Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.580
Cevap
8
Favori
134.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bir iki sayfa önce Network ağını Gbit yapmayla ilgili mesajlarım var.
    Bende Gbit e yeni geçtim.

Modeminizin ethernet soketi 100Mbps olduğundan kaynaklı iki pcnizin hızının yavaş olması.
    Bir tane gbit swicht alıp bütün cihazları CAT6 kablo ile swithce bağlayacasınız. switch ide modeme ki cihazların hepsi nete çıksın.
    +
    Benim bütün cihazlar 1Gbit ile bağlı.
    PC netten download yaparken;
    PC den C-200 e 14MB/sn ile taransfer
    PCden NAS server e 7MB/sn ile transfer.
    +
    C-200 ile Nas serverden 1080p film izliyorum.
    Takıntısız sorunsuz izliyorum.

Ama unutmayın Bütün cihazlar Gbit switch e CAT6 ile bağlı.
  • Ahmet bey dedikleriniz tamam.Şimdi bir tane gigabit switch alacam modemin önün ekoyacam tek portu modem ebağlicam internete cıkış için.Sonra tüm cihazları bu gigabit switche bağlayacam buraya kadar ok. Ancak benim kablolar evi yeni aldığımda cat5e döşetmiştim.Cat6 değil.Cat5e de yeterli gelirmi sanırım cat5e ile cat6 parformansı aynı araştırdığım kadarıyla.Bu durumda a110 yada c200 ün ethernetinin gigabit olmasının bir önemi yok yani öylemi.Bu durumda bir adet gigabit switch yeterli olacakmı isterseni ben şemayı çizim abi aşagıdaki linkte.bua göre napabiliirim abi.ordaki 10/100 switchidemi giabit yapmalıyım yani 2 gigabit switchmi olmalı

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

• öncelikle modeme sadece gbit switch bağlı olacak birde internet kablosu başka hiçbirşey.

Tüm cihazlar gbit switch e bağlı olacak.
    switch gbit olmadan bağlantı nasıl gbit olabilir ki.

oradaki 10/100 ü kullanmayacaksınız. onun yerine sadece 1 adet gbit switch.

A110 garanti diyemem ama C-200 ile 13-18MB/sn transfere ulaşırsınız.

+++
    Modem üzerinden geçen hiçbir cihazda o hıza ulaşamazsınız.

+
    CAT5e ile CAT6 aynı değil.
    her nekadar ikisinde de Gbit yazsada aynı değil.
    +
    CAT5e 200mhz band genişliğine sahip
    CAT6 500mhz band genişliğine sahip.

Güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 15 Mart 2010; 23:39:30 >

• Ahmet, sende olmasan
  • eozen81, sende katıl o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 15 Mart 2010; 22:49:54 >
  • Yalnız Ahmet bey çizdiğiniz şemada usb hdd kutusunu aynen şimdi olduğu gibi airties modemin usb inde bıraksam olmazmı. Sebebde hdd dolu 1 gb ve ntfs.C200 e usb den bağlanınca serverdan göremiyorum. İllaki içine takıp ext3 olması gerkiyormus sanırım ağda görünebilmesi için.
    Netice çizdiğiniz şema doğrultusunda sadece usb hdd airties modemin usb ine bağlı olsa olmazmı abi.C200 de garanti hız aratr demisşnizde abi a110 dada en azından 3-4 mb/sn daha artmazmı acaba.
    Yoksa usb hdd kutu modeme girdikten spnra zaten değişen bir şey olmaz ve tüm yaptıklarımız boşamı gitmiş olur.Bu amaç için birde nas kutu alıp bunuda ethernetle gigabit switchemi bağlamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 15 Mart 2010; 23:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Yalnız Ahmet bey çizdiğiniz şemada usb hdd kutusunu aynen şimdi olduğu gibi airties modemin usb inde bıraksam olmazmı. Sebebde hdd dolu 1 gb ve ntfs.C200 e usb den bağlanınca serverdan göremiyorum. İllaki içine takıp ext3 olması gerkiyormus sanırım ağda görünebilmesi için.
    Netice çizdiğiniz şema doğrultusunda sadece usb hdd airties modemin usb ine bağlı olsa olmazmı abi.C200 de garanti hız aratr demisşnizde abi a110 dada en azından 3-4 mb/sn daha artmazmı acaba.
    Yoksa usb hdd kutu modeme girdikten spnra zaten değişen bir şey olmaz ve tüm yaptıklarımız boşamı gitmiş olur.Bu amaç için birde nas kutu alıp bunuda ethernetle gigabit switchemi bağlamak gerekir.

Aynen.

Modeme taktığın cihazların hızı 100Mbps olur.
    +
    Nas server gbit ethernetli ise mükemmel olur. tabiki oda switche.

• Şİmdi tamam Ahmet bey yarın iki adet gigabit switch alarak işe başlayacağım.Nas kutuda bu uğraştan sonra tabiki gigabit ethernetli secmek gerekecek sanırım. Birde abi gigabit nas kutu almak yerine aşagıdaki linkteki gibi bişey kullanabilirmiyiz.Bunların gigabit olan modelleride var 30 usd civarında.Usb hddyi bu aparata diğer ucunuda gigabit switche yani

http://cgi.ebay.com/4-Female-USB-A-to-RJ45-Male-Ethernet-CAT5e-Adapter-8_W0QQitemZ300404827609QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item45f185e5d9#ht_644wt_941

• Neden 2 adet gbit switch alıyorsunuz?

Bir tane yeterli.
    Zaten en 8 portlu oluyor.
    +
    Üstteki şema güncellendi.

HDD kutunuzun ağdan görünmesi için windows yuklu PC nize takabilirsiniz.

Ekleme;
    O linkteki çevirici ile olmaz!

USB2,0 bile 480Mbps diyoruz.
    işe USB karıştıracaksan neden Gbit alıyorsun!

Dur sana bir test yapayım..

NAS Server USB girişine NTFS formatlı HDD takayım bakalım ağdan görünüyormu!

Ekleme;

Test sonucu; NAS server USB girişine NTFS formatlı HDD kutu bağladım.
    Tüm ağdaki cihazlar görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 15 Mart 2010; 23:49:44 >
  • Ahmet bey 2 adet gigabit switch nedeni şu.Dikkat ederseniz şemada salonda hem dreambox var hemde popcorn A110 ve bu odada 1 adet kablo gelmekte. yani buraya gelen tek kabloyla hem dreambox hemde a110 a bağlantı yapmam lazım.biride modemin önüne dolaysıyle iki adet değilmi lazım olan. İşt ebu çok güzel hdd yi görmesi .demekki nas kutu alıp direk hdd yi takınca usb ye tüm ağdan göreceğiz.Usb den nas hdd kutu bağlamakla nasın içine hdd bağlamak arasında transfer hzıı bakımından fark oluşurmu.Ahmet bey değimi gibi 2 adet lazım deilmi su durumda gigabit switch.
    Güncellediğiniz şemayı inceledim ama şimdi benim tüm kabloların tüm odalara giden kabloalrın merkezi modemin oldğu yer. Yani sizin switchi şemada yerleştirdiğinzi yer ile c200 ün bulunduğu oda arasıdna kablo bağlantısı yok.şemada modemin olduğu yerden bir kablo salona a110 ve dreamboxın olduğu odaya bir kabloda c200 ün olduğu odaya gidiyor.yani farklı odalar.o yüzden switchi modemin orya koymak zorunda değilmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 15 Mart 2010; 23:58:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Ahmet bey 2 adet gigabit switch nedeni şu.Dikkat ederseniz şemada salonda hem dreambox var hemde popcorn A110 ve bu odada 1 adet kablo gelmekte. yani buraya gelen tek kabloyla hem dreambox hemde a110 a bağlantı yapmam lazım.biride modemin önüne dolaysıyle iki adet değilmi lazım olan. İşt ebu çok güzel hdd yi görmesi .demekki nas kutu alıp direk hdd yi takınca usb ye tüm ağdan göreceğiz.Usb den nas hdd kutu bağlamakla nasın içine hdd bağlamak arasında transfer hzıı bakımından fark oluşurmu.Ahmet bey değimi gibi 2 adet lazım deilmi su durumda gigabit switch.
    Güncellediğiniz şemayı inceledim ama şimdi benim tüm kabloların tüm odalara giden kabloalrın merkezi modemin oldğu yer. Yani sizin switchi şemada yerleştirdiğinzi yer ile c200 ün bulunduğu oda arasıdna kablo bağlantısı yok.şemada modemin olduğu yerden bir kablo salona a110 ve dreamboxın olduğu odaya bir kabloda c200 ün olduğu odaya gidiyor.yani farklı odalar.o yüzden switchi modemin orya koymak zorunda değilmiyiz

Gbit switch tüm kabloların buluştuğu noktaya konur.
    +
    NAS serverın içerisine takılan HDD haliyle Gbit çalışacağından USB 2,0 dan doğal olarak 2 kat hızlı olmalı teoride.
    Test etmedim.
    +
    Sizin işinizi 1 nas server birde gbit switch çözer.
    Tabi dream yanında olan 10/100 switch ide orada(olduğu yerde) kullanmanız gerekir.
    Bu durumda C-200 ağdaki 1080p ve m2ts dosyalarını normal olarak oynatır.
    Ama A110 da test etmek lazım ama kullanan arkadaşlardan 1080p lerin sorunsuz oynadığı bilgisini aldım.
    BDMV kalsörü A110 da "AĞ" üzerinden oynamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 16 Mart 2010; 0:08:44 >

• A110 un bulunduğu yerdeki veri akışı hızınıda artırmak istediğimden oradaki 10/100 üde 10/100/1000 ile değiştirmek gerekmezmi.Çünkü 10/100 yerine kalacaksa a110 veri aktarımı şu andaki mevcut halinden fazla olmaz gibi geliyor bana. Çünkü A110 da cok ufak bir veri artışı hızına ihtiyac var.Halihazırda 1920*800 gibi çözünürlükleri rahat oynatıyopr sadece 1920*1080 lerdebiraz takılmalar mevcut.İşin ilginç yanı aynı ağ aynı kaynakta c220 a110 ların takıldığı dosyaları halihazırda takılmaksızın oynatıyr.bu c200 un ethernetinin daha kaliteli bir çiple kontrol edilidği izlenimini verdi bana.Benim uğraşım daha ziyada A110 un 1080 leri rahat oynatmasında.c220 de su ana kadar takılan 1080 mkv rastlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 16 Mart 2010; 0:16:58 >
  • C-200 de Gbit(1000Mbps) destekli soket var.
    A110 da 100Mbps soket var.
    Fark ordan kaynaklı.
    +
    Bence 1 tane Gbit switch al a110 da test et hızlanıyorsa 2.yi al.
  • evet bencede test etmek lazım abi
    abi bıkmadan usanmadan her soruma gayet anlaşılır ve sabırla cevap verdiğin için gecenin bu saatinde sana sonsuz teşekkür ederim abi.
  • Estğfirullah;

Ne zaman sorular bitecek diye merak etmeye başlamıştım
    +
    Açık açık tane tane yazdım ki okuyan başkalarınada yardımcı olalım.

Bana Müsade Sabah iş var.
  • Artık az öce kalimda bi test yapim dedim kendimce.American history mkv 10 gb lık tek dosya 1920*1080 çözünürlükte c200 canavar gibi oynatıyor.A110 da takıyor.Hatta c200 de info tuşuna basınca sahne sahne değişmekle beraber avc 30-40 mbps sevieylerine kadar cıkyor.
  • Bu arada ayın 7 inde IR kuamnda sipariş etmiştim.Ancak bu gece dikatimi çekti parayı sanki yeni çekmişler.Ayın 11 inde kargolnmayı bekliyordum ancak herhangi bir bilgi gelmedi şimdilik ancak aşagıdaki uyarı cıkıyor google checoutda.Şu kargo bilgisi vs nerden akıcaz acaba ilk defa alışveriş olduda burdan

Your order has been sent to Popcorn Hour.
    Popcorn Hour is responsible for charging and shipping your order. Have questions? Contact Popcorn Hour.

Mar 14
    Popcorn Hour charged your MASTERCARD xxx-7044 for $45.50. "GOOGLE *Popcorn Hour" will appear on your billing statement.

Diğer bir konuda arkadaşlar akşam film izlerken farkettim info tuşuna basınca filmin ilerleme çubuğu üstte cıkan kısımda film ileleme durumu çubukta uçta 5 adet mavi ekranda parlak piksel gibi birşey belirdi.Filmi ileride sarsanız geride çubuk nereye giderse gitsin ucunda beliriyor yani.sabit bi yerde değil.daha önce dikaktimi çekmemişti ama sanırım yoktu.Sizdede aynı durum sözkonusumu.Resmi ekledim linkte bakınca ne demek istedğim daha iyi anlaşılıyor.Forumda resim yüklemede sorun olduğundan imageshuckdan upload ettim

http://img52.imageshack.us/i/02622.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 16 Mart 2010; 3:18:13 >

• @girayhan1, enteresan bir durum, ben de o şekilde bir pixelleşme olmadı, Popcorn'u arkadan kapatıp açmayı denedin mi veya Power+Delete konfigürasyonunu. O noktaları hiç sevmedim
  • Açıp kapadım defalarca hem anahtardan hemde power+delete ile ama değişen bir şey olmadı.O piseller her zmaan her filmde var. diğer arkadaşlarda baksalar bir kaç kşi daha bu durum tek bende ise bir çaresine bakayım en azından.
  • Sancak bilgisayara mail attım durumu resmide yolladıö bana cevap verdiler aynen cevabıkopyalıyorum

'Merhabalar ,

Endişe edilecek bir şey yok , o noktacıklar durum çubuğunun yerini belirten
    noktacıklardır.
    Yani pixellenme değildir ve aynı noktacıklar tüm C-200'lerde vardır.

Saygılar

Sancak Bilgisayar
    www.popcornhour.com.tr

Arkadaşlar size zahmet fotoğrafada bakın sizdede gercekten sancak bilgisayarın dediği gibi varmı yani tüm c200 lerdemi var.eozen arkadaşım olmadığını söyledi ama sizlerdeki durumuda acil bilmek isterim

İnternetten birazaraştırma ayptım aşagıdaki, linkteki resimdede var tesadüf

http://www.networkedmediatank.com/images/C200/Gui%20(19).JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 16 Mart 2010; 11:32:48 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.