Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 3 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.271
Cevap
695
Favori
2.596.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
153 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: prokopi

quote:

Orijinalden alıntı: shnahmetr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shnahmetr

Arkadaşlar böyle güzel faydalı bilgileriniz için öncelikle teşekkür ederim
    biraz fikir almak istiyorum
    +0.25 -(-0.75) geçen hafta ilk defa göz muayenesi oldum işim geregi aşırı sekilde bilgisayarla haşır neşir oluyorum gözlerim artık 2 saat dayana biliyor önceleri daha fazla dayana biliyor dut sonra bulanık gormeye baslıyorum sisleniyor

gözlukçü hoya ve seiko kalite olarak aynı dedi %40 inceltilmişa 400 tl sadece camlar.
    artı cerceve fiyat verdi ve kaplaması camın orjınalınde var gibi birseyler soyledi pek anlayamadım bu fıyatlar normal mi ve cam filtresi orjinalde varmı ? yoksa biz istediğimiz filtreyi kendimiz seçiyo muyuz

hatta biraz daha kafamı karıstırdı seıko ve hoya stoktan satıyor (yut dısından gelip satılana kadar bekliyor mus bekleyen cam da sararmalar oluyor muş bana ıkı ornek gösterdi gerçekten de bırısı sari birisi daha seffat tı
    visionart onerdı kısıye ozel uretiliyor mus stokta beklememiş oluyor mus onun fiyatı ise 300 tl
    teşekkürlerr yorumlarınızı bekliyorumm

+0.25 -0.75 bu numaraya % 40 inceltme mi? Ben boyle seyleri duydukca uzuluyorum birakin inceltilmis cam yaptirmayi kalinlastirsaniz bile sizin numarlarinizda cam zaten ince olacak.nedir bu kafa karistirma hadisesi. Tamam camda sararma filtre atmasi vs olabilir bu durumlarda gidersiniz aldiginiz yere cami yenisiyle degistirirler. Ki bunlar cok kucuk ihtimal boyle kucuk ihtinaller icin 400tl vermek istiyorsaniz o ayri.
    Kaplama firmaya gore degisir siz hangi kaplamali (markali) cami tercih ederseniz cekmeceden(cam deposundan) o cam cikar ve sizin sectiginiz gozluge takilir.
    Essilor crizal kaplama satan bir yere gidin inceltme istemiyorum diyin crizal kaplama cam icin 100tl odeyin cercevede artik ne secerseniz o olur gayet memnun olacaksiniz.

öncelikle teşekkür ediyorum verdiginiz bilgiler için inceltmeyi ben istemedim çerçevesiz bir gözlük modeli begendiğim için kırılmaz cam olacakmıs böyle dedi optik arkadaş peki dogru mudur??
    aynı camlarda seiko ve hoya ama cerçeveli model gözlük için 210 tl sadece camlar.. çerçevesiz olunca 2 kat artıyo fiyatı

camlara gelince iyi birşey istiyorum affınıza sıgınarak bahsettiğiniz Essilor crizal iyi bir cam mıdır?
    çok teşekkür ederim

Crizal bana göre hoyadan ustun bir Kaplama
    Çerçevesiz gözlükleri kırılmaz cam yapmak doğru olur.
    kırılmaz Crizal camın çifti 250 Tl ye alınabilir
    Kırılmaz fujima camlar var çifti 150 TL civarında almak mümkün
    Yani kırılmaz diye 400 TL olmak zorunda değil.

@Blaster2005
    Israil ile Fransa aynı kefe de değil bana göre. Hiçbirini savunmuyorum ama essilor Türkiye pazarını eline geçirmiş zaten
    Bu arada bir gözlük kullanıcısına göre markalar ve firmalar hakkında fazlasını biliyorsunuz ne güzel.

Alıntıları Göster
    merhaba herkese konuya hakim arkadaşlardan öneri bekliyorum kalite ve fiyat orantılı mümkünse ilgili olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    sag:-6.25 cyl-1.50 axıs-65 sol:-6.75 cyl-1.50 axıs-100 (miyop astiğmat) cam markası 1 ve2 şeklinde sıralanabilir kalitesi çerçeveyide dahil ederseniz sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ekarasu

merhaba herkese konuya hakim arkadaşlardan öneri bekliyorum kalite ve fiyat orantılı mümkünse ilgili olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    sag:-6.25 cyl-1.50 axıs-65 sol:-6.75 cyl-1.50 axıs-100 (miyop astiğmat) cam markası 1 ve2 şeklinde sıralanabilir kalitesi çerçeveyide dahil ederseniz sevinirim :)

Alıntıları Göster
    Merhaba

arkadaşlar 29 yaşındayım 20 yıla yakın bilgisayar kullanıyorum ve sonunda gözlük sahibi olduk dört göz olduk :)

doktor muayene sonucu her iki gözümünde 0,75 miyop olduğunu söyledi. 3 günüm kaldı gözlük almak için fakat ben bu cam olayına takıldım, yarım çerceve almak istiyorum çerçevesiz kırarım diye düşünüyorum kısa sürede cam olayına forumun başında ki bilgileri okudum şimdi bilgisayar işi teknik serviste çalışan biri çin tavsiyeleriniz ne yönde olur.
    teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: creative

Merhaba

arkadaşlar 29 yaşındayım 20 yıla yakın bilgisayar kullanıyorum ve sonunda gözlük sahibi olduk dört göz olduk :)

doktor muayene sonucu her iki gözümünde 0,75 miyop olduğunu söyledi. 3 günüm kaldı gözlük almak için fakat ben bu cam olayına takıldım, yarım çerceve almak istiyorum çerçevesiz kırarım diye düşünüyorum kısa sürede cam olayına forumun başında ki bilgileri okudum şimdi bilgisayar işi teknik serviste çalışan biri çin tavsiyeleriniz ne yönde olur.
    teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    sürekli yıllardır pc başındayız. artık gözler error vermeye başladı. geçen sene gözlük aldım. 0,50 ikisi de. antirefle özellikli. ışığa karşı duyarlı. gözlük olmadan önce film izlerken felan pc başındayken sürekli ovalaştırıyordam gözlerimi artı ışık çok rahatsız ediyordu sürekli başım ağrıyordu. gözlük aldım ve çok şükür gözlük baya rahatlattı beni.

aldım bi tane sgk'dan ama geçen gün kırıldı camı kenarından. sgk'dan almıştım çok da iyi değil. şimdi iyi birşey almak istiyorum. piyasa nasıldır bilmiyorum hiç. hoşuma giden gözlük 100 tl olsa da alırım 200 olsa da alırım. paraya kıyacaz artık. ama işte piyasayı pek bilmiyorum. bahçelievler, bakrıköy bu civarlar ucuz kaliteli iş yapan bildiğiniz bi gözlükçü tavsiyesi istiyorum. atasun optiğe gidicem bugün. kale centerde. oraya bakcam bi. hoşuma giden olursa uygun fiyatlı olursa alırım. sizlerden de tavsiye bekiloyurm

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

sürekli yıllardır pc başındayız. artık gözler error vermeye başladı. geçen sene gözlük aldım. 0,50 ikisi de. antirefle özellikli. ışığa karşı duyarlı. gözlük olmadan önce film izlerken felan pc başındayken sürekli ovalaştırıyordam gözlerimi artı ışık çok rahatsız ediyordu sürekli başım ağrıyordu. gözlük aldım ve çok şükür gözlük baya rahatlattı beni.

aldım bi tane sgk'dan ama geçen gün kırıldı camı kenarından. sgk'dan almıştım çok da iyi değil. şimdi iyi birşey almak istiyorum. piyasa nasıldır bilmiyorum hiç. hoşuma giden gözlük 100 tl olsa da alırım 200 olsa da alırım. paraya kıyacaz artık. ama işte piyasayı pek bilmiyorum. bahçelievler, bakrıköy bu civarlar ucuz kaliteli iş yapan bildiğiniz bi gözlükçü tavsiyesi istiyorum. atasun optiğe gidicem bugün. kale centerde. oraya bakcam bi. hoşuma giden olursa uygun fiyatlı olursa alırım. sizlerden de tavsiye bekiloyurm

Alıntıları Göster
    arkadaşlar az önce kale centerdeki Atasun optike gittim. bi çok gözlük denedim bi tane hoşuma gitti. OXYOD marka bir gözlük. çerçeve 200 tl. cam 69 tl. platin kaplamaymış cam. saydı bişeyler şöyle böyle buğu olma oranı düşükmüş, kolay kir toz tutmuyormuş. pek araştırmadım. çok bilgim yok. bir iki foto çektim. foto aşağıda.

şimdi şöyle bişey söyledi. bi cihaz gösterdi o cihazla odak noktasını felan ölçecekmiş ona göre bi sipariş verecekmiş ve camı sıfır olarak üretecekmiş. eğer doğruysa gayet cazip geldi.

bi çok gözlük denedim en iyi bu hoşuma gitti. diğerin göre biraz büyük ama daha iyi bir açı sağlıyor. iyi de oturdu gözüme. eğilip kalkınca oynama düşme yapımıyor.

Atasun optikten alışveriş yapan oldu mu? gayet cazip geldi bana sanki. gözlüğü ayırttırdım karar verirsem yarın siparişi vermeye gidicem

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 3 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 20 Mart 2013; 16:02:03 >

• quote:

Merhaba

teşekkür ederim.

20 senede 0,75 olduysa o göze daha birşey olmaz. zaten büyümesi büyük ihtimalle çoktan durmuştur bile. yine de tak tabii 0,75 de görüntü bulanıklaşıyor yine iyisin ama dedigim gibi 20 sene için acayip düşük ve iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: ekarasu

Cam markasi cok işlendi gecmise goz atip ne marka alacağınıza karar verirsiniz. Ben size incelik konusunda tavsiyede bulunayim. Kalınlık çok önemli değilse 1.61 ( % 45 inceltme) tercih edin Estetik olsun isterseniz 1.67 (% 60 ince) güzel olur. Dahada ince isterseniz 1.74 indeks olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba

teşekkür ederim.

Yarım çerçeve üzerine markalı Kaplamalı cam tercih edebilirsiniz camda herhangi bir inceltme yapmaya gerek yok.

Benim konu havada kalmis. Birde şunu sormak istiyorum. Şu sıralar piyassda hangi tür cerceveler gidiyor. Tam cerceve istemiyorum. Ya yarim cerceve ya çerçevesiz. Hangisini tavsiye edersiniz?

Önceki Mesajlara bakarsanız fikir edinirsiniz. Inceltme olmayan Kaplama si güzel mumkunse platin uranyum altin gumus gibi uydurma isimler takılıp ne olduğu belli olmayan camdan ziyade forumda isimleri geçen Dünya çapında kendini kanıtlamış markalı camları tercih edin 69 veren 100 TL verip markalı cam alabilir.
    Yine geçmiş mesajlara bakarsanız Atasuna gidip gitmemek hakkında fikir edinir siniz. Şahsi kanatim paramizi yerli Optik ler dururken atasun ve Şişli optik gibi yabancı sermaye lere kaptırmamaktir.
    Tercih sizin.

quote:

Benim konu havada kalmis. Birde şunu sormak istiyorum. Şu sıralar piyassda hangi tür cerceveler gidiyor. Tam cerceve istemiyorum. Ya yarim cerceve ya çerçevesiz. Hangisini tavsiye edersiniz?

Önceki Mesajlara bakarsanız fikir edinirsiniz. Inceltme olmayan Kaplama si güzel mumkunse platin uranyum altin gumus gibi uydurma isimler takılıp ne olduğu belli olmayan camdan ziyade forumda isimleri geçen Dünya çapında kendini kanıtlamış markalı camları tercih edin 69 veren 100 TL verip markalı cam alabilir.
    Yine geçmiş mesajlara bakarsanız Atasuna gidip gitmemek hakkında fikir edinir siniz. Şahsi kanatim paramizi yerli Optik ler dururken atasun ve Şişli optik gibi yabancı sermaye lere kaptırmamaktir.
    Tercih sizin.

Teşekkürler. Arkadaşın tavsiyesi üzerine gözlüğümu aldim bugun. Enox marka çerçeve toya marka skyline modeli cam aldim. Toplamda 300tl tuttu. Sorun yaşamam insallah.

• quote:

quote:

quote:

Tercih sizin.

Teşekkürler. Arkadaşın tavsiyesi üzerine gözlüğümu aldim bugun. Enox marka çerçeve toya marka skyline modeli cam aldim. Toplamda 300tl tuttu. Sorun yaşamam insallah.

Alıntıları Göster
    selamlar arkadaşlar
    bütün yorumları okuyamadım ama fiyatlar konusunda şunu söylemek istiyorum. gözlük fiyatları laser fiyatlarıyla yarışır durumda. aralık ayında 729tl ye gözlük almıştım 3 senedir kullandığım gözlüğüm artık ihtiyacımı karşılamadığı için. fakat alışamadığım için iade ettim ve eski gözlüğüme döndüm. şu an tam anlamıyla çıkmazdayım. güneşten aşırı derecede etkilendiğimden doktorum mutlaka güneş gözlüğü kullanmamı söylüyor. numaralı güneş gözlüğü özellikle estetik bakımdan (aslında fiyat açısından da) beni tatmin etmiyor. estetik açıdan ve numarasız hoş güneş gözlükleri takabilmek için lens kullanmaya kalktım. fiyat gözlükle aynı. ama astigmat sebebiyle gün içinde sürekli odaklama sorunu yaşıyorum (malum, gözde sürekli oynuyor) lazer ameliyatlarına da korktuğumdan yanaşamıyorum... kısacası bu konu benim için depresif bi hal aldı... yaklaşık 20 yıldır gözlüklüyüm ve RESMEN bıktım, bunaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Jennes

selamlar arkadaşlar
    bütün yorumları okuyamadım ama fiyatlar konusunda şunu söylemek istiyorum. gözlük fiyatları laser fiyatlarıyla yarışır durumda. aralık ayında 729tl ye gözlük almıştım 3 senedir kullandığım gözlüğüm artık ihtiyacımı karşılamadığı için. fakat alışamadığım için iade ettim ve eski gözlüğüme döndüm. şu an tam anlamıyla çıkmazdayım. güneşten aşırı derecede etkilendiğimden doktorum mutlaka güneş gözlüğü kullanmamı söylüyor. numaralı güneş gözlüğü özellikle estetik bakımdan (aslında fiyat açısından da) beni tatmin etmiyor. estetik açıdan ve numarasız hoş güneş gözlükleri takabilmek için lens kullanmaya kalktım. fiyat gözlükle aynı. ama astigmat sebebiyle gün içinde sürekli odaklama sorunu yaşıyorum (malum, gözde sürekli oynuyor) lazer ameliyatlarına da korktuğumdan yanaşamıyorum... kısacası bu konu benim için depresif bi hal aldı... yaklaşık 20 yıldır gözlüklüyüm ve RESMEN bıktım, bunaldım

Alıntıları Göster
    Merhabalar arkadaşlar
    2 hafta önce İzmir Mert Optik'ten gözlük aldım, aslında Mert Optik'ten almayıp güvendiğim bildiğim gözlükcüm Net Optik'ten alacaktım ama beğendiğim çerçeve sadece Mert Optik'te vardı. Adamlar bildiğiniz tekel yapmışlar
    neyse
    Gözlük camlarımda tuhaf birşey var ne kadar temizlesemde tam temizlenmiyor sanki üstünde bi yağ tabakası var gibi. Mert Optik'in bana verdiği cam kutusunda Premium Gold yazıyor ama internetten baktım hiç bir sonuç elde edemedim.
    Abbe değeri nedir camda filtre var mı yok mu bilmiyorum, yarın kendi optikçime götürüp göstericem bakalım.
    Bu firmayı duyuyanınız var mı merak ettim. Nasıldır nedir ne değildir?

• quote:

Orijinalden alıntı: h.duman

sevgili arkadaş çok güzel bilgiler...

senden ricam,

Bu gün shamir smart ofis yaptırdım. tam bir rezalet güya yakın orta 4 metreye kadar net görüş demişlerdi
    ne bilgisayar ekranındaki yazıları görebiliyorum ne orta mesafeyi her şey karışık kuruşuk. Firma ve gözlükçü birkaç gün kullan alışırsın diyorlar..

halbuki daha önce progresif ve ofis kullandım. numaram 0.50 artığı için değiştirmiştim.
    60 yaşındayım muhasebecilik yapmaktayım.
    geniş orta ve yakın alan demişlerdi, ancak yakın okumada bir gazetenin sadece 2 sütununu gözüküyor sağ sol alanlar flu..
    çok kötü aldandığımı düşünüyorum.

Acaba ofis gözlükleri hakkında bilginiz varmı ?
    Birde tüketici olarak iade edip paramı geri alma hakkım varmı ?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
    450,-tl ye yaptırmıştım.

Sevgiyle kalın.

sağ : uzak +0,75 +0,50 astigmat yakın: +3.00
    sol : uzak +0,75 yakın: +3.00
    bize öyle bir imkan sunmuyorlarki kendimiz seçelim 3 defa gözlük aldım reçeteyi optikçiye verdim anti refleli olsun dedim bana başka birşey sormadılar gözlüğü verdiler parayı aldılar!

birde şu atasun optik 69 tl ye gözlük+cam nasıl oluyor ? kaliteli diyorlar ama mağazaya gittiğimde küçük bir standı 69tl diğerli kol sentır!

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

bize öyle bir imkan sunmuyorlarki kendimiz seçelim 3 defa gözlük aldım reçeteyi optikçiye verdim anti refleli olsun dedim bana başka birşey sormadılar gözlüğü verdiler parayı aldılar!

birde şu atasun optik 69 tl ye gözlük+cam nasıl oluyor ? kaliteli diyorlar ama mağazaya gittiğimde küçük bir standı 69tl diğerli kol sentır!

Dandik dede gözlükleri 69 tl. Şekli şemali bi halta benzemeyen cerceveler. Bosver atasunu felan. Bende alacaktim arkadaş baska bi yer tavsiye etti oradan aldım

Orijinalden alıntı: h.duman

sevgili arkadaş çok güzel bilgiler...

senden ricam,

Bu gün shamir smart ofis yaptırdım. tam bir rezalet güya yakın orta 4 metreye kadar net görüş demişlerdi
    ne bilgisayar ekranındaki yazıları görebiliyorum ne orta mesafeyi her şey karışık kuruşuk. Firma ve gözlükçü birkaç gün kullan alışırsın diyorlar..

halbuki daha önce progresif ve ofis kullandım. numaram 0.50 artığı için değiştirmiştim.
    60 yaşındayım muhasebecilik yapmaktayım.
    geniş orta ve yakın alan demişlerdi, ancak yakın okumada bir gazetenin sadece 2 sütununu gözüküyor sağ sol alanlar flu..
    çok kötü aldandığımı düşünüyorum.

Acaba ofis gözlükleri hakkında bilginiz varmı ?
    Birde tüketici olarak iade edip paramı geri alma hakkım varmı ?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
    450,-tl ye yaptırmıştım.

Sevgiyle kalın.

sağ : uzak +0,75 +0,50 astigmat yakın: +3.00
    sol : uzak +0,75 yakın: +3.00
    super olmus ellerinize saglık

• quote:

Orijinalden alıntı: oem84

super olmus ellerinize saglık

Alıntıları Göster
    Çok güzel bir konu olmuş yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim benimde bir sorum olucak fotokromik camla normal cam arasında fiyat farkı var mıdır varsa ne kadar dır camların numarası +1.00 iki gözünde

Orijinalden alıntı: parkers

Çok güzel bir konu olmuş yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim benimde bir sorum olucak fotokromik camla normal cam arasında fiyat farkı var mıdır varsa ne kadar dır camların numarası +1.00 iki gözünde

Standart organik camın tane fiyatıyla mineral kolormatiğin fiyatı aynıdır: 20 TL. Fakat fotokromikten kastınız Transtions VI ise adet fiyatı markasına göre farklılık göstermekle birlikte 120-125 civarından başlıyor. Haliyle fiyat farkı var. Daha önceki mesajlarımı okuyabildiyseniz fotokromik camların çeşitlerini yazmıştım sanırım. Fiyatları haliyle farklılık gösteriyor.

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Standart organik camın tane fiyatıyla mineral kolormatiğin fiyatı aynıdır: 20 TL. Fakat fotokromikten kastınız Transtions VI ise adet fiyatı markasına göre farklılık göstermekle birlikte 120-125 civarından başlıyor. Haliyle fiyat farkı var. Daha önceki mesajlarımı okuyabildiyseniz fotokromik camların çeşitlerini yazmıştım sanırım. Fiyatları haliyle farklılık gösteriyor.

Evet daha önceki mesajlarınızı okumuştum elinize sağlık bu arada crizal cam + slazenger cerceve 235 dediler bilmiyorum fiyat uygun mu sonradan aklıma geldi danışmak istedim sizlere renkli gözlü biriyim çok az bile güneş olsa çok kısıyorum gözlerimi yıllardır.Bu konuyu okuyunca fotokramik bir camın bu sorunumu da aynı anda çözebileceğini düşündüm. crizal ile Transitions VI arasında yüksek bir fiyat farkı olur mu? Bir de 27 yaşındayım dedeler gibi mi durur bilemedim :D

• quote:

quote:

quote:

Evet daha önceki mesajlarınızı okumuştum elinize sağlık bu arada crizal cam + slazenger cerceve 235 dediler bilmiyorum fiyat uygun mu sonradan aklıma geldi danışmak istedim sizlere renkli gözlü biriyim çok az bile güneş olsa çok kısıyorum gözlerimi yıllardır.Bu konuyu okuyunca fotokramik bir camın bu sorunumu da aynı anda çözebileceğini düşündüm. crizal ile Transitions VI arasında yüksek bir fiyat farkı olur mu? Bir de 27 yaşındayım dedeler gibi mi durur bilemedim :D

Tabii ki olur. Crizal 1.56 camın adet fiyatı 75 lira. Transitions un en düşük 120-125 tl. Crizal transitions un adet fiyatı 240 tl; fakat stok ttransitions ların indeksleri 1.5 iken Crizalde 1.56.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki olur. Crizal 1.56 camın adet fiyatı 75 lira. Transitions un en düşük 120-125 tl. Crizal transitions un adet fiyatı 240 tl; fakat stok ttransitions ların indeksleri 1.5 iken Crizalde 1.56.

Çok teşekkürler camlar o kadar sa ben normal crizal'a dönüş yapıyım o zaman.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.