Şimdi Ara

5800xm Çalma Listesi Oluşturma [Püf Nokta Bilgisi] [Resimli Anlatım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
10.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi 5800xm en başında bi müzik telefonu ve dinlemek istediğimiz MP3leri şarkı listesi yapıp istediğimiz gibi yönetebiliyoruz.

5800xm müzik listesi yapımı hakkında kısa bir bilgi paylaşmak istiyorum forum içerisinde altarnatif yöntemler daha önce paylaşılmıştı.
    Nokia 5800 kendi Ovi Media Playerı bize müzik listesi yapma imkanı tanıyor ama biraz karışık ve uzun bir yöntem.
    Bu yüzden ben herkesin sık sık kullandığı ve bildiği WİNAMP programı üzerinden tek tek resimli anlatımla en kolay yoldan Telefonumuza nasıl MP3 listesi yaparız onu anlatıcam.
    Umarım bu konuda sıkıntı yaşıyanlara faydalı olur bu işlemler.

1- Pc Masa üstüne Yeni bir klasör açarak. Telefona aktarmayı düşündüğümüz mp3leri değişik katagoriler halinde bu klasör içinde listeliyelim.
    Resimdeki gibi ben örnek olsun diye 2 müzik katagorisi oluşturdum.Ve açtığım katagoriye göre o klasörlere mp3ler attım.
    Siz dilediğiniz kadar klasör oluşturabilrisiniz!

2- Klasörleri yaptıktan sonra WİNAMP açın.
    Ve yaptığınız klasörleri şimdi tek tek winamp listesine taşıyacağız.
    Ben TURK diye isim verdiğim katogorideki mp3 dosyamı sürüklüyerek winampın listesine bıraktım.

Resimdeki gibi klasörü sürükleyip bırakıyoruz winampın listesine ve resimdeki adımları takip ediyoruz.

3- Winamptaki bu mp3leri ÇALMA LİSTESİ menüsündeki KAYDET seçeneği ile masa üstüne açmış olduğumuz ana müzik listesi klasörümüze bir müzik listesi adı vererek kaydediyoruz.

4- Listemizi Masa üstünde açmış olduğumuz Ana Klasörümüze Kaydettikten sonra Winamptaki listeyi resimdeki gibi temizliyoruz.

5- İlk listemizdeki gibi yapmış olduğum YABANCI adındaki kalsörüde sürüklüyerek winamp listesine bıraktım ve ÇALMA LİSTESİ menüsünden KAYDET diyerek. Masaüstünde açmış olduğumuz klasörün ana dizinine bu listeyede yeni bir isim vererek kaydediyoruz.

6- Bu şekilde PC üzeirnde dilediğimiz kadar müzik listesi oluşturabiliriz.
    Şimdi oluşturduğumuz bu dosyaları telefona atmamız gerek.
    Resimdeki gibi masaüstüne oluşturduğumuz klasörün içinde bulunan tüm mp3 katagorilerine ait klasör ve oluşturduğumuz liste dosyalarının tamamını işaretliyerek KOPYALIYORUZ.

7- Telefonumuzu PC'ye USB üzerinden bağlıyoruz ve DEPOLAMA modunda çalıştııyoruz.
    Telefonumuzun E:\sounds (Hafıza kartındaki "sounds") klasörüne PC'den KOPYALADIĞMIZ MP3 dosyaları resimdeki gibi aktarıyoruz.

8- Artık yapmış olduğumuz müzik listeleirne ait dosyalar ve tek tek klasör klasör oluşturdğumuz katogoriler telefonumuzda

Tüm aktarma işlemleri bitince telefonu USB bağlantısını PC'den çıkarın!

9- Resimdeki gibi MÜZİK ÇALARA giriş yapın.

10- Müzik çaların kütüphanesini yenileyin!

11- Yenileme bittikten sonra oluşturduğumuz listeler "ÇALMA LİSTESİ" bölümünde sıralanacaktır. ÇALMA LİSTESİNİ açın.

12- Artık Listelerimiz hazır. ÇALMA LİSTESİNDE yaptığımız dosyalarla istediğimiz MP3'leri Müzik Çalarda Dinleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 12 Nisan 2010; 3:03:32 >

• Eline sağlık, bu şekılde telın çalma listesini tanıyacagını bılmıyordum. Yarın kafam göre düzenler hazırlarım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cizbudak

Eline sağlık, bu şekılde telın çalma listesini tanıyacagını bılmıyordum. Yarın kafam göre düzenler hazırlarım artık
    emeğine sağlık hocam,yararlı bir çalışma olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan681

emeğine sağlık hocam,yararlı bir çalışma olmuş

Alıntıları Göster
    emeğine sağlık saol deniyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

emeğine sağlık saol deniyecem

Alıntıları Göster
    cok faydalı olmus tebrık ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

cok faydalı olmus tebrık ederım

Alıntıları Göster
    bende ummuyordum winamp çalma listesini tanıyacağını güzel düşünce teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

bende ummuyordum winamp çalma listesini tanıyacağını güzel düşünce teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Şu anda henüz denemedim ama şöyle bir şey yapılsa işe yarar mı acaba?

Mesele telefonu kalbo ile depolama modunda bilgisayara bağlasak ve telefondaki müzikleri de grup halinde klasörlere ayırdıktan sonra direk telefon üzerinden winamp a atıp listeyi yine hafıza kartı üzerine kaydetsek daha kısa olmaz mı acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laztronot

Şu anda henüz denemedim ama şöyle bir şey yapılsa işe yarar mı acaba?

Mesele telefonu kalbo ile depolama modunda bilgisayara bağlasak ve telefondaki müzikleri de grup halinde klasörlere ayırdıktan sonra direk telefon üzerinden winamp a atıp listeyi yine hafıza kartı üzerine kaydetsek daha kısa olmaz mı acaba?

Alıntıları Göster
    evet olur aynı şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redux

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Faydalı bir anlatım olmuş.geriye ne kaldı 5800'ın yapamadığı Kullanmasını bilenlere her gün yeni yeni özellikleri ortaya çıkıyor cihazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

Faydalı bir anlatım olmuş.geriye ne kaldı 5800'ın yapamadığı Kullanmasını bilenlere her gün yeni yeni özellikleri ortaya çıkıyor cihazın.

Alıntıları Göster
    eyw kardeşim çok güzel oldu bunu desteklediğini bilmem. öbür türlü gerçekten zor oluyor seçmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLBye

eyw kardeşim çok güzel oldu bunu desteklediğini bilmem. öbür türlü gerçekten zor oluyor seçmek

Alıntıları Göster
    Özel msjla soru yazan arkdşlara geç cvp veriyorum o yüzden konu içerisine yazarsanız benim dışında deneme yanılma yoluyla sorun çıkmış ve uygulamada farklı yöntemler kullanmış arkdşlar size yardımcı olucaktır.

Dosya isimlerini ve çalma listesi olarak hazırladığım dosyayı türkçe karakterler kullnarak isim verdiğimde telefon görmüyor mp3leri demişsiniz konuda zaten türkçe karakter kullanmayın sorun çıkabilir demiştim buna dikkat edin bezen türkçe karakterler sorun çıkarıyor ama mp3 isimlerindeki türkçe kadakrter sorun yatarmıyor aklınızda olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

Özel msjla soru yazan arkdşlara geç cvp veriyorum o yüzden konu içerisine yazarsanız benim dışında deneme yanılma yoluyla sorun çıkmış ve uygulamada farklı yöntemler kullanmış arkdşlar size yardımcı olucaktır.

Dosya isimlerini ve çalma listesi olarak hazırladığım dosyayı türkçe karakterler kullnarak isim verdiğimde telefon görmüyor mp3leri demişsiniz konuda zaten türkçe karakter kullanmayın sorun çıkabilir demiştim buna dikkat edin bezen türkçe karakterler sorun çıkarıyor ama mp3 isimlerindeki türkçe kadakrter sorun yatarmıyor aklınızda olsun.

Alıntıları Göster
    teşekkürler de ben bu telefonun doayalama sistemini çözemedim 2 farklı klasörde dosyalıyor birleştirince diger klasörden gelen çalışmıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

teşekkürler de ben bu telefonun doayalama sistemini çözemedim 2 farklı klasörde dosyalıyor birleştirince diger klasörden gelen çalışmıyor ?

Alıntıları Göster
    güzel anlatım olmuş bayağı araştıran vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

güzel anlatım olmuş bayağı araştıran vardı...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler benim de arayıp bulamadığım şeydi. Nokia 5800 müzik telefonu ise bu özellikleri zaten kendisinde barındırması gerekiyordu yani harici programlarla liste yapmadan doğrudan telefonun kediliğinden bu özelliklere sahip olması gerekirdi ya neyse artık.

O arada Motorola E6'da çalışan bir program vardı. O gün moduna göre telefonda şarkıları dinleyebiliryordun. Örneğin enerjik modu çalıştırdığında telefondaki hareketli parçaları çalıyordu. Bu telefonda da öyle bir program olsaydı iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Teşekkürler benim de arayıp bulamadığım şeydi. Nokia 5800 müzik telefonu ise bu özellikleri zaten kendisinde barındırması gerekiyordu yani harici programlarla liste yapmadan doğrudan telefonun kediliğinden bu özelliklere sahip olması gerekirdi ya neyse artık.

O arada Motorola E6'da çalışan bir program vardı. O gün moduna göre telefonda şarkıları dinleyebiliryordun. Örneğin enerjik modu çalıştırdığında telefondaki hareketli parçaları çalıyordu. Bu telefonda da öyle bir program olsaydı iyi olurdu.

Alıntıları Göster
    Ellerine sağlık cok guzel olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: abzektsey

Düzenleyip dosya dosya müzik listesi dinlemek daha zevkli
    UP!
  • quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

Orijinalden alıntı: abzektsey

Düzenleyip dosya dosya müzik listesi dinlemek daha zevkli
    UP!

Alıntıları Göster
    şöyle bir durum var ama..

liste oluştururken arkadaşın yaptığı şekilde denemedim ben henüz. winamp'ı açtım, telefonumu depolama olarak bağladım ve telefonumun içinden seçerek winamp'a attım. sonra liste oluşturdum ama malesef listenin içindeki şarkıları görmedi.

yani telefonda liste düzenlemek için her seferinde şarkılarla beraber mi atmak gerekiyor telefona? telefonun içersindeki hazırda bulunan şarkılardan seçim yapamıyorum açıkası ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: andruil

şöyle bir durum var ama..

liste oluştururken arkadaşın yaptığı şekilde denemedim ben henüz. winamp'ı açtım, telefonumu depolama olarak bağladım ve telefonumun içinden seçerek winamp'a attım. sonra liste oluşturdum ama malesef listenin içindeki şarkıları görmedi.

yani telefonda liste düzenlemek için her seferinde şarkılarla beraber mi atmak gerekiyor telefona? telefonun içersindeki hazırda bulunan şarkılardan seçim yapamıyorum açıkası ben.

Alıntıları Göster
    süpersin kardeş ya :d

• quote:

Orijinalden alıntı: __NoLdoR__

süpersin kardeş ya :d

Alıntıları Göster
    Bir şey soracağım:

Şarkıların ID3 Tag'leri olmak zorunda mı? Ben de ID3 Tag'leri boş olan şarkıları "Bilinmeyen" olarak gösteriyor. Kimi MP3 Player'lardaki gibi klasör klasör bakma ve dinleme imkanımız yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 2 Mayıs 2010; 3:28:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Bir şey soracağım:

Şarkıların ID3 Tag'leri olmak zorunda mı? Ben de ID3 Tag'leri boş olan şarkıları "Bilinmeyen" olarak gösteriyor. Kimi MP3 Player'lardaki gibi klasör klasör bakma ve dinleme imkanımız yok mu?

Alıntıları Göster
    teşekkürler.çok yararlı oldu bi bilgiler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.