Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
529.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu USB crack ile ilgili soylemek istediğim birşey var..
    bende 42LH4000 var. USB girişinden müzik çalmak ve foto oynatmak gibi özelliği var. Sadece DİVX oynatmıyor.

FAKAT 42LH7000 de DİVX oynatma özelliği de var. Müzik ve foto oynatma özelliği varken yazılımsal olarak buna engel olunulmuş.

Boyle bir özelliği desteklemeyen TV ler için birşey diyemem ama zaten müzik ve foto oynatma yeteneğine sahip bir tv de neden

DİVX oynatabilkme yeteneği kapalıdır ki.. Ben LH4000 i aldıgımda LH7000 arasında 400 TL fark vardı...

Satış politikasından başka bişi değil gibi geliyor bana...

AYRICA Bu işi bende yaptım. :) fakat bende altyazı soprunu var, altyazıları göstermiyor..Bende bu işi yapmadan önceki versiyon 3.12 idi hiç versiyon ile ugrasmadan direk menuden değişimi yaptım.. versiyona bulaşmadım.. Acaba update etmek gerekiyor mu.. işte bundan tırsıyorum..

Ayrıca neden garanti kapsamında kalıyor ki.. Menüden açıyorsun.. Açtıgın gibide kapatırsın.. Servis bunu nereden anlıyor log mu tutuyor bu cihaz?

• oguzhan kardeşim bu usb hack olayını sen başlatmışın belli ki...lakin 42'2000 lg ler için (benimkinin versiyonu 3.41) bu iş tamamen hayal ürünü gibi...çünkü naptıysam bi türlü beceremedim...elimde ırda ile halledilicek bir telefon olmadığından usb sonuçlarına baktım ve hepsi fiyasko...yani olmuyor....naptıysam, yapamadım bi türlü...bana acil bi yardım...elimde dvd player ım yok ve bu işi yapmak zorundayım...tüm türk ve yabancı forumları karıştırdım ama sonuç nafile...yardımlarını bekliyorum....
  • Herkese Selamlar,
    Süper paylaşım oluyor,
    Burada yapılacak işlemler sıralaması (versiyon yenileme veya IRDA kullanma),
    sadece TV nin geldiği versiyonlamı alakalı, model önemli değil mi?
    Teşekkürler
  • quote:

cihatsan Tarih 11 Mayıs 2010; 13:31:43
    Arkadaşlar sizlere bu service USB sini açmayı öğreten arkadaşı kınıyorum... Para verip aldığınız bu üründen USB özelliğini kullanmak için girdiğiniz opt ayarından, aktif hale getirdiğiniz bu özellikden ötürü meydana gelecek olan arızalar KESİNLİKLE GARANTİ KAPSAMINDA SAYILMAYACAĞINI sizlere belirteyim... USB girişine taktığınız flash belleklerinizde tv niz bi kaç kez kendisini resetleyebilir sonrasın da mainbordunuz yandıktan sonra bu arkadaşa ağzınıza gelen herşeyi söyleyebilirsiniz. Bence vakit kaybetmeden açtığınız USB girişini kullanıma tekrar kapatın...

Seni biraz garip ve endişeli gördüm arkadaşım, önce sakin ol bol nefes al, titre ve kendine gel. Aşağıda alıntıladığım yazıda arkadaşım gayet iyi açıklamış. Teledünyadan gelen HD sinyali işleyen bir tv, "hdd" 'den aldığı HD sinyali de paşalar gibi işler ve işliyor da! Satın aldıkları yerden usb 'si açılan televizyon sahipleri var burada! Bir şeyler konuşurken önüne arkasına bir bakıcaksın.

Ne derler bilirmisin - Ne kendi kendine gelin güvey ol ne de kraldan çok kralcı.

quote:

Orijinalden alıntı: murathan11

...........

Ek: Teledünya'nın tanıtım kanalına baktım. Özelliklerinde 1920x1080 MPEG4 diyor. Bu codeci ve çözünürlüğü. 1080p mkvlerden birini açtım birebir aynı özellikleri verdi. Bir dvdripi açtım ona da MPEG2 dedi. FABRİKA ÇIKIŞI olarak bu tv full hd 1920x1080 MPEG4 codecli bir sayısal yayını işleyip görüntüleyebiliyorsa, hdden gelen aynı çözünürlük ve codecteki benzer sayısal veriyi (belki bitratei farklıdır) oynatırken niye yansın, erisin vs.. vs...
    Bkz. Nasreddin Hoca : Doğurduğuna inanıyorsun öldüğüne niye inanmıyorsun.

Ayrıca başka bir forumda 20mbit kalitenin üstündeki mkvleri gösteremiyor denmişti. Bu doğruymuş. (Zaten bahsi geçen mkvler sesiyle beraber 25gbın üstünde bir boyut indir indir bitmez) Abuk subuk yeşil pembe kareler çıkıyor tvde. Sanırım bahsi geçen "Bunun işlemcisi bu iş için yapılmadı" 'argümanına' çok istersek bu mevzuyu adapte edebiliriz.. Onu da zaten izleyemediğimiz için o abuk subuk kareleri 3 saat izlersek belki yanabilir işlemcimiz

SONUÇ İTİBARİ İLE benim 4 aylık deneyiyimle söyleyebileceğim. Bu alet 25 gb ve üstü Full HD mkvleri göstermek için yapılmamıştır. Nitekim göstermez de. Altı dosyalar için her türlü coşun...

• quote:

Orijinalden alıntı: cihatsan

Arkadaşlar sizlere bu service USB sini açmayı öğreten arkadaşı kınıyorum... Para verip aldığınız bu üründen USB özelliğini kullanmak için girdiğiniz opt ayarından, aktif hale getirdiğiniz bu özellikden ötürü meydana gelecek olan arızalar KESİNLİKLE GARANTİ KAPSAMINDA SAYILMAYACAĞINI sizlere belirteyim... USB girişine taktığınız flash belleklerinizde tv niz bi kaç kez kendisini resetleyebilir sonrasın da mainbordunuz yandıktan sonra bu arkadaşa ağzınıza gelen herşeyi söyleyebilirsiniz. Bence vakit kaybetmeden açtığınız USB girişini kullanıma tekrar kapatın...

Yetkili Servisi gelip açıyor 50 lira alıyor forumda var aratırsan görürsün. Gelip kurulumu yapıyor sonrada usb yi açıyor tabi usb yi açmak için ayrıca 50 lira istiyor ??? :) Sende yetkili servissin anladığım kadarıyla (imzanda yazıyor) bu iş nasıl oluyor söylede herhez bilsin cihatsan forumdaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 12 Mayıs 2010; 9:22:36 >

• Güzel ülkem Türkiye'den yine ilginç manzaralar...

LG 27" LCD Monitör / TV alırken (M2794D) Antalya VATAN BİLGİSAYAR'da 2 adet ürün kalmıştı. İkisinin de model numarası aynıydı teşhirdeki ürünün Servise Only USB'si açılmış halde vitrindeydi ve USB'den mp3 çalıyordu vitrinde. Diğer ürün ise kapalı kutuda onun arkasında bekliyordu. Kapalı kutuyu aldım, kontrol için açtık, USB aktif değil (Service Only). Dedim o zaman uğraşmayayım teşhiri alayım, onun da sol üst köşesi çizilmişti.Ben yine USB'den vazgeçip kapalı kutuyu aldım. Orada çalışan adını vermek istemediğim yetkili arkadaş dedi ki, 444 6543 'ü arayın (LG), yazılım güncelleme için Yetkili Servis isteyin 30-40 TL'ye bunu güncellerler ve USB aktif olur.

Aradan 3 ay kadar zaman geçti ben hiç USB'ye ihtiyaç duymadığım için önemsemedim ve derken Monitörü TV olarak kullanma ihtiyacım doğduğunda USB özellikliği ihtiyaç oldu. Aradım LG'yi (bugün saat 10:00 'da). Vatan'ın söylediklerini söyledim (yazılım güncelleme için servis istediğimi), problemi sordu. Teşhir ürününün USB'sinin olduğunu; benimkinin olmadığını vs. vs.

Aldığım yanıt:

Eğer Vatan'ın o işlemi Antalya'daki hangi serviste yaptırdığını söylerseniz, biz orası LG servisi ise lisansını iptal edelim. Bu işlem kesinlikle yasadışıdır. TV'niz garanti dışı kalır vs. vs. bildiğimiz sözler...

Şimdi Vatan'a gidip servisi öğrenip TV'mi orada güncelleteceğim büyük olasılıkla, sizinle LG Türkiye'nin tutumunu paylaşmak istedim.

• Dün M2762D-PC aldım..hemen hemen bütün forumu okudum ama tam olarak şu USB divx özelliğini nasıl açmam gerektiğini anlayamadım..bu durumu adım adım anlatacak bir arkadaşım varmı..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar.

32LF2510 model televizyonu aldım. Forumda söylenenleri yaptım fakat servis menüsünü açamadım.

Bende akıllı kumanda ile yapmaya karar verdim.Fakat sivas'ta Hama 12047 model kumandayı bulamadım.İnternet üzerindende bulamadım sadece darty de var fakat onlarda sadece mağazadan satış gerçekleştiriyor.

Benim bu işlemi yapmam için illa bu mdel bi akıllı kumandanın mı olması gerek yoksa diğer tv yi tanıyan kumandalar ilede yapabilirmiyiz.

Başka kumandalarla deneyip başarılı olanlar varsa bildirirse sevinirim.
  • quote:

ouuuuu çok etkilendim hemen kapatıcam usb yi. hatta kapatmakla yetinmeyecem usb girişini çimentoyla doldurucam ki sağlam olsun.
    bu bilgilyi veren arkadaşa ağzına geleni söyeersiniz demişsiniz ya. yanılıyorsun arkadaşım. o arkadaşa burdan kocaman bir teşekkür söylüyorum. bize bu usb olayını gösterdiği için. şöyle diyim bi arıza olsa bile onu öyle bi veririm ki garantye sen biel anlamazsın usb sinin açılıp açılmadığını

• quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

ouuuuu çok etkilendim hemen kapatıcam usb yi. hatta kapatmakla yetinmeyecem usb girişini çimentoyla doldurucam ki sağlam olsun.
    bu bilgilyi veren arkadaşa ağzına geleni söyeersiniz demişsiniz ya. yanılıyorsun arkadaşım. o arkadaşa burdan kocaman bir teşekkür söylüyorum. bize bu usb olayını gösterdiği için. şöyle diyim bi arıza olsa bile onu öyle bi veririm ki garantye sen biel anlamazsın usb sinin açılıp açılmadığını

LG Türkiye konuştu

• quote:

quote:

LG yetkili servisi olarak yazıyorum evet...

Sen televizyonunu USB girişinden arıza yaptır ben onu garantiye sokayım da sen gör :)) Sen usb den arızayı yaptırırsın sonra tv yi açarsında usb girişini iptal edersin... Gel sen bunu benim külahıma anlat... Arıza yapmış bir tv yi sen nasıl çalıştıryorsun ? Eee O zaman sen elektronik mühendisisin de bizim haberimiz yok...Madem tv nin arızazısı gidereceksin NEDEN Lg elektronics Tic.A.Ş. ürünü alıyosun ??? Gold bilgisayarda ESS ürünleri, vatan bilgisayarda, istanbul bilişim gibi yerlerde bizim firmamıza ait olmayan ürünlerden oldukça fazla satılmakta hemde UCUZ :)) git bir kaç tane al tamirini öyle yap derim sana... Ben firmamın bana verdiği teknik veriler bilgiler doğrultusun da sana bilgi veriyorum...

Bu arada yukarda bi arkadaş yazmış 50 tl karşılığında bu işlemi yapıyolar diye biz yapmıyoruz... LG firması tarafından kesinlikle açılmayacaktır diye mailler tarafımız da vardır... Biz açmıyoruz açanları bilmem belki ESS ürünlerini satan ve ESS servisliği yapan yerler açıyor olabilirler...

42LH4000 serisinden de bi arkadaş bahsetmiş... Bu tv ye firmamız Resim ve müzik açma özelliği koymuş 42LH5000 serisinde ise hepsi zaten açık durum da...42LH7000 modelini de örnek vermişsiniz bu tv de 100hz ve extradan bluetooth özelliğide var :)) çerçeve olarak ve açma kapama düğmesi alt kısımda ortada yuvarlak olarak dokunmatik olduğundan bazı müşteriler tarafından şık bir tasarım olmadığından şikayet denlerde var yok değil...

• quote:

Sen televizyonunu USB girişinden arıza yaptır ben onu garantiye sokayım da sen gör :)) Sen usb den arızayı yaptırırsın sonra tv yi açarsında usb girişini iptal edersin... Gel sen bunu benim külahıma anlat... Arıza yapmış bir tv yi sen nasıl çalıştıryorsun ? Eee O zaman sen elektronik mühendisisin de bizim haberimiz yok...Madem tv nin arızazısı gidereceksin NEDEN Lg elektronics Tic.A.Ş. ürünü alıyosun ??? Gold bilgisayarda ESS ürünleri, vatan bilgisayarda, istanbul bilişim gibi yerlerde bizim firmamıza ait olmayan ürünlerden oldukça fazla satılmakta hemde UCUZ :)) git bir kaç tane al tamirini öyle yap derim sana... Ben firmamın bana verdiği teknik veriler bilgiler doğrultusun da sana bilgi veriyorum...

Çok gereksiz, çirkin ve hiç bir yere varmayacak olan atışmalar... Siz zaten diyeceğinizi demişsiniz cihatsan, uzatmanın anlamı yok.

• quote:

quote:

quote:

LG yetkili servisi olarak yazıyorum evet...

Bu arada yukarda bi arkadaş yazmış 50 tl karşılığında bu işlemi yapıyolar diye biz yapmıyoruz... LG firması tarafından kesinlikle açılmayacaktır diye mailler tarafımız da vardır... Biz açmıyoruz açanları bilmem belki ESS ürünlerini satan ve ESS servisliği yapan yerler açıyor olabilirler...

42LH4000 serisinden de bi arkadaş bahsetmiş... Bu tv ye firmamız Resim ve müzik açma özelliği koymuş 42LH5000 serisinde ise hepsi zaten açık durum da...42LH7000 modelini de örnek vermişsiniz bu tv de 100hz ve extradan bluetooth özelliğide var :)) çerçeve olarak ve açma kapama düğmesi alt kısımda ortada yuvarlak olarak dokunmatik olduğundan bazı müşteriler tarafından şık bir tasarım olmadığından şikayet denlerde var yok değil...

@ cihatsan;

öyle bir yazmışsın ki sanki önünden maması alınmış çocuk gibisin... Neden ağlıyorsun? 50 TL 'yi cebe atamadın diye mi bu bağırış yoksa bu gibi teknik konuların forumlarda biz son kullanıcılar tarafından aşikarane olarak konuşulması mı seni bu hale getiren?

Merak etme bu arada: cihazlarımız sahip olduğu donanımla uydudan 1080p çözünürlükte gelen MPEG-4 kodlu yayınları çözebilecek kapasitededir ki bu yüzden USB girişinden film müzik resim vs... izlerken/dinlerken birşey olacağını zannetmiyorum....

Ki AV'yi okursan görürsün film izlerken TVsini bozan 1-2 kişi var-yok... Diğer arızalar tamamen EZ Tools menüsünün bizi ilgilendirmeyen yerlerinin kurcalanması sonucu oluşmuş hatalardır...

Tamam belki yaptığımız şey ETİK olarak doğru değildir, ancak LG firması bunu bilmiyor mu? KESİNLİKLE BİLİYOR... Şayet istemeselerdi sadece 5000 ve 7000 serilerine USB girişi koyar diğer serilerde USBnin girdiği jackı koymazlardı... Madem koymuşlar ve bunu da yazılımlan kapatmışlar, bizde eldeki imkanlar dahilinde açarız... Gidip sırf kurallar dahilnde iş yapmak için ekstradan 500-600 TL vermeyiz...

Evet dediğim gibi USB girişinde sorumluluk tamamen biz kullanıcılara aittir...

• metinardicli çok güzel yazmışsın. ama bu lg servisinin siniri geçmedi. çünkü binlerce insanın usb yi açması onu acaip rahatsız etti belli ki. lg srvisi arkadaş zaten benim aldığım tv lg dist garantili değil. 1274 liraya 12 taksit almışım. umrumda bile değil kimin verdiği garantiyi. sanki lg dist ün elinde sihirli değnek var.ben 2 yıl içinde bişi olursa veririm servise. yaparsa yapar yapamazsa ennihayeti yenisini vermek zorunda yasa açık. ha kim mi verecek en kötü mirostan alırım parasını geri.
    usb ye gelince ben tv yi aldığımda böyleydi dediğim anda senin de söyleyebileceğin bişi kalmaz. teşhir ürünüydü böyle geldi derim oldu bitti. biz burda lg yi çok seviyoruz ama istersen bu hareketlerinle antipati oluşturma bu güzel marka hakkında. sana da kimse inanmaz usb yi açmayın deyince. binlerce insan bu basşlıkta usb yi açmak için var zaten. ve herkes de çoook memnun

• merhaba arkadaslar lf2500 version 363 kullanıyorum, hama aldım ama medyamarktteki akıllı arkadas sayesinde 1in1 aldım daha ucuz diye eee olmadı tabi bunun kodları 3 haneli... 35 lira bu arada bu ne pahalımıs... yarın değiştirip tekrar deneyecem son versiyon kac bu arada version ekleme sitesi link ölmüş ilgili arkadaslarım yeniden eklerse sevinirim hem bulması kolay olur...
  • ARKADAŞLAR EN SON VERSİYON V3.65 ŞU AN İNDİRİLEBİLİR DURUMDADIR....

http://r*apidshare.com/files/387275627/V3.65.00.epk

benim deneme durumum şimdilik yok, lütfen deneyen arkdaşlar yorumları buraya belirtsinler...

NOT: Bu sürüm bizzat LG tarafından doğrulanmıştır, Tvnize yükleme konusunda kaygılanmaya gerek YOKTUR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 15 Mayıs 2010; 1:34:32 >
  • 3.65 güncellemesini 32LH3000 model televizyona yükledim, şu an sorun yok gibi

Kumandaya cevap verme süresi düşürülmüş, görüntü biraz daha iyi olmuş. Kanal geçiş hızını denemedim ama 3.63 versiyonunda bu sorunu düzelttiklerini belirtmişlerdi

Not: Yazılımı LG'nin Polonya sitesinden indirdim.

http://www.lg.com/pl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 15 Mayıs 2010; 11:19:06 >
  • Arkadaşlar benim herhangi bir sinirim yok tavrım da yok USB girişini kullanmak için açmış olan arkadaşlara bişey demiyorum... tek söylediğim bizim firmanın ürünü ise garanti kapsamı dışında kalacaktır ben belirtmek istedim... Ama burdan doğacak arızalar canınızı yakacak belirteyim...

Benlik bi sorun yok kullanıcı sizsiniz :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

3.65 güncellemesini 32LH3000 model televizyona yükledim, şu an sorun yok gibi

Kumandaya cevap verme süresi düşürülmüş, görüntü biraz daha iyi olmuş. Kanal geçiş hızını denemedim ama 3.63 versiyonunda bu sorunu düzelttiklerini belirtmişlerdi

hocam arkadaslar anlatmıslar ama anlamadır rica etsem nasıl oluyor bide siz anlatırmısnız benim tv 42lf2500

• quote:

Orijinalden alıntı: arkee

quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

3.65 güncellemesini 32LH3000 model televizyona yükledim, şu an sorun yok gibi

hocam arkadaslar anlatmıslar ama anlamadır rica etsem nasıl oluyor bide siz anlatırmısnız benim tv 42lf2500

İlk önce sitede televizyonunuzun modelini buluyorsunuz, "Sterowniki i oprogramowanie" yazan sekmede "epk" uzantılı dosyayı bulup indiriyorsunuz. Flash bellek veya hard disk içinde LG_DTV klasörü oluşturup indirdiğiniz dosyayı klasörün içine gönderiyorsunuz. USB bağlantı noktasından cihazınızı bağladığınız zaman televizyonunuz yeni yazılımı görecektir.

Mesela 42LF2500 için;

http://www.lg.com/pl/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LF2500&matchedModelCode=NOT_MATCHED&searchEngineModelCode=42LF2500&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile

!!! Sahip olduğunuz modelin tam kodunu bilmeniz gerekmektedir !!!

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.