Şimdi Ara

İ7 2600K vs X4 955 4 ghz Karşılaştırmalı Oyun Testleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
5
Favori
12.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gkn_ymz

En çok dikkatimi çeken olay 2600K'da 4.00 GHZ arkadaşlar bunu es geçmeyin, zaten çok hızlı bir işlemci iyice hızlandırılıp test edilmiş, merak ettiğim şey ise 2600k stok amd 4.00 GHz olsaydı sonuçlar nasıl olurdu.
    Minimum ve avg'de denklerse hala AMD x4 iş yapıyor demektir, testler için teşekkürler

Alıntıları Göster
    kendı adıma son kullandıgım ıslemcıler sunlar:

phenom 2 x4 955 be

athlon x3 435

phenom 2 x6 1055t

i7 2700k

athlon x3 ıslemcı olarak saymıyorum.hayatımda oyunlarda boyle berbat ıslemcı gormedım.ınternet ve fılm ızlemek ıcın bırebır.

phenom 2 x4 ve x6 oyunlarda kafa kafaya ıslemcıler.i7 2700k bambaska ıslemcı.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• quote:

En çok dikkatimi çeken olay 2600K'da 4.00 GHZ arkadaşlar bunu es geçmeyin, zaten çok hızlı bir işlemci iyice hızlandırılıp test edilmiş, merak ettiğim şey ise 2600k stok amd 4.00 GHz olsaydı sonuçlar nasıl olurdu.
    Minimum ve avg'de denklerse hala AMD x4 iş yapıyor demektir, testler için teşekkürler

Alıntıları Göster
    Son dönemde 955'ler iyice yerden yere vurulmaya başlanmıştı halen dahi 2600K ile "her zaman" yarış edemeyebileceği yönünde bir görüşe sahibim ama yine de düşük bütçeler için harika bir işlemci, AMD'ye hayat veren konu da AMD OC şampiyonundan geldi :)

Not: Tuğrul abi -tg2601- OC yarışında kategori dışıdır değil mi Buğra

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Son dönemde 955'ler iyice yerden yere vurulmaya başlanmıştı halen dahi 2600K ile "her zaman" yarış edemeyebileceği yönünde bir görüşe sahibim ama yine de düşük bütçeler için harika bir işlemci, AMD'ye hayat veren konu da AMD OC şampiyonundan geldi :)

Not: Tuğrul abi -tg2601- OC yarışında kategori dışıdır değil mi Buğra

Alıntıları Göster
    965 veya 1090t olmalıydı bence rakibi

• quote:

Orijinalden alıntı: maliahmet

Phenom 2 X4 955-965-970-980 bunların hepsi aynı işlemci sadece fabrika çıkışı çalışma hızları farklı

quote:

Phenom 2 X4 955-965-970-980 bunların hepsi aynı işlemci sadece fabrika çıkışı çalışma hızları farklı

Alıntıları Göster
    herkeZ

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

quote:

Orijinalden alıntı: archerdeno

teşşekkürler inceleme için gerçekten çok yararlı olmuş. 1 2 ay içinde 955 ten ivy bridge geçmeyi düşünüyordum tekrar düşünmeme neden oldunuz valla. :) gtx 680 alacağım sizce bi sıkıntı yaratır mı 955 ?

Gördügün gibi 7950'ye 0 darbogaz yapti gtx680ne yapacagini zannetmem.

teşekkürler cevap için. bi de ivy bridge işlemcinin pci express 3.0 la 2.0 testleri olsa tadından yenmez valla :) internette aradım ama bulamadım bunla ilgili bişi..

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

quote:

955 95 watt tdp 965 ve yukarısı 125 watt tdp diye kalmış aklımda.
    FX 8350--Crosshair V Formula--Gskill 2400 mhz 2x4Gb 2400mhz--Asus R9 270X Top--OCZ Vertex 4 128 GB--WD CB 1TB SIII--Thermaltake Qfan 750W--Edifier x600+Logitech X230--Logitech G105--HP 2310ei 24" led-Corsair Carbide 400R-Fujifilm XE2-Fujinon xf 18-55-(Fujinon xf10-24
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Konu temizlenmiştir ve eski halini almıştır.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 6 Mayıs 2012; 20:06:59 >

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • quote:

tmm dostum iyi yapmıssınız ımla hatası yuzunden sıldım konuyu kusura bakmayın

Güzel incelemeydi silinmesine üzüldüm.Mükemmel insanlar var aramızda,kusursuz,hiç hata yapmayan,hayatında hiç yanılgıya düşmemiş,binlerce özlü (!) ve yararlı (!) mesajı bulunan.Takdir ediyorum onları

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

quote:

tmm dostum iyi yapmıssınız ımla hatası yuzunden sıldım konuyu kusura bakmayın

Güzel incelemeydi silinmesine üzüldüm.Mükemmel insanlar var aramızda,kusursuz,hiç hata yapmayan,hayatında hiç yanılgıya düşmemiş,binlerce özlü (!) ve yararlı (!) mesajı bulunan.Takdir ediyorum onları

Alıntıları Göster
    konu tekrar acılmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: BuĞrA

konu tekrar acılmıştır

Alıntıları Göster
    Güzel inceleme olmuş ellerinize sağlık

Lenovo M92p SFF
  • Eline sağlık hocam.
    Tahmin ettiğim gibi arada önemsenecek kadar fark yok.Forumun 3te 2sine yakın kısmı oyun oynamak için pc topladığı düşünülürse bence bu konu Üst konu yapılmalı bir süreliğine.

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Eline sağlık hocam.
    Tahmin ettiğim gibi arada önemsenecek kadar fark yok.Forumun 3te 2sine yakın kısmı oyun oynamak için pc topladığı düşünülürse bence bu konu Üst konu yapılmalı bir süreliğine.
    Güzel inceleme olmuş elinize sağlık oyuncular için ekran kartının işlemciye gore onemine olan ustunlugu ortaya çıkmış.Fx-next serisi bekleneni veremezse x4 955-960-965 daha 2 sene daha idare eder.

tesekkur ederim arkadaslar. Sunu belirteyim normalde amd sistemde sapphire dual fan 6950 var Ben i7li sistemde hangi oyunu ultrada oynuyorsam oda oynayabiliyor :)
    Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Arada kayda değer ve fiyat farkına değecek bir fark yok. Oyun sistemi kuranlar için X4 955 yeterli bir işlemci. i7 2600k' ya para verene kadar X4 955 alıp artan parayla ekran kartı almak daha mantıklı. Oyun performansına asıl etki eden ekran kartıdır. Bu testten sonra oyun sistemi alacaklar, tercihlerini daha doğru yapacaklardır.

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Eline sağlık güzel inceleme olmuş. Arada kayda değer ve fiyat farkına değecek bir fark yok. Oyun sistemi kuranlar için X4 955 yeterli bir işlemci. i7 2600k' ya para verene kadar X4 955 alıp artan parayla ekran kartı almak daha mantıklı. Oyun performansına asıl etki eden ekran kartıdır. Bu testten sonra oyun sistemi alacaklar, tercihlerini daha doğru yapacaklardır.

aslinda test yaparken amacim yeni alacaklar icin degilde elinde olup degistirmek isteyenlere gerek olmadigini gostermek. Yoksa 0'dan sistem toplayacak olan arkadaslara bütce varsa 2500k öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

aslinda test yaparken amacim yeni alacaklar icin degilde elinde olup degistirmek isteyenlere gerek olmadigini gostermek. Yoksa 0'dan sistem toplayacak olan arkadaslara bütce varsa 2500k öneririm.

Bütçe varsa ama bütçe kısıtlıysa işlemciyi illa 2500k veya 2600k almaya gerek yok. Pek bir performans farkı yok oyunlarda. X4 955' te yeterli.

• Avg fps ler üzerinden şöyle bir tablo oluşturdum. İlk mesaja eklersen bir çırpıda görürüz sonuçları.

İ7 2600K vs X4 955 4 ghz Karşılaştırmalı Oyun Testleri
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Avg fps ler üzerinden şöyle bir tablo oluşturdum. İlk mesaja eklersen bir çırpıda görürüz sonuçları.

hemen ekliyorum ellerine saglik abi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Avg fps ler üzerinden şöyle bir tablo oluşturdum. İlk mesaja eklersen bir çırpıda görürüz sonuçları.

hemen ekliyorum ellerine saglik abi

Alıntıları Göster
    x4 955, ile 2600k arasındaki farkın bu kadar az olmasına şaşırdım. Hele ki BF3'de.
    x4 955 in 7950 de darboğaz yapabileceği yönümdeki önyargımı kırmış oldun.

Teşekkürler, güzel inceleme olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 7 Mayıs 2012; 11:14:07 >

Dji Mavic Air 2

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.