Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (946. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.489.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Ya bu arada, bu kitabın yazarının atlara karşı bir garezi filan mı var ? Amma at öldü dizide arkadaş. Mountain atı ikiye böldü, Drogo'yu kurtarmak için at kestiler, kuzeyde karların arasında at kafalarıyla semboller çizilmişti, en son Jon Snow dövüşürken atlardan biri öldü, yine kuzeyde bayağı bir at cesedi göstermişlerdi, atlar ile özdeşleşmiş bir hane de yok. Khal vardı o da öldü. Gerçi ölmese bile atlarla özdeşleşmiş o güruhu vahşi barbarlar olarak gösteriyorlar. Bu nedir arkadaş ?

Kitabın yazarı Martin, kendi hayal gücü ile birlikte aynı zamanda dünyada var olan ve kendi başına gelmiş olayları da kullanıyor kitaplardaki hikayeyi tasarlarken. Bu yüzden de dediğin gibi atlar seride büyük önem taşıyor.

Taşımasnın nedeni de ise bu. Martin'in büyük kardeşinin yatmadan önce Martin'e bunu göstermesi, Martin'in hayal dünyasının gelişimine katkıda bulunmuş.

Game of Thrones (2011 - 2019)

Hocam o nasıl spoiler yav. Koptum resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FB253030B

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

5 temmuzda kış geliyor

Gel hadi bekliyoz

Alıntıları Göster
    Forum merhaba. Birkaç gündür forumda yoktum da, benim attığım 6ncı his mesajından spoiler içerdiği için rodin rahatsız olmuş. Hatta başka bir arkadaşla bu yüzden münakaşa bile etmiş. Muhtemelen beni de bloklamıştır ama önemli değil.
    Açıkçası 10 yıllık ve hemen herkesin bildiğini düşündüğüm bir filmle ilgili anımı yazdım orada. Game of thrones forumunda bunun önemseneceğini tahmin etmedim. Filmi izleme planı olan forumdaşlardan başta Rodin olmak üzere özür dilerim.
    Ancak şunu da belirtmeliyim ki, rodin adlı arkadaşın mesajlarını, tarzını ve tepkisini aşırı buldum. Yanlışlıkla Spoiler yazdık diye nerdeyse şahsa hakareti bile haklı görüyor? Neyse...
    Yine de 6ncı his filmiyle ilgili mesajımı sildim ve şu ana kadar okuyanlardan tekrardan özür dilerim, yazdığım mesajın spoiler niyeti yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: canceylan35

Forum merhaba. Birkaç gündür forumda yoktum da, benim attığım 6ncı his mesajından spoiler içerdiği için rodin rahatsız olmuş. Hatta başka bir arkadaşla bu yüzden münakaşa bile etmiş. Muhtemelen beni de bloklamıştır ama önemli değil.
    Açıkçası 10 yıllık ve hemen herkesin bildiğini düşündüğüm bir filmle ilgili anımı yazdım orada. Game of thrones forumunda bunun önemseneceğini tahmin etmedim. Filmi izleme planı olan forumdaşlardan başta Rodin olmak üzere özür dilerim.
    Ancak şunu da belirtmeliyim ki, rodin adlı arkadaşın mesajlarını, tarzını ve tepkisini aşırı buldum. Yanlışlıkla Spoiler yazdık diye nerdeyse şahsa hakareti bile haklı görüyor? Neyse...
    Yine de 6ncı his filmiyle ilgili mesajımı sildim ve şu ana kadar okuyanlardan tekrardan özür dilerim, yazdığım mesajın spoiler niyeti yoktu.

Dostum o tepkiler sana değil, spoiler verenleri savunan diğer arkadaşa.

• Rodin kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı hocam. Tekrardan kusura bakma, tecrübe oldu. Bundan sonra daha dikkatli olucam. Sen filmi yine de izle.
  • quote:

Anlaşıldı hocam. Tekrardan kusura bakma, tecrübe oldu. Bundan sonra daha dikkatli olucam. Sen filmi yine de izle.

Önemli değil, üstüste fazla spoiler yiyince bende sinirlendim sen kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Alıntıları Göster
    Spoylır diye ağlayan insanları samimi bulmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itachi-san

Ulan ilk defa duygulandım.
    Yapılır mı koskaca starklara bunlar elimde kılıçların fırtınası 2 var ama hiç okuyasım yok,çatır çatır okudum bütün spoilerleri zaten.Hırs yaptım rob starkın ölümünden sonra zaten

okumaya devam et ilginclikler baya var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

quote:

Orijinalden alıntı: Itachi-san

Ulan ilk defa duygulandım.
    Yapılır mı koskaca starklara bunlar elimde kılıçların fırtınası 2 var ama hiç okuyasım yok,çatır çatır okudum bütün spoilerleri zaten.Hırs yaptım rob starkın ölümünden sonra zaten

okumaya devam et ilginclikler baya var :)

Alıntıları Göster
    ejderhaların dansıyla kapaktaki at ne alaka

• quote:

Onu çözebilen yok daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Peşindeyim Rodin!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeloWayne15

Spoylır diye ağlayan insanları samimi bulmuyorum.

+1

• quote:

Dothraki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Ezail Iverson

quote:

Dothraki

Alıntıları Göster
    Bu arada GRRM nin Dothraki'lileri Türklerden esinlenerek yazmış diyolla.Bende Khal Drogo'ya kanım neden bu kadar kaynadı diyordum.
  • quote:

Bu arada GRRM nin Dothraki'lileri Türklerden esinlenerek yazmış diyolla.Bende Khal Drogo'ya kanım neden bu kadar kaynadı diyordum.

At sevgileri, kadınlara verdikleri değer filan diyorlar onu :) bende duymuştum. Doğruya yakın Bi bilgi gibi. Lotr da ki orc larda Türk. Silkroad daki Hunlarda hun zaten

• benim de aklıma direkt bu geldi

Game of Thrones (2011 - 2019)
  • Elimde Kılıçların fırtınası 1 kitabı var daha başlamadım ama herbişeyin spoilerını öğrendim :( çok mutsuzum sizce okuyayım mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sergio Agüero

Elimde Kılıçların fırtınası 1 kitabı var daha başlamadım ama herbişeyin spoilerını öğrendim :( çok mutsuzum sizce okuyayım mı

Kesinlikle oku yine şaşırcaksın yine şaşıracaksın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jerfbin

quote:

Orijinalden alıntı: Sergio Agüero

Elimde Kılıçların fırtınası 1 kitabı var daha başlamadım ama herbişeyin spoilerını öğrendim :( çok mutsuzum sizce okuyayım mı

Kesinlikle oku yine şaşırcaksın yine şaşıracaksın :)

Peki o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Zaten yazar kendi dünyasını yaratırken dünya haritası ve kültürlerinden esinlenmiş. essos avrasya gibi. doğu ırkları daha akdeniz veya oryantal hava içeriyor. Westeros hemen batıdaki ingiltere gibi. dothrakinin bulunduğu bölge tam türk veya moğolların avrasya üzerinde durdukları bölge. kuzey soğuk, güney sıcak.

Tarihsel olarak vallyria konum ve kültür olarak roma imparatorluğu. hemen yıkılmasından sonra karanlık orta çağ yaşanıyor. westerosa ilk adım atan first men britanyadaki keltler, daha sonra fetihe gelen andallar ise anglo-saksonlar. britanyada da şu anda keltler iskoçya ve irlandaya kaçmıştır. Kitaplarda da kuzeyliler ilk insanlardan geliyor.

Tabiki bunu normal karşılamak gerekir, çünkü zihnimizdeki kalıplarla uyum içeriyor. Yüzüklerin efendisinde de doğulular dünyadaki ortadoğu profilindeydiler. Açıkçası bu kalıplar dışında bir dünya okurlar tarafından ben dahil nasıl algılanırdı merak konusu. Düşünün zenci şövalyeler, kuzey sıcak, güney soğuk, batıda çinliler, doğuda sarışın tipler. Kulağa tuhaf geliyor.

• Orijinalden alıntı: Ramsay Bolton

5 temmuzda kış geliyor

Gel hadi bekliyoz

sosisler hazır mı
  • 
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.