Şimdi Ara

SONY ERICSSON SATIO ALDIM. NOKIA İLE KIYASLIYORUM İÇERİ..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumdaki 5800 konusunu görünce böyle bir konu acayım dedim.
    millet takmıs 5800, x6, n8 cart curt.. tabi onlar nokia dan baska telefonları arastırmadıkları için nokia nın cıkarmıs oldugu en iyi telefon onlar icin en iyi telefondur..

Satio ülkemizde satısa sunulmadı fakat zamanında dışarı cıkan arkadaslar gelirken getirdiler bolca..

bende bu telefonlardan aldım gecen gün ve telefona resmen aşık oldum. x10 falan da kullandım ama bu nedense bana bi ayrı güzel geldi...

bircok arkadasımda 5800 var onların telefonlarla benim satio yu karsılastırdım. kısaca yazıcam. ayrıntıları sorarak ögrenebilirsiniz.

Telefonun genel özellikleri:
    http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou)-2683.php

Telefon ile cekilmiş bir kac resim:

Karsılastırma:
    - Ekran dokunmatiginde satio tabiki kapasitif ekranlar kadas hassas degil fakat bir 5800 dan çok önde. 5800 ın ekran cok dar geliyor insan kendi hapsedilmiş gibi hissediyor. renklere gelince satio felaket eziyor...

- Ses kalitesinde kulaklıkta 5800 sanki az birsey önde gibi ama ses yüksekliginde her türlü 5800 alıyor.

- wi-fi sisteminde 5800 cogu ağa baglanırken sorun cıkardı, satio ise saat gibiydi.

- makineleri zorlayınca ram lerde kasma olmadı fakat 5800 da youtube videoları izlerken takılmalar olabiliyordu. 5800 ın ram 128mb. satio ise 256mb.

- işlemci konusunda da satio lar harikalar yarattı. ben symbian ı yavas bilirdim taki bu telefonla tanısana dek. java tabanlı telefonlardan bile hızlı diyebilirim. 5800 özellikle sms acarken cok bekletiyordu. ben satio ya sonradan 30mp lik resim attım. resmi acması 1 saniye ya sürdü ya sürmedi

- gelelim kameraya.. aslında kameraları karsılastırmak pek etik degil çünkü mp degerleri ve lens boyutları cok farklı. ayrıca satio da xenon ve led flaş bulunmakta artık gerisini siz düsünün.. satio, yanımda artık fotograf makinesi tasımama gerek yok diyebildigim ilk telefonum

bu telefonun denki olarak ancak n8 i görebiliyorum ama o da hız konusunda satio kadar olamaz.

sorularınız varsa cevaplarım. dilediginiz karsılastırmaları yapabilirim. tesekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 25 Mart 2011; 23:35:46 >

• fiyat?
  • tam 400e geldi bana. garantisi tabiki yok ama aksesurları full du, hatta benim icin harikalar yaratan hpm-77 kulaklıgı ek olarak verildi. hafıza kartı 8gb lık.
  • optimus x2
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

optimus x2

gercekten güzel cihaz ama aynı segmentteki x10 bence daha iyi bir secim olur. biraz yavas kalır ama olsun
  • Android mi kusura bakma hepsini okuyamadım kafam biraz dağınık da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

optimus x2

gercekten güzel cihaz ama aynı segmentteki x10 bence daha iyi bir secim olur. biraz yavas kalır ama olsun

hocam 400 tlmi
    bu kadar özellik 400 tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aferin sana. Şu kısa hayatta bir işe yaramış oldun.
  • 5800 in bu derecede surunmesinin nedeni zaten ram miktari, hatta symbian in eski modellerinin yeni cikanlardan daha az stabil olmasinin da.

5800 a custom fw hazirliyorlar, kullaniciya 60 kusur mb biraktik diue seviniyorlar. 128 mb nin yarisini sistem kullaniyor zaten. Benim telefonda 512 mb ram var ve su an 69-70 mb si bos. 5800 da da bu sekilde devamli kullaninca, internette bir suru sekme acip onlar arasinda durmadan gecis yapinca telefon cokuyordu. Tabi ram mi dayanir buna.

Yeni serilerde 256 mb ye cikardilar nispaten daha stabil oldu telefonlar. Ama yeter mi bence yetmez bazi telefonlar 700 kusur ramli. Nokia boyle cihazlarda inat ettigi surece eski nesil islemci kullandigi surece bu boyle devam eder. İslemcisi 3 nesil geri resmen nokianin
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Android mi kusura bakma hepsini okuyamadım kafam biraz dağınık da?

yok yok android degil 5800 da oldugu gibi symbian s60v5 işletim sistemi var. testleri yaparken birebir aynı şeyleri yaptım aynı menüleri actım, aynı modemlere baglanıp aynı tarayıcıdan aynı sitelere girdim, aynı videoları oynattım vs..
  • quote:

tam 400e geldi bana. garantisi tabiki yok ama aksesurları full du, hatta benim icin harikalar yaratan hpm-77 kulaklıgı ek olarak verildi. hafıza kartı 8gb lık.

bir adet pm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Android mi kusura bakma hepsini okuyamadım kafam biraz dağınık da?

yok yok android degil 5800 da oldugu gibi symbian s60v5 işletim sistemi var. testleri yaparken birebir aynı şeyleri yaptım aynı menüleri actım, aynı modemlere baglanıp aynı tarayıcıdan aynı sitelere girdim, aynı videoları oynattım vs..

Teşekkür ederim yine de bu telefona 400 tl çok iyi bence, hayırlı olsun.
  • 400 e mi? yurtdışından alsan bile en az 250 € gibi bi fiyat olması lazım. yani türk lirasıyla 500 lira. nasıl oldu bu iş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

5800 in bu derecede surunmesinin nedeni zaten ram miktari, hatta symbian in eski modellerinin yeni cikanlardan daha az stabil olmasinin da.

5800 a custom fw hazirliyorlar, kullaniciya 60 kusur mb biraktik diue seviniyorlar. 128 mb nin yarisini sistem kullaniyor zaten. Benim telefonda 512 mb ram var ve su an 69-70 mb si bos. 5800 da da bu sekilde devamli kullaninca, internette bir suru sekme acip onlar arasinda durmadan gecis yapinca telefon cokuyordu. Tabi ram mi dayanir buna.

Yeni serilerde 256 mb ye cikardilar nispaten daha stabil oldu telefonlar. Ama yeter mi bence yetmez bazi telefonlar 700 kusur ramli. Nokia boyle cihazlarda inat ettigi surece eski nesil islemci kullandigi surece bu boyle devam eder. İslemcisi 3 nesil geri resmen nokianin

aynen dedigin gibi. zaten symbian yok eden nokia oldu. adam gibi işlemci ram rom vs koysan symbian yağ gibi akar gider. bana kalırsa gayet kullanıslı bir işletim sistemi symbian ama halk bu kelimeyi duyunca ilk aklına gelen şeyler cok yavas olması donması restart atması vs.. halkın beynine bunları sagolsun nokia işledi.

• 400 gercekten iyi fiyat haklısınız. merak edenler pm atanlar var anlatayım hemen.
    telin piyasa degeri 550-600 arası degisiyor aslında. yalnız bu telefon pek temiz degil kozmetik acıdan. kenarlarda düsme sonucu olusan ufak darbeler falan ama gözü rahatsız etmiyor. ucuz olmasının asıl nedeni satıcının paraya sıkısması. bi günlügüne 400 den acmıstı ilanı, bende 1 saat içinde 400 lira nakit toparlayıp havaleyi yaptım aldım
  • koşun alın alın firmalar cebini doldursun hiç ara bırakmayın.ne yeni çıkarsa alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

koşun alın alın firmalar cebini doldursun hiç ara bırakmayın.ne yeni çıkarsa alın...

yeni cıktıgını kim söylemiş bu telefon cıkalı 2 sene oldu
  • quote:

quote:

koşun alın alın firmalar cebini doldursun hiç ara bırakmayın.ne yeni çıkarsa alın...

iyiya tr de yokmuş kendin diyorsun..tr için yeni çıkmış sayılır..fark ne..
  • quote:

quote:

quote:

yok ya o kadar da degil. dünyada ilk cıktıgında dogubankta 1900-2000 lira arası satılıyordu ve birsürü alan var

• quote:

quote:

quote:

Tr için nasıl yeni çıkmış sayılıyor merak ettim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.