Şimdi Ara

A-CLASS (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
356.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: can3470

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur3000

quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Evvela tekrardan hayırlı olsun ancak bir konuda senle aynı görüşte değilim çünkü yaşadım. Geçenlerde ön alt tampondaki çıtaya ve hemen üzerinde bulunan plaka kısımını kaldırıma çarptım sensör yüksek kaldığı için uyarı vermedi. Evet dediğin gibi ufak bir çizik oldu ( resmi paylaşacağım) ama aracım bir haftadır serviste çünkü sensörler çarpma sonucu iptal oldu. İşin en kötü tarafıda sensörleri tamir edilme olasılığı bulunmadığından tüm ön tamponum değişti :( moralim bozuk açıkcası bu kadar hafif bir dokunuştaki kazada sensörler bozulmamalı hem pahalıya patladı hem de sensörler en ufak bir darbede ağır hasar görüyor ve mecburen yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Herkese kazasız ve belasız sürüşler dilerim

Öncelikle çok geçmiş olsun, geçende bahsettiğiniz kaza bumuydu, şuan çok üzüldüm, geçmiş olsun, o resimdeki çizikten ötürü tüm tamponun değişiyor oluşu çok üzücü ve maliyetli olmuş. İnşallah kasko karşılamıştır bunu aksi takdirde ateş pahası parçalar ve işçilik insanı çıldırtıyor.

sayenizde daha dikkatli olmamız gerektiğini anladık, bir ara WIS dan bu park sensörlerinin çalışma şekline bakalım, ne zaman ve ne şekilde değişimi yapılıyor, öğrenmek gerek.

tekrar geçmiş olsun, saygılar

@can3470 ne kadar sürdü hasarın giderilmesi? araç serviste kaç gün kaldı?

ve tekrardan geçmiş olsun....

Selamlar.

Geçen Pazartesi verdim yani 8 Temmuz'da ve hala serviste bugün 19 Temmuz sözde bu hafta ortasında vereceklerdi. Kaskoyu ecprrtiz raporunu 4 gün beklemişler falan filan anlayacağınız iki hafta arabasız kaldım...ama bir daha olmaz inş. olursa da ana bayiye gitmemeyi düşünüyorum

@can3470
    Benim C Serisi de 1 Temmuz'dan beri yatmakta Bostancı Mengerlerde. Bu kadar uzayacağını bilsem ciddi ciddi hafif hasar (çizik + hafif içeri göçme) için servise vermeyebilirdim yani. Bu arada ikame araç talep edebilirsiniz Kasko'dan eğer etmediyseniz.

sizin araç hangi bayide?

Selamlar.

• quote:

Haktan bey 90 km ile giderken ki değerlerinizde yuksek, ben 80 ile giderken 64 desibel ölçüm aldım aracın tam ortasından , cam tarafında sizin dediğiniz gibi 68 olsa bile , sizin degerler de sorun olduğu ortada ...

Sizin 74 db aldığınız deger 90 km de
    Benim 54 aldığım deger 60 km de , 64 desibel 80 km de maalesef bu 10 desibel çok büyük fark sizin ölçüm ve benim ölçüm değerlerim de

Size referans olması adına , o arada ki 10 desibel bakın ne anlama geliyor ...

Desibel'e pascal cinsinden bakacak olursak;

0,00002 Pascal ------------------- 0 dB SPL (Sound Pressure Level) == Duyma eşiği (threshold of hear)

0,0002 Pascal ------------------- 20 dB SPL == Fısıltı

0,002 Pascal --------------------- 40 dB SPL == Oda (gece)

0,02 Pascal ----------------------- 60 dB SPL == Konuşma

0,2 Pascal ------------------------- 80 dB SPL == Sokak (gürültülü)

2 Pascal -------------------------- 100 dB SPL == Fabrika (gürültülü)

20 Pascal ------------------------ 120 dB SPL == Rock müzik provası

200 Pascal ---------------------- 130 dB SPL == Acı eşiği (threshold of pain)

Degerler vikipedia dan alınmıştır ..

o zaman şikayet edeyim eğer sizde bire bir binip sessiz otoyolda camdan gelen ses bizzat deneyip duymuyorsanız.. ama kime nasıl ne şekilde?.. ebem bellendi resmen eşimde rahatsız oldu. habire dışarda bugün hava yağmurlu deyip avutuyoruz kendimizi.. aracı sanırım satacağız..

• quote:

Orijinalden alıntı: blnts

yakışmış :)
    2 ay önce ataşehir'deki kahvaltıcıların önünde park halinde gördüm çıtaları değiştirmiş beyaz bir araç.
    alt tarafı 2 tane çıta ama farklı olduğundan dönüp baktırıyor gerçekten. foto çekseymişim keşke o zman aklıma gelmedi...

Evet çok değişiyor araç , diamond grill ve kırmızı çıtalar tek geciyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drhaktan D kullanıcısına yanıt
    Haktan bey Galaxy S3'e indirdiğim Sound Meter uygulamasından desibel ölçümü yaptım akşam üzeri... özellikle camların dibinde tututum ve 120km'e kadar 65'in 120km-140km arası ise 70db üzerine çıkmadı hiç... max 70db oldu... bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizmd

Haktan bey Galaxy S3'e indirdiğim Sound Meter uygulamasından desibel ölçümü yaptım akşam üzeri... özellikle camların dibinde tututum ve 120km'e kadar 65'in 120km-140km arası ise 70db üzerine çıkmadı hiç... max 70db oldu... bilginize...

Evet , uygun degerler , dediğim gibi 120 için 70 ideal

haktan beyin durumu daha da bir netlik kazanmaya başladı ...

Bu arada forum çok bilimsel mi oldu ne

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evvela tekrardan hayırlı olsun ancak bir konuda senle aynı görüşte değilim çünkü yaşadım. Geçenlerde ön alt tampondaki çıtaya ve hemen üzerinde bulunan plaka kısımını kaldırıma çarptım sensör yüksek kaldığı için uyarı vermedi. Evet dediğin gibi ufak bir çizik oldu ( resmi paylaşacağım) ama aracım bir haftadır serviste çünkü sensörler çarpma sonucu iptal oldu. İşin en kötü tarafıda sensörleri tamir edilme olasılığı bulunmadığından tüm ön tamponum değişti :( moralim bozuk açıkcası bu kadar hafif bir dokunuştaki kazada sensörler bozulmamalı hem pahalıya patladı hem de sensörler en ufak bir darbede ağır hasar görüyor ve mecburen yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Herkese kazasız ve belasız sürüşler dilerim

Öncelikle çok geçmiş olsun, geçende bahsettiğiniz kaza bumuydu, şuan çok üzüldüm, geçmiş olsun, o resimdeki çizikten ötürü tüm tamponun değişiyor oluşu çok üzücü ve maliyetli olmuş. İnşallah kasko karşılamıştır bunu aksi takdirde ateş pahası parçalar ve işçilik insanı çıldırtıyor.

sayenizde daha dikkatli olmamız gerektiğini anladık, bir ara WIS dan bu park sensörlerinin çalışma şekline bakalım, ne zaman ve ne şekilde değişimi yapılıyor, öğrenmek gerek.

tekrar geçmiş olsun, saygılar

@can3470 ne kadar sürdü hasarın giderilmesi? araç serviste kaç gün kaldı?

ve tekrardan geçmiş olsun....

Selamlar.

Geçen Pazartesi verdim yani 8 Temmuz'da ve hala serviste bugün 19 Temmuz sözde bu hafta ortasında vereceklerdi. Kaskoyu ecprrtiz raporunu 4 gün beklemişler falan filan anlayacağınız iki hafta arabasız kaldım...ama bir daha olmaz inş. olursa da ana bayiye gitmemeyi düşünüyorum

@can3470
    Benim C Serisi de 1 Temmuz'dan beri yatmakta Bostancı Mengerlerde. Bu kadar uzayacağını bilsem ciddi ciddi hafif hasar (çizik + hafif içeri göçme) için servise vermeyebilirdim yani. Bu arada ikame araç talep edebilirsiniz Kasko'dan eğer etmediyseniz.

sizin araç hangi bayide?

Selamlar.

Benim araçta Bostancı Mengerlerde aradılar yarın teslim alıcam arabayı (13 günde). Valla Kasko dan yaptırdım ama bana teklif eden olmadı ne yalan söylim öyle bir tercihimin de olacağını bilmiyordum

• sukru52 S kullanıcısına yanıt
    Burda insanların birbirlerine yardımcı olmaya çalışmaları ve deneyimlerini paylaşmaları çok güzel... Bence bu form amacına oldukça iyi hizmet ediyor...
  • quote:

quote:

TEST ETTİĞİM BİR MÜSTERİ ARACIDA CAMLARDA BENZER SESLER GELİYORDU. ANLAŞILAN FORUMDAKİ HERKES BU SEVYEDEKİ SESE ALIŞMIŞ (CAM TARAFI İÇİN SÖYLÜYORUM).. ÇÜNKÜ KOLUMANDA KENDİ MÜŞTERİ ARAÇLARINI TEST ETTİKLERİNDE BÖYLE RÜZGARIN YARILMA SESİNİ ALDIKLARINI BELİRTTİ. O ZAMAN TANIDIK BİR ARAÇTA DAHA TEST EDİP NİHAYİ KARAR VERECEĞİZ VEYA KULLANDIĞIM BMW'NİN DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA ANLAYACAĞIM.
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

• quote:

PROGRAMDAN PROGRAMA FARKEDİYORMUŞ. İNDİRDİĞİM PROGRAMIN KALİBRASYONUDA GEREKİYORMUŞ GALİBA. YİNEDE ŞÜKRÜ BEYİN BİZZAT KENDİ TEK BAŞINA TESTİNİDE BEKLEYECEĞİM..
  • quote:

Burda insanların birbirlerine yardımcı olmaya çalışmaları ve deneyimlerini paylaşmaları çok güzel... Bence bu form amacına oldukça iyi hizmet ediyor...

Aynen , çok güzel oldu . Araç sahiplerinin sayısı arttıkça daha da güzel oluyor .

• Merhaba aracımı siteye park ediyorum. Bir kere sibop kapaklarını çaldılar. Bir kere kaportaya çizik attılar (bereket küçük) şimdi de lastiğimi kesmeye çalışmışlar. Kimseyi de tanımam etmem. Bende araç kamerası almak istiyorum. Hareket sensörlü ve gece görüşlü olmalı. Tavsiyeniz nelerdir? Çok acele yardım lütfen.
  • quote:

quote:

Aynen , çok güzel oldu . Araç sahiplerinin sayısı arttıkça daha da güzel oluyor .

national geographic uçak kazası raporu serileri gibi oldu..
  • quote:

A-CLASS

Hangi konuda aynı görüşte değilsiniz anlamadım?

Sizin resimde paylaştığınız bölgeden bahsetmedim ben. Yazıma tekrar bakarsanız ÇAMURLUKLAR yazdım. Ön ve arka tampon yan kısımlarında tekerlek çamurlukları tampon bölümleri benim aracımda bastırdığınızda içine doğru esniyor. Aracın bana göre an hassas yerleri bu çamurluklar. İçine esnemesi benim hoşma gidiyor. Bu sebeple paylaşmıştım. Sizede geçmiş olsun, gerçekten tatsız olmuş.

Bugün az önce Dikili'den İzmir'e geldim. Bugün koşuştırmacada inanılmaz yoruldum. Ve ilk defa 3 kez yorgunluk sesnsörü, "Mola verin!" şeklinde uyarı verdi :) Çok mutlu oldum. Çünkü gerçekten çok yorgun araç kullanmak zorunda kaldım. O sensörün gerçekten ne kadar doğru analizler yaptığınıda görmüş oldum. Hatta şöyle bir etkide yarattı bende, uyarı verdiği zaman koltuğumu dahada dikleştirip, gözlerimi daha bir açmaya çalıştım :)

Bu arabayı gerçekten seviyorum, aşığım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: drhaktan

TEST ETTİĞİM BİR MÜSTERİ ARACIDA CAMLARDA BENZER SESLER GELİYORDU. ANLAŞILAN FORUMDAKİ HERKES BU SEVYEDEKİ SESE ALIŞMIŞ (CAM TARAFI İÇİN SÖYLÜYORUM).. ÇÜNKÜ KOLUMANDA KENDİ MÜŞTERİ ARAÇLARINI TEST ETTİKLERİNDE BÖYLE RÜZGARIN YARILMA SESİNİ ALDIKLARINI BELİRTTİ. O ZAMAN TANIDIK BİR ARAÇTA DAHA TEST EDİP NİHAYİ KARAR VERECEĞİZ VEYA KULLANDIĞIM BMW'NİN DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA ANLAYACAĞIM.

Ses olayı araç sahiplerinin en çok tartıştığı konu. Bu konu ile ilgili şöyle bir deneyimim oldu: A180'i almadan önce Cruze aracımı satıyordum. BMW aracını maddi sıkıntıdan satmış birisi arayıp aracı görmek istediğini söyledi. Geldi ve test sürüşüne çıktık. Yolcu koltuğunda 2-3 dakika test sürüşü yaptıktan sonra, "Bu araba çok gültülü, teşekkür ederim" deyip indi.

2-3 gün sonra biri daha aradı. Fiat Albea aracını satmış ve benim aracımdan bir araç arıyormuş. Geldi test sürüşüne çıktık. Dedikleri: "Bu ne kadar sessiz bir araç, ben Albea'da savaştaymışım."

Kısaca sizin kulağınız neye alıştıysa o sesten farklı bir ses duyarsanız o araç sizin için seslidir. Ama sizin alışkanlığınız sesli bir araçsa yeni aldığınız araç sessiz gelir size. Bu yüzden tüketim değerleri gibi bu konuyuda ben subjektif buluyorum. Kişiden kişiye değişen bir durum.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 19 Temmuz 2013; 23:07:19 >

• quote:

quote:

quote:

Şimdi yazınızı okuyorum da , ustalar belirtti demişsiniz, o ustaları bosverin simdi o ustaların niyetinin ne olduğu apaçık belli , aynı ustalar size C ve E klas tada bu olay var dediler ama bizde istanbul da gecen yıl TR de MB servisleri arasında birincilik almış servisten bilgi verdik size. bu servise gore daha ne A , ne C nede E klastan bu yonde bir şikayet almadıklarını ilk defa bu sekilde bir şikayet duyduklarını beyan ettiler .

Simdi gelelim sizin duruma , neden kendinizi bu kadar forumlarda hirpaliyorsunuz ki , arayın MBT yi anlatın sorunu , hem o ustayı hem o firmaları şikayet edin , bakın göreceksiniz onlar bu sefer sizi arayacaklar .

Bundan sonrası icin sizin tek çözümünüz MBT yi aramaktir . Her türlü sorununuz halledilir bence .

Kıyas yaparken , 120 km hızı baz alıyorsunuz ama ben size çok detaya inmeden üstün körü yaptıgım testleri paylaştım , oradan da görünüyor ki sizin araçta 90 km ile giderken de yüksek ses var .

Simdi absurd gelebilecek bir yorum yapıyorum , aracınızın farklı olan suspansiyon sisteminden kaynaklanan bir sorun olabilir , bunuda söyle detaylandirayim , acaba aracınızda ki , alcaltilmis konfor suspansiyon aracın yüksekliğini değiştirip belirli bölgelerde ruzgar direncinde farklılıklar yaratıyor olmasın , tabii bunu nasıl anlarız biiyorum ama sizin araçta bir terslik var , ilk sebep fitiller , eğer onlar saglamsa, bekleyip görmek lazım kesin bunada aksiyon gelir eğer kronik ise

Bu arada kulaklarım hiç bir seye alışmış durumda değil , hala daha forumdaki en keskin kulaklı kişi oldugumu savunuyorum , bu ses benim arabada yok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 19 Temmuz 2013; 23:14:53 >

• quote:

quote:

quote:

national geographic uçak kazası raporu serileri gibi oldu..

Daha neler yapacak bu konu görün

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasann34

Oncelikle herkese merhabalar uzun suredir uye olmaya calistigim bu siteye sonunda olabildim :) herneyse soylemezsem icimde kalcakti sunu belirtiyim ki sukru bey aracimi almama fark etmedende olsa cok yardimci oldu 1 ay kadar olcak alali cok sukur bu seslerin hic biri yok bahsettiginiz 2800 km ye yaklastim.

Çok sevindim yardımcı olduğuma

Aracınız hayırlı olsun , A klas sınıfında yapılacak en iyi tercih bence . Sesler gelse bile cogunun çözümü kolay ...

Grsrz

• Haktan bey, sizi anlıyorum ancak bir çok ark. Gibi bende aracımdan böyle bir ses gelmediğini defalarca söyledik. Bizde ses olmadığı gibi bu sese falan alıştığımızda yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

quote:

A-CLASS

Hangi konuda aynı görüşte değilsiniz anlamadım?

Sizin resimde paylaştığınız bölgeden bahsetmedim ben. Yazıma tekrar bakarsanız ÇAMURLUKLAR yazdım. Ön ve arka tampon yan kısımlarında tekerlek çamurlukları tampon bölümleri benim aracımda bastırdığınızda içine doğru esniyor. Aracın bana göre an hassas yerleri bu çamurluklar. İçine esnemesi benim hoşma gidiyor. Bu sebeple paylaşmıştım. Sizede geçmiş olsun, gerçekten tatsız olmuş.

Bugün az önce Dikili'den İzmir'e geldim. Bugün koşuştırmacada inanılmaz yoruldum. Ve ilk defa 3 kez yorgunluk sesnsörü, "Mola verin!" şeklinde uyarı verdi :) Çok mutlu oldum. Çünkü gerçekten çok yorgun araç kullanmak zorunda kaldım. O sensörün gerçekten ne kadar doğru analizler yaptığınıda görmüş oldum. Hatta şöyle bir etkide yarattı bende, uyarı verdiği zaman koltuğumu dahada dikleştirip, gözlerimi daha bir açmaya çalıştım :)

Bu arabayı gerçekten seviyorum, aşığım :)

Dostum Burak, seni anladım da sen beni anlamamışsın :-) benim dediğim çamurum değil sadece dış kaportada ( saç olmayan yerler ) çok sağlam değil dedim. Amacım size ters düşmek değil A serisini sevenlere bir uyarı idi acizhane....BEN BU FORUMA BANA FARKLILIK KATTIĞI VE A SERİSİ İLE İLGİLİ ALAN, BEĞENEN VE ALACAKLAR İÇİN TAKİP EDİYORUM. MEMNUNUM DA SADECE HAKARETE, YALANA GELEMEM iyi ki varsın Forum diyorum :-) İnş. Devam eder birbirimize çok faydası olduğunu düşünüyorum

• quote:

Haktan bey, sizi anlıyorum ancak bir çok ark. Gibi bende aracımdan böyle bir ses gelmediğini defalarca söyledik. Bizde ses olmadığı gibi bu sese falan alıştığımızda yok

yardımları icin herkese tesekekkurler. eczaci bir arkadasin daha a180inde deneyecegim. mbt e sorunu goturecegim.. tabiki subjektif bir konu oldugu doğru

• 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.