Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hafta sonu evi bir bayan tutup temiZlettim
    Tum ev 5 saate te bitti benim odama girmediler

Benim odamı ben kendim 5 saate zor temizledim kabloy du masif sehba hoparlör derken isin sonun da yorgun düştüm kablo ısı basa bela kır dok le de ugrasmak istemiyirum mecbur ev değişin ce olacak bu isler hayırlısı bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • furai F kullanıcısına yanıt
    Peki tavsiyeniz varmı kablolar için ne şekilde daha kolay ve kullanışlı olur acaba ?
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

Koltuğun yanında duran eski dolap yerine ve tam karşısındaki sandığın yerine karşılıklı iki kitaplık yapmayı düşünüyorum, oda biraz daha toparlanacak o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Peki tavsiyeniz varmı kablolar için ne şekilde daha kolay ve kullanışlı olur acaba ?

Eğer oturma düzeniniz ve hoparlörlerin yeri değişmeyecekse mutlaka kabloları duvar içine gizleyin derim daha şık duruyor. Ben işimle hiç alakası olmadığı halde hobi amaçlı tüm işleri kendim yaptığım için biraz yorucu oldu. Duvarda kablolar için kanal açtım, süpürgelikleri söküp kabloların rahat geçmesi için duvar dibinden parkeyi bir-iki cm. kadar kestim, duvarlara macun çekip boyadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 30 Mart 2015; 10:44:03 >
  • Hayırlı olsun, benzer bir yöntemle tüm kabloları gizlemiştim ancak o zaman oda inşaat halindeydi. Sizin için oldukça zahmetli olmuştur diye tahmin ediyorum, ama yine de uğraşmanıza değmiş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayerX -- 30 Mart 2015; 11:05:53 >
  • PlayerX kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, evet oldukça zahmetli oldu, çocukların odasını bir süre ardiye gibi kullandım, büyük bir kaç parça hariç boşalttım odayı fakat yinede ev inşaat alanına döndü
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

quote:

Eğer oturma düzeniniz ve hoparlörlerin yeri değişmeyecekse mutlaka kabloları duvar içine gizleyin derim daha şık duruyor. Ben işimle hiç alakası olmadığı halde hobi amaçlı tüm işleri kendim yaptığım için biraz yorucu oldu. Duvarda kablolar için kanal açtım, süpürgelikleri söküp kabloların rahat geçmesi için duvar dibinden parkeyi bir-iki cm. kadar kestim, duvarlara macun çekip boyadım.

Sabit kalacak , peki kablo kanalı döşedinizmi ? Kablo ne kullandınız acaba ?duvarı kesme taşı ile mi kanal açtınız...

• quote:

quote:

quote:

Sabit kalacak , peki kablo kanalı döşedinizmi ? Kablo ne kullandınız acaba ?duvarı kesme taşı ile mi kanal açtınız...

Kablo için boru aldım fakat kullanmadım, özellikle HDMI kablonun geçeceği boru biraz kalın olduğundan duvarda açılacak kanalın çok derin olması gerekiyordu, bir de borunun döşeneceği duvarda yatay başka elektrik boruları geçiyordu bende herkese tavsiye ettiğim halde kendim boru döşemedim, kabloları direk duvara gömdüm

Kabloları geçirdiğim kanalları duvara matkap ile açtım. Kablo olarakta hoparlörler için futureshop'tan aldığım AudioQuest FLX/SLiP 14/4 Bi-Wire Speaker kablosu kullandım. Projeksiyon için HDMI kablo olarakta ttaf'ın 15m'lik kablosunu kullandım.

• Kablo kanalı varken bu kadar aksiyona gerek var mı? Hem istendiği zaman açıp ekleme çıkarma şansı varken duvara gömmek çok kullanışlımı sizce?
    Kablo değişikliği gerektiğinde duvarı tekrar mı kıracaksınız?
  • 2...
  • furai F kullanıcısına yanıt
    hayalimdeki kurulum geniş geniş
  • by@li kullanıcısına yanıt
    hocam hifiden elini ayağını çektin diye biliyorum, tekrardan mı topladın sistem

bu arada imzanda bir servet görüyorum , hayallerdeki aletler, güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 30 Mart 2015; 13:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Kablo kanalı varken bu kadar aksiyona gerek var mı? Hem istendiği zaman açıp ekleme çıkarma şansı varken duvara gömmek çok kullanışlımı sizce?

Ünite arkası tamam , ama duvarlarda çok hoş durmuyor maalesef

Bu arada toplu duruyor maşallah

• quote:

Kablo kanalı varken bu kadar aksiyona gerek var mı? Hem istendiği zaman açıp ekleme çıkarma şansı varken duvara gömmek çok kullanışlımı sizce?

Görüntü kirliliğini, yerden geçen kablolardan ziyade duvardan yere inen kablolar yaratıyordu, projeksiyon için 2 kablo, projeksiyon perdesi için bir kablo ve duvarda asılı olan hoparlörler için olan kablolarla birlikte oldukça karmaşık bir görüntü vardı. Kablo yerde zaten süpürgelik içinden geçiyor süpürgelik bir nevi kanal görevi görüyor

Duvardan inen kablolar için de dıştan kablo kanalı döşemektense duvar içinden döşemeyi tercih ettim ve duvar içinede boru döşeyerek tüm kabloları değiştirilebilir yapmayı arzu ediyordum fakat işe başlayınca işin çok fazla büyüyeceğini fark ettim ve duvar kısmı sabit oldu maalesef.

surr. için kullandığım kabloyu zaten bir senedir kullanıyordum ve memnundum surr.back içinde aynı kabloyu aldım, kablo surr. ve surr.back için bence yeterli yıllarca kullanılabilir. Değişirse bir tek frontların kablosu değişir onlarda zaten dışardan gidiyor

• Umarım sizde hayalinizdeki yerleşim şekline en kısa sürede kavuşursunuz
  • quote:

quote:

Görüntü kirliliğini, yerden geçen kablolardan ziyade duvardan yere inen kablolar yaratıyordu, projeksiyon için 2 kablo, projeksiyon perdesi için bir kablo ve duvarda asılı olan hoparlörler için olan kablolarla birlikte oldukça karmaşık bir görüntü vardı. Kablo yerde zaten süpürgelik içinden geçiyor süpürgelik bir nevi kanal görevi görüyor

Duvardan inen kablolar için de dıştan kablo kanalı döşemektense duvar içinden döşemeyi tercih ettim ve duvar içinede boru döşeyerek tüm kabloları değiştirilebilir yapmayı arzu ediyordum fakat işe başlayınca işin çok fazla büyüyeceğini fark ettim ve duvar kısmı sabit oldu maalesef.

surr. için kullandığım kabloyu zaten bir senedir kullanıyordum ve memnundum surr.back içinde aynı kabloyu aldım, kablo surr. ve surr.back için bence yeterli yıllarca kullanılabilir. Değişirse bir tek frontların kablosu değişir onlarda zaten dışardan gidiyor

Surroundlar için olan kısmı ok, iyi fikir. Süpürgeliklerin sürekli sök tak gereği yoksa bu haliyle çok derli toplu zaten. Güle güle kullanın. Aklıma takıldığı için meraktan sordum, açıklama için teşekkürler. Ben çok fazla sök tak yaptığım için o süpürgelikler kullanılamaz hale gelirdi heralde. :)

feelulive, o sistem yok şuanda ama minik bişeyler yapmaya çalışıyoruz kendi çapımızda.

Ersin, bunlar eski görüntüler, örnek olsun diye paylaşmıştım.

• quote:

.... şuanda ama minik bişeyler yapmaya çalışıyoruz kendi çapımızda.

neye göre kime göre minik
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    aynı dertten muzdaribiz
  • Güle güle kullanın gayet keyifli bir ortam şık bir yerleşim olmuş
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.