Bildirim
LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (47. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
banada bir yardım edin arkadaşlar LG LCD TV MİN ARKASINDA USB GİRİŞİ VAR ANCAK TELEVİZYONUMUN MENÜSÜNDE USB SEÇENEĞİ YOK ??quote:
Orijinalden alıntı: seas79quote:
Sağol kardeş ben de o dediğin işlemi yaptım düzeldi. Teşekkürler..
Amaç yardımlaşmak değilmi zaten bişey değil?
Alıntıları Göster
-
konunun ilk mesajında nasıl yapılacağı anlatılıyor. Okursan görürsün.quote:
Orijinalden alıntı: Lose_your_self
banada bir yardım edin arkadaşlar LG LCD TV MİN ARKASINDA USB GİRİŞİ VAR ANCAK TELEVİZYONUMUN MENÜSÜNDE USB SEÇENEĞİ YOK ??
Alıntıları Göster -
okudum onu ancak bazı arkadaşlar usb çıkışının tv yi güncellemek amaçlı yapıldığını yazmış ?? nasıl iş bu anlamadımquote:
Orijinalden alıntı: aytach
konunun ilk mesajında nasıl yapılacağı anlatılıyor. Okursan görürsün.
Alıntıları Göster -
tabiki ilk önceliği tv için ama içindeki özelliğini aktif hale getirip (film jpeg ve mp3 ) kullanabiliriyoruz bakalım hayırlısı :)quote:
Orijinalden alıntı: Lose_your_self
okudum onu ancak bazı arkadaşlar usb çıkışının tv yi güncellemek amaçlı yapıldığını yazmış ?? nasıl iş bu anlamadım
Alıntıları Göster -
Ben 1080p filmler televizyonu yoruyor diyen birisi değilim. Elimdeki 100 kadar 1080p filmi denemiş ne kadarında ses ve videoda sorun olmadan izleyebileceğime bakmıştım. Doğrusu sorunsuz oynayan film oranı epey azdı. Televizyonumu zaten salonda HTPC'ye bağlı olarak kullanıyorum. Filmleri PC üzerinden seyretmeyi tercih ediyorum. Arka planda emule zaten sürekli açık. Bu yüzden baştan sona bir 1080p film oynattırmadım.
Sadece tahminimi söyleyeceğim. MKV ve divx film oynatırken, bu televizyon başka bir chip kullanıyor olabilir (mesela WD TV'lerdeki gibi). DTS seslere bir türlü dokunamadıklarının (pass-through bile aktaramıyor) sebebinin de bu çipe bağımlılık olduğunu düşünüyorum. Bu çipin ne olduğunu ve yeteneklerini bilmiyorum. 1080p'lerde ısınır mı, zorlanır mı bilemem. Tek söyleyebileceğim uydu ve mpeg2 veya mpeg4 yayınlardaki performansına bakıp, mkv hakkında yorum yapmanın yanlış olabileceği. Ayrıca, mkv filmlerdeki bizi ilgilendiren codec h.264 (veya diğer bir değişle x.264). Yani aynı codec diyemeyiz.
Not: mkv formatı içine her tür vide ve ses formatı atılabileceğini biliyorum. Ama esas konumuz BDrip filmlerdeki h.264'dür. Bunu vurgulamak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: murathan11
Ek: Teledünya'nın tanıtım kanalına baktım. Özelliklerinde 1920x1080 MPEG4 diyor. Bu codeci ve çözünürlüğü. 1080p mkvlerden birini açtım birebir aynı özellikleri verdi. Bir dvdripi açtım ona da MPEG2 dedi. FABRİKA ÇIKIŞI olarak bu tv full hd 1920x1080 MPEG4 codecli bir sayısal yayını işleyip görüntüleyebiliyorsa, hdden gelen aynı çözünürlük ve codecteki benzer sayısal veriyi (belki bitratei farklıdır) oynatırken niye yansın, erisin vs.. vs...
Bkz. Nasreddin Hoca : Doğurduğuna inanıyorsun öldüğüne niye inanmıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 5 Mayıs 2010; 14:34:45 >
-
samsung C serisi inceleyin.sadece mkv için düşünüyorsanız fazlasıyla işinizi görür.ayrıca DTS çözüyor.quote:
Orijinalden alıntı: gazi06quote:
Orijinalden alıntı: nbalsari
Selam,
Bugun LG 32LH2000 satın aldım ve mensabera ' nın verdiği linkteki yöntemle yazılım versiyonunu 3.24 den v03.15.00 e düşürerek OK+OK tuşunun çalışmasını sağladım (buradaki ince nokta USB belleğe firmware i atarken LG-DTV klasörünün içinde atmanız. TV bu klasörü arıyor, bulursa içindeki firmware leri gösteriyor. Aslında bir Linux dağıtımı olan bu yazılım kurulduktan sonra tüm kanal bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekiyor.
Bu işlem bittikten sonra,kumandadaki OK tuşu ile TV deki OK tuşuna aynı anda basarak teknik menüye giriyorsunuz. Şifre 0000. Menüdeki oklarla 3. seçeneğe gelip jpeg&mp3 yazan ilk seçeneği "1" yapıyorsunuz. iki aşağısında Divx li seçeneği de "off" dan HD ye değiştiryor ve kumandanın altındaki return tuşuyla çıkıyorsunuz. Bluetooth seçeneğini hiç denemeyin, donanımsal olarak yok :).
Denemek için biraz önce Usb HDD taktım ve şu anda film seyrediyorum. TV nin kumandası tüm işlevleri yapıyor...
Aynı forumda 3.39 yazılım versiyonunun yüklenişi de anlatılıyor. yükseltme yapıldığı halde USB port hala çalışıyormuş. Ben daha denemedim, ama ileride deneyebilirim.
Deneyeceklere başarılar...
kardes bende kiside ayni LG 32LH2000 v03.24.00 ok ok bas bas bi hal oldum, bencede 03.15 yuklendiginde duzelecekte daha servisten once ben yuklesem mi acaba diye dusunuyorum, servis buraya 3 gunde gelir... ne yapayim sence 3.15i indirdim lakin hangi program loderi ile yuklenecek, uyduyu guncellemi biliyorum bu da ona benziyor.... ne dersin ne yapayim...
Alıntıları Göster
tek eksi yanı 5.1 ses çıkışı olmaması.
-
quote:
Orijinalden alıntı: stm
samsung C serisi inceleyin.sadece mkv için düşünüyorsanız fazlasıyla işinizi görür.ayrıca DTS çözüyor.
maalesef mesajınızı yalnış yere yazmışsınız... Lütfen yorumlarınızı Samy topiğinde yapınız... -
LH2000 3.63 ile geldi. 3.15'e düşürüp usb menüsünü açtım.quote:
Orijinalden alıntı: met.narquote:
Orijinalden alıntı: stm
samsung C serisi inceleyin.sadece mkv için düşünüyorsanız fazlasıyla işinizi görür.ayrıca DTS çözüyor.
maalesef mesajınızı yalnış yere yazmışsınız... Lütfen yorumlarınızı Samy topiğinde yapınız...
Alıntıları Göster
Herhangi bir yükseltme yapmama gerek yok değil mi? 3.15'te kalabilir?
-
merhaba arkadaşlar,quote:
Orijinalden alıntı: a.sarıquote:
Orijinalden alıntı: selotus5
v.3.55 olarak alıp 3.15'e downgrade edebilmiş olan var mı acaba?
42 lh 5000 lg tv ye 3.55 den 3.15 indirip,tekrar 3.55 e yükseltim.bir sorun olmadı.Lh serilerinde sorun olmaz kanısındayım.
Alıntıları Göster
lg nin servis usb giriş olan modelini alma kararı verdim ancak lg nin genel müdürlüğünden ve 2 şubesinden eğer usb ye bişey takarsanız garanti dışı kalacak yanıtını aldım sanırım dvd player almak şart olacak.
-
şu an itibarı ile hama kumanda ile usb menüsünü açmış ve 1 tb wd harddiskimi tanıtarak tüm resim mp3 ve divxleri denemiş bulunmaktayım.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0FFAC63F0
iyi geceler ustalar. yazdıklarınızdan aşağıdaki sonucu cıkardım TEYiD ederseniz yada eleştiri yaparsanız cok sevinirim.
bende 3-4 gun sonra lg 3010 modeli almayı düşünüyordum ve tv hakkında araştırma yaparken sizlerin bu değerli yazılarınıza rastladım ve cok mutlu oldum.
yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla 32'' almayı düşündüğüm LG LH3010 50 hertz yerine
yazdıklarınızdan sonra LH 4000 100 hertz almak vede 42 '' hem gelecek yıllar için hemde hama kumanda ile kolaylıkları olması açısından daha cazip hale geldi..
yanlış anlamadıysam bu sonucumun dogru olup-olmadıgını yaarsanız çok sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.
Alıntıları Göster
çok fazla araştırmadan aldığım lg 32lf2510 tvmin üst serilerdeki gibi mkv oynatmaması vede oynatanlar kadar bütcemi aşamıyacak olmam beni üzmüştü.şimdi ise sevince gark olmuş bir vaziyetteyim......
lg yede kızgınım....bu pazarlama stratejisi adı altında uyutulmaktan başka bişey değil yaw.. garanti dışı olursa olsun....bu zevki yaşadıktan sonra çokta önemli değil......
emeği geçenlere teşekkürler.....
-
birde hama kumandayı tanıttıktan sonra şifreye girebilmek için setup'a 3 sn basmak yerine sadece basıp av tuşuna basınca olduğunu unutmayınız......quote:
Orijinalden alıntı: oserman
şu an itibarı ile hama kumanda ile usb menüsünü açmış ve 1 tb wd harddiskimi tanıtarak tüm resim mp3 ve divxleri denemiş bulunmaktayım.
çok fazla araştırmadan aldığım lg 32lf2510 tvmin üst serilerdeki gibi mkv oynatmaması vede oynatanlar kadar bütcemi aşamıyacak olmam beni üzmüştü.şimdi ise sevince gark olmuş bir vaziyetteyim......
lg yede kızgınım....bu pazarlama stratejisi adı altında uyutulmaktan başka bişey değil yaw.. garanti dışı olursa olsun....bu zevki yaşadıktan sonra çokta önemli değil......
emeği geçenlere teşekkürler.....
Alıntıları Göster
ben o kısmı atlayıp deli gibi menüye ulaşmaya çalıştım.....lf2510 da olmadığını düşünmüştüm.o kısmın düzeltmesini okuyunca olay çözüldü.......süper oldu vallaha
-
Arkadaşlar usb film mp3 özelliklerini felan açmadan sadece 3.55 den 3.63 e yükseltsek gene garanti dışı kalacakmı cihazlar :) 3.63 de kanal gezme daha hızlı deniyor deneyen varmıquote:
Orijinalden alıntı: oserman
birde hama kumandayı tanıttıktan sonra şifreye girebilmek için setup'a 3 sn basmak yerine sadece basıp av tuşuna basınca olduğunu unutmayınız......
ben o kısmı atlayıp deli gibi menüye ulaşmaya çalıştım.....lf2510 da olmadığını düşünmüştüm.o kısmın düzeltmesini okuyunca olay çözüldü.......süper oldu vallaha
Alıntıları Göster
-
Bende 32lh2000 ile aranıza katıldım,quote:
Orijinalden alıntı: tymu
Arkadaşlar usb film mp3 özelliklerini felan açmadan sadece 3.55 den 3.63 e yükseltsek gene garanti dışı kalacakmı cihazlar :) 3.63 de kanal gezme daha hızlı deniyor deneyen varmı
Alıntıları Göster
version 3.63
sizlerin takipçisiyim, sadece kumanda ile bu iş olacak mı? -
quote:
Arkadaşlar usb film mp3 özelliklerini felan açmadan sadece 3.55 den 3.63 e yükseltsek gene garanti dışı kalacakmı cihazlar :) 3.63 de kanal gezme daha hızlı deniyor deneyen varmı
daha önce cevabı verilmiştir...
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39148873 -
Pardon , teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: met.narquote:
daha önce cevabı verilmiştir...
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39148873
Alıntıları Göster
Ayrıca bakınırken gördüm sanırım 3.65 versiyonda çıkmış neler değişmiş bilmiyorum ama .. Emin olmadan bişeler kurcalamak istemiyorum :D
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1206458&page=11
http://lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates
http://www.lg.com/pl/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LF2500&matchedModelCode=NOT_MATCHED&searchEngineModelCode=42LF2500&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tymu -- 10 Mayıs 2010; 21:13:18 >
-
Merhaba arkadaşlar, M2794D 'de menü-menü ve ok-ok ile service bölümüne girebilsem de USB ile ilgili bir şey bulamadım. Şifre ( 0000 ) yazacağım herhangi bir bölüm gelmedi ama 2 farklı servis menüsü gördüm. USB girişinde service only yazıyor bende de.quote:
Pardon , teşekkürler.
Ayrıca bakınırken gördüm sanırım 3.65 versiyonda çıkmış neler değişmiş bilmiyorum ama .. Emin olmadan bişeler kurcalamak istemiyorum :D
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1206458&page=11
http://lgusb.wikispaces.com/Firmware+Updates
http://www.lg.com/pl/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LF2500&matchedModelCode=NOT_MATCHED&searchEngineModelCode=42LF2500&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile
Alıntıları Göster
Versiyonum: V3. 09.1 Yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanburakcam -- 10 Mayıs 2010; 23:55:08 >
-
Arkadaşlar bu HAMA kumandayı PQ serisinde deneyen oldumu?quote:
Orijinalden alıntı: ihsanburakcam
Merhaba arkadaşlar, M2794D 'de menü-menü ve ok-ok ile service bölümüne girebilsem de USB ile ilgili bir şey bulamadım. Şifre ( 0000 ) yazacağım herhangi bir bölüm gelmedi ama 2 farklı servis menüsü gördüm. USB girişinde service only yazıyor bende de.
Versiyonum: V3. 09.1 Yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar bu diyeceğim olay çokta önemli değil ama kafama takıldı sizlerlede paylaşmak istedim sizdede oldumu? usb den hackladikten sonra Akıllı enerji tasarrufu tuşuna basınca sadece yazı ile seçenekler çıkıyor alt tarafta önceden kutu içerisinde tv tam ortasında çıkıyordu büyük bir kutu çerçeve içerisinde sizlerde bi değişiklik oldumu yada tam dediğimi anlatabildimmi? :) olmadı resim çekip anlayatım yarın neyse hani bu dönen bi kutu varya içinde daire etrafında seçenekler var işte ordan kalktı resim seçici hani şu canlı stantdart vs. olan gerçi çok önemli bişey değil tabi ayarlardan girince çıkıyor o menü ama önceden ordan çıkıyordu bu arada usb den yazılım falan değiştirmedim hama kumanda ile yaptım hack olayını selamlar...quote:
Orijinalden alıntı: aLTuu
Arkadaşlar bu HAMA kumandayı PQ serisinde deneyen oldumu?
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 11 Mayıs 2010; 11:47:18 >
-
Arkadaşlar sizlere bu service USB sini açmayı öğreten arkadaşı kınıyorum... Para verip aldığınız bu üründen USB özelliğini kullanmak için girdiğiniz opt ayarından, aktif hale getirdiğiniz bu özellikden ötürü meydana gelecek olan arızalar KESİNLİKLE GARANTİ KAPSAMINDA SAYILMAYACAĞINI sizlere belirteyim... USB girişine taktığınız flash belleklerinizde tv niz bi kaç kez kendisini resetleyebilir sonrasın da mainbordunuz yandıktan sonra bu arkadaşa ağzınıza gelen herşeyi söyleyebilirsiniz. Bence vakit kaybetmeden açtığınız USB girişini kullanıma tekrar kapatın...quote:
Orijinalden alıntı: seas79
Arkadaşlar bu diyeceğim olay çokta önemli değil ama kafama takıldı sizlerlede paylaşmak istedim sizdede oldumu? usb den hackladikten sonra Akıllı enerji tasarrufu tuşuna basınca sadece yazı ile seçenekler çıkıyor alt tarafta önceden kutu içerisinde tv tam ortasında çıkıyordu büyük bir kutu çerçeve içerisinde sizlerde bi değişiklik oldumu yada tam dediğimi anlatabildimmi? :) olmadı resim çekip anlayatım yarın neyse hani bu dönen bi kutu varya içinde daire etrafında seçenekler var işte ordan kalktı resim seçici hani şu canlı stantdart vs. olan gerçi çok önemli bişey değil tabi ayarlardan girince çıkıyor o menü ama önceden ordan çıkıyordu bu arada usb den yazılım falan değiştirmedim hama kumanda ile yaptım hack olayını selamlar...
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X