Şimdi Ara

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
3
Favori
133.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya belki daha önce soran olmuştur ama göremedim..Bir iki güne kadar x530 almayı düşünüyorum ama hp laptopum var ve bir mikrofon , bir kulaklık çıkışı mevcut..Dolby sound dinleyemecegim kesin ama en azından hepsinden ses gelsin istiyorum.Lütfen almam gerekenleri ve bağlantının nasıl yapılacağını adım adım yazarsanız çok sevinirim.
  • Selam

2 adet jack alacaksin. Jack: on kisminda iki tane ses girisi (disi) ve arka tarafta bir tane uzun ses cikisi(erkek) yani laptopa giris icin kullanilacak. Bu 2 adet jack birbirine baglayinca 3 adet giris (yani kolonlardan gelen kablolarin girecegi delik, disi ) elde edeceksin, 1 adet de laptopa takilacak cikis (erkek) olacak. Kolonlardan gelen 3 adet girisi, birbirine baglamis oldugun jacklara takiyosun, cikis kimini da Laptopa. boylece kolonlarin 5 inden ses elde ediyosun.

surraund ses istiyorsan USB external saund kart alman lazim. creative boyle bir urunu var ama 230 ytl civari. daha ucuzunu bulmustum 60ytl ama guvenip alamadim, belki onumuzdeki gunlerde alirsam duyururum. elimden geldigince iyi tarif etmeye calistim umarim anlamissindir. herkese kolay gelsin
  • Merhaba arkadaşlar ben de x-530 ile Creative t6060 arasında kararsız kaldım. T6060 da EAX olayı falan varmış bu önemli bir özellik mi? x530 yerine t6060'ı almaya değer mi bu özellik yüzünden? Ses kartım on-board (Gigabyte 965p-s3 üzerindeki 7+1 ses kartı). EAX olayı için Creative ses kartı mı gerekir? Son kararı verebilmem için düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
    Teşekkürler...
  • EAX ses kartının donanımı ve yazılımla ilgili bir olay.
    5.1 herhangi bir ses sistemi sana eax olayını yaşatır. benim tavsiyem x-530

quote:

Orjinalden alıntı: ademdemir

Merhaba arkadaşlar ben de x-530 ile Creative t6060 arasında kararsız kaldım. T6060 da EAX olayı falan varmış bu önemli bir özellik mi? x530 yerine t6060'ı almaya değer mi bu özellik yüzünden? Ses kartım on-board (Gigabyte 965p-s3 üzerindeki 7+1 ses kartı). EAX olayı için Creative ses kartı mı gerekir? Son kararı verebilmem için düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
    Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: x-side

türkiyede satan bi yer varmı teknosa bimeks gibi yaygın olarak ben kayseride yaşıyorum buralarda bulmam biraz zor olabilir yeni ürün olduğu için

http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=2831&productid=bd49085
  • Arkadaşlar ayrı bir konu açmıştım ama bakan yok buraya yazıyım bide.creative soundblaster ses kartım ve x530 ses sistemim var fakat bir türlü mikrofonu çalıştıramadım sistemde...hangi delik varsa soktum hepsine ama olmuyo bi türlü :) ses ayarlarında bi sorun olduğunu düşünmüyorum.panelde mic ayarı filan açık yani.x530 la microfon kullanabilen biri bana yardımc olabilrse çok sevaba girecek
  • Arkadaşlar merhaba, ben de uzunca bir süredir X-530 kullanıyorum, EpoX anakartımın onboard ses kartı olmasına rağmen çok memnun; idim...

Yalnız geçen birşey farkettim ki, sol ön hoparlörümden ses gelmiyor.
    Sound Effect programını açtım, test etmek için, tüm kolonlardan doğru ses geliyor, sol ön'den ses gelmiyor.

Hoparlör arızalı mı değil mi diye bakman için, önlerle arkaların yerlerini değiştirdim arkadaki girişten, bu sefer de arka soldan ses gelmemeye başladı :)

Anlamış değilim vallahi. Ön sol'a hangisi denk gelirse, ondan ses gelmiyor anlayacağınız...

Sizce nedir problem, bir yardım edebilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler!
  • seti başka bir kaynağa mp3 player vs bagla bir de oyle dene. olmadı rear ve front girişlerini yer değiştir. ısrarla sol önden ses gelmiyorsa x-530 un amfisi gitmis demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: AU

Arkadaşlar merhaba, ben de uzunca bir süredir X-530 kullanıyorum, EpoX anakartımın onboard ses kartı olmasına rağmen çok memnun; idim...

Sound Effect programını açtım, test etmek için, tüm kolonlardan doğru ses geliyor, sol ön'den ses gelmiyor.

Hoparlör arızalı mı değil mi diye bakman için, önlerle arkaların yerlerini değiştirdim arkadaki girişten, bu sefer de arka soldan ses gelmemeye başladı :)

Anlamış değilim vallahi. Ön sol'a hangisi denk gelirse, ondan ses gelmiyor anlayacağınız...

Sizce nedir problem, bir yardım edebilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler!

• ben X-530 almaya karar verdim.Ses kartım reative Sound blaster 24 bit 5+1. Şuanda fiyat araştırması yapıyorum fiyatlar değişiyor.

hepsiburada.com da 160 ytl kdv dahil
    bimeksde 170 ytl kdv dahil
    vitrin de 174 ytl kdv dahil (konya firması)

şimdi hepsiburada.com uygun gözüküyor ama konyaya kargosu da 10-15 ytl falan tutuyo yani toplamda 170-175 e maal olur.
    tabi bide hepsiburada.com peşine bonusa 10 taksiti var, diğerlerinde varmı yok mu bilmiyorum.

gel geleilm bu seti kullanan arkadaşlar nasıl memnunlar mı? Özellikle de ses kartı ile deneyenler (benim kullandığım olursa daha güzel olur)
    performansı nasıl. Ben çok iyi bişi istemiyorum orta halliden biraz iyice olsun. Sesi açtığımda apartman inlesin, film izlerken oyun oynarken müzik dinlerken iyi performans versin ve bass ihtiyacımı gidersin.

yorumlarınızı bekliyorum

• @B.S.S. ,
    Merak etme ev kullanıcısı için orta halliden fazla fazla iyi. Beklediğinden bile iyi çıkacağına eminim. Benim için öyle olmuştu. (sb live 7.1 24 bit ile)
    Tabi ekolayzerdan biraz ayar yapmak gerekli...
    2. el düşüncen varsa PM atabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

@B.S.S. ,
    Merak etme ev kullanıcısı için orta halliden fazla fazla iyi. Beklediğinden bile iyi çıkacağına eminim. Benim için öyle olmuştu. (sb live 7.1 24 bit ile)
    Tabi ekolayzerdan biraz ayar yapmak gerekli...
    2. el düşüncen varsa PM atabilirsin.

açıkcası ben kanımca elektroniklerde 2. ele sıcak bakmıyorum (cep tel, bilg parçası gibi)
    Çünkü ürün hor kullanılmış kullanılmamış, bi rızası olur garantisi bitmiştir falan filan...
    Birde peşin değil taksitle alıcam kredi kartı ile o yüzden düşünmem kanımca.

Bilgi için sağol bu arada. artık nerden alacağıma karar vermem lazım, birazda dolar düşce çok süper olacak...
    artık alınca ekolaysır ayarlarını gösterirsin

• Aslında gösterecek birşey yok kulak zevkine göre ayarlayacaksın. Ben sana kendi ayarlarımı tarif ederim onun üzerinden kurcalarsın, en güzelini yakalarsın.

quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.
    açıkcası ben kanımca elektroniklerde 2. ele sıcak bakmıyorum (cep tel, bilg parçası gibi)
    Çünkü ürün hor kullanılmış kullanılmamış, bi rızası olur garantisi bitmiştir falan filan...

Bilgi için sağol bu arada. artık nerden alacağıma karar vermem lazım, birazda dolar düşce çok süper olacak...

• quote:

Aslında gösterecek birşey yok kulak zevkine göre ayarlayacaksın. Ben sana kendi ayarlarımı tarif ederim onun üzerinden kurcalarsın, en güzelini yakalarsın.

quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.

hele bi alabilrsem o kısma geçeceğim

• quote:

seti başka bir kaynağa mp3 player vs bagla bir de oyle dene. olmadı rear ve front girişlerini yer değiştir. ısrarla sol önden ses gelmiyorsa x-530 un amfisi gitmis demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: AU

Arkadaşlar merhaba, ben de uzunca bir süredir X-530 kullanıyorum, EpoX anakartımın onboard ses kartı olmasına rağmen çok memnun; idim...

Önleri ve arkaları değiştirerek denedim, sol öne hangisi denk geliyorsa ondan ses gelmiyor. Önleri arkaya taktığımda sorun yok. Arkaları öne takarsam bu sefer arka sol, ön sola denk geldiği için ondan ses gelmiyor. Hoparlörlerde veya kablolarında bir sorun yok sanırım.
    Ya bilgisayardaki ayarlardan, ya da benim onboard ses kartımdan sanırım sorun.

Bir ses kartıyla deniyeyim ben en iyisi...
    Teşekkürler yardımlar için.

• quote:

Orjinalden alıntı: hsynbl

Arkadaşlar ayrı bir konu açmıştım ama bakan yok buraya yazıyım bide.creative soundblaster ses kartım ve x530 ses sistemim var fakat bir türlü mikrofonu çalıştıramadım sistemde...hangi delik varsa soktum hepsine ama olmuyo bi türlü :) ses ayarlarında bi sorun olduğunu düşünmüyorum.panelde mic ayarı filan açık yani.x530 la microfon kullanabilen biri bana yardımc olabilrse çok sevaba girecek

arkadaşlar bilenler bi yardımcı olsa
  • Arkadaşlar bnde de x530 var fakat şimdi fakettim volume tuşunu en aza getirdiğimde ve en sona getirdiğimde bi uğultu oluyo elektrik uğultusu nedendir bu acaba yardım edebilir misiniz?Elektriklerden mi anakarttan mıdır.Onboard ses kartı kullanıorum aşağıdaki imzam ile...
  • şimdi bişey daha farkettim.Şarja bağlıydı telefonum.Telefondan çıkartınca şarj aletini hoparlördeki uğultu da değişiyo garip...Sanırım elektriklerden ama neden yapar bunu
  • Ve sonunda aldım

Logitech X-530 u aldım mutluyum arkama yaslandım ve şimdi ona rastladım

ses kartım creative sounblaster 24 bit 5.1

gelelim sorulara&sorucuklara

sol ve sağ hoporlorlerden az ses gelmesi normal mi yoksa anormal mi

sesi fazla açamıyorum yarıya bile getiremeden şarkıda yada oyunda veyahut filmde uğultu yapıyor bunun sebebi ahvali nedir ?

sesten iyi verimalabilmem için ne yapmam lazım ?

Not: yukarda arkadaş mikrofonu çalıştıramadım demiş ben yeni aldım sistemi bende çalışıyor.

daha önceki hoporlorler de çalışıyodu bunda da çalışıyor

babam bi uzatma kablosu getirmiş o kabloyu ses kartının mik girişine (sanırım mavi girişi idi) taktı. kablonun diğer ucunada hoporler mik girişi kulaklığıda

sistemin hoporlorüne taktı çok da güsel çalışıyo bi sıkıntı yok

• X-530 almayı düşünüyorum. Yalnız hoparlörün sesini fazla açmayı sevmiyorum. Düşük ses düzeyinde de kaliteli ses verebiliyor mu bu alet? Bu işten pek anlamıyorum ama bana sanki 6 tane hoparlör olduğu için sesi makul bir seviyeye düşürdüğümde hoparlörlerin kendi cızırtısı baskın çıkacakmış gibi geliyor. Bu konuda biri beni aydınlatırsa sevinirim.

Başka tavsiyelere de açığım.

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.