Şimdi Ara

Bardakta mısır yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
24.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu mısırcıların kullandığı dondurulmuş mısırlardan aldım bardakta msıır yapmak için. Tamamda onlar mısırları buharda ısıtıyolar. Bende buharda ısıtacaka bi alet yok.. Ben bu mısırı en güzel nasıl ısıtırım.???



  • ben kaynatarak yapıyorum bayağa da güzel oluyo baharat-yağ .. işine fazla girmiyorum biraz tuz atıp sade yiyorum tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 22 Ekim 2009; 17:57:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxtitanxxx

    ben kaynatarak yapıyorum bayağa da güzel oluyo baharat-yağ .. işine fazla girmiyorum biraz tuz atıp sade yiyorum tavsiye ederim

    İyide bunlar zaten pişmiş mısır.. Pişirip dondurulmuş.. bi daha kaynattığımızda yumuşayıp berbat olmasın.
  • buharda ısıtıcak alet yoksa farklı yöntemler dene. tencereye su koy üstüne de mısırı bişeyle tuttur üstünü kapat suyu kaynat iş tamamdır
  • Kaynayan suya at ; 4dk. beklet sonrasında iyice süz. Aynısın tıpkısı
  • tencerenin içine su koyulur sonra kapagı ters çevrilir ve içine mısırlar konulur ve kıvamı alması beklenir(suyu ne kadar az koyarsanız o kadar çabuk ısınır)

    benim tercihim soya+limon sosu
  • dondurulmus mısırı ufak bir tencerede su koyarak kaynat biraz sonrada suyu bosalt cok az yağ ile pişir.tuzla ye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alman çikolatası, Domuz yağı ?
    13 yıl önce açıldı
    Fındık Votka Yapımı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • süt mısırımı bunlar yoksa patlamış mısır mı xD
  • Dondurulmuş mısırlar ne kadar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noix~

    Dondurulmuş mısırlar ne kadar ?

    dia da 1.90 hemide süt mısırı ama bu dondurulmuş ben bunu tavsiye ederim daha doğal vede ucuz

    ufak tenekelerde de 2 alana 1 bedava var tabi 3 lü satılıyo bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 22 Ekim 2009; 18:39:51 >
  • Bu zımbırtıya fazla alışmayın ciddi ciddi kilo yapıyor.
  • Merhaba, 3 ay boyunca mısırcı standında çalıştım ve hala arada çalışıyorum. Öncelikle o tadı yakalayabilmeniz için buharda pişmesi şart. Buzlu mısırı 60 derece sıcaklığındaki suyun buharında yaklaşık 15 dk kadar beklet daha sonra nasıl istersen sosunu tuzunu ilave et afiyet olsun..
  • ben yapmıstım bır kez.Super fresh mısır almıstım.tereyagını erıttım uzerıne koydum bunlarda cozuldu sonra pul bıberle servis yaptım cokda guzel oldu.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim.
  • tencerenin üstüne büyük bi süzgeç koy donmuş mısırları içine at ve suyu kaynat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2121

    Arkadaşlar ben bu mısırcıların kullandığı dondurulmuş mısırlardan aldım bardakta msıır yapmak için. Tamamda onlar mısırları buharda ısıtıyolar. Bende buharda ısıtacaka bi alet yok.. Ben bu mısırı en güzel nasıl ısıtırım.???


    Marketten dondurulmuş bölümünde satılan Süperfresh veya Feast marka mısırı al. 2-3 LİRA. aliminyum küçük bir tencereye koy. Üzerine su ekle. Ortalama 45 dk kaynat. Suyunu süz. Tuz ekle karıştır. Ve servise hazır
  • Eveet konuyta el atayım burda Arkadaşım ilk önce tavaya az miktarda yağ koy( zeytinyağı değil ) tereyağı sıvıyağ vs... çok az ısıt yağı veya erit kısık ateşteyken yağ daha kızarmadan koy mısırları tavaya güzelce yay tavaya sonra karıştırmaya başla mısırları yumuşayınca at ağzına bi tane olmuşsa koy bardağa mısırları
  • mutfakta bildiğin süzgeçler oluyo büyük olanlardan...bir tencereye 2 büyük bardak su koy altını yak süzgeçide tencereden çıkan buhara tutarsanda olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balci1987


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2121

    Arkadaşlar ben bu mısırcıların kullandığı dondurulmuş mısırlardan aldım bardakta msıır yapmak için. Tamamda onlar mısırları buharda ısıtıyolar. Bende buharda ısıtacaka bi alet yok.. Ben bu mısırı en güzel nasıl ısıtırım.???


    Marketten dondurulmuş bölümünde satılan Süperfresh veya Feast marka mısırı al. 2-3 LİRA. aliminyum küçük bir tencereye koy. Üzerine su ekle. Ortalama 45 dk kaynat. Suyunu süz. Tuz ekle karıştır. Ve servise hazır



    quote:

    Orijinalden alıntı: fuzbing

    Bu zımbırtıya fazla alışmayın ciddi ciddi kilo yapıyor.

    besin öğeleri
    enerji 87kcal
    protein 3 gr
    yağ 1.2 gr
    karbonhidrat 16 gr
    100 gramındadır naturel yani sade mısırdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 22 Ekim 2009; 20:06:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: REVENT0N

    ben yapmıstım bır kez.Super fresh mısır almıstım.tereyagını erıttım uzerıne koydum bunlarda cozuldu sonra pul bıberle servis yaptım cokda guzel oldu.


    Sercan ben bu işi yapmak istiyorum bu konuda püf noktalar hakkında yardımcı olurmusun bana?
    Saygılarımla Adil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.