Şimdi Ara

ACİL!!!!! 180 tl ye kadar ekran kartı tavsiye edebilirmisiniz????(Ekran kartım yandı o yüzden acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar. dün itibari ile hala ısrarla kullanmakta olduğum sparkle 6600gt ekran kartım yandı. bayadır piyasayı takip etmediğimden günümü yeni nesil ekran kartlarının neler olduğunu öğrenmeye harcadım ama bi karara varamadım. sonuç olarak sistemim biraz eski ve ekran kartı için max. 180tl civarı bi para harcayabilirim.
    oyunlarla aram biraz iyi olduğundan 256 bit ve 128 bit versiyonları arasında kaldım yardımcı olup bana bi kaç kart önerebilirseniz sevinirim....

• tüm sistem bileşenlerinizi yazın..psu da dahil..
    ona göre önerelim...
  • sistemim biraz eski ne yazıkki :(

İşlemci : Amd 3000 1.8GHz
    Ram: 2gb ddr400
    Anakart: MSI K8N Diamond
    Güç Kaynağı: 400Watt

Oyun olarak World of Warcraft oynuyorum. Çok fazla bi grafik kartı ihtiyacı olmamasına rağmen yeni alacağım kartla bi takılma yapmasa gayet iyi olur.

bide merak ettiğim bir diğer nokta kartın bit değerinin ne kadar önemli olduğu???(128bit vs 256bit) bunun yanında kartın belleği ne kadar önemli? yani bit rate mi yoksa ram mi daha önemli oyun performansı için???

bugün yaptığım incelemerde sapphire 3870 baya bi hoşuma gitmişti ama forumda onun yerine 4730 veya 4670 i tavsiye etmişler bu konudada fikrinizi söyleyebilirseniz sevinirim..
  • http://www.teknofiyat.com/?search=hd4770&altlimit=&ustlimit=

Senin alacağın kart hd4770 dir.
    128 bit GDDR5 belleğe sahip bir karttır.

Mesela HD3870 256 BIT GDDR3 dür ama bu kart 128bit fakat gddr5 ve extra daha ayrıntılı yönlerden güçlüdür.
    HD4730 tavsiye etmem çok güç tüketiyor.

HD4670 biraz geri kalır bu kartlardan
  • anladığım kadarı ile 4670 ile 4770 arasında bir seçim yapmam gerekiyor. bu iki kart arasındaki performans farkı nedir acaba? birde marka olarak özellikle tavsiye edebileceğiniz bir marka varmıdır? bugün bir kaç bilgisayarcı ile konuştum çoğu sapphire ati konusunda en iyi marka dediler ama yaptıkları açıklama beni pek tatmin etmedi. sonuç olarak his ve sapphire markalarının ikisindede bu modeller mevcut fiyat farkı da yok denecek kadar az
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN İÇİN EKRAN KARTI SORUN VAR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4770 daha performanslıdır tabiki..
    ama işlemciniz zayıf tam performans göstermesini engeller..
    o nedenle fazla para vermeyin diye 4670 önerdim..

his-sapphire-powercolor atinin en büyük ortaklarıdır..
    hangisinden alsan olur..bişey farketmez..hele 4770 te hiçbişey farketmez..
    sadece etiketi değişik çünkü
  • o zaman size son bir sorum olacak. bilgisayarcılar ile konuştuğumda 128bit ve 256bit arasındaki farkın ne olduğuna dair hiç bir şey öğrenemedim. son sorduğum bilgisayarcı ise 256bit le deniz efekleri daha bi deniz gibi görünür gibi bir yorum yaparak beni yıktı bu yüzden alternatifleri sürekli 256 bit e göre değerlendirdim bu konuda önerdiğiniz 4670 veya 4770 in 128 bit olması bana grafik yönünden bir sıkıntı verirmi????
  • 4670 ten ortalama bir 128 bit kartın performansını bekleyebilirsiniz
    4770 ise ddr5 kullanması sebebiyle orta seviye 256bit kartlara (ddr3+256bit)
    eşit bir bellek bant genişliği sunar..
    yani sen 4770 i 256 bitmiş gibi düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 7 Eylül 2009; 3:54:14 >
  • ekran kartındaki bit veriyolunu ifade eder. 128bit bu nedenle performans olarak daha yavaştır. fakat bahsi gecen 4770 gddr5 oldugu için 128 bit veriyolundan daha iyi faydalanır. şöyleki diger kartta her bir veriyolundan saniyede 2 veri gecsin bu kart herbirinden saniyede 5 veri aktarır böylelikle acıgı kapatır. umarım anlatabilmişimdir

quote:

Orijinalden alıntı: dino77

o zaman size son bir sorum olacak. bilgisayarcılar ile konuştuğumda 128bit ve 256bit arasındaki farkın ne olduğuna dair hiç bir şey öğrenemedim. son sorduğum bilgisayarcı ise 256bit le deniz efekleri daha bi deniz gibi görünür gibi bir yorum yaparak beni yıktı bu yüzden alternatifleri sürekli 256 bit e göre değerlendirdim bu konuda önerdiğiniz 4670 veya 4770 in 128 bit olması bana grafik yönünden bir sıkıntı verirmi????

• cevaplar için herkese teşekkür ederim. şimdi vatan bilgisayara bakıyorum HIS 4770 212TL, HIS 4670 ise 156TL. aradaki 60tl lik fark sanırım benim elimde bulunan sistem için çok birşey deiştirmez. malum işlemci(AMD 3000) büyük ihtimalle bir dar boğaza sebep olacaktır. o yüzden HIS 4670 biraz daha mantılı olacak gibi duruyor. peki karın 1gb veya 512mb olması çok bir fark yaratırmı??? sonuçta 4670 in iki farklı modeli mevcut.
  • bu kartlar için 512mb yeterlidir..daha fazlasını kullanamaz zaten...boşuna paraya gerek yok..
  • dostum işlemcin ekran kartını kısıtlayacağı için 4670 al tamamda yarın öbür gün işlemcini değiştirmek istediğinde ne olacak bu seferde ekran kartın darboğaz yapacak o zamanda ekran kartınımı değiştireceksin 4770 gigatekde 182tl al bir 4770 bak keyfine arada olsa olsa 50tl falan fark olacak ki değmez 4670 almana
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.