< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
BMW 3 serisi (F30) (3529. sayfa)

-
-
Arka diskleri önceki bakımda Ferodo ile değiştirmiştim onlardan bi şikayetim yok ama alacağım yerde ferodo yok bosch vardı o yüzden sordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu biraz uzun bir konu aslında.
Orijinallerin üreticisi Textar fakat BMW standartlarına göre üretilen BMW Textar yazılı balata ile Textar'ın kendi ismiyle piyasaya verdiği balata asla aynı değil, hassas terazide gramajları bile farklı.
BMW ilgili üreticilerden belli standartlarda balata istiyor ve ona göre üretiliyor. Aynı üretici farklı bir markanın talebi üzerine daha uygun fiyatlı daha farklı veya daha düşük standartlara uygun bir balata talep etmiş de olabilir mesela.
Bu durum birçok parça için geçerli. Hatta ilk 2 yıl o üreticilerin ilgili model için kendi isimleriyle parça üretmesi de yasak oluyor.
Bazı parçalarda ise evet gerçekten sadece logo var / logo yok şeklinde fark olabiliyor ama nadiren görülen bir durum.
Tüm bunlara bağlı olarak Brembo Ferrariye üretim yapıyor en iyisi o biz de brembo takalım demek doğru değil. Brembo sizin aracınız için düşük standartlarda üretim yapmış olabilir.
Bu yüzden orijinalden şaşmamak lazım. (ATE seramiklere muhteşem dediler ama 2 kez yaktım. Orijinale döndüm çok daha sert koşullara maruz kaldı hiçbir şey olmadı.)
-
Selamlar,
44 bin km de 40.yıl f30 alma arefesindeyim. Bakımları hakkında önerileriniz neler olur bana , bujileri değiştirmem gerekir mi , yetkili servis mi özel servis mi vs.
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yetkili servisi tercih edin.
Aşağıdaki videomda anlatmıştım başa gelebilecek şeyleri de oradan bakabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?si=4T3UPM-jfjyMKBMR&v=aGWfL8nxp7s&feature=youtu.be
-
Hocam selamlar , teşekkür ediyorum cevabınızdan dolayı.
Adanada yaşıyorum arabayı alacağım adam tanıdıgım bu sebepten kapora experi yerine motor mekanik olarak yağ - su kaçağıdır bujisidir vs baktırabileceğim iyi bir usta veya servis arıyorum . Öneriniz var mıdır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yetkili servis Borusan epey iyi bir ekspertiz hizmeti veriyor Ankara Esenboğa'da. Adana'daki de öyledir belki, onu deneyebilirsiniz.
-
BMW F30 3.20d için hangi yağı kullanıyorsunuz. Tecrübeleriniz neler?
Ben 5-6 bakımdır Liquimoly 4200 kullanıyorum, yağdan memnunum ama 8000-9000 bin geçtimi yağ beni değiştir diyor (motorun çalışmasından hissediyorum) değiştirdiğimde hemen rahatlıyor motor.
Bu kadar pahalı bir yağ alıp 8000 binde kendini değiştirme hissettirmesi hoşuma gitmez oldu.
Shell Helix Ultra ECT MULTI 5W-30 nasıl bir yağdır? yarı fiyatına bir yağ. aynı km'yi yapacak olduktan sonra 2 kat pahalı bir yağ almak ne kadar mantıklı? Bu yağında bmw LL4 özelliği var.
Yada araca uygun kaliteli hangi yağ altarnetifleri var?
-
Hocam dizellerde bakım aralığı zaten 10 bin km. 8-9 binden sonra böyle hissettirmesi normaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 19 Temmuz 2025; 21:48:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanın gösterdiği 15000 de bir bakım, ama borusanda bakım yaptırıyorken de 11-12binde değişmesi gerektiğini hissediyordum (ama borusan ille 14-15 binde değiştirirdi)
Ben yine 8-9 binde değiştireyim sıkıntı yokta, liqui ile diğer yağlar arasında iki kat fark var, eğer farklı yağ kullanan deneyimleyen memnun kalan başka bir markalar varsa, öğrenmek için yazdım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X