Şimdi Ara

GeCube'un canavar Radeon X550'si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ati'nin yeni X550 modeli şu sıralar Nvidia'nın Ge-Force 6200TC'si ve Ati'nin Radeon X300SE HM'sine göre biraz daha pahalı ekstra 20$ çoğu kimsenin bütçesini zorlamaz ve gelen ekstra performans (3DMark 2003 %35) herkesi tatmin edecektir. Üstelik üreticilerin Ge-Cube gibi standart dışı saat hızları ile sunulan çözümler daha da cazip olabilmekte.

Aşağıda gördüğünüz gibi X550 tam olarak fiyat boşluğunun yaşandığı yere harika bir şekilde oturmakta zira üst tarafında yer alan Ge-Force 6200 veya Ati Radeon X600 verdikleri performansa göre fiyatlarını pekde hak etmiyorlar. Biraz daha üstte ise bütçe dahilinde alınması gereken bir model olan Nvidia'nın Ge-Force 6600 'ü durmakta.

Sempron Model
    Ati Radeon X300SE
    Ati Radeon X300SE HM
    Ati Radeon X550
    Ati Radeon X600 Pro
    Nvidia Ge-Force 6200TC
    Nvidia Ge-Force 6200
    Nvidia Ge-Force 6600
    Ram veriyolu genişliği
    64 bit
    64 bit
    128 bit
    128 bit
    64 bit
    128 bit
    128 bit
    Üretim teknolojisi
    0.11 Mikron
    0.11 Mikron
    0.11 Mikron
    0.13 Mikron
    0.11 Mikron
    0.11 Mikron
    0.11 Mikron
    Çekridek/Ramlar Mhz frekansları
    325/400
    325/600
    400/500
    400/600
    350/550
    300/550
    300/550
    Gerçek Ram /Sanal ile Toplam
    128/-
    128/256
    256/-
    128/-
    32/128
    128 bit
    128 bit

Vertex Shader

2
    2
    2
    2
    3
    3
    3
    Pixel Shader
    4
    4
    4
    4
    4
    4
    8
    Veri Yolu hattı
    4
    4
    4
    4
    4
    4
    8
    Yaklaşık fiyat
    55$
    55$
    75$
    100$
    55$
    103$
    125$

Tabii düz X550'den daha iyisini istiyor ve Ati Radeon 9550'deki overclock başarsını istiyorsanız zaten güçlü ramları olan bir model almanız gerekmekte. Tabii gerekli güçlü soğutmayıda unutmamak gerek. Bunlar sağlandığında ki mesela örneğimiz Ge-Cube 'un DDR2'li modeli gibi overclock'ta 500 Mhz çekirdek, 840 Mhz Ram hızlarına ulaşmak mümkün oluyor. Ekran kartı normalde ise 450/750 Mhz hızlarında gelmekte.

GeCube'un DDR2'li 128-bit'lik modelinde 3DMark 2003 puanları overclock ile 4700 civarına çıkartılabiliyor (normal x550'lerdeki 3400 civarı olan) ki bu çoğu kişiyi oldukça memnun edecektir. Hatta bu değerler bu fiyatlara oldukça yeterli. Bu model aslında X600 serisinin yerini değiştirmek üzere tasarlanmış gibide düşünülebilir. Tam olarak rakibi ise 6200'ler. Çünkü kesinlikle daha ucuza daha yüksek performans veriyorlar.

Şu anda ülkemize DDR2 versiyonlu overclock'a çok müsait modeller girmedi ama girmesinin uzak olduğunu zannetmiyorum çünkü firmalar hali hazırda yüksek hızlarda gelen bu modelleri satmakta zorluk çekeceklerini sanmıyorum.

• BU nedir ya ....
    ekran kartı diye o kadar milletin bekletisinin aksine böğle gülünç bi oyuncak cıkartmış ati
    Zaten ekran kartları gereksiz derecede pahalıyken;ve bu saçma durum yetmezken böğle ekran kartı cıkartmaları
    nedir yani ..
    Yakın zamanda SONY ve ya InteL vga sektorune girsede su sağtekar ATI ve Nvidia dan kurtulsaK......

...

• yukarida canavar radeonx550 diyor .. bir sonraki mesajda karalaniyor.. anlamadim hicbirsey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 9 Eylül 2005, 11:08:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

BU nedir ya ....
    ekran kartı diye o kadar milletin bekletisinin aksine böğle gülünç bi oyuncak cıkartmış ati
    Zaten ekran kartları gereksiz derecede pahalıyken;ve bu saçma durum yetmezken böğle ekran kartı cıkartmaları
    nedir yani ..
    Yakın zamanda SONY ve ya InteL vga sektorune girsede su sağtekar ATI ve Nvidia dan kurtulsaK......

...

arkadaşım bu vga alt seviyeye hitap eden ucuz ama oc potansiyeli yüksek bir kart
    zaten coook pahalı cok iyi ekran kartları var atinin ama kaç kişiye satılıyor bu ucuz oc lik kartlar ise on binlerce satılacaktır...

sony ye gelince sony de bukadarlık bir chip üretecek teknoloji yok zaten olması beklenemez cok yatırım yapmalı önce...

intel vga sektörüne giremez herkez düşman olur tek elcilik olur

• Sony' i iyi tanıyor olmalısın galiba bu kadar kesin konuştuguna göre sony' ne kadar bütceyle calıştıgını ve yıllık ne kadar cıro kar gelirini giderini bılıyor olmalısın heralde ...
    2004 cirosu 90+ milyar $ 2004 ar-ge bütçesi 10+ milyar $ 'dı ... Eletronik ve eğlence sektörünün en cok gelir kar elde eden şirketi olup (ingilizcede ozel bir adı vardi aklıma gelmediğinden yazamadım) örnek vermek gerekirse inteL'in 04 cirosu 27 + m. $ olup kimin kimden buyuk ve söz sahibi oldugunu bir daha dusunmeni soglerim....
    04 senesinde en karlı ilk 10 sirketin arasında olup ilk 5 şirketi geçilmez sayarsak (GM,Mitsubishi, gibi) SONY asla uretemez diye bir sey yoktur....
    Belki 100 $ kimileri icin az gelebilir belkide benim icinde ama bu paranın ekran kartı gibi saçma sapan birseye gitmesi beni kızdırandır yoksa işlemci hdd falan olabilir ama ekran kartı gibi biseyin 100 $ ve daha fazla etmesi olmamalıydı fakat durum böğle en azından bir PS kadar iş görseler ama göremezler cunku her defasında daha fazla para verip nvidia'yı ati'yi zengin yapacaz ya ....

.....

• quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

Sony' i iyi tanıyor olmalısın galiba bu kadar kesin konuştuguna göre sony' ne kadar bütceyle calıştıgını ve yıllık ne kadar cıro kar gelirini giderini bılıyor olmalısın heralde ...
    2004 cirosu 90+ milyar $ 2004 ar-ge bütçesi 10+ milyar $ 'dı ... Eletronik ve eğlence sektörünün en cok gelir kar elde eden şirketi olup (ingilizcede ozel bir adı vardi aklıma gelmediğinden yazamadım) örnek vermek gerekirse inteL'in 04 cirosu 27 + m. $ olup kimin kimden buyuk ve söz sahibi oldugunu bir daha dusunmeni soglerim....
    04 senesinde en karlı ilk 10 sirketin arasında olup ilk 5 şirketi geçilmez sayarsak (GM,Mitsubishi, gibi) SONY asla uretemez diye bir sey yoktur....
    Belki 100 $ kimileri icin az gelebilir belkide benim icinde ama bu paranın ekran kartı gibi saçma sapan birseye gitmesi beni kızdırandır yoksa işlemci hdd falan olabilir ama ekran kartı gibi biseyin 100 $ ve daha fazla etmesi olmamalıydı fakat durum böğle en azından bir PS kadar iş görseler ama göremezler cunku her defasında daha fazla para verip nvidia'yı ati'yi zengin yapacaz ya ....

.....

saçmalamayın allah aşkına....o zaman mercedes de dvd-rom çıkartsın!!!!
    şu anda ekran kartlarının fiyatları hiçbir sınıfta(alt,orta, fiyat/per. vs.) uçuk değil... hepsinin fiyatları performanslarına göre iyi...
    ekran kartını neden saçma sapan bulduğunu da anlamadım,halbuki oyunlarda gerçek yük ekran kartına biner... diyorsan ki oyun oynamam o zaman o/b takılırsın zaten....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sony de girse farklı birşey bekleme.Yine 2 ayda bir yenisini çıkartır çünkü

olsaydı xbox ps2 savaşından ps2 galip çıkmazdı

burda saçma sapan dediin kartlara 500-600 dolar werenler war. Karşılığını da alıyolar. sen anlamıyosun die saçma sapan diemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 9 Eylül 2005, 19:07:50 >
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • ikista sana katılıyorun bu işler parayla olmuyor biraz ilgi bilgi ve merak ben gayet makul bir fiyata ati chip setli bir ekrankartı aldım ve onu modifiye ettim şuan 2 kat hız ve performansla çalıştırıyorum kısacası 150$ gibi bir kar ettim ve gayet memnunum
    mesela farcry full grafik banamısın demiyo

@zatara bu işler sadece parayla olmuyo

olsaydı xbox ps2 savaşından ps2 galip çıkmazdı

anlamadim. sony de pek fakir degil hani
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • yaa dostlar. Oyuna gelmeyin.Sırf oyun için ekran kartına 500 dolar verilmez.
    Bence kdv dahil 100$ bile çok.

Oyun oynamaksa amacınız, o halde bir Play Station2 alın. Süper bir şey.Bozulma çökme derdi yok. DRIVER DERDI YOK.ACABA aldığım oyun çalışır mı derdi yok.Sadece 1 eksiği var her sene chip değiştirmesi.

Ayrıca her sene ekran kartına 70$+kdv vererek de bu sorunu halledebilirsiniz.Radeon 9550 mesela.Her oyunu oynatıyor 1024/768 e kadar.Ne gerek var 500 dolar verip adamları zengin etmeye

Satan bile o kadar kar etmiyor. Asıl kar eden kart ve chip üreticileri

gecube X550;pciX flatformunda şu anda alınacak kart bence budur.Ana sayfa haberlerine de göz atacak olursanız X600 PRO YU GEÇMİŞ test programlarında ve oyunlarda.
    1 sene sonra diğerleri ucuzlar onlardan alırsınız.Aman, 300-500 dolar vereyim de en iyisini alayım, beni 3-5 sene idare etsin diye bir olay yok.İllaki değiştirmeniz gerekecek.En fazla 2 sene dayanır.Verdiğiniz paraya değmez.Tabii piyangodan çıktıysa o zaman başka

• o zaman alalım birer asus pci-x x550 takalim half life 2leri battlefieldleri medal of honorlari gta lari sabaha kadar oyniyalim.. dimi?
  • Ben GeCube 9550 AGP aldım. Alırken tereddüt ettim ama walla kart süper. Trde hiç duyulmamış bir marka ama canavar. Taktım ekran kartı 9600 XT olarak gördü direk. modifiye edilmiş olaral da geliyor. NFS2 GTA Sa en yüksek çözünürlükte banamısın demedi. Tavsiye ederim. Fiyatı da 60-70 $ + kdv arası. ben 60 $'a aldım... x550 sini deneme imkanım olmadı. PCI ex yok :)
  • cok merak ettim bu karti ? deneyen varsa acil yorumlarini bekliyoruz?

Orjinalden alıntı: unpop

cok merak ettim bu karti ? deneyen varsa acil yorumlarini bekliyoruz?

9550 kullanan birine sorabilirsin ne olduğunu, eğer bana soracak olursan 4 iş hattına sahip olduğunu ve yetersiz kaldığını söyleyebilirim.Yani bu kart 9600xt gibi birşey.9600xt'ler en fazla 1 yıl öncesine kadar baya yaygındı.Şimdi 6600gt ve x800gt var fiyatına göre iyi hız sunan kartlar olarak.

Orjinalden alıntı: deheci

barton2500+9550 den sempron64+x550 ye geçmeye değer mi?

bence değmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deheci

barton2500+9550 den sempron64+x550 ye geçmeye değer mi?

Değmez...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.