Şimdi Ara

### ► JUKE KULÜBÜ ◄ ### (417. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.329
Cevap
103
Favori
816.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
Giriş

Geçen sene 1. bakım için benden 8.500 TL almışlardı.

İndirim nasıl yaptılar ? size özel bir durum mu var yoksa kampanya mı var? detay verirseniz çok sevinirim. benim 12 ay da 2. yıl bakımına gitmem lazım, önceden çalışayım :)

• volkan_efe kullanıcısına yanıt

Eylül başında Adana Nissan bayii kapandı, yakın diye herkes Mersin'e gidiyor bakıma.

Böyle olunca adanadan gelen araçlara bir miktar daha indirim yapıyoruz dediler.

Torpilli değiliz yani (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

valla ben bu sene öncesinde arıycam anadolu yakasındaki bayilerini tek tek, hangisi en uygun verirse ona götürücem.

geçen sene aracı aldığım yüzbaşıoğlu na gittim, adamlar yoğunuz diyip aracı yıkamadan verdiler...

• Arkadaşlar merhaba , 2019 yılında sattığım 2011 model 1.5 tekna juke dan sonra geçen hafta ikinci el 2023 model ve yine tekna paket bir juke sahibi oldum. Gönül isterdiki platinium veya üstü bir paket olsun ama bütçem buna yetti. Şimdilik aracımdan çok memnunum. Araç 42000 km de 40 bin bakımı 28.08.2025 de yapılmış ortalama 1 yıl bakım ihtiyacı yok. Ekspertizde yağ seviyesi için servis kontrol tavsiye edilir yazmışlar anlam veremedim , 2 ay önce bakım yapılmış araca neden böyle yazdılar. Kaldı ki ben de kontrol ettim gerek yağ seviyesi gerek yağın kıvamı gayet iyiydi.

Hocam hayırlı olsun aracın,

madem bunu merak ettin niye ekspertiz e sormadın ?

Onlar bakmamışlar yada baksalar da yağ durumunu anlamamışlar demekki tavsiye ederiz deyip geçmişler, klasik kucağına bırakma durumu :) ben tavsiye ettim sen ister yap ister yapma diyip bırakıyorlar ki sonra sorumluluk onlarda kalmasın :)

• volkan_efe kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim,

haklısın ben de orada dikkat etmedim sonradan gördüm. Ekspertizde boya , değişen, hasar çıkmayınca o gazla evrakı çok detaylı incelemedim :)

Aynı dediğin gibi araçtan anlayan bir kaç kişiye sorduğumda motor zaten sıcak geliyor ve yağ seviyesini net anlayamayabiliyorlar ya da yağ sıcak olduğu için sorumluluk almamak için kontrol önerilir yazıp geçiyorlar. Ama sonuç olarak yağ seviyesi ve kıvamını motor soğukken bakınca az çok anlayan biri olarak ben de bir sorun görmedim :)

Aldığım kişi yetkili servis kayıtlarını da benimle paylaştı yaklaşık 7 ay önce GPF de kurum sorunu nedeniyle stop etmiş , yetkili serviste yol testinde rejenerasyon yapılarak sorun çözülmüş. Bundan sonraki süreçte böyle bir sorun yaşamamak için ne yapmalı? kaliteli benzin kullanıp devirli kullanmak yeterli olur mu?

Aracı almadan önce çok inceleme videosu izledim , genelde aracın bir tık sert olduğu, gaz tepkimesinin yetersiz olduğu gibi şeyler yazılmıştı. Fakat 2011 kasa juke ile 2 sene geçirmiş biri olarak yeni kasada gerek sertlik olsun , gerek gaz tepkimesi olsun hiç bir sorun hissetmedim. Vites geçişleri tertemiz. Sadece direksiyon üzerindeki F1 vites kollarını tek sefer çektiğimde sanki vites geçişi yapmadığını hissettim biraz daha sert ve uzun basınca vites artırıp düşürdü. Belki de ben yeterli devirde olmadığım vites değiştirmeye izin vermemiş olabilir. Henüz çok kullanmadım , kullandıkça tecrübe edeceğim.

Genel olarak aracı çok beğendim , almayı düşünenler olumsuz yorumlardan etkilenmeden önce mümkünse sürüş testi yapsınlar ve kendileri karar versinler.

bu arada merak ettiğim bir husus var bilen arkadaşlar destek olabilirse sevinirim?

- araçta şerit uyarı sistemi var direksiyonu titretiyor ama bu pakette şeritten ayrılınca fren yapma özelliği var mı? (4.2 inç gösterge olan model)

- yağmur sensörü var mı? silecek menüsünde hıza bağlı diye bir seçenek görünüyor ama sanırım bu yağmur sensörü değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcin3434 -- 23 Ekim 2025; 23:46:12 >

• yalcin3434 Y kullanıcısına yanıt

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Bende 2024 makyajlı var. Silecekler tam otomatik, hatta arka silecek de öne bağlı olarak yağmurda bazen çalışıyor. Neye göre çalışıyor onu çözemedim hâlâ.

Şerit takip sistemi bildiğim kadarıyla tamamen aynı makyaj öncesi ile. Şeritten çıkarken ön tekerlerden birisi fren yapıyor sadece. Bu sayede şeritte tutmaya çalışıyor ancak iki teker aynı anda tam fren yapmıyor. Hız yüksekse biraz daha çok fren yaptığını farkettim. Ama dediğim gibi şeritte tutma şeklinde direksiyona müdahale etmiyor.

F1 vites kulakları bende çok hassas, basınca alıyor hemen. Ama şunu farkettim, sürüş moduna göre onun hızı da değişiyor. Sportta çok daha hızlı vites değişiyor. Ecoda daha sakin değişiyor.

Ayrıca eğer vitesi değiştirmeye uygun devir/hız değilse uyarı sesi çıkarıyor yine değiştirmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdoganb -- 24 Ekim 2025; 18:12:16 >

Çok teşekkür ederim,

bugün şerit takip sistemini otobanda test etme imkanı buldum , aynı bahsettiğiniz gibi oldu. araç şeridin solundan doğru ayrılmaya başlayınca sağ taraftan fren yaptığını hissettim ve araç kısa süreliğine sağa çekti. Üst paketlerde direksiyon ortalama modu varmış. Sanırım o özellik varsa şeritte ortalama biraz daha stabil olabilir.

F1 kulaklarını da yine bugün bahsettiğiniz şekilde tekrar test ettim çok aşırı hassas olmasa da vites düşürüp yükseltebildim. Sağ kulakçığa uzun süre basınca manuel moda geçtiğini okumuştum. Denemek istedim. Evet uzun süre basınca manuel moda geçti ekranda vites değiştirdikçe M3 ,M4 şeklinde ibare göründü. Ama tekrar D moda geçmek için yine sağ kulakçığa uzun süre bastıkça bir anda vitesin sırayla 4, 5 ve 6 ya yükseldiğini gördüm ve şanzıma zarar vereceğim diye panikledim, nasıl olduysa tekrar bir şekilde D moduna geçebildim. Manuel modu daha iyi tecrübe etmeye çalışacağım çünkü özellikle sıkışık trafikte sürekli 1 ve 2 vitesleri kullanıldığı için şanzımanın aşırı ısınmasını önlemek için manuel modda kullanmanın mantıklı olduğu duymuştum.

benim aracım tekna paket olduğu için sürüş modları yok malesef , sadece ayarlar kısmında eco diye bir seçenek var ve işaretlenmiş durumda. Bu seçeneği de kaldırıp nasıl bir fark olduğunu test edeceğim.

Bu arada araca 2 ay önce periyodik yağ bakımı yapılmış , fakat frenin sonuna kadar bastığımda bir gıcırdama sesi mevcut olduğu için balataların eskidiğini tahmin ederek anadolu yakasındaki yetkili servisleri aradım.

Sadece ön balataların değişimi için 8500 ile 10 bin arasında değişen fiyatlar verdiler :) gerçekten absürt rakamlar gibi geldi bana. Demek ki biraz daha ciddi parçalar değiştirsek baya servet dökeceğiz :)

• yalcin3434 Y kullanıcısına yanıt

Sıkışık trafik çok dert değil hocam. Kuru çift kavramalarda ısınma oluyor diye biliyorum. Bizimki yağlı kuru kavramaymış o yüzden ısınma sorun olmuyor diye hatırlıyorum. Sanıyorum ki otomobil günlüklerim/Oğuzhan videosunda duydum diye hatırlıyorum. Ama yalan olmasın, bana güvenmeyin. Yatırım tavsiyesi değildir (:

Manuel modu kullanamıyorum, birkaç kez denedim sadece. Bana göre değil. Ben rahat sürüş seviyorum. Ancak otomatikte olduğunda bile kulakçıklara basınca dediğimi yapıyor, yokuşa girerken ya da sollamaya çıkarken vites düşürüp hemen hızlanabiliyor.

Bakım için ilk bakımda 10bin aldılar benden, sadece yağ+filtreler.

Balata için çok yüksek fiyatmış ya...

Neyse ki bakım aralığı 20.000

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.