Şimdi Ara

#Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi # (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
3
Favori
104.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • birader meraba ya bütün yöntemleri deneyen var mı en iyisi hangisi hepsine bakmayım şimdi wetreval mi yoksa ilk sayfadaki garmin felan route 66 hangisi iyidir ? bi de ilk sayfada bikaç ilin harita linki verilmiş tüm türkiye olan harita yokmu hiç ? we travele bulaşmayın denmiş sora güzel demiş felan bi de tüm harita var heralde ?
  • map generator programını çalıştırıyorum
    we travel sitesine bağlanamadığını söylüyor
    ok deyip devam ediyorum haritayı yüklemeye gelince
    no cities available diyor. uzantısı küçük harflerle .img
    böyle üç tane harita denedim 2009.02 haritası bulamıyorum linkleri ölü
    hata neden kaynaklanıyor we-travel sitesine bağlanamamasından mı yoksa
    haritaların versiyonlarında mı sorun var. yoksa daha başka bir şey mi
    lütfen yardım !!!
  • arkadaşlar elinde eskişehir haritası olan varmı netten arştırdm bulamadım eski konularada baktım yok .
  • Mesajım bulunsun evde kurcalarım, samsung montemde navigasyon çalışmıyor.
  • gmapsupp dosyasını bulamıyorum. özelime mesaj atarak bile olsa yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler
  • c905e yukleyebılırsem yukleyem sagolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MHMN

    monte için söylüyorum mfjf1 versiyonunu yükleyin sorunsuz route66 kullanın wetravel hikaye hiç bulaşmayın..


    biraz yardımcı olurmusun? route66 nerden alıcaz? java ortamındamı çalışıyor? mfjf1 neyin versiyonu ? montenin versiyonumu? montenin versiyonuna nasıl bakıyoruz?
    çok yeniyimde

    Teşekkürler
  • telefonuna mfjf1 yazılımı yükle route 66 içinde geliyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MHMN

    telefonuna mfjf1 yazılımı yükle route 66 içinde geliyor..


    mfjf1 yazılımını nerden bulabilirim?
    Teşekkürler
  • Merhabalar,

    Samsung Monte'ye We travel 0.9.12 versiyonunu yükledim (Son versiyon). Buna uygun istanbul haritası mevcut mudur? Burada linki olanları çalıştıramadım.
    Yolda sarı ekran ortasında yalnızca yeşil bir ok görünüyor. Araç hızını falan veriyor ancak harita yok. Uygun istanbul haritasını nereden bulabilirim??
  • Merhabalar. Samsung s8300 Ultratoucha yükledim, çalışıyor. Türkiye haritası Turkey_OSM_240110 yi yükledim. Çalıştı fakat harita çok eski olduğundan bulunduğum yerde işime yaramadı. Bende Garminin son başarsoft haritasını indirdim. İnatla çevirme işlemine başlayacağım. Son fikrimi haritayı elde ettikten sonra söylerim. Lakin klavye de türkçe karakterler görünmediğinden sıkıntı yaşıyorum. Bir de fontlarla ilgili sıkıntı var. Ayarlardan türkçe yi seçip open_ariel seçince çıkan yazılartı okumak neredeyse imkansız. Ayrıca seslendirmeyi de türkçeleştirmek lazım bakalım. Ne zaman bitirebileceğim. Bu konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Route66 gibi dandik bir navigasyondan kurtuldum. Zaten sür-yürü vermiyordu. Bir de artık s8300 için harita güncellemesi de vermiyor. Yani benim telefonun gpsi sayenizde iş görüyor. Mesela yürürken bile hızımı 2km/h 2,5 km/h şeklinde gösteriyor. Aracımın hızını da aynı hızda gösteriyor. Navigasyon cihazım var onda hız 5 km/h saat daha az gösteriyor. Bana göre ilginç. Sanki gps daha iyi.




  • Garmin haritasını çevirmede No cities avalable hatası veriyor. Yapamadım. OSM dosyalarını downloads.cloudmade.com sayfasından kendim indirip çevirme işine başladım. Şu anda çevirme işlemi başladı ve hatasız devam ediyor. Hadi hayırlısı.
  • Malesef OSM dosyalarını çevirme işide olmadı. POI lere gelince takılıp kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Figure

    Tekrar merhaba arkadaşlar. Bu rehber ile artık Java platformunu kullanan cihazlarda navigasyon problemi kalmayacak. We-Travel programını bazılarınız duymuştur belki. Uzun zamandır uğraşıyordum üzerinde. Programın gelişmesinde(ver.0.2) 5 testerdan biriydim. Emeklerin karşılığı olarak artık kullanılabilecek düzeye geldi. Ancak şimdiden söylemeliyim ki kullanacağımız programlar freeware programlardır. Herhangi bir karşılık beklenmeden geliştirilmektedirler. Bu nedenle hatalar çıkabilir, normaldir. Önemli olan rehberde söyleyeceğim şekilde gerekli bilgileri paylaşmanız benim de bunları programı geliştiren arkadaşlar ile paylaşmamdır. Bu şekilde hata giderilecek ve hatasız bir şekilde başarmanız sağlanabilecektir.
    We-Travel sitesi->http://we-travel.co.cc/joomla/

    Kullanacağımız telefonda GPS desteği olmalıdır. Yoksa navigasyon yapamayız.

    Gerekli dosyaları yükleyeceğiniz linkler.

    We-Travel programı(cihaza kurulacak) ->http://we-travel.co.cc/joomla/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=34%3A0.9.xx&Itemid=17&lang=en

    Mapgenerator programı(bilgisayarda çalıştırılacak) ->http://www.sendspace.com/file/bwel5e

    Mapgenerator programının çalışması için bilgisayarınızda MySQL'nin yüklü olması gerekmekte ->http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.1.html

    Ayrıca haritaları Garmin haritalarını kullanarak oluşturacağımız için bir de haritasını oluşturacağınız bölgeyi içeren .img uzantılı(Garmin Mobile'ın kullandığı haritalardan) bir Garmin haritası gerekmektedir. Paylaşımının illegal olduğunu düşündüğümden böyle bir link vermeyeceğim. Gerekli araştırmayı yaparsanız rahatça bulabilirsiniz.

    Anladığınız gibi Mapgenerator programının kendisi de Java ile çalışıyor. Hepinizin bilgisayarında yüklüdür ama yine de söyleyeyim. Bilgisayarınızda Java'nın da yüklü olması gerekiyor

    Önce MYSQL programını kuruyoruz. Kurduktan sonra ayarların yapılacağı bir ekran açılacaktır. Burada devamlı next diyerek geçiyoruz. En sonda 'password' yani şifre yazacağımız ekran geliyor. Burada şifremizi yazıp hemen altındaki ''Enable root access from remote machines'' kutucuğunu işaretliyoruz. Next, Execute diyerek ayarları uygulayıp kaydetmiş oluyoruz. Bu konuya fazla girmeyeceğim çünkü asıl rehberden ayrılmak istemiyorum.

    Mapgenerator programını arşiv içinden(jar dosyası şeklinde) masaüstünüzde ''yeni'' (tırnaklar yok) adlı bir klasöre koyun.

    Şimdi komut sistemini açıyoruz(vista ve Win 7'de başlatta arama kısmına cmd yazın, listede çıkacaktır. Her ihtimal için sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı seçin).

    c:\users\kullanıcı isminiz\desktop\Yeni\WeTravel_Mapgenerator.jar -WTRUN -Xmx1024m

    Bu argümenti kullanıcı isminizi belirttiğim yere ekleyerek kopyala yapıştır yapıp enter'a basın. Mapgenerator programı çalışmaya başlayacaktır..

    Bir daha açılışta karşılaşmayacağınız bir ekran gelecektir. Aşağıdaki resimli anlatımdan devam ederek haritamızı oluşturuyoruz.

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #



    Artık sıra harita ve bazı gerekli dosyaları telefonumuzun hafıza kartına atarak programın kurulum ve kullanımına geldi. We-Travel'ı indirdiğiniz(ilk link) paketin içinde klasör dizinleri hazırlanmış. Bu klasörleri hafıza kartınızdaki WeTravel klsörüne kopyalayın. Yeni versiyon için gereken klasör dizini değişik ve ilk kurulum için daha basit. Ankara haritasını atacaksanız, WeTravel\Maps\Ankara şeklinde olacak. Bunun için verdiğim linklerde ismi Map olan klasörün adını şehir ile değiştirip WeTravel\Maps içine atmanız yeterlidir.

    We-Travel'ı kurup çalıştırıyoruz ve program bize hafıza kartında kullanacağı bölümü otomatik arayıp aramamasını soruyor. Aramasını isteyip WeTravel adlı klasörü bulmasını sağlamış oluyoruz. Evet diyoruz ve program menu, skin gibi bazı ayarların bulunduğu bir sayfa açıyor. Burada uğraşmanıza gerek yok, sonra istediğiniz gibi seçerseniz. Ok diyerek ilerliyoruz. Şimdi ise bir yer ismi yazıp bu şekilde haritadan bir yer bulmamızı istiyor. Ancak biz GPS ile bulmak istediğimizden cancel diyerek bu adımı da geçiyoruz. Artık ana ekrana yönlendirilmiş olduk.

    Şimdi bazı ayarları yapma vakti.
    Menu / Settings / GPS içinde Internal GPS seçeneğini seçiyoruz.
    Menu / Settings / Screen içinde yolu 3 boyutlu görmek istiyorsan 2D on üzerine bir kere tıklıyoruz ve 3D on şeklinde değiştiğini görüyoruz(bu isteğe bağlıdır)
    Tema, skin gibi görünüm ayarlarını Menu / Settings / Advanced / Screen Details içinden yapabiliyoruz. Yine aynı yerden otomatik ekran dönmesi(destekliyorsa), ekranda nelerin gösterileceğini(yer isimleri, ikonlar vs), dokunmatik ekranlar için özel bazı tuşlar seçebiliyoruz.
    Daha çok çeşit ayarlar var sizlerin kurcalayınca göreceği gibi ama şimdiden karışıklık yaratmak istemiyorum. Zamanla gerekli gereksiz her türlü ayar ve paylaşımların yapılacağına inanıyorum.

    Yukarıdan istediğimiz ayarları yaptıktan sonra menuden exit diyerek çıkıyoruz. Programa tekrar gireceğiz ancak bu sefer açılıştan itibaren GPS'in kullanılabileceği bir yerde olmalısınız. Tekrarlamakta fayda var. Daha önce kullanmadıysanız GPS'inizin ilk bağlantısı 10 dk kadar sürebilir. Sonraki kullanımlarda 10-20 sn arasında değişmektedir. GPS bağlandıktan sonra(her cihazda bazı ikonlar olur bağlanıldığını gösteren) ekranda harita çıkacak ve bulunduğunuz konumu gösterecektir. Daha sonra menuden Navigate To diyerek istediğimiz yeri yazarak vs. sesli navigasyon yapabiliriz..

    Hazırlanış, kurulum, genel kullanım genel olarak bu şekilde. İlerleyen süreçte fırsat buldukça programı beraber iyice irdeleyeceğiz. Birbirimize yardım ederek ve aşağı da bahsedeceğim şekilde hata veren ya da bir terslik oluşan durumlarda log dosyalarını paylaşarak programın gelişmesine katkıda bulunarak bu konuda bir soru işareti bırakmayacağız. Hayırlı olsun diyeyim herkese

    Log dosyaları konumları(yazılı metin dosyalarıdır)
    Cep telefonumuza kurduğumuz We-Travel programı için; Hafıza Kartı\We-Travel\Logfiles içinde,
    Bilgisayarımızda çalıştırdığımız Mapgenerator programı için C:\Windows\System32\WeTravelGen\LOG içindedir(lastlog dosyaları en son yapılan işlem içindir).





    Şöyle kendimizi deşifre etmeden birkaç ekran görüntüsü paylaşalım

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #












    [size=3]Alternatif olarak TrekBuddy harita yapımı, kurulumu ve kullanımı

    ( We-Travel ile alakası yok )



    http://sourceforge.net/projects/trekbuddyatlasc/files/TrekBuddy%20Atlas%20Creator/TAC%201.6.1/TrekBuddy_Atlas_Creator_1.6.1.zip/download

    Linkinden programı indirin. Klasöre çıkarıp start'a çift tıklayarak programı başlatıyoruz.

    Sol panelde 'Map Source' kısmından Google Maps'i seçiyoruz. 'Zoom Levels' kısmından ben 17, 16, 15'i seçtim. 15'ten öncesi çok küçük, 16 ideal, 17 yakın halidir. Zoom Level'i ne kadar yükseltirseniz ya da ne kadar çok seçerseniz o kadar büyük boyutlu ve o kadar yapımı uzun bir işlemle karşılaşırsınız. İlk denemenizde 15 ve 16'yı seçebilirsiniz.

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


    Haritadan haritasını yapmak istediğimiz yere geliyoruz. Çift tıklayarak yakınlaşır, klavyede yön tuşlarıyla sağa, sola vs. kaydırabilirsiniz. Bölgeyi bulduktan sonra mouseun sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz bölgeyi seçiyoruz. Seçilen bölge aşağıdaki gibi pembe görünür.

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


    Daha sonra yine sol panelden Atlas Content kısmındaki Name kısmına haritamızın ismini yazıp(farketmez, seçtiğiniz bölgenin ismini verebilirsiniz) ve Add selection diyoruz. Unnamed atlas altında isim çıkacaktır. Onu üstüne bir defa tıklayıp seçiyoruz(belki gerek yoktur ama yine de yapın:) ). Atlas settings'de zaten Trekbuddy tared atlas seçilidir, onu değiştirmeden Create atlas diyoruz ve alttaki ekran çıkıyor. Bu aşamada harita download ediliyor. Seçtiğiniz bölgenin büyüklüğüne, zoom seviyesinin büyüklüğüne, seçilen zoom sayılarına göre indirilecek haritanın boyutu değişkenlik gösterecektir. Ben rsimde görünen bölgeyi ve 15, 16, 17 zoom seviyelerini seçtim, yaklaşık 1-1,5 saat bekleme süresi var(1 mbit bağlantıda). Bu aşamanın görüntüsü aşağıdaki gibi.

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


    Bitiş ekranı ise bu şekilde.

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


    Bu işlem bittikten sonra başta programı çıkarttığınız klasörün içinde atlases isimli bir klasör oluşur, oluşturulan dosyalarımız bunun içindedir. Open Atlas Folder derseniz burası açılacaktır.

    Programı cihazımıza yükledikten sonra açıyoruz ve program hafıza kartımızda Trekbuddy isimli bir klasör dizini oluşturuyor. Yukarıda söylediğim atlases içinden -haritaya verdiğiniz isim- 15, -haritaya verdiğiniz isim- 16, -haritaya verdiğiinz isim- 17(00), -haritaya verdiğiinz isim- 17(01), -haritaya verdiğiinz isim- 17(02), -haritaya verdiğiinz isim- 17(03) isimli klasörler(seçtiğiniz zoomlara göre az da olabilir fazla da) bir klasör içinde olacak şekilde Trekbuddy içindeki maps klasörüne atıyoruz(cr isimli dosyayı da(tar uantılı) unutmuyoruz). Örneğin bende ''Kart:\\Trekbuddy\maps\ankara 161109\ankara 161109 15 + ankara 161109 16 + ankara 161109 17(00).....'' şeklinde..

    Dizinin tablosu..

     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


    Trekbuddy'i linkten indirip kuruyoruz(Renoir için tam ekran versiyondur)..
    http://www.sendspace.com/file/5arr1a

    Hafıza kartımıza kopyaladıktan sonra programı tekrar çalıştırıyoruz ve başlangıçta her yazının karşısında yeşil nokta olduğunu görüyoruz(klasörlerin varlığını doğruluyor). Programda sol alt köşe atlası ve haritayı göstereceğimiz menüyü, sağ alt köşe bazı ayarların bulundu menüyü, sağ üst köşe parlaklık seviyesini, sol üst köşe navigasyon menüsünü içeriyor(gizli butonlar var). Biz sol alta tıklayarak 'load atlas' diyoruz ve zoom klasörlerinin bulunduğu yerden cr.tar isimli dosyaya çift tıklıyoruz. Devamında tekrar aynı dizine dönüyor. Bu sefer hangi zoom ayarını kullanmak istiyorsanız ona girip tıklıyorsunuz ve program size 'use as default atlas?' diye soruyor. Sizde yes diyorsunuz. Yine sol alta tıklıyorsunuz bu sefer 'load map' diyorsunuz. Zoom klasörlerine gelip istediğiniz zoom seçeneğini seçiyorsunuz(içiçe girdikten sonra .tar uzantılı dosyayı seçiyorsunuz). Ve program yine soruyor 'use as default map?'. Yine yes diyorsunuz. Ayarlar artık hazır.

    Yine sol alta tıklayarak çıkan menüden start'a tıklıyoruz ve program uyduya bağlanmaya başlıyor(ilk bağlanış dakikalar alır). Mümkünse üstü açık bir alanda bağlanınız yoksa çekmeyebilir.

    Gideceğiniz yeri haritadan buluyorsunuz(bunun için sağ alt menüden stop deyin çünkü haritada sürekli bulunduğunuz konuma dönersiniz). Sol üste tıklayınca açılan menüden Add Custom diyorsunuz ve yerin ismini yazarak kaydediyorsunuz. Aynı menüden Waypoint'e girerek gideceğimiz yerin kayıt dosyasına üstüne tıklayarak ya da select, select diyerek giriyoruz ve seçim menüsünden navigate to diyoruz. Ekrandaki yuvarlakta bir ok çıktığını göreceksiniz. Yollarda bu okun yönünü takip ederek hareket edeceksiniz. Ben şuan elle sürerek takip ettim ve en kısa yolu gösterdi gidiş için. Günümüz navigasyonu için ilkel olsa da bence işe yarar bir alternatif



    bende gmapsupp.img tanıttıktan sonra hata veriyor bakın resim vereyim lütfen yardım edin
     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #


     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #



    ve en başta hu hatayı veriyor
     #Java Platformunu Kullanan Cihazlar İçin Navigasyon Programı & Harita Hazırlama & Kullanma Rehberi #



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutter262 -- 14 Ağustos 2013; 22:08:48 >




  • Operasyonun üzerinden yaklaşık 3 ay geçti, tüm sorunlar ortadan kalktı. Sanırım operasyon sonrası uzun bir süre ishale yakın bir boşaltım olduğundan darlık gelişiyor fakat dışkı normale döndükten bir hafta on gün sonra darlık olayı düzeliyor. Bu bilgiye eklemek istedim kimse sorun oluyormuş gibi düşünüp de ameliyat olmamazlık etmesin. Kesinlikle kestirin ve kurtulun.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.