Rack mount server kasaları görenler bilir hem çok büyük hemde inanılmaz gürültülü çalışırlar.Desktop olarak kullanılmak üzere güçlü bir makina isteyen bir arkadaşımın ricası üzerine bu çalışmaya başladım.Satın almış olduğu malzemelerin tamamını usa dan getirtti..
Tyan Thunder K8QS Pro anakart, 4 adet Opteron 850, 4 adet Corsair Xms 1Gb dual kit (8x512mb), 700Watt Zippy power supply Ve tabiki bir önceki sisteminde Dual Xeon takılı olan Stacker
İşe başlarken öncelikle stackere modifikasyon yapmak gerekti çünkü bu anakart rack mount kasalar için dizayn edilmiş.Evet Tyan anakartın resmi aşağıda.
Anakarta üzülerek thermaltake bloklar takmak zorunda kaldım çünkü uzun zamandır üretim yapmadığım için elimde kendi, bloklarım yoktu
Stackerin modifikasyonu bitince anakartı içine montajladım..Koskoca Stackerin içini full doldurdu
Stacker için özel olarak yaptığım radyatör ve su haznesini koymak pek zor olmadı ölçüleri Stackere göre yapmıştım zaten
Hortum olarak yine silikon tercih ettim diğer hortumlara hem güvenim yok hemde esnek değiller..
Bu stacker'e daha önce dual xeon yapmıştım tabi yine su soğutmalı,Stacker i quad a terfi ettirirken tabi dual xeonlu sistemi bi kenara atmak doğru olmazdı bu yüzden stackerden sökülen sistemi başka bir kasaya transfer ettim.
Zevkli olmasına rağmen parçaların çok pahalı olması sebebiyle biraz gergin ve dikkatli çalıtım fakat uğraştığıma değdiğini düşünüyorum.Ses seviyesi neredeyse sıfır diyebileceğim kadar düşük bir sistem oldu.Sahibi güle güle kullansın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erginates -- 29 Aralık 2005 11:36:07 >
ergin amca istanbula yollamadan bi super pi kastirsaydin ya
bu arada bu spi rekorunu alırmı? ve bir soru daha kartın biosunda oc için gerekli ayarlar varmı? voltaj-fsb vs..? eğer varsa elimde yine böle 4 soketli bir xeon anakart var. elimde işlemci olmadığından çalışıyormu bilmiyorum ama şirketin hurdaları arasında duruyor. belki iş görür???
4 tane aynı anda sadece tt yi bulabildik..4 bloktan 1 tanesinde kaçak çıktı 3.5 saat uğraştım Soputma sıvısı olarak saf su ve bi katkı sıvısı kullandım antifiriz diil ama
4 tane aynı anda sadece tt yi bulabildik..4 bloktan 1 tanesinde kaçak çıktı 3.5 saat uğraştım Soputma sıvısı olarak saf su ve bi katkı sıvısı kullandım antifiriz diil ama
thermaltakede sorun çıkmasına üzüldüm(ama şaşırmadım) ergin abi cidden şu katkıyı açıklasana
bu arada işçilik gerçekten çok güzel....pek bi alımlı olmuş
Katkı sıvısı kışın otomobillerin silecek suyu donmasın diye satılan antifirizli cam suyu...Artık nasılsa üretim filan yapmıyorum bişilerin açıklanmasında sakınca yok bu sıvı hem yoğunluğu az olduğundan normal antifiriz gibi pompaya ek yük getirmiyor hemde içindeki kimyasallar sayesinde bakteri vb.üremesini engelliyor hemde ısı transferinde oldukça başarılı..ayrıca antikorozif olması sayesinde de aşındırma yapmıyor.. Tavsiye ederim.