Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: timbildor

TP-Link için MSS değerine 260 MTU değerine 300 girdim indirme modunda torrntte 600 kb ları gördüm internetim 8 mb hızında bu arada ama stabil kalmıyo hemen düştü 100 kb civarı geziyo

Tp-Link için başka değer bilen varsa paylaşabilir mi arkadaşlar

hızın hemen düşmesi mtu tam olarak tutmadıgından sanırım farklı degerler deneyin 20 30 ar arttırın illaki tutacaktır örnegin ben 422 vs gibi değerlerle maks 700 görüyorum ama 425 430 yapında bir süre sonra düşüyor ama 422 de düşmüyor fakat bu değer değişiklik gösterebiliyor günden güne,
    2. 3. denemenizde illaki biri tutacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lifetaker

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Arkdaslar mtu değerini değiştirdikten sonra modeme reset atıyormusunuz?

Ben atmadım.
    Ama Bilgisayardaki Ağ Bağlantımı devre dışı bırakıp etkinleştirdim.

Peki download hızınız sürekli aynı kalıyormu? yani bi 2-3 saat? Bende 5 dk sonra düşüyor. Sayı denemekten yıldım artık.

Ben daha yeni ayarladım 15 dk oldu şuan henüz bir düşme yok.
    Şimdi normal haline getirdim.

Deneme yapıyorum.
    Modem ve Ağ Bağdaştırıcısı MTU değeri birbirini tutmazsa sanırım DNS çözümlemesi yapılamıyor ama download hızı yüksek.
    İki MTU değerini de aynı yapınca hem DNS çözümlemesi yapıyor sitelere girebiliyorsunuz hemde hızlı download yapıyorsunuz ama gezintide hız yine 1

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

quote:

TP-Link için MSS değerine 260 MTU değerine 300 girdim indirme modunda torrntte 600 kb ları gördüm internetim 8 mb hızında bu arada ama stabil kalmıyo hemen düştü 100 kb civarı geziyo

Tp-Link için başka değer bilen varsa paylaşabilir mi arkadaşlar

hızın hemen düşmesi mtu tam olarak tutmadıgından sanırım farklı degerler deneyin 20 30 ar arttırın illaki tutacaktır örnegin ben 422 vs gibi değerlerle maks 700 görüyorum ama 425 430 yapında bir süre sonra düşüyor ama 422 de düşmüyor fakat bu değer değişiklik gösterebiliyor günden güne,
    2. 3. denemenizde illaki biri tutacaktır.

şimdi mss 260 mtu 392 yaptım torrent 250-280 arası stabil kaldı dediğin gibi değiştire değiştire uygun değeri bulucaz

edit:hız 5 dk stabil kaldı şu an 160 kb civarına düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timbildor -- 25 Haziran 2012; 15:56:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Hocam paylaşım çok iyi ve ilaç ama bu işlem her modemde geçerli kılmıyor sanırım.bende tp-link w8901G modem var onda yapıyorum mtu değeri ama kabul etmiyor şu hatayı veriyor;
    TCP MSS aralığı TCP MTU -40 (TCP ve IP Başlığı)dan küçük olmalı,şeklinde alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler

aynı modem bende de var program bu modemde işe yaramıyor. bende gece downloada bırakırken manuel değiştiriyorum mtu ve mss yi. normal şartlarda 1 mbit olarak kullanıyorum.

MSS 200
    MTU 392 yapıyorum torrentte tam hız alıyorum fakat idm ve gezinti çalışmıyor. inş onada bir çözüm üreteceğiz.

Bilgi için teşekkür ederim,bekliyeceğiz artık bir çözüm için sevgiler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

quote:

Hocam paylaşım çok iyi ve ilaç ama bu işlem her modemde geçerli kılmıyor sanırım.bende tp-link w8901G modem var onda yapıyorum mtu değeri ama kabul etmiyor şu hatayı veriyor;
    TCP MSS aralığı TCP MTU -40 (TCP ve IP Başlığı)dan küçük olmalı,şeklinde alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim sevgiler

aynı modem bende de var program bu modemde işe yaramıyor. bende gece downloada bırakırken manuel değiştiriyorum mtu ve mss yi. normal şartlarda 1 mbit olarak kullanıyorum.

MSS 200
    MTU 392 yapıyorum torrentte tam hız alıyorum fakat idm ve gezinti çalışmıyor. inş onada bir çözüm üreteceğiz.

Bilgi için teşekkür ederim,bekliyeceğiz artık bir çözüm için sevgiler.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar, daha öncede bahsetmiştim. Bu programın yanında çok güzel bir programcık hazırlıyorum diye.

Tamamen bu programın kodlarına göre izole edilmiş bir program AktifMtu. Birnevi NetMtu'nun plugini gibi düşünebilirsiniz.

NetMtu kullanmayan kişiler bu program kesinlikle işe yaramayacaktır. NetMtu'nun açtığı yolda ilerliyor program :)))

AktifMtu Ne yapar?

AktifMTU sayfa geçişlerinde 1 saniye içinde 800kb/sn'den 100kb/sn düşmesi süresini uzatır.

Yani normalde 1 saniye içinde 100kb/sn düşerken AKtifMtu programı çalışırken 20 saniye 30 saniye kadar hızı düşmesini geçiktirmektedir.

Neyse fazla uzattım buyrun link;

http://s2.dosya.tc/server17/AucecL/AktifMtu.rar.html

PROGRAMI ÇALIŞTIRIN BAŞKA HİÇBİRŞEY YAPMANIZA GEREK YOK. PROGRAMI KAPATMAYIN AKTİF OLSUN YETER :)

Modeminizdeki mtu değerini 1492'ye almayı unutmayın !

Sayfa geçiş hızındaki farkı hissedeceksiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The4841VFp -- 25 Haziran 2012; 16:26:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The4841VFp

Evet arkadaşlar, daha öncede bahsetmiştim. Bu programın yanında çok güzel bir programcık hazırlıyorum diye.

Tamamen bu programın kodlarına göre izole edilmiş bir program AktifMtu. Birnevi NetMtu'nun plugini gibi düşünebilirsiniz.

NetMtu kullanmayan kişiler bu program kesinlikle işe yaramayacaktır. NetMtu'nun açtığı yolda ilerliyor program :)))

AktifMtu Ne yapar?

AktifMTU sayfa geçişlerinde 1 saniye içinde 800kb/sn'den 100kb/sn düşmesi süresini uzatır.

Yani normalde 1 saniye içinde 100kb/sn düşerken AKtifMtu programı çalışırken 20 saniye 30 saniye kadar hızı düşmesini geçiktirmektedir.

PROGRAMI ÇALIŞTIRIN BAŞKA HİÇBİRŞEY YAPMANIZA GEREK YOK. PROGRAMI KAPATMAYIN AKTİF OLSUN YETER :)

Modeminizdeki mtu değerini 1492'ye almayı unutmayın !

Alıntıları Göster
    Geri nasıl alacağız bu mtu ayarını default nedir yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Genelde 1492 değeri default'tur.. Kendi modeminizdeki default değeri google'dan araştırarak bulun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheForge

AktifMtu Ne yapar?

hocam bu programı NETMtu ile birlikte kullanabilir miyiz ? ayrıca torrent down hızında etki eder mi

• quote:

quote:

AktifMtu Ne yapar?

hocam bu programı NETMtu ile birlikte kullanabilir miyiz ? ayrıca torrent down hızında etki eder mi

Evet, Program netmtu ile birlikte kullanılması için tasarlanmıştır.

NetMtu ile gezinme moduna alıyorsunuz. Bütün indirmeleri kapatıyorsunuz.

AktifMtu size netten süper hızlı surf sunuyor

Ekleme:

Torrent ve online video hızlarına hiçbir şekilde etkisi yoktur.

Sadece bilgisayarda 7 porta aynı anda yüklenerek hızlı bir şekilde sayfa geçişleri sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The4841VFp -- 25 Haziran 2012; 16:19:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Genelde 1492 değeri default'tur.. Kendi modeminizdeki default değeri google'dan araştırarak bulun..

teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

AktifMtu Ne yapar?

Alıntıları Göster
    Eline sağlık arkadaşım bende mükemmel çalışıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

Hah vb6 kullananlar var hocam microsoft bile desteği kesti.

VB.nete geçiş yapacağım az kaldı

ekleme:

vb6 şimdilik işimi görüyor

Vb.net'e geç MSDNde bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

Eline sağlık arkadaşım bende mükemmel çalışıyor.

Alıntıları Göster
    AktifMTU programının simge durumuna küçült modu olsa güzel olurdu :) masaüstünde sap gibi duruyo =)
  • quote:

AktifMTU programının simge durumuna küçült modu olsa güzel olurdu :) masaüstünde sap gibi duruyo =)

Birdahaki sürümde önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: The4841VFp

quote:

Birdahaki sürümde önerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    hocam şöyle bir sorunum var benim modemim en fazla mtuda 256 ya izin veriyor 200 yapıyorum mtuyu programdada yapıyorum ama hız en fazla 170 falan çıkıyor yokmudur bir çözümü farklı mtularda denedim sonuç aynı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrecansahin11

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saygi

@emirilhan
    Sizin programdan değiştirdiğinizde olduğunu zaten biliyorum ama ben bir program çalışsın jdownloader indirsin, ie ya da firefox geznsin. Mod değiştirmeye gerek olmasın demek isemiştim.
    Ama ilemi modemden ayar yapamay gerek oladan pratikleştirdiği için gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. LYS için de epeyce dua alacağınızdan eminim. TTnet ise beddua eder mi bilmem :))

dediğiniz yapılabilir, teknik olarak mümkün gözüküyor.. ama biraz uğraşmak gerekecek, yeni sürümde eklemeye çalışacağım..
    LYS konusunda da çok teşekkür ederim herkese, inşallah Bilgisayar müh. kazanabilirsek çok güzel olacak ama hayırlısı

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards dizini altında ağ bağdaştıcıları var zaten bunu programla çekip yazdırabilirsin

benimde yarın sınavım var bende bilgisayar müh. istiyorum ama benimki artık seneye kaldı bu seneden pek ümitli değilim.
    bende kendimi program yazmaya verdim

umarım herşey istediğin gibi olur bağdaştırıcı listesinin orada olduğunu biliyorum fakat bana lazım olan o değildi, yoksa orayı combobox'a atacaktım.. "Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde gerekiyor.. biraz araştırma yaparsam halledebilirim sanıyorum.

Alıntıları Göster
    Onu bunu geç hocam senin bu yaşta böyle bir şeyi yapman bile harika.Eline sağlık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

quote:

Arkdaslar mtu değerini değiştirdikten sonra modeme reset atıyormusunuz?

Ben atmadım.
    Ama Bilgisayardaki Ağ Bağlantımı devre dışı bırakıp etkinleştirdim.

Peki download hızınız sürekli aynı kalıyormu? yani bi 2-3 saat? Bende 5 dk sonra düşüyor. Sayı denemekten yıldım artık.

aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizozomubozuk

Onu bunu geç hocam senin bu yaşta böyle bir şeyi yapman bile harika.Eline sağlık.

Teşekkür ederim..
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim..

hocam çok iyi yapmışınız herşeyi, ellerinize kollarınıza sağlık, ama niye benim gibi bikaç kişide olmuyor bu

orjinal değeri 1492
    700
    392
    400 hepsini denedim ama hız hep 120 hep 120, modeme resette attım yine aynı sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 25 Haziran 2012; 17:40:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChicaritoHernandez

quote:

quote:

Teşekkür ederim..

hocam çok iyi yapmışınız herşeyi, ellerinize kollarınıza sağlık, ama niye benim gibi bikaç kişide olmuyor bu

orjinal değeri 1492
    700
    392
    400 hepsini denedim ama hız hep 120 hep 120, modeme resette attım yine aynı sonuç

demekki işe yaramıyormuş

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.