Şimdi Ara

Stacker ile quad opteron 850 su soğutmalı*ZİPPY EKLENDİ* (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: l3attleaxe

arkadaslar cok ısrar ettıgınızı duydum skorlar konusunda :)

evet makına nın sahıbı benım oncelıkle yaptıgı super calısmadan ve ınsanlıgından dolayı ergın agbıye tesekkur edıyorum topıcın en son ben gordugum ıcınde kınıyorum :) :)

arkadaslar daha onceden bılen bılır dual xeon ( yukardakı resım) sahıbi ıdım onuda sagolsun ergın agbı yapmıstı bunuda alır almaz ona gonderdım sonunda bıttı.sorulan sorulara kısace degınmek ıstıyorum

kasa 40 45 kg cıvarı anakart 1600 dolar, ramler 1350, ıslemcıler 3200, power 420

eger aynı anda 4 ıslemcı destekleyen pi bulursanız seve seve yaparım.

skor olarakta sandra cpu benchmark 48000 kusur ram bandwith 20.800 (numa enabled)
    (
    ıslem olarakta satranc programı yazılıyor 4 ıslemcıyı %100 kullanan matematıksel ıslem buydu :)

bıos ta o/c yok zaten gerekte yok :)

makına tek dual ve quad olarak kullanılabılyo mesela ıkı hdd ıkı ısletım sıstemı ve ıkı cpu bırbırınden bagımsız kullanılabılıyo.aynı anda ıkı tane dual makına olarak kullanılabılıyo :))

makınayı sessız yapabılmek ıcın elımzıden gelenı yaptık cunku rackmountta 7000 ıle 9000 rpm arası degısen 8 tane fan calısıyo bıldıgınız elektrık supurgesı :)

sımdılık bu kadar sorulara cevap vermeye calısırım saygılar

Alıntıları Göster
    satranç derken sanırım antreman amaçlı kullanılacak makina ?
    aslında düşününce profesyonel oyuncuysanız mantıklı bir yatırım olmuş.

olmuş olmasına da dual xeon u kesmiyormuydu artık :D

• quote:

Orijinalden alıntı: planewalker

Alıntıları Göster
    bir zamanlar bişey duymuştum... insanlar bilgisayarlarına satranç oynatıyolarmış
    yani mesela benim bilgisayarım senin bilgisayarına karşı.. işlem gücü yüksek olan kazanır gibi bi yarış

bu makinadan daha abartı makinalara sahip insanların sırf bunu kastıklarını duymuştum bi de..

sanırım yalan değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: planewalker

Alıntıları Göster
    evet aslında ole bı bakıma :) bu arda ılgılenen varsa xeon satılık

profesyonel satranccıyım fakat esas ılgı konum computer satranc bu ıs dunyada cok ılerledı fakat turkıyede sadece ben ve ıkı arkadasım yapıyoruz.engıne denılen dusunme ve matematıksel hesap yapabılen satranc programları var benım tam olarak yaptıgım ıs bu programlara satranc acılısları hazırlamak satranc ıle ılgılenen arkadaslar dedıgımı ıyı anlayacaklardı makına nın gucu arttıka ılerıyı gorme yetısı de otomatık olarak artıyo boylece dogru hamleyı bulma ve kazanma sansınız da artıyo :)

• quote:

evet aslında ole bı bakıma :) bu arda ılgılenen varsa xeon satılık

profesyonel satranccıyım fakat esas ılgı konum computer satranc bu ıs dunyada cok ılerledı fakat turkıyede sadece ben ve ıkı arkadasım yapıyoruz.engıne denılen dusunme ve matematıksel hesap yapabılen satranc programları var benım tam olarak yaptıgım ıs bu programlara satranc acılısları hazırlamak satranc ıle ılgılenen arkadaslar dedıgımı ıyı anlayacaklardı makına nın gucu arttıka ılerıyı gorme yetısı de otomatık olarak artıyo boylece dogru hamleyı bulma ve kazanma sansınız da artıyo :)

Alıntıları Göster
    HAHA yakaladımm

demek Türkiye'de varmış bu adamlardan... bu durumda bu işte dünya sıralamasında hatırı sayılır yeri olan bi adamın bilgisayar sisteminin özelliklerini yazarak bi örnek verebilirsin bize

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

bir zamanlar bişey duymuştum... insanlar bilgisayarlarına satranç oynatıyolarmış
    yani mesela benim bilgisayarım senin bilgisayarına karşı.. işlem gücü yüksek olan kazanır gibi bi yarış

bu makinadan daha abartı makinalara sahip insanların sırf bunu kastıklarını duymuştum bi de..

sanırım yalan değilmiş

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

sanırım yalan değilmiş

bu nerden duydun bılmıyorum ama bızı anlatıyosun :)

soyledıklerını yapabılecegın ve onlıne satranc oynayabılecegınız adreswww.playchess.com dur

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

sanırım yalan değilmiş

bu nerden duydun bılmıyorum ama bızı anlatıyosun :)

soyledıklerını yapabılecegın ve onlıne satranc oynayabılecegınız adreswww.playchess.com dur

Alıntıları Göster
    ben:) oynadıgım sıtede su an da dunya sampıyonuyum
    ama gercekten bahsedersenız son dunya sampıyon sadece sıngle bır makınaydı ama genel olarak 4 ıslemcı son nesıl dual core lar tercıh edılıyor

ama sen dunya sampıyonasında ibm ın 1024 ıslemcı lı super makınasıda oynadı ve 4.oldu

bu ıste engıne ın rolu cok buyuk engıne kotu ıse ıstersenız 10 000 ıslemcıye baglayın kazanamıyor sıngle makına nın dunya sampıyonu olması en guzel ornek

• quote:

ben:) oynadıgım sıtede su an da dunya sampıyonuyum
    ama gercekten bahsedersenız son dunya sampıyon sadece sıngle bır makınaydı ama genel olarak 4 ıslemcı son nesıl dual core lar tercıh edılıyor

ama sen dunya sampıyonasında ibm ın 1024 ıslemcı lı super makınasıda oynadı ve 4.oldu

bu ıste engıne ın rolu cok buyuk engıne kotu ıse ıstersenız 10 000 ıslemcıye baglayın kazanamıyor sıngle makına nın dunya sampıyonu olması en guzel ornek

Alıntıları Göster
    ee IBM gibi bi firmanın ENGINE i neden kötüydü??

• quote:

ee IBM gibi bi firmanın ENGINE i neden kötüydü??

Alıntıları Göster
    engıne ı bılgısayar fırmaları yapmaz engıne yazarları yapar ama 512 yada 1024 ıslemcı destekleyen ve bunu gucune yansıtan bı engıne yazmak cok cok zor bır ıstır pıyasadakı cogu engıne ın dual destegı bıle olmazken 1024 ıslemcı destegı olan bı eng yazmayı gel sen dusun
  • quote:

engıne ı bılgısayar fırmaları yapmaz engıne yazarları yapar ama 512 yada 1024 ıslemcı destekleyen ve bunu gucune yansıtan bı engıne yazmak cok cok zor bır ıstır pıyasadakı cogu engıne ın dual destegı bıle olmazken 1024 ıslemcı destegı olan bı eng yazmayı gel sen dusun

Alıntıları Göster
    ya anakartta 4 pci-x slotu var, sanırım bunlar pci express den farklı olması lazım,
    ee anakartta onboard ekran kartı var agp slotta yok. şimdi bu makineye düzgün bi ekran kartı bağlanamıcak mı??

bu konuyu bilen var mı? bu makinede nasıl render alıcaz

• quote:

Alıntıları Göster
    hımmm at yarışı gibi diyecem espri olsun diye
    atın arpasını sen vermişsin suyunu da erginateş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglardogan

çok güzel bir çalışma tebrik ederim ... ergin abi hakikaten yaptığın bütün işler perfect bugüne kadar görüpte yok bu olmamış diyebiliceğim bir çalışman olmadı ... tekrar tekrar tebrikler ...

Alıntıları Göster
    sormasi ayip kasanin markasi ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

sormasi ayip kasanin markasi ne

Alıntıları Göster
    cooler master stacker

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=30&products_id=524

kasada 203 +kdv olmus :)

• quote:

çok güzel bir çalışma tebrik ederim ... ergin abi hakikaten yaptığın bütün işler perfect bugüne kadar görüpte yok bu olmamış diyebiliceğim bir çalışman olmadı ... tekrar tekrar tebrikler ...

Alıntıları Göster
    Rüya gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keops

Rüya gibi.

Alıntıları Göster

Helal olsun Ergin usta Çok iyi iş çıkartmış
    Sistem için diyecek bişey yok zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: uzm@n

Helal olsun Ergin usta Çok iyi iş çıkartmış
    Sistem için diyecek bişey yok zaten

Alıntıları Göster
    Bu arada benim bildiğim kadarıyla birde 2 makinayı kapuştırıyorlar santrançta botlar sürekli text dosyasına hamleleri kaydediyor boylece hamle tahmin yeteneği artıyor fln...Bu arada l3attleaxe nerelisin kardeş sen...

• quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

Bu arada benim bildiğim kadarıyla birde 2 makinayı kapuştırıyorlar santrançta botlar sürekli text dosyasına hamleleri kaydediyor boylece hamle tahmin yeteneği artıyor fln...Bu arada l3attleaxe nerelisin kardeş sen...

Alıntıları Göster
    yaw dedım ya bızı anlatıyosun dıye bızde ıkı makınayı ve acılıs kıtaplarımızı kapistiriyoruz.makınası kıtabı ıyı olan kazanıyo

istanbulluyum
  • quote:

Alıntıları Göster
    yaw ben bu topiği daha önce nerde görmüştüm?? tamamen aynıydı, kelimesi kelimesine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir_

yaw ben bu topiği daha önce nerde görmüştüm?? tamamen aynıydı, kelimesi kelimesine...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emir_

Rüyanda DEJAVU...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: emir_

Rüyanda DEJAVU...

Alıntıları Göster
    güzel çalışma

• quote:

yaw dedım ya bızı anlatıyosun dıye bızde ıkı makınayı ve acılıs kıtaplarımızı kapistiriyoruz.makınası kıtabı ıyı olan kazanıyo

istanbulluyum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: l3attleaxe

istanbulluyum

Tek işlemcili zamanlarını bilirim ben bu adamın

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.