Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
281.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WhiTeRaVeN

arkadaşlar bu konu ile alakalı değil ama hepimizin destek vermesini gerektiren bir konu. lütfen bir bakın.

http://forum.donanimhaber.com/m_12436656/tm.htm

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yeni analkartlardaki sata mata onların olduğu anlatım var mı forumda bir türlü göremedim yardımcı olursanız pcı 16x express onların anlatımı olan ne nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: liverpool_1492

arkadaşlar yeni analkartlardaki sata mata onların olduğu anlatım var mı forumda bir türlü göremedim yardımcı olursanız pcı 16x express onların anlatımı olan ne nedir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: liverpool_1492

Ne demek istediğinizi pek anlayamadım.
    Sorununu biraz daha açıklarsan yardımcı olmaya çalışırım.
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

ARKADASIM KANONCUSUNSANRIM..

BIZIM OFISDEKI SKANER BOZULDU BURDAKI BAYIYE VERDIK KARTI YANMIS DEDI..

MASRAF 200 YTL..

BUNUN ICIN BASKA BIR SKANER MI TAVSIYE EDERSIN YOKSA YAPTIRMANIN GARANTIISI OLURMU ..

TESEKKURLER

• quote:

Orijinalden alıntı: Megavolt

Eline Sağlık....

Alıntıları Göster
    elinize saglık

Eline Sağlık....

Alıntıları Göster
    helal olsun iyi ugrasmıssın...elllerine saglık

Orijinalden alıntı: Ruzgaruh

helal olsun iyi ugrasmıssın...elllerine saglık

Alıntıları Göster
    keyboard & mouse 'una saglık güzel yapmıssın :)

Orijinalden alıntı: EwinG

keyboard & mouse 'una saglık güzel yapmıssın :)

Alıntıları Göster
    allah razı olsun cokkk iiii olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: :HAKAN:

allah razı olsun cokkk iiii olmus

Alıntıları Göster
    Değerli üstadlarım benim de bir sorunum var. Dün Mecidiyeköy'e gittim ve kendime bir tane 512 DDR2 533Mhz bir ram aldım bir tane de LG DVD Writer aldım. Ram'i taktım sorun yok fakat LG DVD Writer'i CD ROM' dan sonra ikincil cihaz olarak taktım ikiside çalışmıyor ve bilgisayar çok geç açılıyor. Bu sefer cd rom'un bağlantılarını çıkarıp LG DVD Writer'ı tek olarak bağladım sorunsuz çalışıyor. Sormak istediğim soru şu ben ikisinide kullanmak istiyorum ve nerede hata yapıyorum ikisi de beraber çalışmıyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: budgee66

Değerli üstadlarım benim de bir sorunum var. Dün Mecidiyeköy'e gittim ve kendime bir tane 512 DDR2 533Mhz bir ram aldım bir tane de LG DVD Writer aldım. Ram'i taktım sorun yok fakat LG DVD Writer'i CD ROM' dan sonra ikincil cihaz olarak taktım ikiside çalışmıyor ve bilgisayar çok geç açılıyor. Bu sefer cd rom'un bağlantılarını çıkarıp LG DVD Writer'ı tek olarak bağladım sorunsuz çalışıyor. Sormak istediğim soru şu ben ikisinide kullanmak istiyorum ve nerede hata yapıyorum ikisi de beraber çalışmıyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla,

Alıntıları Göster
    cd-dvd sürücülerin arkasında jupperlar olur 1si 1 2.sini 2 yap..

kardeşim ben anlamam öle şelerden diyosan cable select jupperına tak 2sinide genelde ortada olur ..

jupper nedir ? 2 ve daha fazla iğne ayaklı ayar yapmada ve fabrika ayarlarına dönmekte kullanılır.

bakınızwww.google.com.tr

artı bios ayarlarını defult yani fabrika ayarlarına getir.zaten otomatik tanıyacaktır...

NASIL YAPILIIR?bilgisayarı baştan başlat siyah ekran gelince (genelde)
    del tuşuna bas sağ tarafta optimized bios vardır ona gir y bas çıkarken f10 de kaydederek çık ama kaydedildiğinden emin ol !!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: ALİCENGİZ06

cd-dvd sürücülerin arkasında jupperlar olur 1si 1 2.sini 2 yap..

kardeşim ben anlamam öle şelerden diyosan cable select jupperına tak 2sinide genelde ortada olur ..

jupper nedir ? 2 ve daha fazla iğne ayaklı ayar yapmada ve fabrika ayarlarına dönmekte kullanılır.

bakınızwww.google.com.tr

artı bios ayarlarını defult yani fabrika ayarlarına getir.zaten otomatik tanıyacaktır...

NASIL YAPILIIR?bilgisayarı baştan başlat siyah ekran gelince (genelde)
    del tuşuna bas sağ tarafta optimized bios vardır ona gir y bas çıkarken f10 de kaydederek çık ama kaydedildiğinden emin ol !!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAYGILAR

Alıntıları Göster
    çok Teşekkürler,faydalı bilgiler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: melkart99

çok Teşekkürler,faydalı bilgiler:)

Alıntıları Göster
    süper bilgiler bunlar. çok teşekkürlerr...

Orijinalden alıntı: ZEUS__

quote:

Orjinalden alıntı: mersan0

bişey dikkatimi çekti, bakın sekiz sayfa olmuşuz ve bu sayfaları bir kurcalayan normal zekaya sahip bir insan burada eğer özel bişey aramıyor veya özel olarak bir donanımı sormak istemiyor ise bir çok donanım ve fiyat verilen liste görecektir. bunlardan keyfine ve bütçesine göre bir seçim yapmak çok zor değil, ayrıca ne neyle uyumlu çok zor değil ayrımak, bu yüzden illede herkesin özel bir liste istemesini anlıyomıyorum, biraz karıştırsanız bulabilirsiniz bu istediğinz listeleri, hemde bu sayfanın azıcık üstünde bakın yine 1500 ytl ye bir sitem toplandı sekiz dokuz mesajda, hiç okudunuzmu bu mesajı.

soruyu soranın nickinden ve sorma tarzından bayan old. anlamanı ve herkesin her konuda bilgi sahibi olamayabileceğini ve uyum sorunu olan parçaları bilmede uzman olamayabileceğini anlamanı beklerdim..insanlar foruma fikir almak için geliyolar onları bu tarz haraketlerle soğutmayın lütfen..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,
    Konuyu biraz daha geliştirmek ve bilgisayara yeni başlayanlara daha iyi yardımcı olabilmek adına "Format nasıl atılır?" adlı başlığı konuya eklemeyi uygun gördüm. Umarım ihtiyacı olanlar için güzel bir kaynak olur...
    Sorusu olanlara yardımcı olunur.
    Herkese iyi forumlar...
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• quote:

Eline Sağlık....

Alıntıları Göster
    Dostum çok önce yazmışsın bu yazıyı ama ben yeni gördüm.Gerçekten muhteşem bi kaynak elne sağlık harika bi çalışma

Orijinalden alıntı: ileri iade

Dostum çok önce yazmışsın bu yazıyı ama ben yeni gördüm.Gerçekten muhteşem bi kaynak elne sağlık harika bi çalışma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

aynen bende yeni fark ettim supremum muazzam bir çalışma hepimiz için çok yararlı bilgiler

• quote:

Konuyu biraz daha geliştirmek ve bilgisayara yeni başlayanlara daha iyi yardımcı olabilmek adına "Format nasıl atılır?" adlı başlığı konuya eklemeyi uygun gördüm. Umarım ihtiyacı olanlar için güzel bir kaynak olur...
    Herkese iyi forumlar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Herkese iyi forumlar...

Çook iyi olmus elinize sağlık

• quote:

Eline Sağlık....

Alıntıları Göster
    raid 1 in hiç performans attırmayacağı söylenmiş
    raid 1 okumada bir miktar performans arttırır
    bence en iyisi
    raid 5 veya raid 10(1+0)
    ikisindede en az 3 disk gerekiyor

Eline Sağlık....

Alıntıları Göster
    supremum abi ii güzelde şu şifre bölümnde nasıl ileri dioruzz şifre girmek zorundsınz dioo:S

Orijinalden alıntı: ahmettuf53

supremum abi ii güzelde şu şifre bölümnde nasıl ileri dioruzz şifre girmek zorundsınz dioo:S

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: myth1907

xp kurarken mi ? kurarken cdkeyi girmek zorundasın
    eğer anlatıma dikkat edersen,o bölümde sıra geldi şifreyi girmeye diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 12 Nisan 2007; 5:59:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoboy

bence en iyisi
    raid 5 veya raid 10(1+0)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy

bence en iyisi
    raid 5 veya raid 10(1+0)

Evet raid1 okuma biraz daha iyileşirken, yazmada biraz yavaşlar. Çünkü okumada denetçinin aynı anda iki diske birden ulaşabilmesi, yazmada ise iki diske birden yazılması söz konusudur. Tek tarflı bir iyileşme pek bir avantaj sağlamadığından bu şekilde belirttim. Geneldede böyle bilinir.
    Raid5 hem hız hem güvenlik anlamına geliyor. Ancak en az 3 diskle yapılması maliyet açısından biraz daha külfetli oluyor.
    Raid5'te verilerin bütünlüğünü sağlayan ve verilerin en az iki kopyasını, en az iki değişik diskte tutan algoritma sayesinde herhangi bir diskin çökmesi durumunda bilgiler diğer disklerden kurtarılmaktadır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy

bence en iyisi
    raid 5 veya raid 10(1+0)

Evet raid1 okuma biraz daha iyileşirken, yazmada biraz yavaşlar. Çünkü okumada denetçinin aynı anda iki diske birden ulaşabilmesi, yazmada ise iki diske birden yazılması söz konusudur. Tek tarflı bir iyileşme pek bir avantaj sağlamadığından bu şekilde belirttim. Geneldede böyle bilinir.
    Raid5 hem hız hem güvenlik anlamına geliyor. Ancak en az 3 diskle yapılması maliyet açısından biraz daha külfetli oluyor.
    Raid5'te verilerin bütünlüğünü sağlayan ve verilerin en az iki kopyasını, en az iki değişik diskte tutan algoritma sayesinde herhangi bir diskin çökmesi durumunda bilgiler diğer disklerden kurtarılmaktadır.

Alıntıları Göster
    işlemciye termal macun sürmeye gerek var mı acaba

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.