Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.599
Cevap
211
Favori
2.044.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osmanlı torunları23

Selamun aleykum bu işin çözümü gaita nakli kalıcı esaslı mantıklı Antalya'da bi hocamız var bu konuda vakıf bayan gastrocu özel kliniği var fiyat uygun ben gidicem bu arada 1 senedir iyilesmistim formun eskileri beni bilir kemik suyuyla meret gene azdı sosyal yaşantı sıfır tek sorunum guruldama gaz da var da benim için guruldama yeter artık Allahım sabır ver şifa ver saygilar kaptan elvis safra pankreas bence bunlar ibs tek nadir kişilerde olabilir ama esas sorun bakteri mantar işleyiş sinir sinyal.
    ...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maysavebulut

Bahsettiğiniz hocaya iki ay önce başvurdum.Benden kolonoskopi istedi istediği bütün tetkikleri yaptırıp tekrar gittim.Bana kolonoskopi sonucumun temiz olduğunu söyledi yani inflamatuar bir durum yokmuş.Oysaki kendisine zaten 6 yıl önce bana tanı konuldugunu ibs dendiğini söylemiştim.Bununla ilgili kolonoskopi sonucumu arsivlerden bulup verdim.Okuduğum butun yazilarda gaita naklinin ibs içinde bir tedavi şekli olduğu yazılı kendiside bahsetmiş bundan. Ibs zaten diğer hastalıkların dışlanması ve klinigin uyumlu olması ile konulan bir tani.Aç tok farketmez gece gündüz yemek farketmeksizin karnının içinin tepinmesi,içinde yanardaglarin fokurdamasi,gurultular,tam diskilama mutluluğunu hicbirzaman yasayamamak..bunlar ibs degilde nedir.Psikolojik boyut inkar edilemez.Ailesel bir yatkinlikta var.Ancak bu hastalarin (yani doktorların uğraşmaya değer bulmadigi topluluk) en büyük sorununun bozulmuş flora olduğu son yıllarda yapılan araştırmalarla desteklenmiş.Doktorlar tarafından bunun göz ardı edilmesinin nedenini anlatmaya çalışmıştım.Çünkü tamamen ezberlerin dışında bir hastalık.Çok subjektif ve hastayı anlamak zaman alır.Dedigim gibi doktorlardan birşey beklemek anlamsız.O yüzden bu platformlari çok değerli buluyorum.Hani diyorlar ya internetten okuyup okuyup geliyosunuz diye.Bilmediğin şeylere psikolojik deyip hastalari psikiyatri doktorlarına itelemek daha kolay çünkü.Hepsine rağmen ben gaita nakli olma konusundaki umudumu kaybetmicem

hocam inşallah hepimiz şifa bulacağız ancak verdiğim listeyi uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum sıkıntılarınız 1-2 hafta içerisinde git gide azaldığını fark edeceksiniz. zaten psikolojiyi bozan da bağırsaklarımız çünkü serotonin hormonunun %90 ı bağırsaklarda üretiliyor. bağırsağı sağlam olmayan birinin psikolojisinin yerinde olması zaten imkansız. Ancak psikolojimizi bozan şeyin bağırsaklarımız olduğunun kesin kanısına vardım. Ayrıca bağırsak florası dediğiniz şey çok zor iyileşen ve çok zor yerine konan bir şey. En ufak bir hata ve yanlış tekrar sil baştan başa döndürüyor. 15 20 gün uyguladığınız diyeti 1 gün bozarsanız flora tekrar uçuyor.

Bende insanım hepimiz insanız bazen ayıptır söylemesi bende kaçırıyorum pastadır börektir ancak bir sonraki gün hemen tepkimeler başlıyor.

Doktorların bizi salladığını ve umursamadığını biliyorum. Her ne kadar biz duygusal davransakta doktorların çoğu buna iş gözüyle bakıyor. Aynı parayı başka bir hastadan alıp kurtulmak varken bizim gibi sıkıntılı hastalarla uğraşmak istemiyorlar.

Ama ben gaita nakli yapıldıktan sonra iyileşme sağlansa bile tekrar edeceğine eminim eğer beslenmemizi düzeltmediğimiz taktirde. (dikkat edersen ilgili doktorun alması gereken dönoru açıkça söylüyor)

Sürekli yediğimize içtiğimize dikkat etmek zorundayız yapacak bir şey yok. Ben kolayını bu şekilde buldum.

Ben olaya tersten yaklaşacağım yeni stretejim bu ; Haftaya endokroloji prof.u buldum özel bir hastanede ona başvuracağım ancak ibs için değil daha sağlıklı nasıl beslenebilirim diyet önerileri ve karaciğer safra kesesi ve pankreas gibi organların özellikle bağırsak sağlığımın daha iyi olması için nasıl beslenmeliyim öneriler alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hikyhiky

Arkadaşlar şu gaz olayına bir çözüm hala bulunamadı mı ya lütfen yani artık kronik ishal olmak umrumda bile değil sadece bağırsaklarımdaki sürekli gaz hali geçsin başka hiçbir şey istemiyorum doktorlardan bi hayır gelmiyor bari kendi buldugumuz yöntemler neler paylaşalım. Birkaç üst sayfada bir arkadaş diyet listesi paylaşmış bize büyük ihtimal işe yarar ama uyulmuyor işte dışarda oluyorsun aç oluyorsun yani bir şekilde bu kadar sıkı bir diyeti yapmak zor iş hayatı sosyal hayat va minimum olması gerekiyor. Lütfen şu gaz olayını çözen varsa bizi aydınlatsın!

hocam diyet işini yapmak zorundasınız yoksa sıkıntılarınız geçmez. İş yerinizde çıkan yemekleri minimum düzeyde zarar vermeyen şeyleri yemeye çalışın benim bildiğim yemekhane gibi bi yerde yemek yiyorsanız illaki çorba ve salata vardır. Çorba salata yiyeceksiniz veya çıkan sebze yemeklerinden yemeye çalışacaksınız. Gerekirse sabahları biraz daha erken kalkıp kahvaltınızı yapacaksınız.

Kronik ishal ve gaz konusuna gelecek olursak. İshali bir nebze olsun bastırmak için, patates haşlaması, pirinç pilavı, boş vakitlerinde sarı ve beyaz leblebi, hurma, ve özellikle her kahvaltıdan sonra muz yemelisiniz. Kronik ishalin bir süre sonra hemoroid sorununa döner ve başını çok daha ağrıtır çok dikkatli olmalısın çünkü ben yaşadım. Onca sıkıntımın üstüne birde basur belası başımı sardı. Ama çok şükür beslenmeme dikkat edince oda geçti.

Gaz sorununuz için her gün 30 dk yürüyüş ve ardından sıcak duş ve duşta karnınıza sağdan sola yuvarlak çizecek şeklinde masaj yaparak rahatlama sağlayabilirsiniz. Ayrıca gaz yapıcı mercimek çorbası, kuru fasulye ve nohut gibi ürünleri tüketmemeye çalışın. Bir diğer öneri yemeklerinize 1 çay kaşığı kimyon atarsanız gaz çıkarmanıza max.fayda sağlayacaktır. Akşam yemeklerinden sonra ise ılık ve şekersiz bitki çayları özellikle gaz çıkaran türleri araştırabilirsiniz. Anason çayı papatya çayı vb.

allah şifa nasip eylesin.

• quote:

Selamun aleykum bu işin çözümü gaita nakli kalıcı esaslı mantıklı Antalya'da bi hocamız var bu konuda vakıf bayan gastrocu özel kliniği var fiyat uygun ben gidicem bu arada 1 senedir iyilesmistim formun eskileri beni bilir kemik suyuyla meret gene azdı sosyal yaşantı sıfır tek sorunum guruldama gaz da var da benim için guruldama yeter artık Allahım sabır ver şifa ver saygilar kaptan elvis safra pankreas bence bunlar ibs tek nadir kişilerde olabilir ama esas sorun bakteri mantar işleyiş sinir sinyal.

Hocam benimde bir ara 3 ay hiç bir sıkıntım yokken yediğim bir kelle paça çorbasından sonra tüm sıkıntılar başa sarmıştı :D Komik ama hikayemiz benziyor. Ama bizim bağırsağımız o kadar hassas ki işte bu hataları yapmamalıyız. Sende acaba benim gibi dışarda mı içtin çorbayı. :D oradan kapacağımız minicik bir mikrop bizi tekrar mahvediyor ve floramızı allak bullak ediyor.

Antalyadaki hocaya gidersen bizede bilgi vermeyi buraya yazmayı unutma hocam . Allah şifa versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkmember -- 25 Mayıs 2017; 23:46:52 >

• daha önce yazılmıştır belki hepsini okuyamadım ama kefir tavsiye edeceğim arkadaşlar. bir de stressi azaltmak için hergün tibetin 5 hareketini yapmanızı tavsiye edeceğim. çok yoğun olmasa da ben de belirtileri vardı. Çok şükür şimdi hiç

bir şey yok. Düzenli spor yapmakta, özellikle o bölgeye yönelik, kendinizi güçlü hissettirecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahım ramazan ayının şerefi nuru hürmetine bütün hastalara şifa ver inşallah. ..

• sedatank S kullanıcısına yanıt
    Tibetin kitabını yakın zamanda bende aldım hareketlerin sartı var ara vermeden yapılması lazım bu formu kesfetmeden once bırı bu hareketlerle hastalığı kaybolmuş okumuştum bır kere yaptım basım dondu midem bulandı sız kacıncı sevıyedesınız ve etkileri ne kadar surede gosteriyor kendını aslında bırde hareketleri yapmadığımız zaman eskiye donermı dıye dusunmedı degılım kitapta bundan bahsedılmemıs

• Merhaba herkese Ben bir gun forbade ictim ondan sonra ishal oldum 've ishal 4 gun surdu sonra karnima agri girdim bir gun sonra gecti sonra karnim aksamlari asiri guruldamaya basladi birde bir ishal bir kabiz oluyor um sonra doktora gittim bana ilac verdi colidur onu kullandim sikayetlerim azaldi Ana simdide yediklerimi ayni cikariyorum onceden by yoktu hocanin verdigi ilaclarla oldu bir yerde okudum by ilac iyi bakterileride olduruyormus ne yapayim lutfen bana yardim edin birde doktor ultrason cekti Bisey cikmadi kan tahlilinde troid degeri yuksek cikti baskada Bisey yok birde dedi bagirsak iltihabi oldun ne yapayim kitten yardim arkadaslar

• Arkadaslar ben nurbal diye siteye baktim 100 milyar probiyotik var deniliyor ne derece güvenli sormak istedim

• Geçelerde gaz için deneyip iyi sonuç aldığım kına kına tozunu gaz şikayeti olanlara tavsiye etmek istiyorum. Yıllardır devam eden gaz şikayetim geçti. Aktardan alacağınız kına kına tozunu (kına tozu değil) her gün 1 çay kaşığı bir bardak suyla için. Aktar ishal ve kansızlığada iyi geldiğini söylemişti. 10 gün kadar kullandım . tavsiye ederim.

• benim bu hastalık başlangıcı besin zehirlenmesi sonucunda ortaya çıktı. Yemekhanede yediğim tavuk dönerden olsa gerek gece başlayan bulantı ve ishal ile sabaha kadar 8,9 kere istifra ettim ve tuvalete gittim. Sabah güç bela hastaneye gittim ilaç falan verdiler serum bağladılar ama o günde perişan geçti günüm ve tam anlamıyla su şeklinde bir büyük abdest durumu yaşadım 3 gün boyunca. O zehirlenmeden sonra zaten benim bağırsaklar bir daha düzen tutmadı. Yerli yersiz ishale çevirmeler, sabahları gaz sancıları iyi uyanmalar vs derken 1.5 yıl geçti. Genel olarak evde yemek yediğimde bu durumlar azalıyor bide kefir cidden iyi geliyor bana. Tekrardan kefire başladım günlük bir bardak içiyorum başkada yaptığım bir şey yok doğrusu. Gaz kesici ilaçlar hiç fayda etmiyor bende.

• Arkadaşlar ibs facebook grubunu kurmak istiyorum burdaki amacım tedaviye daha yakın olmak iletişimin daha iyi olması denemelerin daha iyi olması ve facebook daha açık olması yalnız grubu kapalı yapıcam ve Türkiye'deki bütün gastroculari gruba davet edicem belli bir rakama ulaştıktan sonra grubun yöneticiliği kaptan Elvis ve aramızdan bir kardeşim daha olabilir. Buraya dikkat ver şimdi türkiyede one çıkan gastroculardan Prof ahmet uygun ve Dr didem k.velioglu bağırsak araştırmasiyla uzay araştırması aynı pahaliliktadir yani çok geniş mesakatli ve pahalı bir araştırma Nitekim efendim siz çok şey yapıyorsunuz bagirsaginizi kolonhidroterapi musil sinemaki vb bişeyle temizleyin sonra gaita nakli yapın bagirsaginiz normale dönsün . Him şimdi eğer böyle olsaydı hadi gidelim kurtulalim fakat efendim olay böyle değil Nitekim olay bu kadar basit olsaydı bakiniz yukarda bahsi geçen konu neydi dolayısıyla SFS gibi testler de yetersiz kalacak .Söyleki Prof Ahmet uygun biz her gaita testinden sonra yeni birseyler öğreniyoruz şimdi efendim Ahmet uygun gaita Bankası ve gaita naklinde nakil yaparken gaita nin fazla bagirsakta durmadan ciktigini belirtmiş başarı oranı yüzdesi belli fakat operasyon işleminin donerinden aktarmasina kadar olan başarılı gaita nakli operasyon işleminde hastaların yarısından biraz fazlası sanki işlem başarısızmis gibi yetersiz yüzde oran vermiş. Şimdi Prof Ahmet uygun ilerki yıllarda benim düşüncem tarzında konuşmasında hastanın bağırsak flora sinda hangi bakterinin hangi bölüm de eksik yada fazla olduğunu belirledikten sonra hastalığa değil hastaya ona göre kapsül bakteri verilip flora nin Bir süre sonra normale dönmesi sağlanacak benim şahsi görüşüm de bu yöndedir Nitekim bu olay hangi çok karmaşık gozukebilir ama olaya mecal örnek betimleme yönünden bakarsak kolitli hastalar iyileşebiliyor gaita nakliyle ama ibs hastalar nakille aynı oranı vermiyor bakınız zaten efendim ne diyorlar ibs öldürmez kanser yapmaz organlara zarar vermez kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini bitirir kolitli hastalar bir süre sonra bağırsak alınır ve yerine torba takılır diskida kan vardır. Bu yüzden ibs fonksiyonel hastalık yani efendim bakteriler güneydoğu'da horon Karadeniz'de semmame Ege'de Kafkas dansı doğuda Zeybek gibi birtakım saçma döngü içindedir. Şimdi dikkat buyurunuz efendim bu yüzdendir ki üzüldükmu sinirlendikmi ayaklar usudumu bakınız ayak dedim bacak demedim ayak usudumu iklim değişikliği nasıl yani efendim söyleki özellikle bu nisan Mayıs ayı sabah yağmur öğlen sıcak bağırsakları tuhaf tuhaf bir biçimde çalışıyor sizce bu bağırsakları serotonin üretirmi çünkü bilim insan vücudu serotonin %5 Beyin % 95 bağırsak ta üretilir diyor üretir ama çok farklı biçimde yani zaman ve gösterilen hareketler çok acayip bi görüntü verir ibs li hastalarda salgı olayı çok değişiktir bu yüzden psikoloji çok farklıdır yazcak çok şeyim var inşallah yazarız bi sonuca ulaşıriz yazının kısası daha makul yukarda belirttigim gibi eğer isterseniz gelin facebook grubumuz kuralım bir level atlayalim iletişim daha iyi sonuçlar getirecektir eğer sayfanın eski Müdavimleri de tamam derse inşallah kuralım Allaha emanet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanlı torunları23 -- 28 Mayıs 2017; 22:53:15 >

• kesmez K kullanıcısına yanıt
    Kesmez kullanıcı adlı arkadaş kına kına tozu demişsin gazı bitirdi iyi geldi dedin biraz bahsrdermisin bildiğimiz kına nasıl oluyo sen nasıl için hastalığın hangi tatzdaydi yani şikayetlerin hangi yöndyedi guruldama varmıydii nasıl kullandınız

• Bağırsak sendromu olan bütün arkadaşlara tavsiyem Ankara da prof.Cansel Türkay a muayene olmanız. Yıllarca sindirim sorunu çeken nice insanlara faydalı olmuştur. Kimse yanlış anlamasın hasta dr. Ilişkisi haricinde tanışmıyoruz. Yalnız kendi muayenesinde bakıyor ve 300 tl muayene ücreti alıyordu. Yakın zamanda gitmiştik.

• Tamam ne gibi birsorunun vardı ağırlıklı olarak nasıl fayda gördün sana ne önerdi anlat gardasim bilek 390 tl verdin sonuc ne oldu acaba ?

• serirf S kullanıcısına yanıt
    Ben iki yıldan fazladır devam ediyorum, ilk başlarken günde 3 ile başlamıştım. her hafta iki arttırarak 21 e ulaştım. 2-3 ay içinde etkileri görünmeye başlıyor. Hergün yaklaşık 10 dk mı alıyor. Sabah kalkınca ilk işim bunu yapmak.

• quote:

Arkadaşlar ibs facebook grubunu kurmak istiyorum burdaki amacım tedaviye daha yakın olmak iletişimin daha iyi olması denemelerin daha iyi olması ve facebook daha açık olması yalnız grubu kapalı yapıcam ve Türkiye'deki bütün gastroculari gruba davet edicem belli bir rakama ulaştıktan sonra grubun yöneticiliği kaptan Elvis ve aramızdan bir kardeşim daha olabilir. Buraya dikkat ver şimdi türkiyede one çıkan gastroculardan Prof ahmet uygun ve Dr didem k.velioglu bağırsak araştırmasiyla uzay araştırması aynı pahaliliktadir yani çok geniş mesakatli ve pahalı bir araştırma Nitekim efendim siz çok şey yapıyorsunuz bagirsaginizi kolonhidroterapi musil sinemaki vb bişeyle temizleyin sonra gaita nakli yapın bagirsaginiz normale dönsün . Him şimdi eğer böyle olsaydı hadi gidelim kurtulalim fakat efendim olay böyle değil Nitekim olay bu kadar basit olsaydı bakiniz yukarda bahsi geçen konu neydi dolayısıyla SFS gibi testler de yetersiz kalacak .Söyleki Prof Ahmet uygun biz her gaita testinden sonra yeni birseyler öğreniyoruz şimdi efendim Ahmet uygun gaita Bankası ve gaita naklinde nakil yaparken gaita nin fazla bagirsakta durmadan ciktigini belirtmiş başarı oranı yüzdesi belli fakat operasyon işleminin donerinden aktarmasina kadar olan başarılı gaita nakli operasyon işleminde hastaların yarısından biraz fazlası sanki işlem başarısızmis gibi yetersiz yüzde oran vermiş. Şimdi Prof Ahmet uygun ilerki yıllarda benim düşüncem tarzında konuşmasında hastanın bağırsak flora sinda hangi bakterinin hangi bölüm de eksik yada fazla olduğunu belirledikten sonra hastalığa değil hastaya ona göre kapsül bakteri verilip flora nin Bir süre sonra normale dönmesi sağlanacak benim şahsi görüşüm de bu yöndedir Nitekim bu olay hangi çok karmaşık gozukebilir ama olaya mecal örnek betimleme yönünden bakarsak kolitli hastalar iyileşebiliyor gaita nakliyle ama ibs hastalar nakille aynı oranı vermiyor bakınız zaten efendim ne diyorlar ibs öldürmez kanser yapmaz organlara zarar vermez kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini bitirir kolitli hastalar bir süre sonra bağırsak alınır ve yerine torba takılır diskida kan vardır. Bu yüzden ibs fonksiyonel hastalık yani efendim bakteriler güneydoğu'da horon Karadeniz'de semmame Ege'de Kafkas dansı doğuda Zeybek gibi birtakım saçma döngü içindedir. Şimdi dikkat buyurunuz efendim bu yüzdendir ki üzüldükmu sinirlendikmi ayaklar usudumu bakınız ayak dedim bacak demedim ayak usudumu iklim değişikliği nasıl yani efendim söyleki özellikle bu nisan Mayıs ayı sabah yağmur öğlen sıcak bağırsakları tuhaf tuhaf bir biçimde çalışıyor sizce bu bağırsakları serotonin üretirmi çünkü bilim insan vücudu serotonin %5 Beyin % 95 bağırsak ta üretilir diyor üretir ama çok farklı biçimde yani zaman ve gösterilen hareketler çok acayip bi görüntü verir ibs li hastalarda salgı olayı çok değişiktir bu yüzden psikoloji çok farklıdır yazcak çok şeyim var inşallah yazarız bi sonuca ulaşıriz yazının kısası daha makul yukarda belirttigim gibi eğer isterseniz gelin facebook grubumuz kuralım bir level atlayalim iletişim daha iyi sonuçlar getirecektir eğer sayfanın eski Müdavimleri de tamam derse inşallah kuralım Allaha emanet...
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:15:41 >

• quote:

Guruldamayı yendim.eskisi kadar guruldamıyor.ama geçmiyor işte buna da şükür.sosyal yaşantıyı mahvediyor.kemik suyuyla bn de iyileştim iki gün sonra tekrar başladı.kefirle yendim tekrar başladı.nasıl beslendiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Arkadaşlar ibs facebook grubunu kurmak istiyorum burdaki amacım tedaviye daha yakın olmak iletişimin daha iyi olması denemelerin daha iyi olması ve facebook daha açık olması yalnız grubu kapalı yapıcam ve Türkiye'deki bütün gastroculari gruba davet edicem belli bir rakama ulaştıktan sonra grubun yöneticiliği kaptan Elvis ve aramızdan bir kardeşim daha olabilir. Buraya dikkat ver şimdi türkiyede one çıkan gastroculardan Prof ahmet uygun ve Dr didem k.velioglu bağırsak araştırmasiyla uzay araştırması aynı pahaliliktadir yani çok geniş mesakatli ve pahalı bir araştırma Nitekim efendim siz çok şey yapıyorsunuz bagirsaginizi kolonhidroterapi musil sinemaki vb bişeyle temizleyin sonra gaita nakli yapın bagirsaginiz normale dönsün . Him şimdi eğer böyle olsaydı hadi gidelim kurtulalim fakat efendim olay böyle değil Nitekim olay bu kadar basit olsaydı bakiniz yukarda bahsi geçen konu neydi dolayısıyla SFS gibi testler de yetersiz kalacak .Söyleki Prof Ahmet uygun biz her gaita testinden sonra yeni birseyler öğreniyoruz şimdi efendim Ahmet uygun gaita Bankası ve gaita naklinde nakil yaparken gaita nin fazla bagirsakta durmadan ciktigini belirtmiş başarı oranı yüzdesi belli fakat operasyon işleminin donerinden aktarmasina kadar olan başarılı gaita nakli operasyon işleminde hastaların yarısından biraz fazlası sanki işlem başarısızmis gibi yetersiz yüzde oran vermiş. Şimdi Prof Ahmet uygun ilerki yıllarda benim düşüncem tarzında konuşmasında hastanın bağırsak flora sinda hangi bakterinin hangi bölüm de eksik yada fazla olduğunu belirledikten sonra hastalığa değil hastaya ona göre kapsül bakteri verilip flora nin Bir süre sonra normale dönmesi sağlanacak benim şahsi görüşüm de bu yöndedir Nitekim bu olay hangi çok karmaşık gozukebilir ama olaya mecal örnek betimleme yönünden bakarsak kolitli hastalar iyileşebiliyor gaita nakliyle ama ibs hastalar nakille aynı oranı vermiyor bakınız zaten efendim ne diyorlar ibs öldürmez kanser yapmaz organlara zarar vermez kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini bitirir kolitli hastalar bir süre sonra bağırsak alınır ve yerine torba takılır diskida kan vardır. Bu yüzden ibs fonksiyonel hastalık yani efendim bakteriler güneydoğu'da horon Karadeniz'de semmame Ege'de Kafkas dansı doğuda Zeybek gibi birtakım saçma döngü içindedir. Şimdi dikkat buyurunuz efendim bu yüzdendir ki üzüldükmu sinirlendikmi ayaklar usudumu bakınız ayak dedim bacak demedim ayak usudumu iklim değişikliği nasıl yani efendim söyleki özellikle bu nisan Mayıs ayı sabah yağmur öğlen sıcak bağırsakları tuhaf tuhaf bir biçimde çalışıyor sizce bu bağırsakları serotonin üretirmi çünkü bilim insan vücudu serotonin %5 Beyin % 95 bağırsak ta üretilir diyor üretir ama çok farklı biçimde yani zaman ve gösterilen hareketler çok acayip bi görüntü verir ibs li hastalarda salgı olayı çok değişiktir bu yüzden psikoloji çok farklıdır yazcak çok şeyim var inşallah yazarız bi sonuca ulaşıriz yazının kısası daha makul yukarda belirttigim gibi eğer isterseniz gelin facebook grubumuz kuralım bir level atlayalim iletişim daha iyi sonuçlar getirecektir eğer sayfanın eski Müdavimleri de tamam derse inşallah kuralım Allaha emanet...

Selamlar.

Bir facebook grubu veya sayfası kurmayı birkaç yıldır düşünmekteydim bende.

Fakat burada dahi o kadar özelden mesaj geliyor ki sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturmak icap ediyor.

Facebookta cok daha yogun yorucu olurdu diyerekten bir grup kurmadım.

Kaldı ki zaten gerekli gereksiz birçok insan var ve bazen asap bozucu olabiliyorlar.

Ağzımızı bozdugumuza değmez.

Buradan zaman zaman paylaşım yapmaya devam edicem ben nasipse.

Son paylaşımımı kayda değer bulmadı sanırım üyeler.
    Pankreas önemli bir detay kesinkez muayene olup sorun var mı yok mu netleştirmek lazım.
    Enazından soru işareti kalmaz kafanızda.

Yok eğer sorun varsa bu kansere dogru gitmekte,o nedenle pankreası kesinlikle kontrol ettimeniz lazım özellikle mide bulantıları yaşayanlar.

hocam kaideye almıyorlar vs. gibi bir şey düşünme sen yaz alması gereken alır. ben yaşadığım ilçede bir endokroloji ve dahiliye profesörü buldum (özelde). Benim mide bulandım hiç bir zaman olmadı ama pankreasla ilgili de tüm kan tahlillerini yapmasını isteyeceğim. Ayrıca kilo problemimde var toplamda 20 kilo verdim destek almadan ama bundan daha fazlasını ilerletemiyorum artık destek almamda şart. Doktordan hem zayıflama hemde ibs konusunda destek almak istiyorum.Bakalım inşallah yardımcı olur.

• marly M kullanıcısına yanıt
    Şekeri cikardim hayatımdan karbonatli su içiyorum biraz iyi geliyo

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.