Şimdi Ara

Hard disk geç okuma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 aylık bir süredir tuhaf bir sorun yaşamaktayım.Şöyle açıklayayım:

Bir klasöre çift tıkladığım zaman o an değilde bir 5 saniye sonra girebiliyorum.O 5 saniyelik süre içinde harddisk'ten okuma sesi geliyor ve öyle girebiliyorum.Yani bu tam olarak neyden kaynaklı bir hadise anlamış değilim.4 tane harddisk'im var ve bu hepsi için geçerli.Bahsettiğim klasör alalade bir klasör.Hani özellikle şu klasöre girmeyi deneyince yapıyor diyemem.Tıklıyorum ve 5 saniye gecikmeli giriyorum.Bu arada bu hadise hep olmuyor.O gecikme ve harddisk'te ki sesten sonra gayet normal ve rahat bir biçimde dolaşabiliyorum klasörler arasında.Ama atıyorum 10 dk sonra tekrar herhangi bir klasöre girmek istediğimde yine aynı şey.Bana akıl veya çözüm yöntemi verebilecek arkadaşların yardımlarına fena muhtacım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• erişim süresininden dolayı öle.Bu yüzden windows ssdde olmalı
    Kontrol Paneli, Güç Ayarları'ndan güç planı gibi birşey vardı orada plan ayalarını değiştire basıp gelişmiş ayarlara girmeniz gerekiyor eğer sorun bu ise. İngilizce Windows kullandığımdan direkt Türkçe karşılıklarını yazamıyorum Türkçe kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
    Asus Z170-A / i7 7600k / Corsair H80i GT/ Corsair DDR4 Vengeance LPX 2400MHz 4x8 / Asus STRIX R9 390 / ADATA XPG SX8200 Pro Gen3x4 512GB NVMe M.2 2280 /Samsung 850 Evo 120 / JamesDonkey 240 GB / Xigmatek Centauro 700W / Samsung LU32J590UQMXUF 31,5 / AOC Q3279VWF / Corsair Scimitar Black RGB /Logitech G710+ Brown / Creative SBS580 5+1

MSI Z97 PC Mate / G3258 / GSKILL Ripjaws DDR3 1600MHz 2x8 /Samsung 128GB 840 Pro

Creality Ender 3 Pro / Glass Bed / OctoPrint
  • dostum şöyle bişi önereyim sana aynısı benim başıma geldi diskimde oyunlar klasörüne tılarken 3-5 saniye donup sesler gelip geç giriyordu ama diğer klasöylere giriyordu bütün bilgilerini önce sağlam bi virüs programıyla tarat sonra bilgilerini sana gönderdiğim diske kaydet sisem için kullandığın diski xp ile yavaş biçimlendir büyük bi ihtimalle sorunun bad sektör değilse çözülecektir
    AMD Ryzen9 5900x / Gigabyte B550 Aorus Master / Patriot Viper Steel 4400Mhz 4x8gb / Gigabyte Eagle OC Rtx4070 Super / Kioxia Exceria Pro / Kioaxia Exceria Plus G3 / Samsung 870 Qvo / Samsung 870 Evo / Msi Ai1300p / Sound Blaster Ae-7 / BeQuiet Pure Base 500 / Nzxt Kraken z63 / BeQuiet Silent Wings 3 / Dell G3223q / Dell Km7120w / Airpulse A100 / Win10 Pro x64
  • sanırım bence hiçbir sorunun yok hdd ne gerektiğinde güç veriyorsun ilk kullanımda oda, bu sayede fazla güç harçamıyorsun
    Hard Disk %100 Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.