ve hiç bir kar amacı yoktur.. Sadece bu emeklerimin karşılığı olarak, seneye YGS/LYS girecek olmamdan ötürü, bir duanızı isteyebilir miyim?

İNDİRME LİNKİ
    http://sourceforge.net/projects/netmtu

VİRÜS TARAMASI

NetMTU'nun çalışması için .NET Framework 4.0 ve üzeri gereklidir!

SÜRÜM DEĞİŞİKLİKLERİ
    v1.1 Sürümü Yayında!
    + Bazı mantıksal hatalar giderildi.
    + MTU sabitlenmesi bugu kaldırıldı.
    + Bağdaştırıcı seçimi eklendi.
    + Değişik .NET Framework sürümlerinde oluşan hata düzeltildi.
    + Programın aynı anda birden fazla açılması engellendi.

REHBER

VİDEO
    (TheForge'a video için teşekkürler)

Yorumlarınız ve desteğiniz benim için çok önemli, programda gördüğünüz hata olursa pm atarak bildirebilirsiniz, AKK'siz bir internet başlasın !

Ben süperonline kullanıcısıyım ve modemimim tilgin süperonline verdi. Port değerlerini bulamadım.
    Superonline'da MTU işlemi çalışmadığı için programın da bir işlevi yoktur, maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: gonulbas

o ne la!

vallaha sadece mtu değiştirdim işe yaradı :). Bu ne la oluyormuş hakkaten. resimden bakabilirsiniz . Yalnız ben programı kullanmıyorum. sadece modem arayüzünden bir kaç tane mtu değeri denedim.

Benim modem AİRTİES RT - 110.

İlk önce mtu 392 denedim. fıss. 399 denedim gene fıss. 312 denedim 200k filan vuruyor geri düşüyor tekrar vuruyor geri düşüyordu. her seferinde downloadı iptal edip tekrar başlatıyorum tam sonuç tatmin etmeyince tekrar mtu değeri değiştiriyorum.

En sonunda 4. denemede 322 girdim ve aşağıdaki stabil 400k üzeri sürekli downlod'a hem idm ile hem torrent programları ile ulaşabildim. iyidir hacı bu hız ya :) yeter şimdilik.

programın amacı hız artırımı değil, her mesajımda belirtiyorum bunu. siz uygun MTU değerini yakaladıktan sonra internete giremezsiniz. Google, YouTube vs sitelere MTU değerini eski hale getirmeden giremezsiniz. Ayrıca aynı anda hem yüksek indirme yapıp hem de internette gezinemezsiniz. Ayrıca ağınızda 2 ve daha fazla bilgisayar varsa MTU değiştirdiğinizde biriniz indirme yaparken, biriniz internette gezinemezsiniz.

Program yukarıda saydıklarımı sağlamak içindir.. Kullanıp, kullanmamakta sizin elinizde..

• quote:

siz uygun MTU değerini yakaladıktan sonra internete giremezsiniz. Google, YouTube vs sitelere MTU değerini eski hale getirmeden giremezsiniz.

Tamam da kardeş ben resimde görüldüğü gibi uygun mtu değerini yakaladım. Ama halen sizin programı kullanmadan internet sayfalarında dolaşabiliyorum.

Sizin alıntı yaptığım yazınızda internet sayfalarına girememem lazım. Doğru değil mi? Neden şu an bulunduğum 1. bilgisayarda dolaşabiliyorum da 2. bilgisayarda dolaşamıyorum? Bunu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu.Gork

denedim hiç bi cacık olmuyor programda bi işe yaramıyor bence programın içine gizli kodlar var bilginize.

hayır neden program işe yarıyor mademde ilk değer girdiğimde yeniden başlatın diyor program ? var bi cacık bu programda arkadaşlar merak etmeyın bizim arkadaşa verdim inceliyor .. bakalım ne çıkıcak

totalvirus felan taratıcam 2 gun beklıcem sonradan çıkar kokusu

bu program ilk değer girdiğinde yeniden başlatın dıyor !!!!!
    dikkat !!!!!!!!!!!!!!!!

İstersen 1 yıl bekle, değişen birşey olmayacağı gibi, bu yazdığın mesajla kalacaksın.

İlk değer girildiğinde programa girmiş olduğun ayarlar, regedite yazılır. Program kullanılırken de bu değerler okunacağı için programın yeniden başlatılması gerekmektedir.

Lamer arkadaşlarına da buradan selam söyle, domainin süresi biten siteleri aldıktan sonra, siyah arkaplana, Türk Bayrağı dikip, arkaya da Mehter Marşı'nı koyup haydii nasıl hackledik siteyi diye havalara girmeye devam.

• quote:

Superonline'da MTU işlemi çalışmadığı için programın da bir işlevi yoktur, maalesef.

Başka bir yolla yapamaz mıyım.
  • quote:

quote:

siz uygun MTU değerini yakaladıktan sonra internete giremezsiniz. Google, YouTube vs sitelere MTU değerini eski hale getirmeden giremezsiniz.

Tamam da kardeş ben resimde görüldüğü gibi uygun mtu değerini yakaladım. Ama halen sizin programı kullanmadan internet sayfalarında dolaşabiliyorum.

Sizin alıntı yaptığım yazınızda internet sayfalarına girememem lazım. Doğru değil mi? Neden şu an bulunduğum 1. bilgisayarda dolaşabiliyorum da 2. bilgisayarda dolaşamıyorum? Bunu anlamadım.

eğer bir bilgisayarda internete girebiliyorsanız, programı kullanmanıza gerek yok. diğer bilgisayarlarda da internete girecektir.

yalnız MTU değeri girildikten sonra internette gezinebilmek bazı internet siteleriyle kısıtlıdır. hepsine girebileceğinizi sanmıyorum, veya girerseniz bile örn:YouTube hız düşük kalacaktır..

Bu dediklerim olmuyorsa, ne mutlu size diyelim o zaman..

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Başka bir yolla yapamaz mıyım.

Modeminizde hat hızı olarak mesela 8192/700 yerine 1024/700 yazıyorsa yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Eğer tarifenizdeki hız yazıyorsa ve MTU ayarlarıyla ilgili kısım mevcutsa, siz de faydalanabilirsiniz bu MTU durumundan..
  • quote:

eğer bir bilgisayarda internete girebiliyorsanız, programı kullanmanıza gerek yok. diğer bilgisayarlarda da internete girecektir.

yalnız MTU değeri girildikten sonra internette gezinebilmek bazı internet siteleriyle kısıtlıdır. hepsine girebileceğinizi sanmıyorum, veya girerseniz bile örn:YouTube hız düşük kalacaktır..

youtube daki hızda resimde görüldüğü üzere 100kb ortalama. En azından düşme yok. Normal ayarlarda duruyor.

Fakat halen 2. bilgisayarımdan web sitelerini dolaşamıyorum. Halbuki sizin belirtiğiniz üzere websitelerini 2. bilgisayarımda da dolaşabilmem gerekiyor. 2. bilgisayarda download yapabiliyorum. ve hız yine 400k üzerinde fakat websiteleri 2. bilgisayarda hiçbir şekilde açılmıyor.

1. bilgisayarda ise bu zamana sürekli girdiğim tüm websitelerini denedim. Sorunsuz açılıyor. Üstelik bir yavaşlık, gecikme gözlemlemiyorum. Garip?

• quote:

quote:

youtube daki hızda resimde görüldüğü üzere 100kb ortalama. En azından düşme yok. Normal ayarlarda duruyor.

Fakat halen 2. bilgisayarımdan web sitelerini dolaşamıyorum. Halbuki sizin belirtiğiniz üzere websitelerini 2. bilgisayarımda da dolaşabilmem gerekiyor. 2. bilgisayarda download yapabiliyorum. ve hız yine 400k üzerinde fakat websiteleri 2. bilgisayarda hiçbir şekilde açılmıyor.

1. bilgisayarda ise bu zamana sürekli girdiğim tüm websitelerini denedim. Sorunsuz açılıyor. Üstelik bir yavaşlık, gecikme gözlemlemiyorum. Garip?

1.bilgisayarda kullandığınız NetLimiter veya benzeri network yazılımlarından kaynaklanıyor olması yüksek..

• quote:

quote:

quote:

1.bilgisayarda kullandığınız NetLimiter veya benzeri network yazılımlarından kaynaklanıyor olması yüksek..

Alıntıları Göster
    eyvallah kardeş Velhasıl :) açmış olduğun konu (program kullanmasanda) sayende bunu öğrenmiş oldum. sağolasın.

• quote:

eyvallah kardeş Velhasıl :) açmış olduğun konu (program kullanmasanda) sayende bunu öğrenmiş oldum. sağolasın.

Alıntıları Göster
    Bende inca im-300nx var bi türlü uygun mtu ayarını bulamadım ne yaparsam işlemiyor.Kullanan var mı acaba bu modemde?
  • superonline ile ttnet aynı paket yöntemini kullanıyor diye biliyordum.
    fiberde çalışmamasının asıl nedeni nedir? bilen var mıdır?
    ayrıca tilgin modem için mtu değerleri 68-1492 arasıdır.
    birde eğer kafaya koyup fiberde akk yı geçtim, denemek istiyorum diyen varsa
    mtu değerine (tilgin modem) ;
    -modem arayüzüne giriş yapacak
    -soldan hızlı kurulumu seçecek
    -oturum açma şifresi altında Gelişmiş Ayarlar İçin Buraya Tıklayın'a gelip
    -ayarlar sekmesinde mtu'ya ulaşabilirler, otomatik değeride manuel yaparsanız görebilirsiniz.

programı yazan arkadaşın eline sağlık, peki bu mtu değerinin ttnette çalışıp super online da çalışmadığını nasıl anladı onu merak ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudarken

superonline ile ttnet aynı paket yöntemini kullanıyor diye biliyordum.
    -ayarlar sekmesinde mtu'ya ulaşabilirler, otomatik değeride manuel yaparsanız görebilirsiniz.

programı yazan arkadaşın eline sağlık, peki bu mtu değerinin ttnette çalışıp super online da çalışmadığını nasıl anladı onu merak ediyorum.

Superonline kullanıcılarından aldığım geri dönüşle bunu söylüyorum.programı ve MTU'yu Superonline olan bir bağlantıda kendim denemedim açıkçası..

Eğer gelen hat değeri 1024/700 değilse, yani AKK'li değilse Superonline'da da işe yarayabileceğini belirttim üstteki mesajlarımda..

• quote:

Hocam o değerleri bir yazın gözünüzü seveyim yaa,3 gündür 20-30 tane mtu denedim,modeme 10-15 kere reset attım 300 KB/s den yukarı çıkmıyor ,İlk başlarda 800 Kb/s gördüm 5 dk. sonradan 100 KB/s düştü.

aslında o değerler sabit değildir ve mtu uygulaması ile çıkabildiğiniz hız hattınıza servis sağlayıcınıza olan mesafenize ve yapmakta olduğunuz indirmelerin bulunda serverların doluluğuna bağlı olmak üzere değişiklik gösterir.

önceki sayfada emirilhan arkadaşımız nasıl mtu değeri bulunabileceğini yazmıştı.

ben airties 5340 modem kullanıyorum aynı modeme sahip bir kişinin 150 mtu değeri ile iyi sonuç aldığını duydum ve denedim işe yaradı ardından 392-444-450-620 değerlerinde de ilk denemem ile aynı hızlara ulaştım. bu 5 farklı değerlede hem torrent hem de idm olsun maksimum hızlara ulaşıyorum.

Bu arada 1.3mb a çıkabilmemin sebebi internetimin 16mbit e kadar tarifede olması ve hattıma tanımlı maks. bağlantı hızının 14,446kbps olması.
    yani normal de internetiniz 8mbit ise zaten 8mbitin üzerine çıkamazsınız herhangi bir mtu ile

• quote:

Orijinalden alıntı: rudarken

superonline ile ttnet aynı paket yöntemini kullanıyor diye biliyordum.

eğer fiber netiniz var ve modeminizde mtu ayarı yapılabiliyorsa işe yardığını anlamak çok kolay herhangi bir mtu değeri yazınca internet tamamen kesiliyorsa veya çalışsada GOOGLE FACEBOOK sitelerine giremiyorsanız mtu çalıştı demektir. ama pek ihtimal vermiyorum açıkçası

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

@emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

umarım herşey istediğin gibi olur bağdaştırıcı listesinin orada olduğunu biliyorum fakat bana lazım olan o değildi, yoksa orayı combobox'a atacaktım.. "Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde gerekiyor.. biraz araştırma yaparsam halledebilirim sanıyorum.

Alıntıları Göster
    baya bir uğraştım lakin olmadı? zyxel modem kullanıyorum..öncelikle ayarları böyle böyle yapın demişsin ama o başka bir modemin ayarları..bende kendimce zyxele göre kontrol ettim aynı gibi duruyorlar..neden acaba olmadı bende?

-işletim sistemin xp yönetici olarak çalıştır yok bende?

edit: bir de en iyi sonucu alana kadar mtu değiştiriyoruzda kaç saniye içinde artış gözlenir bu mtu değiştirince?

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.