Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3062. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30603061306230633064
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hiçbirşeyi beğenmeyen cool tayfadan olmadığını belirteyim, ilk 2 bölümü gayet beğendiğimi ve karakterlere olan sempatimden dolayı bu şekilde 100 bölüm daha olsa gene sıkılmadan izleyebileceğimi söylemiştim, benim için de Got’un asıl yanı savaş sahnelerinden çok diyalogları, entrikaları vs...
    Her neyse bölüme gelecek olursam; savaş sahnelerinin gereğinden fazla uzatıldığını ve fazla dramatize edildiğini düşünüyorum, ilk yarım saati güzeldi, Melisandre’nin kılıcları alevlendirmesi felan baya tüylerimi diken diken ettirdi ama dediğim gibi gereksiz uzundu bence ya, nerdeyse 1.30 saat boyunca insanların birbirini doğramasını izledik boş boş, evet belkide savaşın önemini izleyiciye yansıtmak için bu gerekliydi ama genede ilk 2 bölümde hiç sıkılmayan ben, bu bölümde bir noktadan sonra ya abi hadi sadede gelin artık yeter birbirinizi doğradığınız demeye başladım, bu arada teknik olarak efektler felan mükemmel olsada özellikle Night King ve ejderhaların kapıştığı sahnelerde ne olduğunu gözüm seçemedi bir türlü :) çok karışık ve dağınık verilmiş sanki...
    Ama asıl sıkıntımız bunlar değil Night King’in ölümü tabiki, bu mudur abi cidden ? Koskoca Night King aynı türk dizilerinde/filmlerinde olduğu gibi, dev bir ordunun arasından geçip, tepesine nerden geldiği ve atmosferi nasıl geçtiği anlaşılmayan bir meteorun düşmesi sonucumu ölecekti ? Efsane dizilerin sonlarının, dandik bitmesine alıştıkta bu kadarda olmaz harbiden.
    Tek umudum dizinin Night King’den bağımsız, asıl sonu bizden sakladığı ve gerçek olayların asıl bundan sonra başlaması, ha bu dediğim olsa ve tatmin edici bir son yapsalar bile, yıllardır gözümüze bu kadar sokulan bir karakteri saçma sapan ve hiç tatmin etmeyen bir sekansla harcadıkları gerçeğini değiştirmeyecek, bu açılardan bakarsak, şahsım adıma dizinin şuana kadarki en kötü ve en başarısız bölümüydü.
    Bu arada dizi bitti ama Melisandre’nin olayını halen çözemedim ben...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• SPOILER

Adam onbinlerce ölüyü kontrol ediyor, görüşü var olanları görüyor, ejderha üzerinden bile ordusunu kontrol edip surlarilari astirdi ateşin üzerinden, ejderha ateşi işlemiyor, kendi istemediği sürece kimse yanına yaklasamiyor. Jon şansını denedi bir anda yine on binlerce ölü ayağa kalktı. Allah aşkına azıcık mantık bu kadar güce sahip 8000 yıllık güç uçarak mi öldurulur? Onlarca wightin saldırdıgi brienne, jaime vs olmuyor nk bu kadar basit oluyor. Lan şişko sam bile ölmedi

Got'u bu derece ayrı bir yer edinmesini sağlayan şey başrol olsun, sevilen karakter olsun hiç acımadan öldürmesi, izleyiciyi şok etmesiydi. Stannis'in kralın şehrine çıkartma yaptığı savaş bölümü bile çok daha iyiydi. Sen böyle bir beklentiye sok insanları sonra uçarak adam öldür. Allah aşkına Cüneyt Arkın'in uzaylılar ile savaştığı bir film vardı ondan gram farkı yoktu bu bölümün.

Ha kilit karakterleri nk öldürse, arya o karakterler ile nk yi öldürse atıyorum misal brann'in yüzünü alıp, nk geldiğinde birden ayaklanıp hançeri saplasa daha gerçekci olurdu bu bölüm. Zaten brann denen zekasizin ne yaptığı belli değil aptal aptal takılıyor sandalyede bari ölüsü ise yarar, arya onun yüzünü alırdı.

Saçma sapan bir şey izlettiler bize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Bazen diyorum ki şu dizi keşke popüler olmasaydı...

3 Sezonu o kadar heyecanla beklemiştim ki trailerını ezberlemiştim(Dig up her bones but leave the soul alone, its been a long timee my old friend, everyone is mine to torment...), kitapları okudum ettim.

Ama hep bir şey eksikti: Konuşacak insan. Kime sorsam, yok cnbcede arada denk geliyorum güzel gibi ama klasik ejderha ortaçağ konsepti beni sarmıyor abiğ lafları...

Şimdi popüler oldu, keşke başka bir şey dileseymişim diyorum. Kimse alınmasın gücenmesin, ama Türk insanı pek anlamıyor bu işlerden. Belki kültürümüze ters, hani adamların dizileri hep süperkahramanlı, filmler MCUsu DCsi, bizim arka sokaklar, yok çukur vs...

Geçen iki bölümde çok ağır eleştirildi burada, sorguladım kendimi, redditte o kadar coştuk koptuk çok iyiydi en iyi tribute, setup bölümleri, daha iyi çekilemezdi vs; buraya geliyorum "olay yok, ilerleme yok".... Ben mi anlamıyorum dedim. Ama bakıyorum IMDB skorları yerinde, genel izleyici beğenmiş. DHye bakıyorum 3. bölüm için neler yazılmış, ve EVET, YİNE AYNI. Yine birileri itin bir tarafına sokmuş, yok Lost gibi final, yok hint dizisi. Arkadaş gerçekten diyorum izlemeyin. Lütfen bulaşmayın yabancı dizilere, beğenmiyorsunuz, olmuyor, size hitap etmiyor bari bizi de etkilemeyin sürekli eleştirmiş olmak için yaptığınız ufacık yerindeliği olmayan yorumlarınızla.

Eleştirilere bak; ARYA NASIL ORAYA GELDİ?

Bu insan muhtemelen her film izlerken off-screen gerçekleşen şeyleri hayal etmek için arada filmi durduruyor. Mesela Gandalf'ın Helm's deep'teki şarjında da eminim "Yahu bu nereden geldi acaba?" diye düşünmek için pauselamıştır filmi.

UZUN UZUN BAKIŞIYORLAR??

İşte klasik setup, tension, atmosfer kelimelerine yabancı, sürekli aksiyon, savaş, olay bekleyen izleyici. Zannediyor ki bu etmenler olmasa dizi mükemmel olur. Halbuki bu etmenler GoT'u GoT yapan şeydi. 1. Bölümün en beğenilen sahnesinin Jaime'nin 5 saniyelik bakışı olduğundan bihaber, tek isteği hemen her şey olsun gelişsin bitsin.

B*K GİBİYDİ, O KADAR KARAKTER SAĞ AMA WIGHTLAR MAHZENDE(crypti kastediyor zannedersem)

Crypt= Mezarlık bildiğin. Mezardaki iskeletler canlandı, kimse dışardan girmedi zaten. Hani kastettiğim tam olarak bu, filmdeki olayları anlamayıp eleştirmek, sonra beğenmedim, beklentimi karşılamadı..

Kütüphanedeki ölüm sessizliğinde kanın duyulması ve gerçek anlamda 3 ejderhanın çığlıkları+yüzbinlerin çığlıkları yankılanırken Arya'nın duyulmamasının kıyaslanılması... Kaç sezondur "Su gibi olmak", "Kedi yakalamak" eğitimleri tamamen unutulmuş anlaşılan. Hadi bunları unuttunuz, iki bölüm önce Arya' godswood'da Jon'a arkadan yaklaşınca Jon şaşırmıştı nası ben fark etmeden arkamda belirdin diye, HATTA 30 dakika önce kütüphane sahnesinde ayak sesi bile olmamasıyla bunu iyice vurgulamışlardı, ama yarım saat sonraki sahnede nasıl duyulmadı... Arya'nın bütün olayı stealth zaten, bunu film daha kaç kez vurgulasın da NK sahnesini mantıklı kılsın sizin için. Beric'in ölümüne de laf atan çıkacaktır, ne demek misyonu doldu falan, evet Arya'yı kurtarması misyonuydu Beric'in, çünkü Arya long night'ı bitiren kişi olacağını biliyordu Lord of Light. Peşinen belirtelim buna da takılan olmuştur.

Şimdi tek tek her eleştiriye girmeyeceğim çünkü gerçekten bunları eleştiri yerine koymuş gibi olurum, zira hepsi sanki nefret kusmak, yermek için yazılmış ve tamamıyla kendi beklediği gibi olmadı diye gelen sinirden ortaya çıkmış şeyler gibi. Hiçbir eleştiri niteliği taşımadıkları aşikâr.

Tekrar diyorum kimse alınmasın, gücenmesin. TAVSİYE ARKADAŞLAR, sadece tavsiye. Bu bölümü, bu bölüme gelen bölümleri beğenmediyseniz, bu film size hitap etmiyordur. GoT'un konsepti bu, hep böyleydi, sezonun %30-40'ı giriş olurdu, setup, tension yaratma, karakter tanıtma(son sezon oldugu için bunu göremiyoruz), sonra 4-5 plotu derin etkileyen olay, bu tempo 6-7'de devam eder, 9. bölümde olaylar patlatılır, 10. bölümde aftermath yaşanırdı. Bu sezon da klasik 4-5'te olan olayı yaşadık. 2. Sezon whispering wood, 3. sezon Astapor'daki dovageris axio ozyntas, 4. sezon purple wedding&tyrion's trial. Şimdi geldik tempoyu burada tutmaya, 4. bölüm tempo hemen artmayacaktır; ancak heyecanı düşürmeyecekler. 5. bölüm ise 2. sezon blackwater, 3. sezon red wedding, 4. sezon Watchers on the wall, 5. sezon hardhome, 6. sezon BotB, 7. sezon Beyond the wall gibi olayların koptuğu yer olacak. Ancak bu olaylar 6. bölüme de sarkacak, zirâ aftermath bölümü sonraki sezonlara setup bırakırdı(her sezon 10. bölüm olduğu gibi), sonraki sezon olmayacağı için aftermathin sadece son bölümün 2. yarısına bırakılması olası.

Bunları önceden söylemiş olalım, sonra yine beklediğiniz gibi(Savaş bölümüymüş herkes ölür, paso dövüş olur, offscreen olay olmaz) gerçekleşmedi diye üzülmeyin, zamanınıza yazık. Önceden bilin, GoT konsepti budur. Eleştiri serbest tabii, ancak her bölüm her bölüm eleştiri yapıp imdb'ye girip 1 puan atayım, buna haterlık deniyor. İzlemeyin arkadaşlar, samimi söylüyorum size hitap etmiyor bu film yapmayın.

Edit: Kendi eleştirimi de yapmamış olamayayım, tabii ki de mükemmel değildi bölüm. Özellikle herkes gibi benim de dikkatimi çeken, ışıklandırma. Evet gerekliydi, adı üstünde long night. Ama biz bilmiyor muyuz bütçeyi rahatlatttığı(Gece çekimleri CGI için çok rahatlatıcı) için dibine kadar lightingi kullandığınızı köfteler.

Brienne ve Sam'in plot armorı... O kadar tension yaratıyorsan onun sonu gelecek arkadaş. Biri ölmeliydi en az. Belki tehlikenin ciddiyetini vermek için yaptılar ama iş artık tehlike boyutunu geçmişti ısırıldılar ettiler...

Bran'i oynayan arkadaştan mıdır nedir, ısınamıyorum hiç şu karaktere. Kitapla bağımsız, bütün kitaba dair duygularımı kenara bırakıyorum yine de bir şeyler eksik bu karakterde. Tamam omniscientsin, ondan bu vurdumduymazlığın falan da, bari biraz tepki ver, bilmek ve yaşamak aynı şey olmasagerek.

RIP Jorah, Lyanna ikilisi, House Mormont did remember.

RIP Eddie, çok sağlam karakterdi, pesimistliği hep güldürürdü, bu sefer güldürmedi.

Theon'a da güzel bir tribute bekliyorum, ne yaparsa yapsın, Stark olarak öldü.

Savaş olurken arkada ejderhaların aralıklarla yaptığı ateş şovu iyiydi, efsane yansıtmışlar o atmosferi, 2. olarak Jon vs Viserys sahnesi çok iyiydi. He bölüm boşundaki dothrakilerin ışıklarının sönmesi moodu o kadar güzel hazırladı ki, tüylerim diken diken oldu... Kalite akıyor gerçekten, ama Sapochnik de tam bu işler için var zaten.

+Müzikler, off, 6. sezon 10. bölümden sonra 2. bir şaheser. Bölümü efsane yapan diğer bir etmen, R. Djwaldi'ye de büyük tebrikler, buradan sonra bu arkadaş yürür. Ustalık eseri gerçekten bu bölüm. Başlangıçtan sona tensionı en iyi yansıtan müzikler.

Genel anlamda 9-9.5'luk bir bölümdü bana kalırsa. En iyi bölüm olamaz, ama ellerindeki malzeme düşünüldüğünde gerçekten iyi iş çıkartmışlar. Gönül isterdi ki kitaplar bitmiş olsun, malzemeleri olsun iyice olayların altını dolduracak. Ama George'un her aklındakini aktarmadığını düşünürsek, kesinlikle yönetmenlere saygımdan 9.5 derim. 2 kere izledim, akşam bir daha geçeceğim üstünden.

Aynen katılıyorum... tebrikler

• bakın hot pie halen yok piyasada sizce neden?

melisandr ile konuşan arya'da ciddi bir karakter değişimi olduğunu fark etmeyen yoktur diye düşünüyorum çünkü o ana kadar soğukkanlı ve öz güveni yüksek hali peşindekiler yüzünden alaşağı edilmişti. Odada korkmuş, ne yapacağını bilemez halden sahne finalinde ne yapacağını bilerek başka bir tarafa yönelen arya var, sanki başka biriydi? Ancak bu sahnelerle ilgili bir abeslik var ki hem burada hem de ekşi sözlükte'de dile getirilmiş olup katıldığım kısımdır, yere düşen kan damlasını duyan bir zombi'ye karşılık arya'nın öyle veya böyle geldiğini duymayan "yardımcı" ww'ler bana anlamsız geliyor, night king'in tam arkasından yani diğer ww'lerin tam ortasından geçip giden bir arya'nın kelimenin tam anlamıyla görünmez olması gerekmiyor mu sizce de, bu ww'ler hem kör hem de sağır mıdır, hadi geçip gitti ulan çok mu yavaş hareket ediyorsun da elinde sırtında olan bir silahı bu kıza fırlatma gereği duymadın hadi bunları da geçtim, nk bunu havaya kaldırıyor da hançer düşene kadar geçen sürede neden hızlıca önlemini almıyor, yani ne bileyim bu sahneleri beğenen arkadaşlar sizce de bir mantık hatası yok mu burada. Madem bu kadar sinsi, sessiz(?) ve hızlı olabiliyorsun boşuna beklemedin mi şu saate kadar nk'yi öldürmek için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam 8 sezondur şu kılıcı çıkarıp sallayamadı tam çıkarıyodu arya gelip 5 saniyede öldürdü adamı
  • Nasıl bu kadar basit hatalar ve basit son ile biter anlamıyorum çok sinirliyim çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Görüyorum ki aryanın night kingi öldürmesi NK fanlarının zoruna gitmiş Kolay ölmesinden şikayetçiler, ne bekliyorlardı anlamıyorum NK tek başına kalacak herkes etrafını sarıp zorla öldürecekler falan mı? Ölüm şekli gayet oturaklı oldu. Çok karanlık olması ve beklenenden az kişinin ölmesi dışında pek bi kusur yok bence bu bölümde.

Evet saçma bulduk. NK'nın oraya gitmesi gerekmiyo zaten savaşı ağır farkla kazanmış.

Kuzeydekilerin güneye kaçıp orada son savunma olmasını beklerdim.

• bran
    gozleri kapadi kargalara gecti ne bok yedigini bilen yok. nk dibine gelmis herkes gebermek uzere. ne yaptin kardesim sen ne ise yararsin aq
    . anca babane gibi otur koltukta.

Ekşisözlük..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

Reddit'te gördüm

This episode was so dark even Night King's guards didn't see Arya coming
    Oh be valla göz doktoruna gitmeyi düşünüyordum meğersem bir bende değilmiş sorun, telefondan izledim bu bölümü, parlaklığı felan sona dayadım ama yok, çoğu sahnede noluyo ne bitiyo hiçbirşey anlaşılmıyordu, Got gibi bir yapım nasıl teknik açıdan böle bir hata yapar aklım almıyor, hele ejderha sahnelerinde felan kim kimi ısırıyor öle boş boş baktım sadece :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 29 Nisan 2019; 15:37:44 >

• Sen kitaptan saparsan böyle saçma saçma bölümler izleriz.

Bitirsinlerde gidelim. Yıllardır overrated yazıyordum şu diziyede bu sefer cidden savunanlar bile hak vermeye başlamış

Yönetmeninde eline .... savaş bölümünü karanlık çekmek nedir ya? Ne izlememizi bekliyo.

Senaristin ben zaten ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 29 Nisan 2019; 15:38:11 >
  • Ekşideki malum hastalık bu foruma da bulaşmış.Bu sene izlediğim sinema filmlerden bile iyiydi bu bölüm.Umarım çıtayı düşürmezler ciddi hayal kırıklığı olur.

Millet hala jon niye öldürmedi diyor, Arya'nın yaptıklarının 10'da 1'i ni yapabilsin şükretsin.
  • Johnun bindigi ejdarha nerede ?

• nk öleceği kesindi ama basit bir şekilde öldü bence. nk ile birlikte gelen ak gezenler hiç bir şey yapmadı bölümde. böyle bir savaşta daha fazla önemli karakter ölmeliydi.
  • Böyle bitmemeliydi.avengersa ayrı buna ayrı.senaristlere çok güzel laflar hazırladım.8 sene getir getir night kingi bu ne lan.

• fluox kullanıcısına yanıt

Hocam öldürecek en mantıklı kişi aryaydı ama bölümün kurgusu çok saçmaydı millet bu yüzden beğenmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Ekşideki malum hastalık bu foruma da bulaşmış.Bu sene izlediğim sinema filmlerden bile iyiydi bu bölüm.Umarım çıtayı düşürmezler ciddi hayal kırıklığı olur.

Millet hala jon niye öldürmedi diyor, Arya'nın yaptıklarının 10'da 1'i ni yapabilsin şükretsin.
    Kimse

Jon öldürmesini beklemiyo bu kadar saçma çekilmiş ve yazılmış bir bölüme sövüyoruz.

• şu çok belli ki dizi popülizme kurban gitmiştir. senaristler izleyiciyi nasıl coştururuz nasıl istenileni veririz modunda takılmışlar.

1. öncelikle melisandre gelmese dotrakları basit bir çelik silahlarla ölülerin üzerine yollayacaklarmış. bu nasıl bir hatadır. o silahların ölülere etki etmediği biliniyor o kadar dragonglass almışsın. ve dotraklar ölürse sana düşman olarak geri geleceğini biliyorsun. melisandreye mi güvendin yani? yakılan ateş de kar fırtınasıyla söndü gitti. dizinin en fiyasko sahnesi buydu. arka sokaklarda bile böyle saçma sahne yok.

2. dizinin başından beri kurtlar çok önemliydi. en kritik noktalarda görevini yaparlardı. son zamanlarda zaten görünmeyen ghost bildiğin ölüme yollandı. bu kurtun çapı nedir ki binlerce ölünün üzerine yolluyorsun? koy sansa'nın yanına dursun ya. dişlerine dragonglass kaplama yapmadıysan zaten bir boka yaramayacağı belli. çok üzüldüm buna böyle bir saçmalık bu diziye yakışmadı.

3. jon snow bu bölümde resmen etkisiz elemandı. dany bile kılıçla daha fazla adam öldürdü. ejderhan var kale düşüyor 2 ateş attır şuraya. bu mudur vaadedilen prens? ordusunu yönetseydi aşağıda çarpışsaydı daha iyiydi. lider gibi lider derdik. resmen piç ettiler karakteri.

4. melisandre'nin ortaya çıktığından beri "vaadedilen prens" lafını ağzından düşürmediğini biliyoruz. önce stannis sonra jon snow olduğunu düşündü. şimdi gelip arya'ya sen yapacaksın bunu dedi. böyle bir saçmalık olamaz. arya night king'i öldürebilir ama dizi bunun alt yapısını yapmadı. beric dondarrion 19 kere arya için ölümden döndü. jon snow ne için ölümden döndü? bu sahne için değilse ne için döndü cidden merak ediyorum. çok sinirliyim senaristlere. dizinin 8 sezonda ilmek ilmek işlediği bütün gerçekleri yokettiler.

5. çok daha fazla kişi ölmeliydi. ölü ordusu içeri giriyor sam üstlerinde yuvarlanıyor. jamie tek elle yaşıyor. tamam dizide adam kalmadı artık öldürmekten korkuyolar ama böyle bir bölümde önemsiz karakterler öldü. jorah dotraklarla gittikten sonra dönmesi bile şaşırtıcıydı geç bile kaldı ölmek için..

6. night king'in ateşle neden ölmediğini açıklamaları gerekiyor. sanırım night king olmadan önce targaryendi böyle bir kılıf uydurabilirler. valerian çeliğiyle öldürülebilir olduğunu daha önce göstermişlerdi zaten.

son olarak kalan 3 bölüm beni heyecanlandırmıyor artık. arya cersei'yi öldürecek. introda olan daha önce test edilen dev arbalet ejderhaları vuracak. tahta da kim oturursa otursun. spin offlara yer açmak için koca seriyi piç ettiler. g.r.r martin kitapları yaz da final nasıl olur görsün millet.

• hay sizin yapacağınız savaş planına zokim
  • hocam bu brandon stark ile night king bağı ve bu ikşisinin amaçlarını açıklayabilecek olan var mı nk ne istiyor brandon neden görüyor yani amaç ney açıklayan bir site yazı falan var mı 4. sezon 6. bölümdeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Sen kitaptan saparsan böyle saçma saçma bölümler izleriz.

Bitirsinlerde gidelim. Yıllardır overrated yazıyordum şu diziyede bu sefer cidden savunanlar bile hak vermeye başlamış

Yönetmeninde eline .... savaş bölümünü karanlık çekmek nedir ya? Ne izlememizi bekliyo.

Senaristin ben zaten ........
    Gece kralının ordusu gündüz mü savaşacaktı, seyirciler sahneleri daha iyi izlesin diye.

• 
Sayfa: önceki 30603061306230633064
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.