Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1260. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.788.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12581259126012611262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Honda da kullanmış birisi olarak c4 için hiç çekinmeden alın, binin derim. Fransız fobiniz varsa bunu yenmek için en iyi seçim citroen bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • talkoc T kullanıcısına yanıt
    Fobim yok eski aracim Clio 2 Rxt idi.
  • 2014 model citroen c4 lpg li vti modeline 46 bin istiyorlar sizce nasil arkadaslar
  • Ay başında 2012 C4 112 hp M/T aldım. Aldığımda 73 bin civarındaydı, şimdi 75 bine yaklaştı. 20 kuruş civarında bir ortalamam var. Şehir içi, dışı karışık. Yakıtı Petrol ofisinden 4.5 liradan aldım. İzmir'de motorin 3,93'ten başlıyor. 4.07 civarında aytemiz var, 4.26 total gördüm (menemen). Aytemiz'i deneyeceğim.

75 bin bakımı için citroenmarket'in sattığı 190 liralık seti aldım. Bunun dışında ekstra fren balatası değişti. Araba tamamen kontrolden geçti. Lastik hamuru bile kontrol edildi. Motorda kayıp sadece %2 çıktı. Böyle kullanılırsa 1 milyon km gidersin dedi. Yalnız yağı 15 binde değil 10 binde değiştirmem gerektiği söylendi. 1 aylık kullanımdan genel olarak memnunum.
    Bana göre bu arabayı en plana çıkaran şeyler yakıt, performans, dış görünüş.
  • Ah Selami vah Selami amiral gemisini pek begenmemisler gibi geldi bana haydin izle bakem.

https://www.youtube.com/watch?v=rW3RkUZCvp8
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramsey28

Arkadaşlar merhaba.

2015 confort bluehdi tekno plus aracim 21000km ye geldi. 15000 bakımında addblue koydurmamistim bitmemiş ti. şimdi azaldı uyarısı verdi çarşamba günü aracı servise goturecem.

Servise bikac sorun soyleyecem

1. Sizin c4 lerde hız kesicilerden geçerken ön tekerlekler hız kesiciye vurduğun önden lak diye tok bir ses geliyor mu?

2. On camın konsolla birleştiği yerden zırıltı geliyormu özellikle doseme taşlı yollarda giderken içinde bozuk para varmış gibi. Büyük ihtimal cama ufleyen fanlardan falan yani oranın içinden gelen ses var mı. Servis o sesi gidermek için ön konsolu mu söker ?

3. 2 gün önce araç karda patinaj yaptı sonra bikac lastik havası inik uyarisi verdi önceden de sağ ön lastik uyarısı vermişti bi kaç kere hava vurunca duzeldi. Şimdi önleri 34 arkalari 32 yaptığım halde uyarı gitmiyor surekli veriyor.

4. En önemlisi motor sogukken sabah veya akşamları arabayı ilk çalıştırdıktan sonra 100-200 m gittikten sonra frene basınca ışıkta falan araç stop ediyor sonra ayağımı frenden çekince start ediyor fakat gaza bastığım halde tepki vermiyor ben bu sırada bi kaç kere gaza bas çek yapıyorum. Tabi bu arada araba yavaşça akiyor ayağım frenden olmadugi için motorda çalışıyor fakat gaza basınca gitmiyor 3-5 saniye sonra ise kendiliğinden gaza basarken sanki motor tekrar ateşlenmiş gibi canlanıp gidiyor. Bunu motor sicakken yapmıyor sadece ilk calistirmalarda yakın mesafe stoplarda yapar. Bölge bir hatayı araştırdım ne yaşayan var ne goren var. Tabi serviste yapmıyor onlarda bisey yok diyor .

Servisin gerek önden gelen seslere normal demesi gerekse bu start stop sistemindeki hatandan dolayı sonra ön konsoldan gelen zırıltı arabadan huylandirdi beni. İkinci el olsa bu kadar olurdu ki bu araba sıfır araba.

Çarşamba günü anahtarı servise teslim edecek yalnız start stop nasıl yaparlar neleri değiştirirler bu arızayı onlarda yapmaması olmadığı anlamına gelmiyor bu arız yüzünden iki kere kırmızı ışıkta kaldım araç gaza basınca gitmediği için tekrar kırmızı yandı ben ışıktan geçene kadar. Servise ne demem lazım benim dememle start stop sistemini değiştirirler mi ?

Arkadaşlar dün cumartesi sabah gittim servise usta ile beraber test sürüşüne çıktım ve ona hangi zamanda yaptığını gösterdim ustada sasti ben böyle bir hata ile karşılaşmadım yeni bir şanzıman ona öğrenip çözmeye çalışırız dediler ve bende geldim. Bi ara çok önemli bişey değil sana bi zararı yok diyecek gibi oldu ben sıfır araç nasıl böyle birşey yapar diye çıkıp terlemeye başlayınca daha bişey demedi buna bakmamız lazım dedi.
    Şimdi benim aracım 11 aylık ve ilk alındığından beri bu hata var eğer bu fabrika hatası falansa nasıl yaparım bunu nasıl anlarım fabrika hatası olup olmadığını aslında zaten öyle aracı aldigimdan beri var araç değişimi yaparlar mı zor bir ihtimal ama.
    İkincisi citroenin söz diye bir uygulaması var üç iş gününden sonra tamir edilemeyen araçlar için günlük 50tl ödüyorlar onu nasıl talep ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam önce şanzıman yazılımını güncelleyeceklerdir, düzelmezse şanzıman beynini değiştirirler( bilgisayar hard diski kadar bi parça) bunların hepsi tahmin☺ usta falan değilim, farklı bir şanzıman sorunundan benim araca yapılanları özetledim

• ahadayıyasor42 kullanıcısına yanıt
    Donanım ?

Motor ?

Şanzıman ?

Boya / km ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Fobim yok eski aracim Clio 2 Rxt idi.

57'ye C3 Feel First veriyorlar bi bak derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

Donanım ?

Motor ?

Şanzıman ?

Boya / km ?

2014 model citroen c4 1.6 vti comfort benzin/lpg li. 36.000 km de. Boya darbe degisen yok orjinal arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahadayıyasor42 -- 26 Aralık 2016; 13:24:27 >
  • ahadayıyasor42 kullanıcısına yanıt
    Fiyat gayet uygun. LPG markası belli mi ?

• C3 cok ufak arac biz 4 kişiyiz sedan lazimda C5i begenmemis Aziz Kancar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

C3 cok ufak arac biz 4 kişiyiz sedan lazimda C5i begenmemis Aziz Kancar.

2008 yılında çıkmış bir araba.

508 e baktın mı ?

• 508 e baktım ama şekli şemali bir tuhaf pek begenemedim. 308 distan guzel ama içten olmamis cok sade kalmis.
  • Zavolli marka tup takili manuel sanziman. 2012 model opel astra hb edition ile bu c4 arasinda secim yapacaz arastirmaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahadayıyasor42 -- 26 Aralık 2016; 22:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

https://forum.donanimhaber.com/2016-citroen-c4-1-6-bluehdi-eat6-mi-2016-opel-astra-k-1-6-cdti-otomatik-mi--122819313#122819857

Ne dersiniz arkadaşlar ?

Hocam ben "C4 Facelift Astra 308 ve Focus tan daha mı iyi " diye bir konu açmıştım.

Bunun dışında Opel in fanboy timiyle uğraş uğraş bitmez onun yerine samimi olarak seçim yapacak insanlara aracı anlatmak daha doģru olur. ;)

• 2012 ehdi var. Uzun süredir start stop çalışmıyor. Soğuklardan vs olmadığını düşünüyorum. Çalışmaması benim için sorun değil de değişmek gerekir mi olmadık yerde yolda bırakır mı. Normal akülerin de ömrü var tabi. Ama ne zaman biter bi ölçüm falan yapılır mı. Ya da bu şekilde kullanmak motora zarar verir mi?
  • 2012 1.6 VTI DS4 sahibiyim. Aracım km'de 55 kuruş yakıyor şu anda. 11 lt/100 km. Ama sırf şehir içi ve dur kalk. Hiç uzun yol yapılmadı. Ortalama süratim 14 km/saat. Işık çok, trafik çok yavaş vs vs. Çok mu normal mi sizce?
  • Servisle bugün görüştüm arızanın tespit edilemediği mühendislerin araca bağlanıp bildirecekleri ve ona göre hareket edeceklerini söylediler. Bende Citroen söz uygulamasını açın dedim en azından serviste kaldığı süre e paramı versinler. Sonucu çok merak ettim bu mühendisler araca Fransa dan mı bağlanacak süreç bundan sonra nasıl işler.
  • ANTtuArRi kullanıcısına yanıt
    Benim araç 3 ay kadar bu şekilde devam etti en sonunda bir iki sabah ilk marşta almayınca korktum değiştirdim. 420 tl mutlu 70ah agm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12581259126012611262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.