< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Merhaba kombinin bu vanası aynı zamanda da pislik tutan parça da içinde kırmızı ve mavi tıpaya ihtiyacım var. İntertten vs nereden bulabilirim. İstanbul cekmekoyde birçok yere sordum bulamadım. Plastik olduğu için açmaya çalışınca zorlandım. Elimde yedek olursa parcalansa bile yeni tipayi takarım. ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
acıkcası aynı boy tapa aradım standart kör tapa yeterliyse sorun yok. tapanın içinde siyah bir o ring ( galiba ismi bu conta ) var. onun yerine kendir sarsam olur mu acaba ? |
|
|
|
Amd Ryzen 5 5600---Msi b450 Gaming Plus---Corsair Vengeance Rgb Pro (4x16) 64 Gb---Xfx Rx 6700 swft 309 10 Gb---Wd Green SN3000 Nvme M.2---Team Vulkan Z 256 Gb Ssd---8 Tb Seagate Exos---8 Tb Wd Purple---Rampage Castle Full Tower---High Power Element Revo 850w---Acer 24.5 1ms 100hz İps
|
|
"Demirdöküm Atromix F75 Hatası Demirdöküm Atromix model kombide meydana gelen F75 hatası, kombinin su basıncı ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bu durumda, öncelikle bar seviyesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer bar seviyesi normalde olduğu gibi ise, sorun basınç sensöründe ya da sirkülasyon pompasında olabilir. Bu tür bir durumda, kombinin basınç sensörünün kontrol edilmesi veya pompanın çalışıp çalışmadığının incelenmesi gerekebilir." |
|
|
Buderus gb022i kullanıyoruz.Kisa sürede değilde 1 haftada filan basınç bir miktar azalıyor.Genleşme tankının sibobuna basınca hava çıkıyor,su çıkmıyor.Yaklaşık 1.4barda basıncı mevcut.Normal mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Kombi içinde su varken ölçtüyseniz normal gibi, bende de öyle çıkmıştı ama tabi su yokken bakılması lazım. Kombide su yokken 1.4 se çok fazla, en fazla 1 olması lazım, hatta daireyse 0.75 su yokken. Benim basınç da azalıyor haftada biraz. 1.5 basıyorum 1.4, 1.3 oluyor. Orada uzun kalıyor. Ama benim petek bağlantıları gevşek çok sıkılmamış belli oradan muhtemelen. Damla damla kaçırıyorsa görünmeden kuruyordur. Kombi içinden hava purjorunden de kacirabilir çok gevşekse. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
Eca Proteus kombi var 13 yıllık Kombi çalışınca basınç 1 bar yükseliyor Kombi durunca basınç düşüyor Ben de dengeyi kurmak için basıncı boşta iken 0,9 da tutuyorum Çalışınca 2 ye dayanıyor. Sorun genleşme tankında gibi Ya hava kaçırıyor ya da 13 yılın verdiği yıpranmışlık var suyu boşaltıp, basıncı sıfırlayıp hava vereyim diyorum ama yerini bilmiyorum. |
|
Kombinin üstünden bakınca arkada veya yanda oluyor. Arkadaysa biraz daha aşağıya doğru olabiliyor iyice bakmak lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Demirdöküm marka atron h24 model kombi kullanıyorum. kombiye 2-3 ay kadar önce yetkili servis tarafından rutin yıllık bakımı yapıldı. ancak ne olduysa son bir aydır artık petekleri pek ısıtmadığını fark ettim. halbuki öncesinde hiç sorunu yoktu. petek ısıtması modunda ateşleme yapsa da alev devam etmiyor bu şekilde sürekli ateşleme ve durma döngüsüne giriyor. sıcak su hattını açtığımda kombi sıcak su için ateşleme ve sürekli alev oluşturuyor. yani sıcak suyu sağlıyor. petek hattı için derece yüksekse sıcak su kullanımı bittikten bir süre daha petekleri sorunsuz bir şekilde ayarlı olduğu dereceye getirecek şekilde sorunsuz çalışıyor. aynı şekilde yüksek dereceye ayarlandığında kombi görece çalışma eğilimde olsa da orta ve düşük petek sıcaklık ayarlarında sürekli devreye girmeye çalışmasına ve ateşleme yapabilmesine rağmen alev sürmüyor. Her hangi hata kodu veya görünürde hataya düşme durumu yok. tesisat basıncı görece normal 1.5bar civarında. Şu noktada sorun nelerden kaynaklı olabilir veya neler yapılabilir? Eğer bir süre daha çözemezsem veya doğrudan müdahil olabileceğim sorun kaynağı bulamazsam servis çağıracağım gibi ancak konu hakkında bilgisi olan ve yönlendirmek isteyen forumdaş varsa şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 9 Ocak 2026; 17:11:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |