Şimdi Ara

A-CLASS (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
356.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blnts

drhaktan'ın çektiği videoda duyulan ses rahatsız edici ve normal değil ama bunu izolasyon sorunu olarak değerlendirmek için rüzgarın şiddetini de bilmek gerekir. seneler önce açık arazide park halindeki aracımın içinde otururken aracı "sallayan" şiddette rüzgara denk gelmiştim ya da bazen evde dahi kapalı pimapenden üfürecek kadar şiddetli rüzgar olabiliyor. servisin tutumu kabul edilemez, ne demek "a serisi böyle"?

Aynı fikirdeyim zaten de aksini söylemişim gibi ima etmişsiniz onu anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün A180 ile kaza yaptım. Bir an dalmışım önünde ki son model 530 BMW ye arkadan çarptım sanırım hızım 40-50 civarıydı. İlk vuruşta nasıl ciğerim yandı anlatamam kesin önü indi dedim arabanın. Önce Bmw ye baktım arka tampon parçalanmış ve kısmi inmişti. Kendi aracıma bakınca şoka girdim. Sadece tamponumda yırtık ve ezik vardı. Araçtan inen bayan sürücüde inanamadı. Olay dün oldu her iki aracında resimlerini koyacağım. Tamponun sadece tamire gitti pazartesi gelecek. Bu arabaya aşıktım bir kez daha aşık oldum.
  • Savago35 S kullanıcısına yanıt
    gecmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savago35

Arkadaşlar dün A180 ile kaza yaptım. Bir an dalmışım önünde ki son model 530 BMW ye arkadan çarptım sanırım hızım 40-50 civarıydı. İlk vuruşta nasıl ciğerim yandı anlatamam kesin önü indi dedim arabanın. Önce Bmw ye baktım arka tampon parçalanmış ve kısmi inmişti. Kendi aracıma bakınca şoka girdim. Sadece tamponumda yırtık ve ezik vardı. Araçtan inen bayan sürücüde inanamadı. Olay dün oldu her iki aracında resimlerini koyacağım. Tamponun sadece tamire gitti pazartesi gelecek. Bu arabaya aşıktım bir kez daha aşık oldum.

Geçmiş olsun ancak birşey sorucam maşallah hangisi servise götürüldüğünü merak ettim çünkü 2 günde teslim edecekleri için :-) benim tamponu 13 günde değiştirdiler:-( daha bugün aldım

• Çok geçmiş olsun.

• Selam beyler
    Suspansiyon konusunda sikayeti olan arkadaslara bir tavsiyem var.lastiklerin hava basincini kontrol ettirsinler 26psi konfor acisindan en uygun basinc.ben denedim ciddi fark olustu. Servisler lastik basincina pek dikkat etmiyor.benim lastiklere 32psi hava basmislar.

Çok geçmiş olsun kardeş... Allah daha beterinden korusun tüm A serisi sahiplerini...
  • obivan77 O kullanıcısına yanıt
    Aracın Lastik ebatları nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: obivan77

Selam beyler
    Suspansiyon konusunda sikayeti olan arkadaslara bir tavsiyem var.lastiklerin hava basincini kontrol ettirsinler 26psi konfor acisindan en uygun basinc.ben denedim ciddi fark olustu. Servisler lastik basincina pek dikkat etmiyor.benim lastiklere 32psi hava basmislar.

Selam,
    Benim araçta 225 45 17 lastikler var. fabrika ayarlarında önler 36 psi, arkalar 32 psi olarak görünüyor, bende buna göre havaları basıyorum. Lastikçimin dediği; rof lastiklere düşük hava ile binmeyin şeklinde. benimde aklımdan önleri 34, arkaları 30 hava basmak. bu şekilde hava ayarı yaptırsam sizce bir problem olur mu ? Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uğur70

quote:

Orijinalden alıntı: obivan77

Selam beyler

Selam,
    Benim araçta 225 45 17 lastikler var. fabrika ayarlarında önler 36 psi, arkalar 32 psi olarak görünüyor, bende buna göre havaları basıyorum. Lastikçimin dediği; rof lastiklere düşük hava ile binmeyin şeklinde. benimde aklımdan önleri 34, arkaları 30 hava basmak. bu şekilde hava ayarı yaptırsam sizce bir problem olur mu ? Tşk.

Basınçalar doğru, en güzel yöntem lastik üreticisi ve aracın üreticisinin değerlerini karşılaştırmak ve size uygun olanı aradan seçmektir. Tek bir basınç doğru değildir, yük durumuna ve lastik tipine göre uygun basıncı seçmek gerekiyor. 30-34, 32-32 , 32-36 gibi değerler 17 ve 18 inç lastiklere göre uygun ve iyi değerler.

Ancak 26 psi hava basıncı lastiğin dış kenarlarından yemesine , yakıtın fazla yakılmasına, ileride yanlış tükenen lastik neticesinde balans sorunlarına, ve sürüş emniyetinde azalamaya sebep olur. Kitapçıkta 26 psi uygun demişse bir şey diyemem tabiii ama bana az bir basınç gibi geldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Savago35

Arkadaşlar dün A180 ile kaza yaptım. Bir an dalmışım önünde ki son model 530 BMW ye arkadan çarptım sanırım hızım 40-50 civarıydı. İlk vuruşta nasıl ciğerim yandı anlatamam kesin önü indi dedim arabanın. Önce Bmw ye baktım arka tampon parçalanmış ve kısmi inmişti. Kendi aracıma bakınca şoka girdim. Sadece tamponumda yırtık ve ezik vardı. Araçtan inen bayan sürücüde inanamadı. Olay dün oldu her iki aracında resimlerini koyacağım. Tamponun sadece tamire gitti pazartesi gelecek. Bu arabaya aşıktım bir kez daha aşık oldum.

geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drhaktan

quote:

Orijinalden alıntı: can3470

Haktan bey, sizi anlıyorum ancak bir çok ark. Gibi bende aracımdan böyle bir ses gelmediğini defalarca söyledik. Bizde ses olmadığı gibi bu sese falan alıştığımızda yok

yardımları icin herkese tesekekkurler. eczaci bir arkadasin daha a180inde deneyecegim. mbt e sorunu goturecegim.. tabiki subjektif bir konu oldugu doğru

Haktan bey merhaba,
    Bu ses işini siz yazdıktan sonra, bende paronaya oldu, bugün Altunizade den Fenerbahçe Stadı'na inen yolda, yokuş aşağıya gaz vermeden deneme yaptım, i phone daki Decibel programından, klima açık fan 2 de
    Değerler şöyle
    90 km 74-76 arası
    120 km 76-78 arası
    Rolantide 60

Ancak bana göre bu ölçümde gittiğiniz asfalt çok önemli, eğer çakıl oranı çok bir asfalt olursa ses bu değerlerin kesinlikle üzerine çıkar. Özellikle kapı fitillerine dikkat ettim, bugün İstanbul için rüzgarı sayılacak bir gün olmasına rağmen içeriye kesinlikle zerre kadar ses girmiyor.
    Size bir itirafda bulunayım, bu arabaların içi kesinlikle sessiz, sizin arabada bir problem olduğunu anladım. Bir arkadaşımda Focus var dün onunla denedik, benim değerlerden her ölçümde 10db fazla ses alıyor.
    Bugün itibarı ile iç ses olayını içim rahat bir şekilde kapattım.
    Sizin sorununuzunda bir an önce düzelmesini ve mutlu bir şekilde aracınıza binmenizi temenni ederim.
    Slm.syg.

• bende clio ile deger verecemde aklıma gelirse arabada :P

programı yukledım telefonada deneme yapamadım :S
  • Benim lastikler 205 55 r16

• Bu ondeki sensorler sanirim ufak kaldirimlari falan gormuyor bugun yerde sandik varmis dokundum gormeden Allah tan pastayla giderilicek ufak bi cizik olustu aman dikkat sensore guven olmazmis :))

• sukru52 S kullanıcısına yanıt
    şükrü bey aracınızdaki kırmızı renk oranı arttıkça aracın daha da güzelleştiğini göreceksiniz
    benimki kıpkırmızı mesela ve güzelliğin doruğunda!
    geçenlerde renk konusuna değinmiştik, onu hatırladım da bir takılayım dedim.
    tabii ki renkler / zevkler tartışılmaz. bu işin tek bir doğrusu olsa herkes aynı marka araca binerdi ve tüm araçlar da aynı renk olurdu.
    aracınız çok güzel bu arada...
  • vdiyar kullanıcısına yanıt
    aslında aynı fikirde olduğumuz için sizin mesajın altına yazdım, destek bilgi :)
    çok geçmiş olsun, size birşey olmamış allahtan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasann34

Bu ondeki sensorler sanirim ufak kaldirimlari falan gormuyor bugun yerde sandik varmis dokundum gormeden Allah tan pastayla giderilicek ufak bi cizik olustu aman dikkat sensore guven olmazmis :))

Dostum 3 gün önce bende bu nedenle kaza yaptım tabi benim araçta fazla hasar oluştu. Buradan büyün a clas kullanılarak seslenelim özellikle ön sensörler yukarıda kaldığı kaldırım veya benzeri cisimleri görmüyor dikkat edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: can3470

quote:

Orijinalden alıntı: Hasann34

Bu ondeki sensorler sanirim ufak kaldirimlari falan gormuyor bugun yerde sandik varmis dokundum gormeden Allah tan pastayla giderilicek ufak bi cizik olustu aman dikkat sensore guven olmazmis :))

Dostum 3 gün önce bende bu nedenle kaza yaptım tabi benim araçta fazla hasar oluştu. Buradan büyün a clas kullanılarak seslenelim özellikle ön sensörler yukarıda kaldığı kaldırım veya benzeri cisimleri görmüyor dikkat edelim

Gecmis olsun bi anlik dalginlikla oluyor

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.