Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (948. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.800.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 946947948949950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yenikapı marmaraya gelmeden son sokakta Japon Kore Genç Tokel diye bi dükkan. aksaray polis karakolundan sonraki sokakta.

Orijinalden alıntı: 1ERDEM

yenikapı marmaraya gelmeden son sokakta Japon Kore Genç Tokel diye bi dükkan. aksaray polis karakolundan sonraki sokakta.
    açıklamalarımı beğenmişsiniz teşekkür ederim ama sanki tam okumamışsınız tam anlayamamışsınız gibi görünüyor Verdiğiniz linkteki ürün aracınıza uyumlu değil gibi geldi. Almera II yazıyor ama 66kw diyor kafamı karıştırdı. Primera da yazıyor. Linkteki ürünün tam uyumlu olup olmadığından emin değilim yanlış ürün olabilir. Ben yerinizde olsam biraz daha ücret ödeyerel daha üstün olan orjinal japon Aisin alırım. 230-250 tl arasında bulunabilir acele etmezseniz daha da aşağı fiyata belki bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ERDEM

yenikapı marmaraya gelmeden son sokakta Japon Kore Genç Tokel diye bi dükkan. aksaray polis karakolundan sonraki sokakta.

istanbul dışındayım kargoyla isteyeceğim. telefonuda olabilir. faturada adres tel yazıyordur. bir zahmet yazarsanız. set fiyatı gayet cazip geldi. teşekkürle ilginiz için.

Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

açıklamalarımı beğenmişsiniz teşekkür ederim ama sanki tam okumamışsınız tam anlayamamışsınız gibi görünüyor Verdiğiniz linkteki ürün aracınıza uyumlu değil gibi geldi. Almera II yazıyor ama 66kw diyor kafamı karıştırdı. Primera da yazıyor. Linkteki ürünün tam uyumlu olup olmadığından emin değilim yanlış ürün olabilir. Ben yerinizde olsam biraz daha ücret ödeyerel daha üstün olan orjinal japon Aisin alırım. 230-250 tl arasında bulunabilir acele etmezseniz daha da aşağı fiyata belki bulunur.

uyumlu olan araçlarda 2000 yılı sonrası almera diyor. motor gücü 66 kw oda 90 hp yapar. yani benim anladığım 2000 sonrası 90 hp. olanlar için sanki 98 olan farklı gibi anladım bu nedenle size sordum. 90 hp 98 hp ile aynıysa uyumlu demektir. aslında valeo kodu 801515 olan set bu bu kod 98 hp olanlara oluyormu. acil değiştirmem lazım araba yerinden zor kalkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

quote:

uyumlu olan araçlarda 2000 yılı sonrası almera diyor. motor gücü 66 kw oda 90 hp yapar. yani benim anladığım 2000 sonrası 90 hp. olanlar için sanki 98 olan farklı gibi anladım bu nedenle size sordum. 90 hp 98 hp ile aynıysa uyumlu demektir. aslında valeo kodu 801515 olan set bu bu kod 98 hp olanlara oluyormu. acil değiştirmem lazım araba yerinden zor kalkıyor.

66kw - 88.5hp yapıyor... 90hp almeraların hepsi 67.2kw ... Evet yıl olarak 2000 sonrası olan tüm almeralar aynı ürünü kullanırlar. Fakat bu sizin gösterdiğiniz karışık geldi daha doğrusu valeo nun bu modelini ilk defa duydum o yüzden kararsz kaldım. Dilerseniz sipariş verin büyük ihtimal yazılana göre doğru ürün gelir. yanlış gelirse mesuliyet kabul etmiyorum şimdiden söyleyeyim bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

Paylaşım için teşekkürler ama bunlar bilinmesi gereken temel konulardır bize lazım olan kritik yapmak meselenin içyüzüne ulaşmak. Mesela API SL ve API SM nedir diye merak etsem emisyon değerlerine ulaşırım ya da şunlar yazılıp çizilir;

API SL: Yüksek sıcaklıklarda daha iyi depozit kontrolü ve düşük yağ tüketimi sağlayan yağlardır.
    API SM: SL’e göre daha üstün performans ve antioksidan özelliği taşır.

Oysa meselenin içyüzü farklıdır API kurumu SL standardının motorun ikincil parçalarının (oksijen sensörü kat.konv. vs) yeterli derecede korunmadığı yahut zarar gördüğünü tesbit etmiş ve gerekli önlemleri alarak 2004 yılında yeni bir kalite standardı olan SM standardını getirmiştir. Emisyon vızıltıları veya üstün performas lakırdılarını geçsinler bi zahmet. Olayın içyüzü budur bize lazım olanda bu tarz daha "Türkçe" bilgilerdir.

İşin birde şu yönü var bu parçalar Almerada varmı? Var. Ama kılavuza bakıyorsun en fazla SL standardı aranmış niye? çünkü klavuzlar 2002 de hazırlandı o dönem en yüksek standart SL idi daha sonra güncelleme yapılmadığından 2006 Almeranın kılavuzunda bile SL yazıyor...

SL ile SM farkını anladık peki son çıkan SN standardının gayesi nedir? Almerayla çok ilgili olduğunu düşünmüyorum ama şu linki biraz incelemek gerekhttp://www.oilspecifications.org/articles/api-sn.php daha sonra o "türkçe" bilgilere ulaşmak için yorumlanması gerek.

Sentetik meselesi ise çok virane bir konu önüne gelen tam sentetik etiketi vuruyor "yapıştır gitsin" kültürü oluşmuş. Oysa sentetik çok genel bi ifadedir doğal olmayan herşeye sentetik denilebilir sentetik çim sentetik boya vs. Adam tam sentetik yağ aldım diyor arkasına bakıyorum API SL

Yarın kısmet olursa yağ konusuyla ilgili uzun bi yazı yazmayı düşünüyorum. Amaç kandırılmamak etikete para vermemek. Tabi eksik noksan kısımlar olacaktır daha detaylı bilgisi olan optiarc volverin ve diğer arkadaşlar bu kısımları tamamlarlar.

Yağ konusunda epey araştırmam var, fikrim yok Bu konuyu kendim kendimle tartıştım, forumdaki abilerimizle arkadaşlarımızla defalarca konuştuk, vezir üstada danıştım, yağcılarla konuştum, sanayicilerle konuştum, Konya daki araba toplaşmalarında sık sık konuştuk, yağ üreticileriyle konuştum, üniversitede sordum, makalleler okudum ama halen hangi yağ sorusuna net bir cevap bulabilmiş değilim. Burada tekrar gündeme gelmiş, tekrar konuşalım.

Ben bu hafta çok yoğunum. Önümüzdeki hafta burada aktif olmayı planlıyorum. Geri döneceğim yani. Cevap vermem gereken çok konu oldu, herkese söylecek birkaç şeyim var sanırım.

Bu yüzden uzun uzadıya aklımdakileri yazamayacağım. Ancak sizde uzun yazıları okuyacak, düşünecek, yorumlayacak sabrı ve potansiyeli hissediyorum

Eski almeramda castrol edge 5w40(tam sentetik), castrol magnetec 10w40(yarı sentetik) kullandım,
    Yeni almeramda Mobil s2000 10w40(yarı sentetik), Mobil s3000 5w30(tam sentetik) kullandım. Şuan Mobil s3000 5w30(tam sentetik) kullanıyorum.

Şuradan başlayalım. Mobil s2000 10w40(yarı sentetik), Mobil s3000 5w30(tam sentetik), castrol edge 5w40(tam sentetik), castrol magnetec 10w40(yarı sentetik) bunların hepsi API SL standardını karşılıyor. ne SMi ne SNi karşılamıyor? Bunu değerlendirir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: yu1136

o kadarını bilemiyorum malesef. bağlantıda hata yapmış da olabilirim belki. ancak elm327tr diye bir site vardı orada desteklenen araba modellerinde de yazmıyordu almera o yüzden ben de sattım :D

elm327tr.com bana ait bir site. Kendi almeramda kullanıyorum, 7-8 tane almera kullanıcısı müşterim oldu. Almerayla uyumludur. Yardımcı olacağım bir konu var mı?

http://genctokel.com/

Merkez: Küçük Langa Cad. No 6 Aksaray / İstanbul
    Tel: 0212-632 71 25 - 530 19 86
    Fax: 0212-588 27 86

Şube: Küçük Langa Cad. No 31 Aksaray / İstanbul
    Tel: 0212-530 72 65 - 530 71 35
    Fax: 0212-530 73 46

Genç Tokel Otomotiv

İletişim: L. Cahit Tokel & Muammer Genc

E-Posta: cahittokel@ttmail.com
  • Thursy T kullanıcısına yanıt
    2 ana belirti vardi benim aracımda. Asırı yakıt tüketimi (11 lt. Lpg/100 km.) ve cekis dusuklugu. Cekis ozellikle dusuk devirlerde ve motor sogukken daha da bariz dusuktu. Yine de yetkili servis normal oldugunu, computerin ariza vermedigini belirtti. Size kolay gelsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yamman

2 ana belirti vardi benim aracımda. Asırı yakıt tüketimi (11 lt. Lpg/100 km.) ve cekis dusuklugu. Cekis ozellikle dusuk devirlerde ve motor sogukken daha da bariz dusuktu. Yine de yetkili servis normal oldugunu, computerin ariza vermedigini belirtti. Size kolay gelsin..
    arkadaşlar merhaba
    tekna 2005 aracım var fren sistemimde problem var frenler araçla biraz yol alınca sertleşiyor ve araç fren sıkıyor pedal ayağımın altında aşırı şekilde sertleşiyor ve frene hafif dokunduğumda frenleme yapıyor araçı lifte kaldırınca tekerler çapraz olarak (fren sıkıyor elle çevirmek istendiğinde zor dönüyor)
    1 yere sordum ana merkez dediler,sizcede denildiği gibi ana merkez problemlimi?

Orijinalden alıntı: YAMACAN

arkadaşlar merhaba
    tekna 2005 aracım var fren sistemimde problem var frenler araçla biraz yol alınca sertleşiyor ve araç fren sıkıyor pedal ayağımın altında aşırı şekilde sertleşiyor ve frene hafif dokunduğumda frenleme yapıyor araçı lifte kaldırınca tekerler çapraz olarak (fren sıkıyor elle çevirmek istendiğinde zor dönüyor)
    1 yere sordum ana merkez dediler,sizcede denildiği gibi ana merkez problemlimi?

Merhaba. Araciniz kac model kac km de ? Ve kac yildir siz kullaniyorsunuz

quote:

Orijinalden alıntı: SirSdü

Bu arada fiyat 22.000 TL birde kullanım klavuzu bilgisayar ortamında varmıdır acaba? Arabanın özellikleri öğrenmem için lazım olacak :)

Ohoooh siz çok yenisiniz almera konusunda Öncelikle hayirli olsun aramiza hosgeldiniz kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim...
    sorulariniza cevap vereyim kullanim kilavuzu da var onuda bilgisayardan girdigim zaman benden once arkadaslar atmazsa ben atarim size.
    Almera nin kapilarini acmak icin anahtarin kapi acma tusuna 1 kere basarsaniz sadece tek sol surucu kapisi kilidi aciliyor. Ayni tuşa 2. kez bastigimiz zaman tüm diger kapilar ve bagaj kapagi kilidi de komple açilmiş konuma geliyor. bu ozellik araca tek basina binecekseniz faydali olur diye yapilmistir. tek binecekken veya tek bindikten sonra kapkac hirsizlik onlemleri ve gereksiz yere diger kapilarin kilit mekanizma sistemlerinin kullanilmayacagi zaman bos yere calismasini engellemek icin vardir. Dikkat ederseniz bunu denerken kapilar tamamen kilitliyken acma tusuna 1 kere basinca sinyal lambalari 2 kere hizli hizli yanip yanip sonecektir. 2. defa basinca sinyal lambalari bu defa normal ritimde yavas yavas 2 kere yanip sonecektir.
    klima kullanimi hakkinda almera otomatik klima sistemini ogrenene kadar zorluk cekmeniz normal. klima veya fani kapatmak icin 5. numarali tuşa basarak kapatabilirsiniz. üstteki ekranda klima ve muzik sistemi icin 1-2-3-4-5-6 numaralar gorunuyor tus takimini temsil ediyor. her bir numarali tusun ne fonksiyona geldigi sekillerle gosteriliyor ona gore tus takimini kullanin. ancak o rakamli tuslar ayni zamanda ses muzik sisteminide kontrol kumanda ediyor. muzik sistemini kontrol etmek icin devreye sokmak gerekiyor soldaki buyuk ses acma kapama tuşuna basarak klima bölümünü arka plana atip muzik bolumune gecer. CD dinliyorken baska muzige gecmek icin yine 3 ve 5 numarali tus ile komut verebilirsiniz basili tutarak sardirabilirsiniz ileri geri seklinde. tekrar klima komutuna gecmek icin sol taraftaki buyuk yuvarlak klima derecesini ayarlayan ve klimayi açip otomatik konuma getirmeye yarayan tusa basarak aktiflestirebilirsiniz. klima otomatik konumdayken dereceyi kac dereceye ayarliyorsaniz aracin kabinin sicakligina gore klima fani yuksek veya dusuk otomatik ayarlanarak calisir. manuele gecirmek icin numarali tus takimi fonksiyonu klima modundayken 1 ve 2 numarali tusa basarak klima fanini ayarlayabilirsiniz. sicaklik ayari kacta olursa olsun manuele aldiktaj sonra fan ayari kendiliginden degismeyi birakacaktir tamamen sizin yonetiminize gececektir hem derece ayari hem fan ayari hemde klima hava cikis bolmeleri ayak-yukari-ön cam modlari da dahil size gececektir... bu anlattiklarim biraz karisik gelecektir fakat detaylica ogrenmeniz gerekiyor dogru kullanim icin. adım adım ilerleyiniz. olmadi telefon vb. elektronik araçla irtibata geçerek yardimci oluruz.

Anlattığınız herşeyi harfiyen uyguladım ve sonuç süper :) Aracın özelliklerini öğrenince daha da hoşuma gitmeye başladı yanlız dediğiniz gibi biraz karışık gerçekten. Bi sıkıntım daha var zavoli marka tüp var araçta dün fulledim 85 tl ye bugün 50 km yaptım ve 2 ışık söndü yakıt tüketimi 100 km de 15 litre yazıyor acaba bi sıkıntımı var, bu kadar çok tüketmemesi lazım diye düşünüyorum.
    █║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║

• cetera kullanıcısına yanıt
    Hoşbulduk arkadaşkar. Teşekkürler.
    █║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirSdü

Selamlar Bende forumdaki tavsiyelere bakarak 2005 Almera HB tekna sahibi oldum. 84.000 km'de araç çok temiz çok hoşuma gitti benimde bu forum sayesinde almerayı tanıma fırsatım oldu, iyikide karşılaşmışım bu sayfayla araçtan çok memnunum, çok kaliteli bi araç, sürüş keyfi direksiyon yumuşaklığı vs üst sınıf bir araç. Bu paraya alınabilecek en konforlu araç bence. Bir sorunum var fanı kapatamıyorum araçta derece arttırıp azaltılan buton var onu çeviriyorum derece artınca hızlanıyor azalınca yavaşlıyor ama fanı kapatamadım. Birde yan yolcu kapısı direk açılmıyor cam düğmelerinin orda kapıları açma kapama düğmesi var ona basınca açılıyor. Bu konudada bilginizi almak isterim. İyi günler herkese

Hayirli ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin.

• Hayirli ugurlu olsun gule gule kazasiz belasiz surusler dilerim.

Orijinalden alıntı: Piastre

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

ESP ile Super, Edge ile Magnetic arasında fark var. Ancak ne kadar fark olduğu, olan farkın da Almera için ne kadar önemli olduğu tartışılır. 4 litre Super 3000 ile ESP arasındaki 30TL fark, 8.000km'de ve senede 3 defa yağ değiştirmeme yani senede 9 litre yağ tüketmeme rağmen benim için önemli değil. ESP'yi herkese tavsiye ederim. Super 3000 kullandım mı, başka bir araçta evet. Ama ona da sonraki değişimde ESP alacağım.

Hocam Castrolün en iyi yağı edge serisi mobil in ise 1 serisiymiş ikiside eşdeğer kalitede. Yağ tavsiye sayfasında link verilmiş mobil1 in diğer mobil serilerinden farkı açık arahttp://www.mobil.us/USA-English-LCW/carengineoils_product-comparison-chart.aspx

Tabi bu farkın ana etkeni baz yağın kaliteli olması ve kullanılan katkılarla daha uyumlu olması.

Aslında şu esp meselesine lpg li araçlar için ayrı paragraf açmak gerek. Bu katkı dpf li araçlar için geliştirilmiş yağ sitesinde kat.konv. içinde faydalı olacağı yazılmış yani temizleme özelliği yüksek olan bir yağ katkısı. Dizel ve benzinin kül bıraktığını biliyoruz esp faydalı olacaktır oysa lpg nin temiz yakıt olduğu biliniyor esp ihtiyacı kalmıyor.

Lpg ve esp ye şöyle baksak acaba yanlış mı olur: Araçlarımız lpg ye geçene kadar yaktığı benzinden oluşacak kül vs. çatlakları kapatacağından aslında bizim gibi lpg liler için yararlı. fazla kısmı üst devirlere çıktıkça zaten yanıyor. O halde esp faydalı kurumlarıda temizleyip kompresyon kaybına yol açmaz mı? ilk akla gelen bu oluyor. Bu sorunun cevabını ararken şu post gözüme çarptı.

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Mobil'in en üst seviye yağlarından 5w-30 ülkemizde sadece ESP 5W-30 olarak var. Açıkçası mesajınızdan sonra ben de tereddüte düştüm. Bundan sonra kullandığım yağın cinsini değiştirmeyeyim. ESP 5W-30'la motora bir şey olursa haber veririm. Benim 100.000-200.000km arasında yaşayacağım sıkıntı motorun kompresyon kaybından ziyade katalitik konvertörün ömrünü doldurması olur ki bu konuda ESP yağ avantajlı. Castrol Edge 5w-30 da düşünülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan3405

Hayirli ugurlu olsun gule gule kazasiz belasiz surusler dilerim.

teşekkürler. sinan bey almeranın acemisiyiz. aksi gibi kullanma kılavuzu yok. öğrenmek istediğim çok şey var ama olmuyor. kullanma kitabını bulabileceğim bir yer var mı. yol bil. da menzil anlık tüketim görülmüyor. birde direksiyon çok sert. sanki hidrolik değil gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nismits -- 26 Kasım 2014; 22:22:23 >

Orijinalden alıntı: mustozt

quote:

Hayirli ugurlu olsun gule gule kazasiz belasiz surusler dilerim.

teşekkürler. sinan bey almeranın acemisiyiz. aksi gibi kullanma kılavuzu yok. öğrenmek istediğim çok şey var ama olmuyor. kullanma kitabını bulabileceğim bir yer var mı. yol bil. da menzil anlık tüketim görülmüyor. birde direksiyon çok sert. sanki hidrolik değil gibi

pm den özel mesaj atarak bana e-mail adresinizi yazarsanız size almera türkçe kullanım klavuzunu dosyasını atacağım. İnternette vardı araştırdım ama indirme sayfası linkini bir türlü bulamadım. o yüzden kendim size upload yaparak göndereceğim.

• quote:

İnternette vardi bir ara diye hatirliyorum arkadaslar yardimci olacaklardir mutlaka.
    http://s3.dosya.tc/server29/KzNieY/Almera.rar.html

Hem kılavuz hem de servis kılavuzu var.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.