Şimdi Ara

DÜNYA'NIN MERKEZİNE SEYAHAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jules Verne'in eşsiz romanlarından biri olan bu yapıtı okumayanınız yoktur sanırım. Bilenler hatırlasın dünyanın merkezindeki yer altı şehrini.

    Dünyanın merkezi deyince akla Jules Verne gelir, peki dünyanın merkezi soğuduğunda ne olacak?

    Dünyanın merkezi ne zaman soğuyacak?



  • Şehrin ismi Arcadia olması lazım,
    Yıllar önce siyah beyaz filmini seyretmiştim. o devrin kısıtlı imkanlarına göre çekilse de, iguanaları makyağla dinozor yapmış olsalar da zevkle seyrettiğim güzel bir filmdi. Dünyanın merkezi çok sıcak olduğu için öyle şeyler olurmu bilmiyorum.

    Ben bu adamı çözemedim uzaylı mıdır? o kadar şeyi nereden biliyor. Aya seyehat eserinde her ne kadar fırlatılan top mermisi ile aya gitmek mantıklı olmasa da insanın uzayda ver yerçekimsiz ortamda nelerle karşılaşacağını şaşılacak bir doğrulukta bilmesi ilginç bir durum doğrusu.

    Jules Verne' in denizler altında yirmibin fersah eserinde daha o devirde denizaltı ve nükleer enerji kavramları bile yokken insanlığın "nükleer denizaltı" yapmasına vesile olmuştur daha sonra gerçekten yapılan ilk nükleer denizaltıya onun adına "nautilus" adı verildi.
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: hayattakiler


    Dünyanın merkezi deyince akla Jules Verne gelir, peki dünyanın merkezi soğuduğunda ne olacak?

    Dünyanın merkezi ne zaman soğuyacak?



    Jules Verne diğer yazarlardan çok daha farklı idi. O aynı zamanda bir bilim adamıydı. Çocukken miçoluk için evden kaçar, her seferinde yakalanır, babasından azar işitirdi.


    Peki işin günümüz ile ilgili olan kısmına dönersek ne söyleyebilirsiniz ben asıl onu merak ediyorum.
  • Jules verne'in deney felan da yaptığı söylenir.

    Dünyanın soğuması hakkında, dünya oluşumundan beri soğuma aşamasında zaten, yüzeyden itibaren soğumaya devam ediyor. tam olarak ne zaman soğur bilmiyorum herhalde bir kaç milyar yıl geçer.
  • Peki soğuyunca ne olacak? Elbette bir şeyler olacaktır. Yer hareketleri nasıl değişecek, depremler artacak mı yoksa azalacak mı?

    Evrim geçirecek miyiz () vs..?
  • Depremlerin oluşması dünyanın soğuyup şekil değiştirimesinden kaynaklanıyor saten. tamamen soğuyunca faylardaki enerji de boşalır deprem diye bir şey kalmaz. Ama o zaman canlıların yaşayacağı gibi bir iklim kalır mı? yeterli sıcaklık olur mu bilinmez. İnsanlık savaşlarla kendi kendini yok etmeden o günlere gelebilirse teknolojisi sayesinde muhakkak bir çaresine bakacaktır.

    Evrim devam ediyor zaten, insan teknolojisi sayesinde evriimin yapacaklarını beklemeden önceden bazı şeylere sahip oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 24 Ağustos 2005, 18:12:59 >
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: kaotika

    Depremlerin oluşması dünyanın soğuyup şekil değiştirimesinden kaynaklanıyor saten. tamamen soğuyunca faylardaki enerji de boşalır deprem diye bir şey kalmaz. Ama o zaman canlıların yaşayacağı gibi bir iklim kalır mı? yeterli sıcaklık olur mu bilinmez. İnsanlık savaşlarla kendi kendini yok etmeden o günlere gelebilirse teknolojisi sayesinde muhakkak bir çaresine bakacaktır.

    Evrim devam ediyor zaten, insan teknolojisi sayesinde evriimin yapacaklarını beklemeden önceden bazı şeylere sahip oluyor.



    bir yerde de evrimci, insan için evrimin durduğunu söylemişti. Karar verseniz diyorum.

    Neyse Kao evrimden kurtulalım diye açtık yine evrime dönmeyelim.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanılmıyosam 5 milyar yıl gibi bir rakam telaffuz ediliyo ama bu çekirdeğin soğuması olarak değilde dünyanın yaşamının komple sona ermesi diye biliyorum. Güneşin birgün kendini ve sistemindeki herşeyi patlayarak yokedeceği varsayımına dayanarak (ki 5 milyar yıl lafı buradan geliyor) dünyanın çekirdeğinin soğumaya vakit bulamadan dünyanın ortadan kalkacağını düşünüyorum.
  • Dünyanın merkezi Big Bang e işaret midir?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: hayattakiler

    Dünyanın merkezi Big Bang e işaret midir?


    değil bence,
    dünya 4 milyar yıl önce oluştu deniyor, big bang ise 15 milyar yıl.
    Hem bu gün big bang denilen teori Galaksilerin tayfında görülen "doppler etkisi" sonucu ortaya atılmış bir teori daha sonra termodinamik v.s. gibi teorilerle desteklense de bunun karşı düşünceleri mevcuttur.
    Bugün big bang'ın yaygın bir teori olduğu, ille de doğru olduğu anlamına gelmez. Hatırlarsanız eski yunanda da dört elemet fikri, tartışılamayacak tek fikirdi bir zamanlar.

    Açıkçası evrenin yoktan var olduğunu benim aklım almıyor. yok ve var kavramları mistik ve felsefi kavramlar. İNsan aklının almadığı, bizimle etkileşim içerinde olmadığı için bizim için hiçbir zaman birşey ifade etmeyecek başka şeyler olabilir. ama yoktan var olma diye birşey olamaz bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 25 Ağustos 2005, 9:25:44 >




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: kaotika

    quote:

    Orijinalinden alıntı: hayattakiler

    Dünyanın merkezi Big Bang e işaret midir?


    değil bence,
    dünya 4 milyar yıl önce oluştu deniyor, big bang ise 15 milyar yıl.





    Bence bu bir gösterge olmaz. Şöyle düşün: 15 milyar yıl önce big bang oldu fakat güneşin patlama noktasına gelmesi, dünyanın güneşten kopması 11 milyar yıl sonra olmuş olabilir.

    Dünyanın güneşten koptuğuna inanılıyor ya. Yanlış mı düşünüyorum?
  • Doğrudur. dünya önceleri güneşten koptu deniliyordu. Sonra bir ara "toz ve gaz bulutlarının sıkışıp yoğunlaşması" dendi şimdi tekrar güneşten koptu deniliyor.

    Ona bakarsan her şey big bang'den geliyor.
    Bir radyoteleskoplarda sürekli kaydedilen kozmik fon gürültüsü varmış. buna da big bang'in patlama sesinin evrende yankılanışı deniliyor. Ama eğer big bang olmuşsa büyük bir patlama değil de o kadar küçük bir hacimde "pıt" etmesi lazım gelir
  • quote:

    Ama eğer big bang olmuşsa büyük bir patlama değil de o kadar küçük bir hacimde "pıt" etmesi lazım gelir




    demek pıt edecekmiş

    biz buna pıtbang diyebilirmiyiz yani ?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Deep Impact

    quote:

    Ama eğer big bang olmuşsa büyük bir patlama değil de o kadar küçük bir hacimde "pıt" etmesi lazım gelir




    demek pıt edecekmiş

    biz buna pıtbang diyebilirmiyiz yani ?


    ya nerden buluyosunuz böle şeyleri ya
    siz olmasanız gülemiycez valla saolun

    rüyanızdamı görüyosunuz böle şeyleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.