Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
530.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: makkas

ben 8 mbit netlimitsiz paketine abone oldum 3 aydır kullanıyorum ve hızım 2mbit te sabit kaldı
    ttnet in 440375 numaraasını arıyorum santrali ara diyorlar ümraniye santralini arıyorum telefona bakan yok....
    ne yapmam lazım biri bir akıl versin gidip santrali basacam yakında....

onun nedeni evinizin hattı 2mbit destekliyor en fazla o nedenle 1-2 aylık kullanımda sabitleniyor hız internette öyle okumuştum...
  • zannetmiyorum istanbulun göbeğindeyim ve santrale uzaklıgım 1km bile değil
    ttnet in musluğu açmaması bütün dert bu.yatırım yapmıyorlar. ben herhalde yarın basacam santrali
  • bu gün itibari ile bende geçtim netlimitsize fakat testlerde 4.60 çıkıyor download torrentden'de rastgele bi download yapayım dedim test için onda da hız 50kb'yi geçmedi acaba sorun bendemi yoksa hatlardamı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemyisgolvey

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

8 megabit limitsiz tarifesini kullanıyorum. Çok önceden bağlantı hızım asla 8 megabit olamamıştı, 6 ya da 7 mbit civarı dolaşmıştı, ama son bir aydır ya da daha fazla bir süredir, 8120 megabit indirme hızında sabitlenmiştim - Bir arıza kaydı sonrası arızayı çözmeye çalışan mühendis telefonda "hız değerleriniz çok iyi demişti."
    Yeni bir arıza sonrası -benim için rutin bir arıza, adsl ışığı yanıp sönüyor, ppp ışığı görünmüyor- adsl hızım, modemin gösterdiğine göre, 520 upload hızı, 1020 mbit download hızı olarak gösteriyor. Speedtest yaptığımda daha da düşük çıkııyor. Konuyla ilgili dün aradım. Müş. Hiz. i veren kişi hızdan dolayı arıza kaydı alamayacağını söyledi. Böyle bir şey mümkün mü? Ben durumu yeniden izah ettim. Daha önceki hız değerlerimden, vesaire. Bayan, bana bağlantının kendisini optimum hıza ayarladığını, şu anki hızımın normal olduğunu, ve adı üstünde, 8 megabite kadar tarifesini kullandığımı söyledi. Demek ki değerleriniz şu an böyleymiş, dedi. Benzer şeyleri söyleyip durduk. Bir şey değişmeyince, bana yardımcı olmuyorsunuz, ben de, adsl yi ve telefonu iptal ettireceğim dedim.
    Sanırım, bu hız değerleri ile benden 49 lira almaya devam edeceklerse, ben vermeyi düşünmüyorum. Değişiklik olmazsa, gerçekten iptal işlemini yapmak istiyorum, ama bir görüşme daha yapmak istiyorum. Akşam, 9'dan sonra ses tonlamasını beğenmediğim bir bayanla konuşmuştum. Başka biriyle başka şeyler olabilir.
    Önerisi olan?

Bugün Müş Hiz yeniden aradım. Bu kez çok ilgili bir bayan çıktı, denemeler yaptırdı, sonra da kayıt aldı. Çok da kibardı. Bakalım sonuç ne olacak?

• arkadaşlar bana biri cevap versin...bu tarifeye geçtim modemde max. ulaşılabilir hız 5836 filan yazıyor ama torrent'den dowbload yaparken max.365kb gördüm..daha fazla olmuyor...acaba hattımmı desteklemiyor anlmadımki...zaten bırak 5836'yı normalde 750-800kb olması lazımken ben 550kb'ye razı olur gibiyim...ama sorarsanız aslında neden 8mbit değil hızım..

adsl durum raporu şöyle:

• Sizler 600 750 Leri Görmüşsünüz Ben 100 İLe indiriyorum . Sorunumu Bilen Varmı Sakaryadanım. Santral Filan Anlamadım Bu işi. Modemi Değiştirmemmi Gerek 3 Sene Önce TTNetin Verdiği Pikatel Combomax . Yardım Lütfen :(:(.
  • Modem Ayarlarına Girdiğimde BKz...

Hat Hızı – Gönderilen (Kbps): 364
    Hat Hızı – Alınan (Kbps): 1023

Bunlardan birisinin 8124 olması gerekiyormuş ben geçen pazartesi bağlattım dahada böyle :(. boşa para ödeticekler.
  • Önümüzdeki ay bende Smile Adsl den bağlatacağım bu paketi. Bakalım durumlar nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sittingbull267

Arkadaşlar bilenler bir zahmet cevap versin.

Bunlar adsl bağlantı bilgileri =>

Mode: ADSL2+
    Line coding: Trellis On
    Status: No Defect
    Link power state: L0

Downstream Upstream
    SNR margin (dB): 11.1 15.7
    Attenuation (dB): 34.0 17.2
    Output power (dBm): 18.1 12.4
    Attainable rate (Kbps): 9300 973
    Rate (Kbps): 6643 797

Bunlarda adsl ayarlarından seçili olan bağlantı modları yada nasıl isimlendiriliyorsa artık =>

G.DMT

G.lite

T1.413

ADSL2

AnnexL

ADSL2+

AnnexM (BU SEÇİLİ DEĞİL)

Capability:

Bitswap

SRA (BU SEÇİLİ DEĞİL)

Yukardaki hızıma ve güç kaybına bakarak hangi bağlantı modunu seçili bırakmam işe yarayacaktır hızımı artırmak için? Ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak santraldan hangi modu seçmeleri istemeliyim? Ben şuan hangisine göre bağlandığımı bilmiyorum. Adsl bilgilerinde adsl2+ yazıyor ama o benim ayarlarımdan kaynaklanıyor olabilir esas santralden ayarlı mod hangisi bilmiyorum.

Arkadaşlar bir cevabı olan yokmu bu sorunuma???

• Arkadaşlar torrentden indirirken diğer kişilerin size upload etme hızı da önemli. Ayrıca siteden siteye gerçekten değişiyor. Benim takıldığım bi bulgar sitesi var torrent için. Gerçekten torrent için süper bi site. Fakat adını yazmasam daha iyi. Üyelik alımı da kapalı zaten. Fakat isteyen varsa yine de pm'den istesin. Bu takıldığım siteden genelde torrent dosyasını indirirken geceleri 850 - 900 kb ye kadar çıkıyorum. Nedeni hem seed iyi hemde hızım yüksek. Fakat başka bi siteden aynı torrent'i indirdim 200 seed'e rağmen 100 kb yi geçmedi download hızı :) Anlayacağınız torrent'inizinde iyi olması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 3 Mart 2010; 23:02:50 >
  • Beyler herkese iyi akşamlar ben 8mb sınırsız tarife kullanıyorum yaklaşık 2 aydır sorunsuz gidiyordu cok nadir kopmalar olurdu. dun internetim 3-4 saat boyunca gelmedi ve modemdeki adsl ısıgı yanıp sondu durmadan ama hic uzun yanmadı bgn kullandıgımda ise cok fazla kopma oluyordu sonra pikatel combo max (mavi kablosuz modem ) i 1.10 versiyona gunceledim ve kopma sorunum gitti fakat internetim 710kbs de takılı kalıyor sanki sınırlandırılımıs gibi eskiden 870-950 arasında degisirdi problem ne olabilir ? modeme attıgım guncelleme ilgili olup olmadıgını bilmioyorum cunku onceki gunde ney yoktu 3-4 saat hız degerlerim bunlar gozukuyor ;İ
    statistikler - ADSL

Mod: G.DMT
    Tip: Fast
    Hat Kodlaması: Trellis On
    Durum: No Defect
    Hat Güç Durumu: L0

Alınan Gönderilen
    SNR Sınırı (dB): 10.3 11.0
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 39.0 22.0
    Çıkış Gücü (dBm): 11.9 19.7
    Ulaşılabilir Hız (Kbps): 6528 940
    Hız (Kbps): 6496 800

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikami Teru

Arkadaşlar torrentden indirirken diğer kişilerin size upload etme hızı da önemli. Ayrıca siteden siteye gerçekten değişiyor. Benim takıldığım bi bulgar sitesi var torrent için. Gerçekten torrent için süper bi site. Fakat adını yazmasam daha iyi. Üyelik alımı da kapalı zaten. Fakat isteyen varsa yine de pm'den istesin. Bu takıldığım siteden genelde torrent dosyasını indirirken geceleri 850 - 900 kb ye kadar çıkıyorum. Nedeni hem seed iyi hemde hızım yüksek. Fakat başka bi siteden aynı torrent'i indirdim 200 seed'e rağmen 100 kb yi geçmedi download hızı :) Anlayacağınız torrent'inizinde iyi olması gerek.

hocam o siteyi herkes biliyo zaten ben oraya üyeyim...

ordan denmek için seed sayısı yüksek olan bi dosya seçtiğimde 380kb geçmedi...

zaten speed testlerinde de hızım 4.60 çıkıyo hep...ben hattımda sorun var galiba..yada 8mbs desteklemiyor hattım anlamadım..

• Şimdi bu 15 gb dan sonra hız kesınlıkle dusuyor mu? Birde düşüyorsada belli bir tarihi mi var? Bu konuda bilgialabilirmiyim? Ona göre 2 mb limitsize geçicem yada bu 8mb e kadara!.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravunos

Şimdi bu 15 gb dan sonra hız kesınlıkle dusuyor mu? Birde düşüyorsada belli bir tarihi mi var? Bu konuda bilgialabilirmiyim? Ona göre 2 mb limitsize geçicem yada bu 8mb e kadara!.

Düşen de var düşmeyende. Ben Şubatdan beri kullanıyorum hiç düşmedi. Geçen seneden beri kullanan arkadaşım var. Onun da hiç düşmedi.
  • bende 3 arkadaşıma sorudum düşmemiş onlarında şuan benim 20gb oldu düşme yok ama ne olur ne olmaz diye modemi kapatmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccandan

bende 3 arkadaşıma sorudum düşmemiş onlarında şuan benim 20gb oldu düşme yok ama ne olur ne olmaz diye modemi kapatmıyorum

Hızı indirincede modemin PPP bağlantısı kopup geri geliyor zaten, kapatıp kapatmamanın bir etkisi yok kısaca.
  • İyi ozaman 2 gündür açık aralıksız indiriyorum yarın kapatıyım dinlensin kota uğruna aleti bozmuyalım

bilgi için sağol
  • ben geçen ay 140 Gb indirmişim. hız son gün yine 8mbit , bu ay (Mart) 30GB geçtim yine 8mbitte. düşmedi bende hiç :)
  • Merhaba arkadaşlar...

Benim modem değerleri arada değişiyor. Bakıyorum bazen upload hızı genelde sabit ama download genelde 8000 lerde gezerken bazen 6021 filan oluyor. Bu sürekli olmuyor ama değerler değiştiği zamanda bir iki gün gidiyor en az. Bu sizce normal mi? Burda ki santralden mi kaynaklanıyor, yoksa hızımı filan sabitlemiş olmasınlar... :)

İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchocası

Merhaba arkadaşlar...

Benim modem değerleri arada değişiyor. Bakıyorum bazen upload hızı genelde sabit ama download genelde 8000 lerde gezerken bazen 6021 filan oluyor. Bu sürekli olmuyor ama değerler değiştiği zamanda bir iki gün gidiyor en az. Bu sizce normal mi? Burda ki santralden mi kaynaklanıyor, yoksa hızımı filan sabitlemiş olmasınlar... :)

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

valla bende de bu şekilde bende de arada bi değişiyor hep...ama ben 8000 göremedim daha...biri çıksada şunun nedenini söylese rahatlıycam kimse bi şeyde söylemiyo...

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.