Şimdi Ara

CS 1.6 server

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar şimdi evden bir cs 1.6 sunucusu açtık serverimiz kurulu şuan oyuncular bağlanıyor oyun oynuyoruz güzel herşey fakat server ile aynı internetten bağlanan oyuncular hariç diğer bütün oyuncuların pingleri çok yüksek bunun sebebininde server.cfg deki serverin rate ayarlarının yol açtığını biliyoruz ama bir türlü uygun rate ayarlarını tutturamadık en uygun rate ayarları nedir pingleri yükseltmicek şimdiden teşekkürederim yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi akşamlar diliyorum...

• Rate ayarlarından degil internet baglantınızdan. En iyi rate ayarlarını yapsanız bile diger oyuncuların pingleri normalin üstünde olur.

Upload hızınıza bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Rate ayarlarından degil internet baglantınızdan. En iyi rate ayarlarını yapsanız bile diger oyuncuların pingleri normalin üstünde olur.

Upload hızınıza bağlı
    Evde server kuramazsınız. Boşa uğraşıyorsunuz.

ADSL Bağlantısı ile server kurulamaz. 2-3 oyuncudan sonra pingler uçar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Çokta güzel kurulur. Netlimitsiz tarifesiyle 14-18 arası oyuncu kaldırır. Tabi pc nin özellikleride iyi olmalı (en az 2gb ram, 2ghz işlemci v.s.) Server açıkken pc yi kasacak bi uygulama açık olmamalı (antivirüs v.s.) Heleki superonline fiber internet tarifelerinden herhangi birine geçerseniz 32 kişilikte kurulur, hatta birden fazla ip alma imkanı olsa 3 serverda kurulur. Bunları sen zaten biliyosun diablo. Bölüm yetkilisi olarak şuraya iki satır bişey yazıp millete yardımcı olucağın yerde, kurulmaz diyerek adamın şevkini kırıyosun. Madem yardım etmicen bari boşa uğraşıyosun falan deme. Herkesin vps kiralicak lüksü olmayabilir veya fiber internet henüz semtlerine uğramamıştır v.s. ama bu evde server kurup eğlenemiceği anlamına gelmez. Evde server kurmak herkesin hakkı. İlla hazır server satanlara para mı bayılsınlar ? Kusura bakma tepki verdim biraz, çünkü bikaç kere daha görmüştüm bu tip sorulara olumsuz cevap verdiğini.

N2O sorununa gelince; pingin doğru rate ayarlarıyla bi nebze düşebilir ama önemli olan upload hızındır. Yinede yardımcı olması açısından yazalım. Bu arada keşke tarifenide yazsaydın.

Tarifenin 1mpbs olduğunu farzederek şu ayarları denemeni öneriyorum;

sv_minrate 3500, sv_maxrate 5000, sv_minupdaterate 14, sv_maxupdaterate 14

Kaynak;http://www.tutorialecstrike.com/reduce_lag.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 12 Ocak 2010; 4:05:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven

quote:

Çokta güzel kurulur. Netlimitsiz tarifesiyle 14-18 arası oyuncu kaldırır. Tabi pc nin özellikleride iyi olmalı (en az 2gb ram, 2ghz işlemci v.s.) Server açıkken pc yi kasacak bi uygulama açık olmamalı (antivirüs v.s.) Heleki superonline fiber internet tarifelerinden herhangi birine geçerseniz 32 kişilikte kurulur, hatta birden fazla ip alma imkanı olsa 3 serverda kurulur. Bunları sen zaten biliyosun diablo. Bölüm yetkilisi olarak şuraya iki satır bişey yazıp millete yardımcı olucağın yerde, kurulmaz diyerek adamın şevkini kırıyosun. Madem yardım etmicen bari boşa uğraşıyosun falan deme. Herkesin vps kiralicak lüksü olmayabilir veya fiber internet henüz semtlerine uğramamıştır v.s. ama bu evde server kurup eğlenemiceği anlamına gelmez. Evde server kurmak herkesin hakkı. İlla hazır server satanlara para mı bayılsınlar ? Kusura bakma tepki verdim biraz, çünkü bikaç kere daha görmüştüm bu tip sorulara olumsuz cevap verdiğini.

N2O sorununa gelince; pingin doğru rate ayarlarıyla bi nebze düşebilir ama önemli olan upload hızındır. Yinede yardımcı olması açısından yazalım. Bu arada keşke tarifenide yazsaydın.

Alıntıları Göster
    Netlimitsiz tarifeylede açılmaz. Netlimitsiz tafifelerde alabildigim en yüksek upload hızı 90 kb/s. 5-6 oyuncudan sonra lag yapar...

VPS almaya lüksü olmayan zaten fiber internet kullanacak lükse de sahip degildir

En iyisi hiç uğraşmayın, gidin server kiralayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 12 Ocak 2010; 4:07:59 >

• quote:

Netlimitsiz tarifeylede açılmaz. Netlimitsiz tafifelerde alabildigim en yüksek upload hızı 90 kb/s. 5-6 oyuncudan sonra lag yapar...

VPS almaya lüksü olmayan zaten fiber internet kullanacak lükse de sahip degildir

En iyisi hiç uğraşmayın, gidin server kiralayın.

Alıntıları Göster
    Ben nasıl açıyorum acaba ? 16 kişi ile ortalama 50 ping ile rahat rahat kasmadan oynanıyo

• quote:

Ben nasıl açıyorum acaba ? 16 kişi ile ortalama 50 ping ile rahat rahat kasmadan oynanıyo

Alıntıları Göster
    50 ping ile oyundan ne zevk alınabilir ki. Zaten ufak takılmalarda çok sık görünüyordur oyunda. Mermi gitmeme sorunu ve benzerleride cabası.

Yinede kişinin kendi zevki tabiki. Bize karışmak düşmez. Sadece düşüncelerimi söylüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 12 Ocak 2010; 4:11:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS 1.6 Server Tavsiye
    13 yıl önce açıldı
    cs 1.6 5v5 ?
    10 yıl önce açıldı
    cs 1.3
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

50 ping ile oyundan ne zevk alınabilir ki. Zaten ufak takılmalarda çok sık görünüyordur oyunda. Mermi gitmeme sorunu ve benzerleride cabası.

Yinede kişinin kendi zevki tabiki. Bize karışmak düşmez. Sadece düşüncelerimi söylüyorum..

Alıntıları Göster
    Sonuçta vps kiralayınca, internet parası + vps kirası ödicek. Ama fiber internet 10mbps sınırsız tarifeye geçse (aylık 49 lira) sadece internet parası ödicek. Superonline bölümündede 10mbps tarifede upload hızının 5mbps olduğunu görüyoruz testlerde (normalde 1mbps).

Mermi gitmeme abartılıcak derecede olmuyo, ufak takılmalarda önemsenicek derecede değil. Gitse 32 kişilik hazır server kiralasa aylık 100 lira. O parayı vericeğine biraz akıcı oyundan fedakarlık eder parası cebinde kalır. Tabi bunlar düşük upload hızı olan tarifeler için. Fiber nette bu sorunların olucağını sanmıyorum.

En iyisi hiç uğraşmayın, gidin server kiralayın diyosunda buda uğraşmak istemeyen tembellere göre zaten...

Dediğin gibi kişinin kendi zevki. Ben diyeceğimi diyeyimde tercih onların...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 12 Ocak 2010; 4:45:55 >

• quote:

Allah aşkına.

Turk Telekom alt yapısı hakkında birazcık bilgisi olan adam, böyle birşey ortaya atmaz. ADSL bağlantısının sistemi, çalışma mantığı, "sunucu" işine uygun değil. Sunucular çok fazla paket ister/gönderir.
    ADSL zaten upload ve downloadı aynı anda tam olarak yapamaz.. Ağdan birisi birazcık downloada dokunsun, youtube'dan 1 tanecik video izlesin, oyuncuların pingler tavan yapar, loss ve choke uçar iyice.
    Hele ki NetLimitsiz paket, zaten hızı stabil değil, kafasına göre hız veriyorlar, bunun neyini verimli kullanacaksın ki?

Ayda 50 60TL internet faturası, 20 30TL Server elektrik gideri, 5TL statik IP ücreti, elektrikler gidince çöken sunucu(veya en az 50-100TL UPS masrafı), en ufak bir saldırıda çökecek olan internet altyapısı.

Fiber internet olsa gayet güzel oynatır. Fiber interneti olan adama "bu iş olmaz" dediğim görülmemiştir zaten.

10-15 player tek çekirdekli ve 512MB ramlı bir makinede bile beslenebilir rahatlıkla.

"sv_maxrate 5000, sv_maxupdaterate 14" ayarlarında çalışan bir oyun sunucusuna sen sunucu diyebiliyorsan, benim daha fazla birşey söylememe gerek yok.
    56k teknolojisine döndürüyosun resmen oyuncuları, farkında değilsin.

Sanki ben bilmiyorum rate kırarak daha fazla oyuncu oynatılacağını. Ta başında uğraşmayın diye söylüyorum ki, adam sunucuyu açtıktan sonra 10 kişi girince milletin pingler uçmasın diye.
    "Bu nasıl server la qweqwewqewqe" deyip de adamın moralini iyice bozmasınlar diye.

Bu işe ciddi anlamda meraklı olan kimse, gitsin paylaşımsız hattı olan bir makineden VPS kiralasın, üstünde çalışsın.

Evde server kurmak herkesin hakkı felan değil. Eğer herkesin hakkı olsaydı upload ve download hızları eşit olan internet bağlantıları verilirdi.
    Datacenter diye birşey olmazdı. Server kurmayı, kıytırık HLDS açıp millete IP dağıtmaktan ibaret sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Allah aşkına.

Turk Telekom alt yapısı hakkında birazcık bilgisi olan adam, böyle birşey ortaya atmaz. ADSL bağlantısının sistemi, çalışma mantığı, "sunucu" işine uygun değil. Sunucular çok fazla paket ister/gönderir.
    ADSL zaten upload ve downloadı aynı anda tam olarak yapamaz.. Ağdan birisi birazcık downloada dokunsun, youtube'dan 1 tanecik video izlesin, oyuncuların pingler tavan yapar, loss ve choke uçar iyice.
    Hele ki NetLimitsiz paket, zaten hızı stabil değil, kafasına göre hız veriyorlar, bunun neyini verimli kullanacaksın ki?

Ayda 50 60TL internet faturası, 20 30TL Server elektrik gideri, 5TL statik IP ücreti, elektrikler gidince çöken sunucu(veya en az 50-100TL UPS masrafı), en ufak bir saldırıda çökecek olan internet altyapısı.

Fiber internet olsa gayet güzel oynatır. Fiber interneti olan adama "bu iş olmaz" dediğim görülmemiştir zaten.

10-15 player tek çekirdekli ve 512MB ramlı bir makinede bile beslenebilir rahatlıkla.

"sv_maxrate 5000, sv_maxupdaterate 14" ayarlarında çalışan bir oyun sunucusuna sen sunucu diyebiliyorsan, benim daha fazla birşey söylememe gerek yok.
    56k teknolojisine döndürüyosun resmen oyuncuları, farkında değilsin.

Sanki ben bilmiyorum rate kırarak daha fazla oyuncu oynatılacağını. Ta başında uğraşmayın diye söylüyorum ki, adam sunucuyu açtıktan sonra 10 kişi girince milletin pingler uçmasın diye.
    "Bu nasıl server la qweqwewqewqe" deyip de adamın moralini iyice bozmasınlar diye.

Bu işe ciddi anlamda meraklı olan kimse, gitsin paylaşımsız hattı olan bir makineden VPS kiralasın, üstünde çalışsın.

Evde server kurmak herkesin hakkı felan değil. Eğer herkesin hakkı olsaydı upload ve download hızları eşit olan internet bağlantıları verilirdi.
    Datacenter diye birşey olmazdı. Server kurmayı, kıytırık HLDS açıp millete IP dağıtmaktan ibaret sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Bak isteyince nede güzel paylaşıyosun bildiklerini Burda önemli olan şey beklentidir. Mesela ben 2gb ram 2ghz işlemcisi olan laptopumla problemsiz 16 kişi oynatabiliyorum ve buda bana yetiyo. Serverı internet sekmesinden bulup gelen oyuncular dolduruyo. Bu yüzden statik ip ye gerek yok, sonuçta game-monitor v.b. sitelere kaydetmicem serverı. Server açıkken video izlenmez zaten, 24 saat açık olmasınada gerek yok, geceleri kapatılabilir, isim yapmış serverlarda bile gece oyuncu olmuyo ev serverında mı olucak. Ben zaten netlimitsiz paket + orta ayar bi pc ile server açın, isim yapın, hatta adminlik satışı yapıp para kazanın demiyorum. Amaç pro server açmak değil, olamazda zaten bu imkanlarla. Hem pro olsa ne yazar, görüyoruz pro serverların halini seni takmayan, yargısız infaz yapan adminlerle dolu. Uzun süredir oynamıyorum türk serverlarında. O serverlarda oynicağıma, kendi ev serverımda hileci v.s. oyuncuları atarak adam gibi oyun oynarım daha iyi. Hayır yanılmıyorum, dediğim gibi server kurmak herkesin hakkı, netlimitsiz paketle olsun, fiber netle olsun, kişinin beklentisini karşılıyosa ve oyuncularda memnunsa gerisinin önemi yoktur.

• quote:

Bak isteyince nede güzel paylaşıyosun bildiklerini Burda önemli olan şey beklentidir. Mesela ben 2gb ram 2ghz işlemcisi olan laptopumla problemsiz 16 kişi oynatabiliyorum ve buda bana yetiyo. Serverı internet sekmesinden bulup gelen oyuncular dolduruyo. Bu yüzden statik ip ye gerek yok, sonuçta game-monitor v.b. sitelere kaydetmicem serverı. Server açıkken video izlenmez zaten, 24 saat açık olmasınada gerek yok, geceleri kapatılabilir, isim yapmış serverlarda bile gece oyuncu olmuyo ev serverında mı olucak. Ben zaten netlimitsiz paket + orta ayar bi pc ile server açın, isim yapın, hatta adminlik satışı yapıp para kazanın demiyorum. Amaç pro server açmak değil, olamazda zaten bu imkanlarla. Hem pro olsa ne yazar, görüyoruz pro serverların halini seni takmayan, yargısız infaz yapan adminlerle dolu. Uzun süredir oynamıyorum türk serverlarında. O serverlarda oynicağıma, kendi ev serverımda hileci v.s. oyuncuları atarak adam gibi oyun oynarım daha iyi. Hayır yanılmıyorum, dediğim gibi server kurmak herkesin hakkı, netlimitsiz paketle olsun, fiber netle olsun, kişinin beklentisini karşılıyosa ve oyuncularda memnunsa gerisinin önemi yoktur.

Alıntıları Göster
    Anlayış meselesi bu. Ben server kuracak olsam düşük rate, düşük kalite bir sunucu kurmak istemem şahsen. Böyle bir servera da girip oynamam.

Birşeyi yapmışken en iyi şekilde yapmak isterim, mükemmeliyetçilik mi diyorlar nedir, öyle birşey.

O yüzden başkaları da öyle yapsın istiyorum.

• quote:

Anlayış meselesi bu. Ben server kuracak olsam düşük rate, düşük kalite bir sunucu kurmak istemem şahsen. Böyle bir servera da girip oynamam.

Birşeyi yapmışken en iyi şekilde yapmak isterim, mükemmeliyetçilik mi diyorlar nedir, öyle birşey.

O yüzden başkaları da öyle yapsın istiyorum.
    evt katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi América -- 12 Ocak 2010; 21:58:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E649F4E69

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mükemmelliyetçilik mi ? Sanki ben 32 kişilik pro server kurucak olsam netlimitsiz tarifesiyle yarım yamalak iş yapıcam. Heralde bizde ya vps kiralarız yada fibernet + statik ip ye başvururuz. Ben eldeki imkanlarla netlimitsiz tarifesiylede server kurup gayette oynanabiliceğini söylüyorum. Eğer fibernet heryere yayılmış olsaydı zaten netlimitsiz tarifesine geçin demezdim. Başkalarıda öyle yapsın istiyosan, yapamazsın edemezsin tarzında konuşma ozaman. Aç bi konu tüm bildiklerini paylaş.

• quote:

Mükemmelliyetçilik mi ? Sanki ben 32 kişilik pro server kurucak olsam netlimitsiz tarifesiyle yarım yamalak iş yapıcam. Heralde bizde ya vps kiralarız yada fibernet + statik ip ye başvururuz. Ben eldeki imkanlarla netlimitsiz tarifesiylede server kurup gayette oynanabiliceğini söylüyorum. Eğer fibernet heryere yayılmış olsaydı zaten netlimitsiz tarifesine geçin demezdim. Başkalarıda öyle yapsın istiyosan, yapamazsın edemezsin tarzında konuşma ozaman. Aç bi konu tüm bildiklerini paylaş.

Alıntıları Göster
    evet malesef turkiyede bu tür bilgileri paylasan kişiler yok adamlar para kazanıyor bu işten hemde baya iyi para neden yazsınlarki forumda:S neyse ben baya ugrastım cs 1.6 server işi için sonunda basardım 16 kişilik servrimde sorun yok bunun için sadece rate ayarlarını iyi yapmak lazım.

mesela benim upload hızım 670 kbps yani yaklasık 80 kb buna karsılık rate ayarlarım sv_maxrate 5200 sv_minrate 0 sv_maxcmdrate 17 sv_maxupderate 17

nasıl hesaplanır?

upload hızı 670*125=837500 /oyuncu sayısı benim 16 83750/16=5234 bu sizin sv_maxrate niz sv_maxrate 5200 ve maxupderateyi bulmak için 5200/300=17 buda maxupderateniz sv_maxupderate 17

bunları yurtdışından sayfalarda buldum malesef turkce hiçbir içerik yoktur. Alien. || Clan game monitorden ıp adresimi alabilirsiniz :D

• quote:

Anlamak istemiyorsun sanırım.

Dalga geçer gibi sv_maxrate 5000 öneriyorsun, sv_maxupdaterate 17 öneriyorsun.
    Millet 25000 101 101 oynar sen 5000 17 17 oynatıyorsun. 10 yıl önce, 56k fax modem zamanında bu ratelerle oynuyordu millet.

Sen hala server açıyım millet oynasın istiyosun, 5000 rate 17 updaterate ile kime ne oynatıyosun?

Ayrıca yeri gelmişken...Ben her bildiğimi paylaşmak zorunda değilim. Kimse beni bilgi paylaşmamakla suçlayamaz.
    Hazıra konmak yerine biraz araştırılsın, yeri geldiğinde çeviri yapılsın, yeri geldiğinde para harcansın.

Siz hala 5000/17/17 rate ile çalışan serverin, günümüz cs oyuncusuna uygun olduğunu, yeterli olduğunu ısrar ediyorsanız, fazla söze gerek yok.

Kendi aranızda tartışmaya devam edebilirsiniz, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Millet 25000 101 101 oynar sen 5000 17 17 oynatıyorsun. 10 yıl önce, 56k fax modem zamanında bu ratelerle oynuyordu millet.

Sen hala server açıyım millet oynasın istiyosun, 5000 rate 17 updaterate ile kime ne oynatıyosun?

Ayrıca yeri gelmişken...Ben her bildiğimi paylaşmak zorunda değilim. Kimse beni bilgi paylaşmamakla suçlayamaz.
    Hazıra konmak yerine biraz araştırılsın, yeri geldiğinde çeviri yapılsın, yeri geldiğinde para harcansın.

Siz hala 5000/17/17 rate ile çalışan serverin, günümüz cs oyuncusuna uygun olduğunu, yeterli olduğunu ısrar ediyorsanız, fazla söze gerek yok.

Alıntıları Göster
    Takmışsın 5000 e bilmemneye. Ben onu yazarken kaynak belirttim farkındaysan, kaynakta internet hızına göre rate ayarları vardı, ben sadece örnek verdim. Paylaşmassan paylaşma bilgini, beni ilgilendirmez ama evde server açmak isteyenlerinde hevesini kırma. Sanada iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 13 Ocak 2010; 3:15:26 >

• quote:

Rütbeye Bak :O Aslında Bende CS Yetkilisi Olsam İyi Olur
  • quote:

quote:

valla hiç kusura bakma ama 5000 rate 17 maxupderate olsada hiç bir sorun yok mis gibi oynuyoruz ben sadece evinden oyun kurupda lag\loss olayları ile karsılasan arkadaslar için yazdım onu sen şimdi 80kb lik upload hızlıyla sv_maxrate 20000 sv_maxupdarete 101 yazarsan kurulan server 5-6 kişiden sonra cortlar ki cs online sunucusu kurmak die açılan konulardada hep rate ve upderate değerleri yuksek durumda bu konuyu açan arkdaslarda bu durumdan haberdarmıdır tartışılır. benim anlatmak istediğim sadece evinizden cs server kurduysanız upload hzıınız x125 /bölü oyuncu sayısı bu formulle sv_maxrate nizi bulursunuz ve daha sonra sv_maxrate /bölü 300 derseniz sv_maxupderatenizi bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_raculaa -- 17 Ocak 2010; 23:47:36 >

• quote:

bizde çok denemiştik ama aradaşın dediği gibi. Ama hl server kurabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coming

quote:

bizde çok denemiştik ama aradaşın dediği gibi. Ama hl server kurabilirsin

Alıntıları Göster
    Game-Monitor e baktığımda bir sürü boş server var. İllaki parasal olarak server kiralamanıza da gerek yok.

Bir çok server sahibi, ücretsiz admin alıp serverını doldurmasını ve yönetmesini bekliyor.

sv_contact "admin@server-site-mesela.com" bilgilerini Game-Monitor.Com sitesinden okuyup, server yetkilisine mail atabilirsiniz, yani şöyle diyeyim.

Game-Monitor.Com Cs Server Listeleri sayfamdan yanlızca boş serverları göster, yapın.
    Az önce baktım 45 adet server bomboş ve bu serverlara ait 936 oyuncu slotu boş. Birde oyuncusu olup, Admin bekleyenler var bence :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.