Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
517.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coder6006

quote:

Orijinalden alıntı: sefa044

quote:

yaa arkadaşlar, 3 gündür konuyu didik didik ettim. bugün cihaz geldi, windows 7 ent. 32 bit makinede denedim aleti download modda açınca aygıt bulundu dedi, sürücüyü yükleyemedi.. bende driveri elle yükledim abd testing interface i ekledi cihazı takınca yine yok.. evde ki diğer xp pro olan makinemde denedim aleti down modda açınca tanıdı samsung galaxy dedi yükledi bişiler aygıt yöneticisinden bakınca sadece adt interface başlığı gelmiş altında galaxy s görünüyo.. down modda açıp bağlıyorum odin i açıyorum tık yok..

suite yada kies falan kurmadım hiç.. açık falan değil yani. başka da etkileyecek uygulama yok, baktım.. bu sorunu nasıl çözeriz? xp de yapan arkadaşlar bi anlatsa ne yaptığını güzel olur.. teşekkürler.

bende 2 bilgisayar var biri vista diğeri xp.vista tanımadı ama xp çok rahat tanıdı.bilmiyorum belki vistada ek bişiler yapmamız gerekiyor olabilir.xp bi tane bilgisayar bul.öyle yap 2.1 yüklemesini.

xp de yatım zaten, ama yok olmadı işte.. odin i açınca detected falan hiç bi yazı çıkmıyor message kısmında.

Alıntıları Göster
    xp de şöyle yaptim ben. direk pc suiteyi kurdum sonra cd de ki usb driverini kurdum pc tanidi. sonra odine geçtim ve yükledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kliwaj

xp de şöyle yaptim ben. direk pc suiteyi kurdum sonra cd de ki usb driverini kurdum pc tanidi. sonra odine geçtim ve yükledim.

Alıntıları Göster
    yüklenecek en son driverler hangisi?
    sadece şu driver ve ext2 - ext4 olayını anlamadım. zaten 1024 ext2 ayırmıştım. bunun bir alakası var mı?
    ben sadece v8 b4 driveri kuruyorum.

aşağıdaki sayfada ne anlatılıyor?
    http://forum.samdroid.net/f9/i-o-performance-boost-migrate-your-spica-ext2-2218/#post41379

bir de arkadaşlar youtube da video izledikten sonra ekranda aşağıdaki gibi garip çizgi oluşuyor.

aleti pcye tanıtmak için arka plandaki samsung programlarını kapatın. yine olmazsa cihazı kapatıp tekrar download modunda açın. olmadı başka usb girişine takın. ben nspyi ve driveri yükledikten sonra pcye takıp tanıdı.

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 18 Eylül 2010; 17:10:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EREN78

Teşekkür ederim cevabınıza deneyeceğim şimdi,birisini seçtiğimden kaynaklanıyor fakat seçmezsenizde home tuşuna basınca hangisi ile çalışsıın diye gösteriyor ,kartı çıkarmanın dışında yapabilecek bir şey yok sanırım...

home switcher diye uygulama var. ondan istediğin launcheri default olarak atayabiliryosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

yüklenecek en son driverler hangisi?
    sadece şu driver ve ext2 - ext4 olayını anlamadım. zaten 1024 ext2 ayırmıştım. bunun bir alakası var mı?
    ben sadece v8 b4 driveri kuruyorum.

aşağıdaki sayfada ne anlatılıyor?
    http://forum.samdroid.net/f9/i-o-performance-boost-migrate-your-spica-ext2-2218/#post41379

bir de arkadaşlar youtube da video izledikten sonra ekranda aşağıdaki gibi garip çizgi oluşuyor.

aleti pcye tanıtmak için arka plandaki samsung programlarını kapatın. yine olmazsa cihazı kapatıp tekrar download modunda açın. olmadı başka usb girişine takın. ben nspyi ve driveri yükledikten sonra pcye takıp tanıdı.

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı

Alıntıları Göster

Startta bastım ilk aşamaları çabuk geçti ama burada yarım saattir bekliyor. Geçmedi burayı. herkes 1-2 dk veya 6-7dkdan bahsediyor. Bende neden öyle olmadı

40dkyı geçti şimdi

Download Start...
    <0> Create File...
    <1> StartThread Detected : 1
    <2> StartThread Detected : 0
    <3> StartThread Detected : 0
    <4> StartThread Detected : 0
    <5> StartThread Detected : 0
    <6> StartThread Detected : 0
    <7> StartThread Detected : 0
    <8> StartThread Detected : 0
    <1> setup connection...
    <1> odin mode.. check plcatform verification.
    <1> START!!!
    <1> check download environment.
    <1> boot.bin download..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> datafs.rfs download..
    <1> 5/8 Finished.
    <1> factoryfs.rfs download..

Burada kalıyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alikevicius -- 18 Eylül 2010; 16:33:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMuS

Startta bastım ilk aşamaları çabuk geçti ama burada yarım saattir bekliyor. Geçmedi burayı. herkes 1-2 dk veya 6-7dkdan bahsediyor. Bende neden öyle olmadı

40dkyı geçti şimdi

Download Start...
    <0> Create File...
    <1> setup connection...
    <1> START!!!
    <1> boot.bin download..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> 5/8 Finished.

Burada kalıyor işte

yaa sorma bende driver sorununu hallettim ama setup connection diyo kalıyo.. :( ne yapabiliriz?

• quote:

quote:

40dkyı geçti şimdi

Download Start...
    <0> Create File...
    <1> setup connection...
    <1> START!!!
    <1> boot.bin download..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> 5/8 Finished.

Burada kalıyor işte

yaa sorma bende driver sorununu hallettim ama setup connection diyo kalıyo.. :( ne yapabiliriz?

Alıntıları Göster
    ekrandaki google arama wingetini nasil kaldırcam?

• quote:

quote:

40dkyı geçti şimdi

Download Start...
    <0> Create File...
    <1> setup connection...
    <1> START!!!
    <1> boot.bin download..
    <1> 1/8 Finished.
    <1> Sbl.bin download..
    <1> 2/8 Finished.
    <1> logo.png download..
    <1> 3/8 Finished.
    <1> zImage download..
    <1> 4/8 Finished.
    <1> 5/8 Finished.

Burada kalıyor işte

Alıntıları Göster
    1 saat sonra söktüm telefonu. Bataryayı çıkartıp telefonu açmaya çalıştığımda da açılmadı telefon. Telefon ve bilgisayar simgesi arada ünlem işareti var öyle bir ekran kaldı. Ne olacak şimdi. Lütfen yardım edin

• quote:

Orijinalden alıntı: neondark20

merhaba bnde livewallpaper ı kullnınca telefon otomatık kendı degıstırıyor wallpaper ı normal kullanıo.. bende de boyle sorun oluyor yanı telefon kapanmadı hiç... sorunsuz kullanan arkadas varsa bilgi verebilir belki??

Alıntıları Göster
    arkadaslar samdroid yükleyeyim dedim ilk sayfada nasıl olacağı söylenmiş güzel hoş ama telefonu recovery mod(ses kısma+arama cevaplama+açma kapama tuşu) da açıyon sarı üçgenin içinde ünlem ve telefon çıkıyo sol üst tuşa basınca kendi kendine format atıyo telefondaki bütün şeyler gidiyo yardımcı olursNIZ SEVİNİRİM

• quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

1 saat sonra söktüm telefonu. Bataryayı çıkartıp telefonu açmaya çalıştığımda da açılmadı telefon. Telefon ve bilgisayar simgesi arada ünlem işareti var öyle bir ekran kaldı. Ne olacak şimdi. Lütfen yardım edin

Alıntıları Göster
    Ağlıcam ya. telefon kaldı böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kliwaj

ekrandaki google arama wingetini nasil kaldırcam?

üzerine basılı tutup menu tuşuna sürükle.
  • quote:

Telefon açılmaz şu anda gayet normal.Temiz bir yükleme yapmadın çünkü.Herşeyi doğru yaptığına emin ol.Arka planda pcsuit çalışmasın.Eğer yinede aynı sorunu yaşıyorsan başka versiyon flashlamayı dene. Sana tavsiyem tek paket halindeki JH6yı indirip odinle temiz bir kurulum yapman.Telefonun donanımına zarar geldiğini düşünmüyorum.Doğru kurulum yaparsan açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverD@Se

quote:

Telefon açılmaz şu anda gayet normal.Temiz bir yükleme yapmadın çünkü.Herşeyi doğru yaptığına emin ol.Arka planda pcsuit çalışmasın.Eğer yinede aynı sorunu yaşıyorsan başka versiyon flashlamayı dene. Sana tavsiyem tek paket halindeki JH6yı indirip odinle temiz bir kurulum yapman.Telefonun donanımına zarar geldiğini düşünmüyorum.Doğru kurulum yaparsan açılacaktır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar konu çok güzel, öncelikle emeği geçenlere bunun için bir teşekkür edeyim.

Açıkçası konunun tamamını okuyacak vaktim yok. Ne zaman olur bilmiyorum. Zaten şehir dışındayım, telefonu hbden almıştım. Evdekiler teslim almış telefonu, şimdilik yatıyor evde. Sanırım önümüzdeki hafta ancak telefonu elime alırım. O zamana kadar biraz bilgi edineyim dedim...

Konuya şöyle bir göz gezdirirken aklıma bir soru takıldı, cevaplayabilirseniz sevinirim...

ROM ve FIRMWARE arasındaki farklılığı tam olarak açıklayabilir misiniz. Mesela telefona JH6 firmwarei yükledikten sonra hazırlanan ROM'u neden yüklemeliyim? ROM ne işe yarıyor tam olarak. Sistemi ve telefondaki bilgileri kaybediyor muyuz ROM yükleme esnasında. Yoksa sistemin üzerine kurulan bir mod paketimi?

Bir de I5700XXJH6.rar dosyasının MD5i var mı kimse de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 18 Eylül 2010; 19:32:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Arkadaşlar konu çok güzel, öncelikle emeği geçenlere bunun için bir teşekkür edeyim.

Açıkçası konunun tamamını okuyacak vaktim yok. Ne zaman olur bilmiyorum. Zaten şehir dışındayım, telefonu hbden almıştım. Evdekiler teslim almış telefonu, şimdilik yatıyor evde. Sanırım önümüzdeki hafta ancak telefonu elime alırım. O zamana kadar biraz bilgi edineyim dedim...

Konuya şöyle bir göz gezdirirken aklıma bir soru takıldı, cevaplayabilirseniz sevinirim...

ROM ve FIRMWARE arasındaki farklılığı tam olarak açıklayabilir misiniz. Mesela telefona JH6 firmwarei yükledikten sonra hazırlanan ROM'u neden yüklemeliyim? ROM ne işe yarıyor tam olarak. Sistemi ve telefondaki bilgileri kaybediyor muyuz ROM yükleme esnasında. Yoksa sistemin üzerine kurulan bir mod paketimi?

Bir de I5700XXJH6.rar dosyasının MD5i var mı kimse de ?

Alıntıları Göster
    Çok şükür. 2.1e geçebildim sonunda. Windows xpde yapmaya çalışıyordum. Sonra zor zahmet Windows 7'ye driveri tanıttım. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra 2.1'e geçmiş oldum. Root olayını daha sonra yapacağım. Telefon biraz dinlensin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alikevicius

Çok şükür. 2.1e geçebildim sonunda. Windows xpde yapmaya çalışıyordum. Sonra zor zahmet Windows 7'ye driveri tanıttım. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra 2.1'e geçmiş oldum. Root olayını daha sonra yapacağım. Telefon biraz dinlensin. :)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ıı şimdi cahilliğime verin ama bu teli almayı düşünüorum ki yarın alcam biri başlıklar halinde bu tele yapılması gerekenleri yazabilirmi içerik önemli değil sadece başlık
    bide bu 2.1 konusnda mesela teli aldık 1.5 yüklü direk samdroidden cooklasak başka bişeye gerek varmı yani odinlemeye falan yoksa önce odinmi gerekio

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahix

arkadaşlar ıı şimdi cahilliğime verin ama bu teli almayı düşünüorum ki yarın alcam biri başlıklar halinde bu tele yapılması gerekenleri yazabilirmi içerik önemli değil sadece başlık
    bide bu 2.1 konusnda mesela teli aldık 1.5 yüklü direk samdroidden cooklasak başka bişeye gerek varmı yani odinlemeye falan yoksa önce odinmi gerekio

Alıntıları Göster
    tun.ko ve cifs.ko nedir?

Birde boot animasyonunu rom yüklemeden nasıl değiştiririz?

• quote:

Orijinalden alıntı: KFMSKYM

tun.ko ve cifs.ko nedir?

Birde boot animasyonunu rom yüklemeden nasıl değiştiririz?

Alıntıları Göster
    ben ve bazı arkadaşlar internet ayarlarını yapamamıştık.şimdi yaptım.sorunsuz çalışıyor.ayarlar avea vodafone yada turkcell fark etmiyor.

bunun için menü>ayarlar>kablosuz kontroller>mobil ağlar>apn(access point names) ler>seçenekler>yeni apn

isim farketmez operatörünüze göre bi isim yazın
    apn küçük harflerle internet yazın
    ve en alta apn türü internet seçilecek
    diğer tüm kutulara dokunmayın
    seçenekler deyip kaydedin çıkın

menüde yaptıgınız ayarlar gözükecek yanındaki yeşil kutunun işaratli oldugunda emin olun.bu varsayılan ayarlar anlamına geliyor heralde.zaten ekranın üstünde eger 3g kapsama alanındaysanız 3G yada H (hsdpa) ibaresi görülecek.

ayrıca tekrar yeni apn diyerek apn türünden mms seçilerek cihazın mms ayarlarıda yapılabiliyor.

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa044

ben ve bazı arkadaşlar internet ayarlarını yapamamıştık.şimdi yaptım.sorunsuz çalışıyor.ayarlar avea vodafone yada turkcell fark etmiyor.

bunun için menü>ayarlar>kablosuz kontroller>mobil ağlar>apn(access point names) ler>seçenekler>yeni apn

isim farketmez operatörünüze göre bi isim yazın
    apn küçük harflerle internet yazın
    ve en alta apn türü internet seçilecek
    diğer tüm kutulara dokunmayın
    seçenekler deyip kaydedin çıkın

menüde yaptıgınız ayarlar gözükecek yanındaki yeşil kutunun işaratli oldugunda emin olun.bu varsayılan ayarlar anlamına geliyor heralde.zaten ekranın üstünde eger 3g kapsama alanındaysanız 3G yada H (hsdpa) ibaresi görülecek.

ayrıca tekrar yeni apn diyerek apn türünden mms seçilerek cihazın mms ayarlarıda yapılabiliyor.

kolay gelsin

Alıntıları Göster
    http://forum.samdroid.net/f9/dev-android-2-2-froyo-samsung-i5700-alpha-3-audio-speaker-mt-27-08-2010-a-1408/

2.2 için geliştirme çalışmaları devam ediyor...

Henüz ses, bluetooth, gps, sensörler ve kamera gibi özellikleri çalıştıramamışlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

http://forum.samdroid.net/f9/dev-android-2-2-froyo-samsung-i5700-alpha-3-audio-speaker-mt-27-08-2010-a-1408/

2.2 için geliştirme çalışmaları devam ediyor...

Henüz ses, bluetooth, gps, sensörler ve kamera gibi özellikleri çalıştıramamışlar...

Alıntıları Göster
    bende 2 gün once ereyondan beyazını elden teslim aldım izmir maximum card 10 taksit 455.- alacak olanlar hemen alsın bu fiyata baska ozellikli telefon bulunmaz bu tel eşime aldım bende 3gs var ama i5700 entressan bi makina iphonu aratmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: canera66

bende 2 gün once ereyondan beyazını elden teslim aldım izmir maximum card 10 taksit 455.- alacak olanlar hemen alsın bu fiyata baska ozellikli telefon bulunmaz bu tel eşime aldım bende 3gs var ama i5700 entressan bi makina iphonu aratmıyor

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,
    paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Telefonum yeni elime geçti 2.1 e yükselttim yazılımı, şimdi aklıma takılan Neden root olmalıyım az çok anlıyorum linuxdan root olmak yönetici olmak, bana bu telefonda getireceği + - özellikleri tam olarak nedir? Kurmazsam ne kaybederim...?

• quote:

Orijinalden alıntı: troyadabiradam

Merhaba arkadaşlar,
    paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Telefonum yeni elime geçti 2.1 e yükselttim yazılımı, şimdi aklıma takılan Neden root olmalıyım az çok anlıyorum linuxdan root olmak yönetici olmak, bana bu telefonda getireceği + - özellikleri tam olarak nedir? Kurmazsam ne kaybederim...?

Alıntıları Göster
    root (superuser) olmadan programları karta yükleyebiliyormuyuz ?
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.