Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheForge

quote:

Orijinalden alıntı: HAKANIM1987

benım modemım
    marka tp-lınk
    model td-w8901G
    mtu ayarım yok

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1)

Aslında verilen hatada hata sebebi yazıyor.

Ben genede yardımcı olayım.

Yukarda TCP MSS bölümü var oraya 140 yazın

TCP MTU kısmına 100 yazın.

Olmazsa tam tersini yapın.

Yani iki değer arasında -40 fark olması gerekiyor diyor hatada.

yok yine olmuyo :(

• Faydali bir konu emegine saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheForge

quote:

benım modemım
    marka tp-lınk
    model td-w8901G
    mtu ayarım yok

Aslında verilen hatada hata sebebi yazıyor.

Ben genede yardımcı olayım.

Yukarda TCP MSS bölümü var oraya 140 yazın

TCP MTU kısmına 100 yazın.

Olmazsa tam tersini yapın.

Yani iki değer arasında -40 fark olması gerekiyor diyor hatada.

yok yine olmuyo :(

Olmuyor derken?

Hızınıda artış mı olmuyor?

Yoksa hata dediğiniz olay mı devam ediyor?

Lütfen kısa cevaplar vermek yerine detaylıca yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

• dün mtu değerini yaptığımda hızım artmıştı torrente felan ama şimdi mtu değerini değiştirdiğim zaman download başlamıyor ne idmde ne utorrentte neden oldu böyle anlamadım
  • programı kullanmadım netframework istediği için.
    bende mtu 400 mss 360 girince hız artıyor.
    bu program ikisinide değiştiriyor mu sonra gezinti modunda .mtu yu 1480,mss yi 1400 olarak değiştiriyor mu?
    (her modemde bu değerler farklı olduğu için sormak istedim.)
  • vodafone internettede olurmu acaba bu deneyen varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mtu bazı kişilerde calısıyor bazılarında calısmıyor, bu program mtu calısan kisilerin indirme/gezinme arası geçişi kolaylastırmak icin kullanılabilir. Mtu calısmayan kisiler hızlanma icin cok ümitli olmaması gerek. Yalnız program alelacele cıkartıldgı icin cok eksik var acemi kullanıcılara yönelik değil. Internete baglanan newtork adaptörünü kendisi dogru tesbit edemiyor, var olan mtu'yu okuyamıyor herşeyi elle ve bilinçli olarak sizin girmeniz gerek. Yeterli bilgisi olmayanlar herşeyi altüst edebilir dikkat. Mtu'nuz zaten çalışıyorsa bu programla gerekli mtu değerini girerek tek tuşla geçiş yapmak için kullanabilirsiniz.
  • Arkadaşlar 392 çalışmıyorsa ki bende de çalışmıyor 620-600-212 mtularını deneyin ben olumlu sonuç aldım.
  • İnternet download managerde o kadar denedim ama hızlandıramadım.Rapid premium da var.Mediafireden de denedim.Ama hız 120'yi geçmedi.Ama torrentte hızım 700'lere kadar çıkabiliyor.Acaba idm nin bağlantı ayarlarında mı sorun var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

İnternet download managerde o kadar denedim ama hızlandıramadım.Rapid premium da var.Mediafireden de denedim.Ama hız 120'yi geçmedi.Ama torrentte hızım 700'lere kadar çıkabiliyor.Acaba idm nin bağlantı ayarlarında mı sorun var?

Şu şekilde ayarlayıp dener misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

Arkadaşlar 392 çalışmıyorsa ki bende de çalışmıyor 620-600-212 mtularını deneyin ben olumlu sonuç aldım.

212 denedim, diğerlerinide deneyeceğim. Sadece bir kere 1000 yaptığımda şaka gibi 700kbs gördüm torrentte.

Şuanda normalden hızlı fakat en fazla 200 görebiliyorum hocam. stabil olmuyor galiba mtular hızlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Realizeyes

quote:

Arkadaşlar 392 çalışmıyorsa ki bende de çalışmıyor 620-600-212 mtularını deneyin ben olumlu sonuç aldım.

212 denedim, diğerlerinide deneyeceğim. Sadece bir kere 1000 yaptığımda şaka gibi 700kbs gördüm torrentte.

Şuanda normalden hızlı fakat en fazla 200 görebiliyorum hocam. stabil olmuyor galiba mtular hızlar?

Özel mesaj attım.
  • ıyı gunler TheForge mtu ayarını 392 denedım saol bır şekılde yaptım meger modeme reset gerekıyormuş
    şımdı sıkıntım şu hız 300 kb aşmıyor modemıme uygun sence en uygun deger kaçtır ?
    ayrıca bır şey dıkkatımı cektı turknova sıtesınden 120 kb aşmıyan hız turktorrent.eu da hız 300 kb olabılıyor

bılenınız varsa yazabilirmi

======================

======================

• quote:

Orijinalden alıntı: Realizeyes

quote:

Aynen. Ben 150 yaptım 5-6 dk 800kb ile indirdim sonra 100 e düşüyor ve artmıyor. Şöle 3-5 saat gittiğini görmedim.

• quote:

ıyı gunler TheForge mtu ayarını 392 denedım saol bır şekılde yaptım meger modeme reset gerekıyormuş
    şımdı sıkıntım şu hız 300 kb aşmıyor modemıme uygun sence en uygun deger kaçtır ?
    ayrıca bır şey dıkkatımı cektı xxxxxxxxxxx sıtesınden 120 kb aşmıyan hız xxxxxxx sitesinde hız 300 kb olabılıyor

bılenınız varsa yazabilirmi

======================

======================

tuktor zaten 400kb/sn eş zamanlı bağlantıya izin veriyor :)

ara sıra tutarsa 800kb ile indirebilirsin.

Yani şu an için mut değerin iyi gibi.

• programın 1.2 sürümü için çalışmalara başladım, bakalım neler çıkacak..
    fikir ve görüşlerinize açığım..
  • Ben mantıgı anlayamadım arkadaslar. baglantı hızınınız 1mbit de olsa 8mbit de olsa sayfalar arası gezinirken kota kullanımı niye değişsinki?
    Sizin mantıgınıza göre hızı 1mbit e cekince kota daha az gidecek? bumu yani?

Bu kadar kişi yanlıs anlamıs olamaz. sanırım ben bi yerlerde bişeyi atladım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ben mantıgı anlayamadım arkadaslar. baglantı hızınınız 1mbit de olsa 8mbit de olsa sayfalar arası gezinirken kota kullanımı niye değişsinki?

hocam durumun kotayla felan ilgisi yok, tamamen yanlış algılamışsınız.

AKK ile hızımız 1MBit'e düşüyor bildiğiniz gibi.
    Normalde MTU değeri ile hızımızı yükseltebiliyoruz. ve bu sayede internetten hızlı indirme yapabiliyoruz, ama MTU değeri değiştirince internette siteler açılmıyor..
    Program da bu soruna çözüm getiriyor. programdaki gezinti moduna alınca internetteki sitelere girebiliyorsunuz.indirme moduna alınca ise indirmeleriniz MTU değiştirdiğiniz hızda gerçekleşiyor. durum budur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

Mtu bazı kişilerde calısıyor bazılarında calısmıyor, bu program mtu calısan kisilerin indirme/gezinme arası geçişi kolaylastırmak icin kullanılabilir. Mtu calısmayan kisiler hızlanma icin cok ümitli olmaması gerek. Yalnız program alelacele cıkartıldgı icin cok eksik var acemi kullanıcılara yönelik değil. Internete baglanan newtork adaptörünü kendisi dogru tesbit edemiyor, var olan mtu'yu okuyamıyor herşeyi elle ve bilinçli olarak sizin girmeniz gerek. Yeterli bilgisi olmayanlar herşeyi altüst edebilir dikkat. Mtu'nuz zaten çalışıyorsa bu programla gerekli mtu değerini girerek tek tuşla geçiş yapmak için kullanabilirsiniz.

Hocam 1.1 sürümünde adaptörü kendiniz listeden seçiyorsunuz.. var olan MTU'yu okuyabilmem için modemlere erişmem gerekir, her modemin kendine has paneli var.. her modem paneline göre ayrı ayrı kod yazmam gerekir ki bu çok uzun zaman alır..

desteğiniz için teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ben mantıgı anlayamadım arkadaslar. baglantı hızınınız 1mbit de olsa 8mbit de olsa sayfalar arası gezinirken kota kullanımı niye değişsinki?

hocam durumun kotayla felan ilgisi yok, tamamen yanlış algılamışsınız.

AKK ile hızımız 1MBit'e düşüyor bildiğiniz gibi.
    Normalde MTU değeri ile hızımızı yükseltebiliyoruz. ve bu sayede internetten hızlı indirme yapabiliyoruz, ama MTU değeri değiştirince internette siteler açılmıyor..
    Program da bu soruna çözüm getiriyor. programdaki gezinti moduna alınca internetteki sitelere girebiliyorsunuz.indirme moduna alınca ise indirmeleriniz MTU değiştirdiğiniz hızda gerçekleşiyor. durum budur..

tamam kardesim simdi anladım. gayet mantıklı olmus eline saglık.

avatarındaki C dilimi banamı öyle geliyor

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.