Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (841. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.822
Cevap
323
Favori
1.563.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 838839840841842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Bugun nihayet yeni anakart geldi, sorun çözüldü gözüküyor şimdilik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • veyselh V kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Hayat bir gündür, o da bugündür.
  • Merhabalar. Vaillant turbo TEC pro 242/ 3 -3 R2 kombim var. Kombide şöyle bir sıkıntı mevcut. 36'da yanıyor 38'de kesiyor, sonra tekrar ateşleme yapıyor. 40' da tekrar kesiyor kademeli şekilde. Bu sorun nedir ?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Merhaba kombinin bu vanası aynı zamanda da pislik tutan parça da içinde kırmızı ve mavi tıpaya ihtiyacım var. İntertten vs nereden bulabilirim. İstanbul cekmekoyde birçok yere sordum bulamadım.

    Plastik olduğu için açmaya çalışınca zorlandım. Elimde yedek olursa parcalansa bile yeni tipayi takarım.


    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]


    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt

    sanırım içindeki süzgeçimsi pislik tutucu ayrı satılıyor. e-ticaret sitelerinde çifti 150 tl civarı. plastik olanlarsa kör tapa. ölçüsünü biliyorsanız onlar da sitelerde var.

    _____________________________
    Hayat bir gündür, o da bugündür.
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    acıkcası aynı boy tapa aradım standart kör tapa yeterliyse sorun yok. tapanın içinde siyah bir o ring ( galiba ismi bu conta ) var. onun yerine kendir sarsam olur mu acaba ?

    _____________________________
  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt

    buna en iyi sıhhi tesisatçı cevap verir. kullanımlık su tesisatında teflon bant da yeterli geliyor.

    _____________________________
    Hayat bir gündür, o da bugündür.
  • Merhabalar. Demirdöküm atromix f75 hatası veriyor sıcak su gelmiyor sorunu bulamıyorum yardımınıza ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Merhaba arkadaşlar Buderus gb022i modelini kullanıyorum 3 yıldır garanti yeni bitti.Epeydir su basmamıştım pek eksilme olmuyor diye.
    1.3 civarına gelmiş biraz su basıyım dedim bu sabah ama doldurma musluğunu kaç defa sonuna kadar açıp kapadım hiç tepki yok.3 senede hepitopu 5-6 kere su basmışımdır musluğu hemen bozulmuş olabilir mi bu kadar mı emanet.Aklıma bişey gelmedi şuanlık fikriniz varmı başkaneden yapar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Amd Ryzen 5 5600---Msi b450 Gaming Plus---Corsair Vengeance Rgb Pro (4x16) 64 Gb---Xfx Rx 6700 swft 309 10 Gb---Wd Green SN3000 Nvme M.2---Team Vulkan Z 256 Gb Ssd---8 Tb Seagate Exos---8 Tb Wd Purple---Rampage Castle Full Tower---High Power Element Revo 850w---Acer 24.5 1ms 100hz İps
  • scare41 S kullanıcısına yanıt

    "Demirdöküm Atromix F75 Hatası

    Demirdöküm Atromix model kombide meydana gelen F75 hatası, kombinin su basıncı ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumda, öncelikle bar seviyesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer bar seviyesi normalde olduğu gibi ise, sorun basınç sensöründe ya da sirkülasyon pompasında olabilir. Bu tür bir durumda, kombinin basınç sensörünün kontrol edilmesi veya pompanın çalışıp çalışmadığının incelenmesi gerekebilir."


    https://www.servisprotherm.net/demirdokum-f75-hatasi-nedir-demirdokum-f75-arizasi/#:~:text=Demird%C3%B6k%C3%BCm%20Atromix%20model%20kombide%20meydana,ya%20da%20sirk%C3%BClasyon%20pompas%C4%B1nda%20olabilir.

    _____________________________
    Hayat bir gündür, o da bugündür.




  • merhaba eca yoğuşmasız kombi kullanıyorum; derece 40 ayarlıyorum çalışıyor, bir süre sonra derece 55 çıkıyor sürekli olmuyor arada oluyor neden olur acaba?
    kombi günlerce çalışıyor sorunsuz. bir bakıyorum birden sıcaklık artmış.
    24 saattir sorunla karşılaşmadım.
    kombi bakımı yapıldı usta takip etti usta bir hatayla karşılaşmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Buderus gb022i kullanıyoruz.Kisa sürede değilde 1 haftada filan basınç bir miktar azalıyor.Genleşme tankının sibobuna basınca hava çıkıyor,su çıkmıyor.Yaklaşık 1.4barda basıncı mevcut.Normal mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt

    Kombi içinde su varken ölçtüyseniz normal gibi, bende de öyle çıkmıştı ama tabi su yokken bakılması lazım. Kombide su yokken 1.4 se çok fazla, en fazla 1 olması lazım, hatta daireyse 0.75 su yokken. Benim basınç da azalıyor haftada biraz. 1.5 basıyorum 1.4, 1.3 oluyor. Orada uzun kalıyor. Ama benim petek bağlantıları gevşek çok sıkılmamış belli oradan muhtemelen. Damla damla kaçırıyorsa görünmeden kuruyordur. Kombi içinden hava purjorunden de kacirabilir çok gevşekse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

    Kombi içinde su varken ölçtüm.Kombinin içinde de herhangi bir kaçak belirtiside yok.

    Gördüğüm kadarıyla petek bağlantı kısımlarından kaçırmıyor.Peçete koyuyordum,kuru oluyordu.

    _____________________________
  • Eca Proteus kombi var 13 yıllık

    Kombi çalışınca basınç 1 bar yükseliyor

    Kombi durunca basınç düşüyor

    Ben de dengeyi kurmak için basıncı boşta iken 0,9 da tutuyorum

    Çalışınca 2 ye dayanıyor.

    Sorun genleşme tankında gibi

    Ya hava kaçırıyor ya da 13 yılın verdiği yıpranmışlık var

    suyu boşaltıp, basıncı sıfırlayıp hava vereyim diyorum ama yerini bilmiyorum.

    _____________________________
    Profili gizli olan bana da özel mesaj atmasin.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt

    Kombinin üstünden bakınca arkada veya yanda oluyor. Arkadaysa biraz daha aşağıya doğru olabiliyor iyice bakmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Kombinin su basıncı fena değil ancak e10 hatası vermiş baymak lambert 24

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Demirdöküm marka atron h24 model kombi kullanıyorum. kombiye 2-3 ay kadar önce yetkili servis tarafından rutin yıllık bakımı yapıldı. ancak ne olduysa son bir aydır artık petekleri pek ısıtmadığını fark ettim. halbuki öncesinde hiç sorunu yoktu.

    petek ısıtması modunda ateşleme yapsa da alev devam etmiyor bu şekilde sürekli ateşleme ve durma döngüsüne giriyor. sıcak su hattını açtığımda kombi sıcak su için ateşleme ve sürekli alev oluşturuyor. yani sıcak suyu sağlıyor. petek hattı için derece yüksekse sıcak su kullanımı bittikten bir süre daha petekleri sorunsuz bir şekilde ayarlı olduğu dereceye getirecek şekilde sorunsuz çalışıyor. aynı şekilde yüksek dereceye ayarlandığında kombi görece çalışma eğilimde olsa da orta ve düşük petek sıcaklık ayarlarında sürekli devreye girmeye çalışmasına ve ateşleme yapabilmesine rağmen alev sürmüyor.

    Her hangi hata kodu veya görünürde hataya düşme durumu yok. tesisat basıncı görece normal 1.5bar civarında.

    Şu noktada sorun nelerden kaynaklı olabilir veya neler yapılabilir? Eğer bir süre daha çözemezsem veya doğrudan müdahil olabileceğim sorun kaynağı bulamazsam servis çağıracağım gibi ancak konu hakkında bilgisi olan ve yönlendirmek isteyen forumdaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

    _____________________________




  • Prothern lynx kombim var arkadaşlar, 2 hafta önce soğuktan dondu sıcak su gelmiyordu ama evi ısıtma çalışıyordu. Öğlen sıcak su da gelmeye başladı. Sonraki gece tekrar dondu o da öğlen açıldı sadece sıcak su gelmiyordu. Su 43 derecede ayarlı hep böyle kullanırım.

    Şimdi sıcak su geliyor ancak bir süre kullandıktan sonra az bir kapatıp sabunlanayım desem tekrar açtığımda suyun ısınması 2-3 dakikayı buluyor. Çok fazla su ve zaman kaybına neden oluyor suyu kapatıp açmak. Eskiden böyle değildi kapatıp açsan da boru içindeki sıcak su biterken hemen yeni sıcak su yetişirdi. Sizce sorun nerede?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Tugcu T kullanıcısına yanıt
    aynı sorun uzun zamandır bende de var. ustası baktı, her şeyi yaptı. düzelmedi. çok yüksek derecede çalıştırmadığım için(para mevzusu) o kısımı bilmiyorum ancak her ateşlemeyi istisnasız 3-4 kere yapıyor. sıcak su hariç, onda bir kerede alıyor. servis bakıp çözerse lütfen bana da bilgi verin. aklıma gelen tek şey; sorunun aletin programlanmasından kaynaklı olabileceği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 9 Ocak 2026; 17:11:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 838839840841842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.