Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
16.822
Cevap
323
Favori
1.563.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 838839840841842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesisat dönüş filtresi kontrol edin, devir daim pompası, 3 yollu, limit ... Cihaz aşırı ısınmaya geçiyor olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba Demirdöküm L350 F 14LT şofbenimiz su sıcaklığını 40'a ayarlasamda sıcak suyu açtığımda 60 derecelere kadar ısıtıyor , sorun NTC sensöründe mi yoksa limit sensöründe mi ? hangisini değitirirsem sorunu çözmüş olurum ?

Vaillant wou kombiden kullanıyorum. (kiracıyım) Kaloriferi açtığımda ısı düğmesini sona getiriyorum, petek sıcak suyu 60 dereceyi geçmiyor ve çok kısa aralıklarla gaz yanıp yanıp duruyor ve o zaman petekler ısınıyor. Kalorifer ısı düğmesini 2 veya 3. çiziye getirdiğimde petekler hiç ısınmıyor; acaba sizce sebebi olabilir.

Kalorifer dönüş filtresini temizlemek lazım yapmadıysanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: veyselh

Servis geldi bugün, filtreyi ve wilo Sirkülasyon pompasini soktu kontrop etti geri takti, kombi simdilik duzeldi gozukuyor. Biraz daha deneyin tekrar olursa pompayi degistiririz dediler.
    1 hafta sonra ayni E03 arizasi verdi, bu sefer karti sokup fabrikaya gonderdiler, degisecek.

• merhabalar. takriben 20 yıldır kullanmakta olduğum Vaillant kombide sorun çıktı. Sıcak su kullanımında sorun yok, kaloriferi açınca radyatöreler ve borular ısınmıyor. Sıcak suyu kapatıp,sadece kaloriferi açtım. Kombi çalışıyor ama radyotörlere giden su ılık oluyor. deneme amaçlı yüksek derecede çalıştırınca radyotörler biraz ılınmaya başladı.

Filtreler mi tıkalı yada üç yollu vana mı sorunlu? Arıza hakkında bilgisi yada tecrübesi olan var mı?

Edit: Filtreleri temizledim. zaten pislik yoktu. bu sefer başka sorunlar çıktı. Şuan sıcak su da çalışmıyor. Kombiden anormal sesler geliyor. Bir ustaya video attım, pompa bozuk dedi.

Şuan kombide sıcak su ve kalorifer çalışmıyor. Pompa alıp değiştirsem sorun düzelir mi?

Pompa değişiminde yapılması gereken ekstra ayar yada işlem var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 10 Aralık 2025; 10:43:34 >
    kombi evin içinde , kombi 2-3 saat çalıştıktan sonra uğultu sesi gelip yuksek bir sesle alev harlama sesi verip ea arizasina geçiyor dışarıdaki bacadanda ayni ses geliyor , 2-3 saat kapatıp.twkrar açtıktan sonra ayninsekil 2-3 saat çalışıp tekrar aynı arızaya geciyor , nedenleri neler olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

cevap için teşekkürler. 4 bin TL sıkışmış. :):)

sesin sebebi pompada hava olmasıymış. üç yollu vana değişti. sorunlar çözüldü.

• Dostlar e.c.a'nın kombisi var. Kırmızı ışık yanıp duruyor. Reset atıyorum düzeliyor bazen yarım saat bazen 5 dakika normal çalışıp tekrar kırmızı yanıyor. Havasını vs aldım işe yaramadı. En kötü ne olmuş olabilir?

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

• Merhaba arkadaşlar, Eca proteus kombi kullanıyorum. Sıcak suda sorun yok fakat petekler hiç ısınmıyor. Petek vanaları açık, kombi altındaki filtreleri temizledim. Kombiyi kalorifer moduna alınca ateşleme yapıyor fakat bir dk içinde alev kesiliyor. Korumaya alıyor galiba. Gidiş borusu 15-20cm ısınıyor dönüş borusu ise tamamen soğuk.
    Önce üç yollu vana motoru ile üç yollu tamir kiti alıp kartuşu değiştirdim. Sorun çözülmeyince pompayı değiştirdim ve gövdesini temizledim ama sorun aynı şekilde devam ediyor. Plakalı eşanjörü temizleyeceğim artık. Konu hakkında bilgisi ve fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Bu yanıp sönen sembolün ne anlama geldiğini bilen var mı? Eski bir demirdöküm isofast. Kombi uğuldamaya başlıyor fakat gaz, ateşleme vs. yok ve bir dakika sonra bu sembol görünüyor.

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

edit: İngilizce kullanım kılavuzunu buldum, bu sembol için "No Fault" yani hata yok denmiş, ama yanıp sönüyor. Anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 19 Aralık 2025; 15:33:9 >

• Eca confeo plus kombi 1 arızası veriyor bazen 1-2 gün çalışıp bu arızayı veriyor.

Petekleri açınca oluyor sadece. Peteklerin altı soğuk üstü sıcak havasını aldım düzelmedi. Basıncı 1.5 a ayarlıyorum ama kendi kendine yükseliyor 2.5 falan oluyor bu seferde alttan su atıyor.

Resetliyorum düzeliyor ama bi süre sonra tekrar yapıyor nasıl çözerim?

Orijinalden alıntı: veyselh

1 hafta sonra ayni E03 arizasi verdi, bu sefer karti sokup fabrikaya gonderdiler, degisecek.

Alıntıları Göster
    Lambert lpy 42 fi nin elektronik kartini servisin sokup fabrikaya gondermesi uzerinden 18 gun gecti. Hala fabrika servise bir kart gonderemedi, garanti kapsaminda bir konu olup olmadigindan bagimsiz servis fabrikaya ucretli kart siparis ediyoe onu da gondermiyorlar, hergun 444 lu musteri hattini ariyoruz, ilettik efendim genel merkeze diyorlar baska bir sonuc yok, ne zaman karti gondereceksin bilgi yok. Sikayetvar dahil heryere yazdim ama ses veren cikmadi. Bekledigimiz Kombinin kart numarasi 2000 24372, disaridan parasiyla alayim dedim onu da bulmadik.( Kombinin 7 yil garantisi var daha)

Velhasil bir daha Baymak tövbe ettim.

• veyselh V kullanıcısına yanıt
    bu mu?

www.hepsiburada.com
    Baymak Lambert 24 Fi Kombi Kartı Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/baymak-lambert-24-fi-kombi-karti-pm-HBC00008IURN6

cihaz içi plastik olması gerekiyormuş. pirinç ise olmuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 20 Aralık 2025; 16:21:39 >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Bizim kombi lambert lpy 42fi diye geciyor ve baymak duotec ile ici ayni komple pirinç diye biliyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.