Şimdi Ara

NEXUS S BÎLGÎLENDÎRME TOPÎGÎ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Not: Keyfe keder güncellenecektir zaman oldukça!

Telefonun batarya performansi 3-5 günlük kullanim ve $arj sonucu ciddi anlamda artiyor, EDGE ile 1 saatlik internet baglantisi %30'a yakin pil götürürken $uan %20 pil gidiyorki flash siteleri dü$ününce iyi bir rakam ve son tahlilde iphone 4 ile e$deger pil ōmrü sunuyor.

Iphone 4 ile yanyana koydugunuzda ekranlarin renk kalibrasyonlari dikkatinizi çekiyor, nexus s'de mavi ton agirliktayken iphone 4'te sari ton agirlikta ama $u bir gerçekki OLED ekran varken klasik LCD ekranlarin devri kapanmi$tir çözünürlükte kurtaramiyor iphone 4'ü.

Sifirdan $arj süresi $u $ekildedir> 2 saat sonra: %75> 2.5 saat sonra: %86> 3 saat sonra: %93> 3 saat 20 dakika sonundaysa %100 $arj olmu$tu. Iphone'dan farkli olarak kapali durumda da $arj oluyor ve $arj süresi 1 saat kadar daha uzun sürüyor ve kablosu daha uzun.

Android market konusundaki $u kadar uygulama sayisina ula$ti bu kadar artti laflari biraz abarti ve bence tam bir hayal kirikligi market içerigi ve kalitesi, nerede iphone'daki onlarca kaliteli borsa uygulamasi nerede bundaki kiytirik iki program. Yani oyun di$inda android marketin bir eksigi yok gibi beylik sözlere inanmayin, marketlerin arasinda sadece nicelik degil nitelik olarakta bi dünya fark var.

Cihaz tam bir internet telefonu çok hizli ve keyifli ama yinede iphone'daki o yumu$aklik yok kullanimda, ne demek istedigimi iphone kullananlar anlayacaktir. internet kullanimi için nexus'u tercih ederim ama geri kalan her$ey için iphone diyorum!

Android'in widget ve özelle$tirme kolayliklarinin yaninda duyunca $a$irtan zorliklarida var, iphone'da iki tu$a basarak aldiginiz ekran görüntüsünü nexus'ta alabilmek için root yapmaniz veya yeni kullaniciyi zorlayacak daha bir dolu i$lem yapmaniz gerekiyor ben ugra$madim.

Iphone'un gözden kaçan hatta çogu zaman tam tersi yönde yorumlanip ele$tiri alan bir yönūde geni$ orta ya$li kitleleri teknolojiyle bari$tirmasi, benim bile içinden çikamadigim androidi babamin kullanmasini bekleyemem ama iphone 4 o kadar güzel optimize edilmi$ki arka planda program açik kalip pil yemiyor-donmuyor kitlenmiyor vs. Demek istedigim android alan hacker da iphone alan embesilmi$ gibi yapilan yüzeysel yorumlar çok yavan, tercihleri ihtiyaçlar belirliyor.

Telefonda simkart yada 3G konusunda herhangi bir ülke yada operatör kisitlamasi yok, hattinizi taktiginiz andan itibaren tüm ayarlariniz otomatik olarak yapiliyor ve dört koldan internete baglaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 5 Ocak 2011; 13:44:07 >

• 1)ekran kalitesi olarak galaxy s mi nexus s mi?
    2)2.2 ye göre belirgin bir hız farkı var mı?
    3) galaxy s te divx desteği var dı nexus s te varmı? Hd video oynatma performansı nasıl?
    4)avrupada satılacak nexus s lerde samoled yerine scl varmış doğru mu?
    5)şuan satış sadece bestbuy dan mı yapılıyor. sen sorun çıkmaz demişsin ama ben yine de sorayım bestbuy daki unlocked değilmi?
    6)sen nerden ve nasıl aldın?
    7)şarj süresi ortalama ne kadar olur?face widgetları açık 1-2 saat internet kullanımı ve 1-2 saat video ile?
    8)ekranın eğik olmasının bir avantajı veya dezavantajı varmı?
    9)gyroscope bir işe yarıyormu? markette gyroscope'u kullanan uygulama varmı?
    10)Haptic feedback vibration özelliği nedir?
    11)Near Field Communication (NFC) özelliği nedir?
    şimdilik bu kadar :D saol
  • @ ten-don
    ios4.x den itibaren iPhone da multitasking destekli olduğu için yine multiştasking desteklli uygulamalar arka planda kalarak pili götürüyor. Ayrıca telefonun ekran görüntüsünün alınması ne kadar önemli bunu da anlayabilmiş değilim. Orta yaşta bir kullanıcı olarak iPhone hakkında söylediklerine yalnızca "borsa" uygulamaları alanında katılırımki zaten de borsa takibi için iphone kullanıyorum. Geri kalan herşey için (yaşım itibarı ile oyun falan oynamıyorum) Android telefonların çok daha mükemmel olduığu görüşündeyim. Ayrıca Borsa uygulamaları dışında appstore de oyundan ve birbirinin kopyası bir işe yaramaz uygulamadan bol ne var onuda ayrıca merak ettim :) Allah aşkına telefonlarınızda kaç tane oyun ve uygulama kurulu sizlerin ?

@ utku1586
    Bildiğim kadarıyla cevap vereyim,
    1-Ekran kalitesi olarak tartışmasız Nexus S (en yeni ve üst model olan eğri ekran)
    2-Bundan böyle en yeni yazılımlar ilk Nexus S için yayınlanacak ve bir üst yazılım her zaman dha stabildir.
    3-Zaten donanım olarak Galaxy S ile aynı işlem gücüne sahip.
    4-doğru (bükülebilir amoled ekran yetişmediği için denilmiş)
    5-bilmiyorum....
    6-şu an Türkiye de sahibinden.com gibi ikinci el sitelerde bulabilirsin ama bence fiyatı yüksek. Biraz daha beklemeni öneririm.
    7-Belirtilene göre en uzun şarj süresine sahip (bekleme modunda nerede ise 1 ay!) Geri kalan ekstralar için deneyenlerin yorumu daha açıklayıcı olacaktır ama her bataryanın gerçek performansını 5 veya üzeri tam dolumun ardından vereceğini unutmayın.
    8-yüze mükemmel bir uyum sağlıyor. Dezavantajı yok çünkü eğim çok fazla değil.
    9-yeni çıkan oyunlar kullanacak ama uygulamalarda da kullanılabilir. Yani Jiroskop olması büyük bir artıdır.
    10-ekrana dokunduğunda geri bildirim olarak ekranın titremesi.
    11-Aynı özellik bulunan telefonların birbirleriyle iletişim içinde olması demek. (büyük bir artı)

• Teknolojinin esiri değil takipçisi olduğumdan hepsini eleştirebiliyorum hiç biriyle duygusal bağ kurmuyorum(;

Samsungun bu SAMOLED ekranlarındaki mavi-yeşil ton ağırlıklı renk kalibrasyonu çok itici mesela, bu ekrana sahip üçüncü telefonda da giderilemediğine görede sorun kronik demektir. İphone ile yan yana koymanıza bile gerek yok herhangi beyaz bir nesnenin yanına koyupta bir kaç metre geriye açılıp bakığınızda o mavi-yeşil ışık hüzmesini görmemeniz mümkün değil, dün hem nexus hem iphone'da ekşisözlüğü açtım yeşil bir arka plan vardı sitede ve nexus'ta nasıl çiğ bir yeşil olarak göründüğünü anlatamam, sözün özü SAMOLED'teki renkler doğal değilim diye bas bas bağırıyor.

RAM dolduğunda bol bol "force close" hatası alıyorum yada bazen hiç sormadan en önemli yada olmadık zamanda kullandığınız programı kapatabiliyor, yazarken klavyenin arkadan geldiği oluyor hızınıza yetişemeyebiliyor, tüm bunların ram'in yetersiz kalabilmesine bağlı olduğunu düşünüyorum.

İphone'u yurt dışıdan alınca bir sürü sorunla uğraşırsınız normalde, android'te ise durum tam tersi yurt dışı cihazda sim kilit probleminiz olmadığ gibi marketin açık olması münasebetiyle garantili cihalarda bile olmayan avantajlara sahip oluyorsunuz.

Tarayıcılardan (orjinali-opera-dolphine-skyfire vs) en beğendiğim hem mobil hem tam sürüm site desteği ve daha az sorun çıkarmasından dolayı skyfire oldu.

İphone'daki uygulamaların yarısı gazete ve televizyon sitelerinin diye eleştirilir zaman zaman ama bu optimize edilmiş mobil uygulamalar sayesinde cepnet gibi düşük hızlı internet sahipleri ihtiyaçlarını normal sitelere girip çıkmaya göre daha hızlı ve pratik olarak halledebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 9 Ocak 2011; 14:54:13 >

• Bende de Nexus S var, Bestbuy'dan başka bir yerde resmi olarak satılmıyor diğer satanlar oradan alıp satıyor olabilir ama şu an genel olarak bir stok problemi var
    mağazadan direk alamıyorsunuz, internetten almak gerekiyor Bestbuy'da da. Pil ömrüne gelince ne yazılırsa yazılsın SYNC ve 3G'yi açarsanız sabah aldığınız telefonun şarjı akşam biter çok net söyleyebilirim.
  • Konuda yazılanların tümü ortalama son kullanıcı içindir !

Piyasadaki en güncel donanıma ve yazılıma sahip android telefonu kullandıktan sonra keşke iphone'da da olsaydı dediğim tek şey bataryasının değiştirilebilir olmasıdır.

İphone'da o yok bu yok diye sunulanların hiç birisinin hayati şeyler olmadığını, android'te o var bu var diye söylenelerin ise sanıldığı kadar verimli olmadığını anlıyorsunuz,misal multitaskı nasıl engellerim diye uğraşıyorsunuz bu seferde pili su gibi içiyor çünki oysa ayfonda zaten temel işlevler için multitask desteği vardı fazlasının niçin konulmadığını androide geçtiğinizde alıyorsunuz, ayfonda sistem bir kere bile kullandığım programı kapatmamışken yada klavyesi hiç yavaşlamamışken android'te bunlar günlük rutinleriniz oluyor..

Demem o ki sonuca odaklanın detaylarla kafanızı bulandırmayın, ayfon stabil ama hiç bir şeye izin vermiyor laflarına kanmayın her şey ortalama kullanıcı düşünülerek optimize edilmiş zaten, bırakın android alsın kendini hacker hissedenler ayfona talim edelim biz faniler.

Almakta ısrarcıysanızda öyle boyut değiştirtecek bir sistem olmadığını bilip ortalama beklentilerle alırsanız mutlu mesut yaşarsınız. Ben android'den ziyade fanatiklerinin abartı söylemlerinden dolayı hayal kırklığı yaşadım sanırım birazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 11 Ocak 2011; 22:53:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

...............................
    Ben android'den ziyade fanatiklerinin abartı söylemlerinden dolayı hayal kırklığı yaşadım sanırım birazda.

Forumlarda ürün sahibi olmadan bilgi sahibi olan yada sahip olduğu ürünü dünyanın bilmem kaçıncı harikası olarak gören bilinçsiz kullanıcıların bolca bulunmasından dolayı, belirttiğiniz türdeki yorumları dikkate alarak seçim yapan herkesin karşılaşacağı mutlak sonla karşılaşmanız üzücü. Tavsiyem laf olsun çorba dolsun diye görüş belirten, mesaj yazanların değilde belli başlı takip ettiğiniz üyelerin yorumlarına göre hareket etmeniz ve kendi kararınızla da son noktayı koymanızdır. Daha önce de belittiğim gibi bu Nexus S güzel bir telefon ama öncelikle fiyatı son derece yüksek! Kesinlikle bu fiyatları haketmiyor.1000 liranın altına geldiğinde alınabilir. Lakin bu sefer de şubatta piyasaya çıkması muhtemel çift çekirdekli telefonlar kafa kurcaıyor ve bu kısır döngü sürüp gidiyor. Bu ay alınacaksa sıfır fiyatı 1000 liranın altında olursa alınmalı aksi takdirde çift çekirdekliler çıktığında zaten bu tür android telefonların fiyatları yarı yarıya düşecek gibi düşünüyorumki bu seferde satmaya kalkanlar ciddi zararlar edecekler. İphone un ise en büyük artılarından biri de değerini uzun zaman yitirmemesi.
    Kısaca, hayal kırıklığı yaşadığınıza üzüldüm. Belki yakında çıkacak olan Android 2.4 sürümü ile hayal kırıklığınız bir nebze olsada gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

quote:

...............................
    Ben android'den ziyade fanatiklerinin abartı söylemlerinden dolayı hayal kırklığı yaşadım sanırım birazda.

Belki yakında çıkacak olan Android 2.4 sürümü ile hayal kırıklığınız bir nebze olsada gider.

android 3.0 gelmiyor mu gingerbread dan sonra ?
  • Android 3.0 tablet bilgisayarlara özel bir versiyon.
  • Kendi tarayıcısının adres satırına about:debug yazıp go dediğinizde ayarlar kısmındaki farklı seçenekler aktif oluyor, misal uastring kısmından sitelerde iphone vs olarak görünmesini sağlayıp daha rahat edebiliyorsunuz vs.
  • 3 haftalık Nexus S ve Android maceram haftasonu ısrar eden bir arkadaşa satmamla son buldu(;

Pil ömrü, ekran kalitesi ve uygulama zenginliği açısından iphone'u aratıyordu, ekrana widget koymak falan bir süre sizi oyalasa da uygulama zenginliğinin olmaması ve yer yer ortaya çıkan stabilite sorunları daha ağır basıyor!

SAMOLED ekransa henüz olgunlaşmamış doğru renkleri üretemiyor, mavi yeşil ağırlıklı garip ve rahatsız edici bir renk kalibrasyonu var, gerçek siyah dışındada kaliteli bir IPS panele üstünlüğü yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 23 Ocak 2011; 22:36:54 >
  • quote:

Telefonun batarya performansi 3-5 günlük kullanim ve $arj sonucu ciddi anlamda artiyor, EDGE ile 1 saatlik internet baglantisi %30'a yakin pil götürürken $uan %20 pil gidiyorki flash siteleri dü$ününce iyi bir rakam ve son tahlilde iphone 4 ile e$deger pil ōmrü sunuyor.

Iphone 4 ile yanyana koydugunuzda ekranlarin renk kalibrasyonlari dikkatinizi çekiyor, nexus s'de mavi ton agirliktayken iphone 4'te sari ton agirlikta ama $u bir gerçekki OLED ekran varken klasik LCD ekranlarin devri kapanmi$tir çözünürlükte kurtaramiyor iphone 4'ü.

20 gün sonra

quote:

3 haftalık Nexus S ve Android maceram haftasonu ısrar eden bir arkadaşa satmamla son buldu(;

Pil ömrü, ekran kalitesi ve uygulama zenginliği açısından iphone'u aratıyordu, ekrana widget koymak falan bir süre sizi oyalasa da uygulama zenginliğinin olmaması ve yer yer ortaya çıkan stabilite sorunları daha ağır basıyor!

SAMOLED ekransa henüz olgunlaşmamış doğru renkleri üretemiyor, mavi yeşil ağırlıklı garip ve rahatsız edici bir renk kalibrasyonu var, gerçek siyah dışındada kaliteli bir IPS panele üstünlüğü yok!

Açıkçası elindeki ürünü sattıktan sonra düşünce ve söylemlerinin değişmesi ilginç!

• Nexus S tasarım olarak bence güzel kullanmadım ama hoş duruyor şu anda ülkemizde 1250 tl civarında satanları görmek de mümkün
    Bu telefona 1000 tl den fazla para verilmez düşüncesindeyim.
  • Fanatik adama laf anlatmak zordur(;

konunun başında ve sonunda ne yazdığımı bende görüyorum bunun için hafiyelik yapılmasına gerek yok yukarıdan aşağı okumak yeterli!

3 haftalık izleniminiz haliyle 3 günlüğe göre daha çok veri içeriyor ve daha objektif oluyor pil konusundada malesef iphone'un bir hayli gerisinde kalıyor nexus s ve android.
  • Keşke yazılarımı takip etseydin bu kelimeyi kullanmadan önce.. Benim de bir iPhone ve Android (i3GS ve N1) kullanıcısı olduğumu anlardın. Yani fanatiklik deyimine en çok sinir olan adamlardan biriyimdir. Ama gel gör ki sen laf anlat anlatabilirsen sabit fikirli insanlara... Hafiyelik yapmak deyimin ise ayrıca inciti.. açtığın konuyu takip edenlere söyleyeceğin kelime buysa, aklımızda olsun da bir daha konularını okuma gereği bile duymayalım. 3 günlükten farklı olarak 3 haftalık izlenimini keşke telefonunu satmadan önce verseydin. Sence de daha etik olmaz mıydı ?
  • Aldığım günden beri satılık ve takas ilanım mevcut forumda, üstelik aldığım günden beri o en çok övülen SAMOLED ekranını eleştiriyorum cihazın daha ne kadar etik olabilir bir insan(;

Yine en başından beri dediğim gibi konu her şeyi bildiğini sananlar için değil ortalama kullanıcı içindir, size elinizdeki cihazlarla mutluluklar!
  • İnsanları "herşeyi bildiğini sananlar" diyerek küçümseyen yani bir anlamda kendisinin çok daha fazla şey bildiğini!! sananlara da tercihlerinde mutluluklar.i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 25 Ocak 2011; 12:04:43 >
  • 720p oynatamıyor mu bu cihaz? Bir kaç kullanıcı oynatamadığını soylemişti. Birde avi -divx -mkv-wmv gbi türleri bilgisayarda programda geçirmeden direk attığımız zaman çalıştırıs mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku1586
    720p oynatamıyor mu bu cihaz? Bir kaç kullanıcı oynatamadığını soylemişti. Birde avi -divx -mkv-wmv gbi türleri bilgisayarda programda geçirmeden direk attığımız zaman çalıştırıs mı?

Nexus s kullanıcılarından Cevap bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spongio -- 31 Ocak 2011; 20:35:33 >
  • quote:

quote:

720p oynatamıyor mu bu cihaz? Bir kaç kullanıcı oynatamadığını soylemişti. Birde avi -divx -mkv-wmv gbi türleri bilgisayarda programda geçirmeden direk attığımız zaman çalıştırıs mı?

Nexus s kullanıcılarından Cevap bekliyorum...

marketten alabılecegın bı medya playerla butun formatları oynatıyosun problem olmuyor 1080p oynatamıyor su an için ama yazılımla cozulurmu bu 1080p olayı onu bılemem ben kullanıyorum 2-3 aydır memlunum telefondan hani aşırı bi beklentım yok telefonlardan ama android alacaksan nexus serısı alacaksın aynı zamanda ipod touch 4 kullanıyorum androidle ios u kıyaslamak garip geliyor bana pek kasmaya gerek yok kendını ben telefonla ugrasamam herseyı benım yerıme kendı kendıne halletsın felan modunda bı kullanıcıysan ios yok ben kurcalarım ederım overlock ederım tele ek ozellık katmaya calısırım ben boyle bı manyagım dıyosan android

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.