Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
530.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mikami Teru
    Arkadaşlar torrentden indirirken diğer kişilerin size upload etme hızı da önemli. Ayrıca siteden siteye gerçekten değişiyor. Benim takıldığım bi bulgar sitesi var torrent için. Gerçekten torrent için süper bi site. Fakat adını yazmasam daha iyi. Üyelik alımı da kapalı zaten. Fakat isteyen varsa yine de pm'den istesin. Bu takıldığım siteden genelde torrent dosyasını indirirken geceleri 850 - 900 kb ye kadar çıkıyorum. Nedeni hem seed iyi hemde hızım yüksek. Fakat başka bi siteden aynı torrent'i indirdim 200 seed'e rağmen 100 kb yi geçmedi download hızı :) Anlayacağınız torrent'inizinde iyi olması gerek.

ya benimde böyle 16000 seed var ama indirdiğim hız 120~280kb arası arada bir saniyelik 550ye cıkıyor daha üstüne cıkmıyor anlamadım gitti :S ama idman ile sitelerden 780de indiriyorum son surat.
    Torrent programı bittorent, utorrent
    Yarı açık bağlantı sayısı: 100
    Net hızı 799/7996
    Hız Test sonuçları: 5,68 /0,67
    Firewall: İzin verildi
    Antivirüs: İzin verildi, tarama dışı bırakıldı. (Antivirüs programını kaldırdığımda da değişen birşey olmadı.)
    Torrent yarı açık bağlantı sayısı: 100
    Gerekli ayarlar yapılı.
    Port 15000~20000 arası sabit rastgele değil (USB cıkıştan internet kullanıyorum)
    DNS : Çok dns denedim değişen birşey olmadı.
    Modem: Firewall kapattım.
    Modem marka model airties rt-102

Kısaca torrent cok yavaş :( sorunu bulamıyorum.

• Bu kampanya ilk çıktıgı zamanlar 8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz'e geçmiştim ve internete hiç baglanamamıştım(kople baglantı gitmişti) o zamanlar GEZZ AS-90OU modem kullanıyordum ondan kaynaklanmış olabilirmi?
    Şuanda ttnet'in yeni kampanyasıyla kablosuz modem aldım şimdi 8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz'e geçsem yine aynı sorunu yaşarmıyım? Bu durum benden kaynaklanan bişeymi yoksa internet hattı bu hızı desteklemedigi içinmi internet baglantısı kople gidiyor ?(bunu nerden ögrene biliri)
  • linksys 120N modeli bir modemim var santrale olan uzaklığımı ölçmek için modemin arayüzüne baktım ama hat değerlerini gösteren yer yok
    istanbulda bunun eski açık antenli modelini kullanıyorum onda herşeyi gösteriyor
     8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları
  • taahhütlü 2 mbitten netlimitsize gecebilir miyim arkadaslar bilen var mi ?
  • taahhütün 24 ay 12. ayı dordurduysan gecebilirsin dordurmadıysan geçemezsin
  • ya bnde geçen ayın ortasndan beri 50kps ile kullanıyorm
    ayın 4 hala çıkmadı 2mbite.arıza kaydı bıraktım biz ararız dedeler 2 gündür bi arayamadlr
  • valla ben 1mbit bağlattım ilk başlarda önceden int. bağlattığım için eve gelip kuranlar hiç dikakt etmemişlerdi.int hızım 1 kb di.sonradan teknik servisi aradım 2 splinterla bağlanıyomusum tek splintera düşürdüler bide müşteri hizmmetlerini aradım modeminizi açık tutunuz dediler sonra hızım 1 mb oldu inanmayanlara foto atarım 1mbite parasına 8mbite internet hızı alıyorum yalnız kotalı kota çok çabuk doluyor.
  • arkadaşlar ben yıllardır 1mbit sınırsız kullanıyorum, birkaç arkadaşım var izmir'in muhtelif yerlerinde oturan, 8mbit ile bağlanıyorlar ve aylardır deli gibi download yapıp sınırı geçmelerine rağmen hızları düşmüyor (ki bu arkadaşlardan biriyle aynı sitede oturuyoruz)..bu aslında beni de teşvik etti biraz, acaba geçsem mi diye..ne dersiniz?
  • şansını dene bende yıllardır 1mbit geçtim uzak olduğum için 2mbit verdiler gene aradki 1 bile cok fark ediyor sizde 8mbit alırsınız 512 düşerse öbür ay dönün eskisine denemeğe deyer bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccandan

şansını dene bende yıllardır 1mbit geçtim uzak olduğum için 2mbit verdiler gene aradki 1 bile cok fark ediyor sizde 8mbit alırsınız 512 düşerse öbür ay dönün eskisine denemeğe deyer bence

Benım kafama takılan açaba geçen seferki gibi komple internet baglantısı gidermi diye...
    İlk çıktıgında geçmiştim internet baglantısı kople gitmişti, baya uğraştım tekrar eski tarifeme geçe bilmek için aynı ay içinde tarife degiştiremezsiniz diyip duruyorlardı enson email gönderdim ttnet'e 1- saat içinde eski tarifeme geri döndü...
  • aramadan sabitlemiyorlar dimi. benim her gü oynuyor. bi 10 bi 50 bi 100 bi 200 bi 5 acai oynuyor mutlaka aramak mı lazım sabitleme için.
  • 1 saat önce internet üzerinden tarifemi 8Mbit NetLimitsiz'e cevirdim ve yine internet baglantısı gitti
    5 dk önce müsteri hizmetlerini aradım gerekli güncellemeri yaptılar ve artık sorunsuz internete baglana biliyorum...

Önceden 324 kbps'ı geçmiyordu hız şuanda yaptıgım test 1780 çıktı(zamanla daha iyi olur) olmasada eskiye göre çok çok iyi oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

1 saat önce internet üzerinden tarifemi 8Mbit NetLimitsiz'e cevirdim ve yine internet baglantısı gitti
    5 dk önce müsteri hizmetlerini aradım gerekli güncellemeri yaptılar ve artık sorunsuz internete baglana biliyorum...

Önceden 324 kbps'ı geçmiyordu hız şuanda yaptıgım test 1780 çıktı(zamanla daha iyi olur) olmasada eskiye göre çok çok iyi oldu...

1780 saniyede 220 kb veri aktarımı demek ki çok yetersiz hala.
    Benimde değişip duruyor bir ara aramayı düşünüyorum bende.
  • 8mbit netlimitsiz 49 TL : Bu 15 gb sonrası 512 e düşenden değil sanırım !?

1mbite 45,25 veriyoruz.
  • ya bende bi türlü değişiklik yapamıyorum .2 yıllık sözleşmeli olarak 4mb sınırsızdaydım ben askerdeyken kotalıya geçmişler şimdi tekrar kotasıza gecmek istiyorum üç haftadır uğraşıyorum ttnetle sistemde hata var diyorlar bi türlü gecemiyorum adamlar her aradığımda arıza kaydı acıyor olmuyor sistem hata veriyor diyorlar kotalıya nasıl gectiniz sistem kabul etmemesi lazın diyorlar. ne kadar ugraşsam gecemiyorum yardımcı olacak birileri var mı ?

kota 14gb omuş birazcık aşmış ım insallah ucuk bi rakam gelmez ttnet in sitesinde söyle bi ifade var

Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 56,64 TL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 79,76 TL'yi geçemez.
    bilgisi olan var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: sittingbull267

quote:

1 saat önce internet üzerinden tarifemi 8Mbit NetLimitsiz'e cevirdim ve yine internet baglantısı gitti

1780 saniyede 220 kb veri aktarımı demek ki çok yetersiz hala.
    Benimde değişip duruyor bir ara aramayı düşünüyorum bende.

İlginç olan 1780 olmasına ragmen 700kb cıvarında bi veri aktarım hızı çıktı(akşam net ölcümü yapar paylaşırım) sizin için yeterli olmaya bilir ama 5-6 ay 350 kb cıvarında internet kullanan biri olarak oldukca tatmin edici eskie göre bi site 3-4 kat hızlı açılıyor

Bu arada bulundugum yer 8Mbit'i desdeklemiyor, tarifye geçince sürekli baglantı kopuyordu(30-40 snde) modem bilgilerine bakınca 8Mbit hızında internet baglantısı görünüyordu müşteri hizmetlerini aradım sizin hattınız okadar yüksek hızı desdeklemiyor o nedenle sorun çıktı dedi ve gerekli güncellemeri yaptı 2Mbit'e sabitledi ve internet baglantısındakı kopla sorunu hemen ortadan kalktı...

Sonuç olarak ben menun kaldım eskiye göre 4-5 kat daha hızlandı internetim 4 tl'lik bi farkla...

• quote:

Orijinalden alıntı: eyz

ya bende bi türlü değişiklik yapamıyorum .2 yıllık sözleşmeli olarak 4mb sınırsızdaydım ben askerdeyken kotalıya geçmişler şimdi tekrar kotasıza gecmek istiyorum üç haftadır uğraşıyorum ttnetle sistemde hata var diyorlar bi türlü gecemiyorum adamlar her aradığımda arıza kaydı acıyor olmuyor sistem hata veriyor diyorlar kotalıya nasıl gectiniz sistem kabul etmemesi lazın diyorlar. ne kadar ugraşsam gecemiyorum yardımcı olacak birileri var mı ?

kota 14gb omuş birazcık aşmış ım insallah ucuk bi rakam gelmez ttnet in sitesinde söyle bi ifade var

Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz. Yani 1024 Kbps 4 GB ve 6 GB kotalı paketler için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 56,64 TL'yi ve 2048 Kbps 6GB kotalı paket için aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı ise 79,76 TL'yi geçemez.
    bilgisi olan var mı

4-5 sene önce 4 GB kotalı internet kullanıyordum abim askerden gelince ilk ay 52 ertesi ayda 75 tl ödeyince limitsize geçmiştim... o zamanda bahsettiginiz durum varmıydı bilemiycem...

• quote:

quote:

şansını dene bende yıllardır 1mbit geçtim uzak olduğum için 2mbit verdiler gene aradki 1 bile cok fark ediyor sizde 8mbit alırsınız 512 düşerse öbür ay dönün eskisine denemeğe deyer bence

Benım kafama takılan açaba geçen seferki gibi komple internet baglantısı gidermi diye...
    İlk çıktıgında geçmiştim internet baglantısı kople gitmişti, baya uğraştım tekrar eski tarifeme geçe bilmek için aynı ay içinde tarife degiştiremezsiniz diyip duruyorlardı enson email gönderdim ttnet'e 1- saat içinde eski tarifeme geri döndü...

Arayınca sabitliyorlar benımde kopmalar oluyordu aradım netlimitsize geçtim dedım kopmalar oluyor hızı düşürebilirmisinz dedim düşürdük dediler ama modem ayarlarına bak geçmeden 4mbit destekliyorsa hattın bilerek 2mbit düşürebiliyorlar sana diyor modemi kapat aç kapatıp açıosun sabitlenmiş oluyor

• quote:

quote:

quote:

Arayınca sabitliyorlar benımde kopmalar oluyordu aradım netlimitsize geçtim dedım kopmalar oluyor hızı düşürebilirmisinz dedim düşürdük dediler ama modem ayarlarına bak geçmeden 4mbit destekliyorsa hattın bilerek 2mbit düşürebiliyorlar sana diyor modemi kapat aç kapatıp açıosun sabitlenmiş oluyor

yaklaşık 1 saatlik uğraştan sonra o sorunu cözdüm(netlimitsiz'le baglanamama), ilk aradıgımda bayan çıktı sistemde arıza var dedi daha sonra aradım beyfendi çıktı 2 dk halletti sorunu...

Şimdilik 2mbit hız yeterli eğer bi süre sonra yetmezse tekrar arayıp orta yolu buluruz, bu aralar çalışma var buralarda zaten alt yapıyı yeniliyorlar çalışma bitsin tekrar aramayı düşünüyorum...

• O çalışma sonucunda 8mbit alabilirsiniz yıllardır 1mbit kullanıyorudm 2mbit bana 8gibi geldi sizin şansınız yokmuş güncelleme varmış ben aradığımda 10dk çözmüştüm işi bu arada eskisi gibi telefonda bekletmıyorlar anına müşteri hizmetlerine bağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccandan -- 5 Mart 2010; 22:13:18 >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.