Bildirim
Amazon.com Alışveriş tecrübesi (62. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/c7/49/84/c749848e7a8fe392f62ff357a81730e7.png&size=6&border=1&bound=3quote:
Orijinalden alıntı: gelmisbulundum
TeşekkürlerHangi kargoyla gelecek acaba?
@turconj
Buradan sonra ne yapacağım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: viper75
TeşekkürlerHangi kargoyla gelecek acaba?
@turconj
Paket Tasimacilik Sistemleri AS adli sirket iparcelin paketlerini dagitiyorwww.pts.net e git ayni takip koduyla paketini gorebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RaikageX
http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/c7/49/84/c749848e7a8fe392f62ff357a81730e7.png&size=6&border=1&bound=3
Buradan sonra ne yapacağım?
Paketin yolda oldugunu ama gumrukten gecmesi icin ek bilgiye ihtiyac oldugundan ve tasiyici firma ile irtibata gecmeniz gerektiginden bahsediyor.
Your action required denen mesajda """"carrier"""" denen kelimeye tiklayin eger yeni bir link acarsa Size ne yapmaniz gerektigini soyler.
Eger acmaz ise e-mailinizi kontrol edin, genelde e-mail atiyorlar.
Bu mesaji almanizin sebebi amazon iparcel adli tasiyici sirketi kullaniyor. Iparcelde cogu zaman Tc kimlik numarasini istiyor. Gumruk kanunlarina gore yilda 5 kez yurt disindan mal alinabilir. Alisverisleri kayit altinda tutmaya calisiyorlar. Gerekli bilgileri verdikten sonra bir sorun olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
i-parcelden mail aldınız mı kontrol edin almadıysanız takip kodunuz ile iparcele durumu sorabilirsiniz. -
iparcel den mail geldi boşluk var TC yazmak için yazıyorum Sumbit tıklıyorum Thank You diyor sonra amazon bakıyorum değişen birşey yok.quote:
Orijinalden alıntı: apespecter
i-parcelden mail aldınız mı kontrol edin almadıysanız takip kodunuz ile iparcele durumu sorabilirsiniz. -
merak edecek bir şey yok, ürünü alana kadar amazon.com da aynı durum gözükecek. ürünün son durumunu i-parcel'e eposta atarak sorabilirsiniz. -
http://www.amazon.com/Noctua-NH-U12-Sockets-Heatpipe-Cooling/dp/B00C9EYVGY/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1402087242&sr=1-3 bu ürün türkiye ye gönderiliyor mu acaba ?quote:
Orijinalden alıntı: apespecter
merak edecek bir şey yok, ürünü alana kadar amazon.com da aynı durum gözükecek. ürünün son durumunu i-parcel'e eposta atarak sorabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mrk7
http://www.amazon.com/Noctua-NH-U12-Sockets-Heatpipe-Cooling/dp/B00C9EYVGY/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1402087242&sr=1-3 bu ürün türkiye ye gönderiliyor mu acaba ?
EVET
Items: $61.90
Shipping & handling: $24.33
Total before tax: $86.23
Estimated tax to be collected: $0.00
Order total: $86.23
-
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için emin olmak için sorayım gümrüğe de takılmaz değil mi ? 75 euro yu aşmıyor? -
hayır takılmaz. 75 euro'nun altında sadece i-parcel getireceği için nasıl bi gümrük kontrolünden geçtiğini bilmiyorum(amazon'un tedarik ettiği ürünlerin aracısı i-parcel şirketi olabilir yanlış bilgilendirmek istemiyorum) yerel posta ile gelirse en fazla ptt'nin eline geçecek 3,60 vergisi var oda içini açıp kontrol ettikleri için ama genel itibariyle faturalı olduğu için ayan beyan orda yani sıkıntı olmayacaktır.
edit: Türkiye de satan yokmu ödiyeceğiniz kargo ücreti ile o tr fiyatına denk gelebilir hemde sözde garantisi ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSM -- 7 Haziran 2014; 0:53:43 > -
hiç bir sitede bulamadım ürünü stok yok bu haliyle türkiye fiyatından 40 lira gibi bir farkla daha uygun görünüyo -
Arkadaşlar bu gümrükte takılma olayına neden taktınız anlamadım ben figür siparişi verdim. Amazon.com dan 88.98$ dolara geldi. Ve hiç bir gümrüğe de takılma yaşamadan yurt için kargoya verilmiş ve paket elime doğru yaklaşıyor...quote:
Orijinalden alıntı: mrk7
hiç bir sitede bulamadım ürünü stok yok bu haliyle türkiye fiyatından 40 lira gibi bir farkla daha uygun görünüyo
Sürekli amazondan alış veriş yapan biriyim arkadaşlar ben öyle bir takılma yaşamadım umarım da yaşamam. Ama yinede fiyatları fazla şişirmemek lazım.. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejderhalordu -- 7 Haziran 2014; 14:19:57 > -
75 Euro sınırını hiç duymadım. Daha geçen gün 80$ lık alışveriş yaptım. Ama evet yılda 5 kez gönderi çıkarabiliyorsunuz ve evet eğer bu durum i-parcel tarafından gönderilirse. Amazon kendi stoklarından aldığınız ürünleri i-parcel ile yolluyor. Ama siz diğer şağısların stoğundan bu ürünü seçerseniz o zaman onlar başka bir taşıma şirketinle yollaya biliyorlar. Bu genelde USPS oluyor ( United States Post Service) Ve eğer ürünler ne olursa olsun Amazon un kendi stoklarında varsa Türkiyeye gönderiliyor ama eğer yoksa satıcıların açıklama kısımına bakın İnternational shipping yazmalı (uluslar arası gönderiye uygun) eğer domestic shipping yazıyorsa sadece Amerika içi gönderimi yapıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Ejderhalordu
Arkadaşlar bu gümrükte takılma olayına neden taktınız anlamadım ben figür siparişi verdim. Amazon.com dan 88.98$ dolara geldi. Ve hiç bir gümrüğe de takılma yaşamadan yurt için kargoya verilmiş ve paket elime doğru yaklaşıyor...
Sürekli amazondan alış veriş yapan biriyim arkadaşlar ben öyle bir takılma yaşamadım umarım da yaşamam. Ama yinede fiyatları fazla şişirmemek lazım.. :D
Alıntıları Göster
-
Merhaba arkadaşlar "FREE Two-Day Shipping with Amazon Prime" diye bir seçenek var. ben mi yanlış anladım yoksa 2 günde mi geliyor kargo bunu seçtiğimizde?quote:
Orijinalden alıntı: Ejderhalordu
75 Euro sınırını hiç duymadım. Daha geçen gün 80$ lık alışveriş yaptım. Ama evet yılda 5 kez gönderi çıkarabiliyorsunuz ve evet eğer bu durum i-parcel tarafından gönderilirse. Amazon kendi stoklarından aldığınız ürünleri i-parcel ile yolluyor. Ama siz diğer şağısların stoğundan bu ürünü seçerseniz o zaman onlar başka bir taşıma şirketinle yollaya biliyorlar. Bu genelde USPS oluyor ( United States Post Service) Ve eğer ürünler ne olursa olsun Amazon un kendi stoklarında varsa Türkiyeye gönderiliyor ama eğer yoksa satıcıların açıklama kısımına bakın İnternational shipping yazmalı (uluslar arası gönderiye uygun) eğer domestic shipping yazıyorsa sadece Amerika içi gönderimi yapıyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı
Merhaba arkadaşlar "FREE Two-Day Shipping with Amazon Prime" diye bir seçenek var. ben mi yanlış anladım yoksa 2 günde mi geliyor kargo bunu seçtiğimizde?
Amazon PRIME
sadece Amerika icerisinde gecerli, yurtdisi gonderimi yok.
Yillik servis ucreti $99
Bedava kargo/ Amazonun kendi sattigi mallar icin gecerli.
Kargo iki gun icerisinde adrese teslim.
Yillik alisveris yada kargo limiti yok.
41000 den fazla film yada dizi izleme olanagi
350000 den fazla Kindle kitap odunc alabilme ozelligi bu programa dahil.
Simdilik Amazon prime Amerikada. ingiltere ve Fransa nin kendilerine ozgu programlari var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
http://www.amazon.com/gp/product/B00E3W15P0/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
yani şu ürünü alırsam 2 gün sonra ücretsiz kargoyla gelecek öyle mi? linke tıklamadan mavi font ile prime yazıyor. bir de satın alma kısmında 30$ gift card çıkıyor. bunu elde etmenin yolu nedir? eğer elde edemiyorsam bildiğimiz hediye çeki gibi satanlar olur mu? -
www.amazon.com/gp/aw/d/B003VANOFY?cache=43d5fb17997464f0343e55e4cb70b443&pi=SY200_QL40&qid=1402255281&sr=8-1#ref=mp_s_a_1_1
Beyler şunu alsam sorun yasar miyim?
Ayrıca urunde sonradan sorun cikarsa ne yapabilirim? -
Ucretsiz kargo sadece ABD ici.Turkiyeye 14.04$ ve 30.89$lik iki kargo secenegi var.Pahali olan 4-5gunde gelir diyor.
Arkadaslar amazonda gumruge takilmayan urunun,burda gumruge takilma ihtimali var midir ? -
Merhaba arkadaşlar. Forumda genelde kargo şirketlerinin fedex, dhl veya usp olması durumunda gümrüğe takılma ve sonrasında ardiye, ordino vb. masraflar dolayısıyla bir hayli başımızın ağrıyacağı söylenmekte. Şimdi alacağım ürünün yukarıdaki firmalardan biri ile gelmesi ve gümrük vergilerinin de peşinen ödenmiş olması durumunda (import fees deposit) yine bu ürünlerin gümrükte beklemesi ve ardiye vb. Masrafların çıkması söz konusu mudur? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar var ise çok makbule geçer. Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X