Bildirim
Fen Lisesinin Yüz Karası Olmak... (Final: ODTÜ Bilgisayar) (4. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
-
Bu konuyu hatırlıyorum.Senin adına sevindim gerçekten.İstediğiniz yer olana kadar sınava girin arkadaşlar...quote:
Orijinalden alıntı: Devourequote:
Orijinalden alıntı: trsadasda
quote:
Orijinalden alıntı: barman
@Taha Yasin Erol
Bu seneki başarını neye borçlusun? Bu kadar iyi puanı aldığına göre bu sene bayağı sıkı çalışmışsın. Neler yaptığından, nasıl çalıştığından bahseder misin? Bize neler tavsiye edersin?(11. sınıfım)
Ben de 10.sınıfım sırrını açıklar mısın ?
Bu arada Türkçe Sosyal hariç netlerin güzel gerçekten, umarım istediğin bölüme girebilirsin.
türkçe ve sosyal kötü dimi
Alıntıları Göster
-
çok iyi yapmışsın tebriklerquote:
Orijinalden alıntı: Manif3sto
Bu konuyu hatırlıyorum.Senin adına sevindim gerçekten.İstediğiniz yer olana kadar sınava girin arkadaşlar...
Alıntıları Göster -
@Taha Yasin Erolquote:
Orijinalden alıntı: acr
çok iyi yapmışsın tebrikler
Alıntıları Göster
Abi bu puanı almandaki etkenleri sormuştuk. Nasıl hazırlandın diye. Senden hala cevap bekliyoruz. -
@barmanquote:
Orijinalden alıntı: barman
@Taha Yasin Erol
Abi bu puanı almandaki etkenleri sormuştuk. Nasıl hazırlandın diye. Senden hala cevap bekliyoruz.
Alıntıları Göster
Öncelikle ben bu sene cemaatçi bi yurttayım.. Size asla böyle bi yerde kalın demiyorum ve tavsiye de etmiyorum. Ben şu an evimin kıymetini daha iyi anladığım için acaip pişmanım. Tamam zaman zaman moral olsun diye "bir yerlere gelmek istiyosa, insan fedakarlık yapabilmeli" diyoruz ama, bu düşünce de bence biraz insanın yaptığı her işe kendini ikna ederek avunma çabalarından.. Yani mantıklı olduğundan değil. Evde de olur... İnsan çalışmak isterse biraz yaptırım uygulayarak veya uygulatarak (bilgisayar bilgisayar bilgisayar! evet en önemlisi bence bu..) evde annesinin babasının yanında da çalışabilir. Ama ben sınav hazırlık süreci başlarında çok zor durumdaydım, aileme karşı mahcuptum ve bi şekilde öyle karar verdik. Sonra da kaldım burada (Şanlıurfa) işte...
Aslında ben kendi hazırlık sürecime dönecek olursam Ygs'de çok fazla şey katmadım kendime diyebilirim. Zaten geçen sene bizim dersane birinci bölüme aşırı ağırlık vermişti. Bu yüzden birinci bölümde ciddi sıkıntılar yaşamadım ve biraz da bunun rahatlığıyla geçirdim Ygs hazırlık sürecini. Ben daha çok Fen Bilimleri alanında çalışarak açıklarımı kapadım. Gerek görürsem özet çıkardım falan.. Aslında bu özet çıkararak çalışma falan oyun gibi benim için.. Dersi eğlenceli, hâle getirmeye çalışıyorum. Kalemler (mekanik, fosforlu, pilot, renkli tükenmezler vs.), silgiler hatta alâkasız olacak ama zımba, etiket, defter gibi şeyler alarak kendi kendime oyuncaklar yaratıyorum. Çünkü yazmayı çizmeyi seviyorum. Kitap başında sıkılmadan zor durduğum için de çalışırken sürekli bunları çalışmama kattım. Bir sürü özet çıkardım falan. Özet çıkarırken de bütün konuyu değil sadece kitapta görüp de bilmediklerimi not aldığımı belirteyim. Size de tavsiye ederim. Artık kitaplarınızı mı kemirirsiniz, her testten sonra 10 dakika FHM dergisi arası mı verirsiniz, sevdiğiniz ekşili jelibonu sağ yanınıza koyup belli aralıklarla nım nım mı yaparsınız.. Bi' şekilde dersi çekici hâlde getirin.. (Knight Online oynayan biri için kitap başında durmak ne b*ktan bişi, biliyoruz..)
Ha bi' de.. Ben kitapları kesiyorum. Çözülecek testleri fasikül hâline getiriyorum. Gerçi dolapta 2 kitap kalınlığında kesili zımbalı çözülmemiş fasikül testler yığılı ama neyse..Bununla beraber bir sürü de kesilip, koparılıp incelmiş; yandan delik deşik görünen kitap dolu dolabım oldu... O bu değil de bu şey, kitabın içinde sıkıcı duran şeyleri daha az gösteriyor.. Çözdüğünüz testleri mutlaka kontrol edin. "Tabi ediyoruz" demeyin. (Kardeşim 2 sbsye girdi ve bu sene son 2-3 aya kadar bitirdiği kitaplardaki testleri kontrol bile etmemişti.. Yeni fark ettim de test neden çözülür anlamış oldu..
) Ben mutlaka testleri kontrol edip üstüne de yapamadığım veya yanlış olduğunu düşündüğüm sorularımı çözdürüyorum hocalarıma, arkadaşlarıma. Hatta sürekli yanlış yaptıklarımı falan not alıyorum defterime.
Neyse.. Benim asıl çalışıp kendimi göstermem gereken ikinci aşama. Hatta Lys1im (matematik 2) de iyi gibi; yani asıl olan Lys2 (fen bilimleri 2). Ygs için söylemek gerekirse, gerçekten de aşağıda yazdığım programı disiplinsiz geçirerek; kafama göre çalışarak hazırlandım sınava. (Ama tabi ki bu "ben çalışmadan yaptım, zekiyim" mesajı içermiyor.)
Bazen abanıp hafta sonları çok iyi çalışmış, bazen bi' hafta aylak aylak gezmiş; sonuçta ortalamaya vursan günde 2 saat çalışmışımdır. Dersanede kızlara takılmadığımı, haftalık-aylık dergilerimi takip ettiğimi, elimden geldiğince elimdeki romanları okumaya çalıştığımı, müzik dinlemeye, sinemaya, internet kafeye de zaman ayırdığımı özellikle belirtmek isterim. Yani ne aylak aylak gezdim ne de inek gibi abandım... (Ama Lys için abanıyorum şu sıralar olduğunca..)
Yurda gelince orada günde yaklaşık 10 saat civarı etüt var. Onu da tüm programla beraber paylaşayım sizinle.
04:00-05:00| Sabah Namazı
05:00-07:00| Dinlenme
07:00-07:30| Kahvaltı
08:00-12:00| Etüt (Normalde bu saatlerde herkes dersanede oluyo hafta içi)
12:00-13:00| Öğle Yemeği - Çay
13:00-14:00| Öğle Namazı
14:00-16:20| Etüt
16:20-16:40| İkindi Namazı
16:40-17:20| Etüt
17:20-18:20| Kitap Okuma (Roman vs. değil, risale..)
18:20-19:10| Akşam Yemeği - Çay
19:10-19:40| Akşam Namazı
19:40-21:00| Etüt
21:00-21:30| Yatsı Namazı
21:30-23:30| Etüt
Arkadaşlar bu gibi yerlerin iyi yanı disiplin ve yaptırım. Ancak iradesizseniz ve bilgisayar gibi şeylere aşırı zaafınız varsa ve size uyuyorsa, evinizden ayrılıp bu gibi ortamlarda kalabilirsiniz. Yalnız bi sorun var ki böyle ortamları cemaat bağlantılı yerler dışında sağlayan yok...
Konumuza dönecek olursak ben bu programa yurda geldiğimden beri gerçekten bi' türlü ayak uyduramadım. Yoruluyorum dersaneden gelince ve uyuyakalıyorum ikindi vakitleri. Sonra akşam oluyo, namaz yemek namaz derken 21:00 oluyo.. Yine uyku geliyo falan.. Ama şöyle bişi ekleyeyim.. Ben bu son zamanlarda Lys2 sınavı adına çok zayıf olduğum için özel bi program yaptım. Her dersin konu listesini yapıp bilmediklerimi belirledim. Ve bence bu işi ciddiye alanlar da mutlaka bi liste yapmalı. Erinmeyin, oturup yazın konuları. Biten konuları da işaretleyin. Neyse, sonra bilmediğim konuları kredilere ayırdım işte... Meselâ bi oturuşta bitecek konulara 1 kredi verirken, organik kimyanın toplamına 8 kredi verdim. Bu kredileri de mantıklı bi şekilde günlere yaydım. Velhasıl, tembellik yapmazsam benim konularım 22 Mayısta bitiyor.
Kimi arkadaşlar "moral bozuluyo öyle, insan bilmediklerini görünce.." falan diyo.. Ama bende öyle değil.. Ne durumda olduğunuzu sürekli takip edebiliyorsunuz ve bu size bi' farkındalık kazandırıyor. O yüzden motivasyona olumlu bi getirisi oluyor bence.. Ben Oks döneminden beri ya gaza gelince çalışıyorum ya da annem falan baskı yapınca.. Ama gerçekten de iradesiz ve azimsiz biriyseniz benim gibi, kendinize yaptırımlar uygulayın. Şu Lys sürecinde konulara şuurlu yaklaşmak daha mantıklı.. Böylece kimsenin gaza getirmesine ve baskı yapmasına gerek kalmadan oturup çalışılıyor. Yine ekliyorum.. Ben biraz da son zamanlarda program yaptığım ve buna -istediğim kadar olmasa da- uyabildiğim için yurdun gereksiz olduğunu düşünmeye başladım...
Gerçi sınava da az kaldı.. Yazdıklarım da sanki türkiye birincisi olmuş da yazmış gibi oldu. Çok özür diliyorum. Sadece barman adlı arkadaşa kendimi anlatmaya çalışıyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 20 Temmuz 2010; 18:36:51 >
-
Güzel anlatım olmuş Taha kardeş.. Benim YGS kötü geçti polislik istiyorum olmadı. Şimdi ise edebiyattan hergün 1 konu ezberlemeye çalışacağım , coğrafyaya hergün çalışmasamda test çözerek çalışmayı düşünüyorum. Birkaç testi konuya bakarak çözeceğim. Ondan sonra bilgilerim ile. Ama matematikten ne yaparım bilmiyorumquote:
Orijinalden alıntı: Kril
@barman
Öncelikle ben bu sene cemaatçi bi yurttayım.. Size asla böyle bi yerde kalın demiyorum ve tavsiye de etmiyorum. Ben şu an evimin kıymetini daha iyi anladığım için acaip pişmanım. Tamam zaman zaman moral olsun diye "bir yerlere gelmek istiyosa, insan fedakarlık yapabilmeli" diyoruz ama, bu düşünce de bence biraz insanın yaptığı her işe kendini ikna ederek avunma çabalarından.. Yani mantıklı olduğundan değil. Evde de olur... İnsan çalışmak isterse biraz yaptırım uygulayarak veya uygulatarak (bilgisayar bilgisayar bilgisayar! evet en önemlisi bence bu..) evde annesinin babasının yanında da çalışabilir. Ama ben sınav hazırlık süreci başlarında çok zor durumdaydım, aileme karşı mahcuptum ve bi şekilde öyle karar verdik. Sonra da kaldım burada (Şanlıurfa) işte...
Aslında ben kendi hazırlık sürecime dönecek olursam Ygs'de çok fazla şey katmadım kendime diyebilirim. Zaten geçen sene bizim dersane birinci bölüme aşırı ağırlık vermişti. Bu yüzden birinci bölümde ciddi sıkıntılar yaşamadım ve biraz da bunun rahatlığıyla geçirdim Ygs hazırlık sürecini. Ben daha çok Fen Bilimleri alanında çalışarak açıklarımı kapadım. Gerek görürsem özet çıkardım falan.. Aslında bu özet çıkararak çalışma falan oyun gibi benim için.. Dersi eğlenceli, hâle getirmeye çalışıyorum. Kalemler (mekanik, fosforlu, pilot, renkli tükenmezler vs.), silgiler hatta alâkasız olacak ama zımba, etiket, defter gibi şeyler alarak kendi kendime oyuncaklar yaratıyorum. Çünkü yazmayı çizmeyi seviyorum. Kitap başında sıkılmadan zor durduğum için de çalışırken sürekli bunları çalışmama kattım. Bir sürü özet çıkardım falan. Özet çıkarırken de bütün konuyu değil sadece kitapta görüp de bilmediklerimi not aldığımı belirteyim. Size de tavsiye ederim. Artık kitaplarınızı mı kemirirsiniz, her testten sonra 10 dakika FHM dergisi arası mı verirsiniz, sevdiğiniz ekşili jelibonu sağ yanınıza koyup belli aralıklarla nım nım mı yaparsınız.. Bi' şekilde dersi çekici hâlde getirin.. (Knight Online oynayan biri için kitap başında durmak ne b*ktan bişi, biliyoruz..)
Ha bi' de.. Ben kitapları kesiyorum. Çözülecek testleri fasikül hâline getiriyorum. Gerçi dolapta 2 kitap kalınlığında kesili zımbalı çözülmemiş fasikül testler yığılı ama neyse..Bununla beraber bir sürü de kesilip, koparılıp incelmiş; yandan delik deşik görünen kitap dolu dolabım oldu... O bu değil de bu şey, kitabın içinde sıkıcı duran şeyleri daha az gösteriyor.. Çözdüğünüz testleri mutlaka kontrol edin. "Tabi ediyoruz" demeyin. (Kardeşim 2 sbsye girdi ve bu sene son 2-3 aya kadar bitirdiği kitaplardaki testleri kontrol bile etmemişti.. Yeni fark ettim de test neden çözülür anlamış oldu..
) Ben mutlaka testleri kontrol edip üstüne de yapamadığım veya yanlış olduğunu düşündüğüm sorularımı çözdürüyorum hocalarıma, arkadaşlarıma. Hatta sürekli yanlış yaptıklarımı falan not alıyorum defterime.
Neyse.. Benim asıl çalışıp kendimi göstermem gereken ikinci aşama. Hatta Lys1im (matematik 2) de iyi gibi; yani asıl olan Lys2 (fen bilimleri 2). Ygs için söylemek gerekirse, gerçekten de aşağıda yazdığım programı disiplinsiz geçirerek; kafama göre çalışarak hazırlandım sınava. (Ama tabi ki bu "ben çalışmadan yaptım, zekiyim" mesajı içermiyor.)
Bazen abanıp hafta sonları çok iyi çalışmış, bazen bi' hafta aylak aylak gezmiş; sonuçta ortalamaya vursan günde 2 saat çalışmışımdır. Dersanede kızlara takılmadığımı, haftalık-aylık dergilerimi takip ettiğimi, elimden geldiğince elimdeki romanları okumaya çalıştığımı, müzik dinlemeye, sinemaya, internet kafeye de zaman ayırdığımı özellikle belirtmek isterim. Yani ne aylak aylak gezdim ne de inek gibi abandım... (Ama Lys için abanıyorum şu sıralar olduğunca..)
Yurda gelince orada günde yaklaşık 10 saat civarı etüt var. Onu da tüm programla beraber paylaşayım sizinle.
04:00-05:00| Sabah Namazı
05:00-07:00| Dinlenme
07:00-07:30| Kahvaltı
08:00-12:00| Etüt (Normalde bu saatlerde herkes dersanede oluyo hafta içi)
12:00-13:00| Öğle Yemeği - Çay
13:00-14:00| Öğle Namazı
14:00-16:20| Etüt
16:20-16:40| İkindi Namazı
16:40-17:20| Etüt
17:20-18:20| Kitap Okuma (Roman vs. değil, risale..)
18:20-19:10| Akşam Yemeği - Çay
19:10-19:40| Akşam Namazı
19:40-21:00| Etüt
21:00-21:30| Yatsı Namazı
21:30-23:30| Etüt
Arkadaşlar bu gibi yerlerin iyi yanı disiplin ve yaptırım. Ancak iradesizseniz ve bilgisayar gibi şeylere aşırı zaafınız varsa ve size uyuyorsa, evinizden ayrılıp bu gibi ortamlarda kalabilirsiniz. Yalnız bi sorun var ki böyle ortamları cemaat bağlantılı yerler dışında sağlayan yok...
Konumuza dönecek olursak ben bu programa yurda geldiğimden beri gerçekten bi' türlü ayak uyduramadım. Yoruluyorum dersaneden gelince ve uyuyakalıyorum ikindi vakitleri. Sonra akşam oluyo, namaz yemek namaz derken 21:00 oluyo.. Yine uyku geliyo falan.. Ama şöyle bişi ekleyeyim.. Ben bu son zamanlarda Lys2 sınavı adına çok zayıf olduğum için özel bi program yaptım. Her dersin konu listesini yapıp bilmediklerimi belirledim. Ve bence bu işi ciddiye alanlar da mutlaka bi liste yapmalı. Erinmeyin, oturup yazın konuları. Biten konuları da işaretleyin. Neyse, sonra bilmediğim konuları kredilere ayırdım işte... Meselâ bi oturuşta bitecek konulara 1 kredi verirken, organik kimyanın toplamına 8 kredi verdim. Bu kredileri de mantıklı bi şekilde günlere yaydım. Velhasıl, tembellik yapmazsam benim konularım 22 Mayısta bitiyor.
Kimi arkadaşlar "moral bozuluyo öyle, insan bilmediklerini görünce.." falan diyo.. Ama bende öyle değil.. Ne durumda olduğunuzu sürekli takip edebiliyorsunuz ve bu size bi' farkındalık kazandırıyor. O yüzden motivasyona olumlu bi getirisi oluyor bence.. Ben Oks döneminden beri ya gaza gelince çalışıyorum ya da annem falan baskı yapınca.. Ama gerçekten de iradesiz ve azimsiz biriyseniz benim gibi, kendinize yaptırımlar uygulayın. Şu Lys sürecinde konulara şuurlu yaklaşmak daha mantıklı.. Böylece kimsenin gaza getirmesine ve baskı yapmasına gerek kalmadan oturup çalışılıyor. Yine ekliyorum.. Ben biraz da son zamanlarda program yaptığım ve buna -istediğim kadar olmasa da- uyabildiğim için yurdun gereksiz olduğunu düşünmeye başladım...
Gerçi sınava da az kaldı.. Yazdıklarım da sanki türkiye birincisi olmuş da yazmış gibi oldu. Çok özür diliyorum. Sadece barman adlı arkadaşa kendimi anlatmaya çalışıyorum..
Alıntıları Göster
Tebrikler... Üni ve bölüm olarak ne düşünüyorsun acaba ? Tıp , hukuk...
-
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp o kadar yazı yazdığın için. Hepsini okudum, gerçekten bilgisayarı ortadan kaldırmanın gerektiğini anladım.quote:
Orijinalden alıntı: Huseyinn31
Güzel anlatım olmuş Taha kardeş.. Benim YGS kötü geçti polislik istiyorum olmadı. Şimdi ise edebiyattan hergün 1 konu ezberlemeye çalışacağım , coğrafyaya hergün çalışmasamda test çözerek çalışmayı düşünüyorum. Birkaç testi konuya bakarak çözeceğim. Ondan sonra bilgilerim ile. Ama matematikten ne yaparım bilmiyorum
Tebrikler... Üni ve bölüm olarak ne düşünüyorsun acaba ? Tıp , hukuk...
Alıntıları Göster
-
@huseyin16quote:
Orijinalden alıntı: barman
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp o kadar yazı yazdığın için. Hepsini okudum, gerçekten bilgisayarı ortadan kaldırmanın gerektiğini anladım.
Alıntıları Göster
Ben açıkçası bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.. Ama hayırlısı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Taha Yasin Erol
@huseyin16
Ben açıkçası bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.. Ama hayırlısı..
Umarım yurt dışıda düşünüyorsundur.. Zeki birisin çünkü Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinde kod yazar durursun.. Ya da aselsan vs şirketlere git eğer bilgisayar mühendisliği okursan.
Birde kardeş sözel ve sayısal derslerin konularına nasıl çalışıyordun ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 3 Mayıs 2010; 15:30:34 > -
Çok iyi konu olmuş,tebrik ederim.Her şey mümkün.quote:
Orijinalden alıntı: Huseyinn31quote:
Orijinalden alıntı: Taha Yasin Erol
@huseyin16
Ben açıkçası bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.. Ama hayırlısı..
Umarım yurt dışıda düşünüyorsundur.. Zeki birisin çünkü Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinde kod yazar durursun.. Ya da aselsan vs şirketlere git eğer bilgisayar mühendisliği okursan.
Birde kardeş sözel ve sayısal derslerin konularına nasıl çalışıyordun ?
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: huseyin16
quote:
Orijinalden alıntı: Taha Yasin Erol
@huseyin16
Ben açıkçası bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.. Ama hayırlısı..
Umarım yurt dışıda düşünüyorsundur.. Zeki birisin çünkü Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinde kod yazar durursun.. Ya da aselsan vs şirketlere git eğer bilgisayar mühendisliği okursan.
Birde kardeş sözel ve sayısal derslerin konularına nasıl çalışıyordun ?
yurt dışına gitmek o kadar kolay mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: oviedo
yurt dışına gitmek o kadar kolay mı?
Arkadaş düz lise filan değil arkadaşım fen lisesi çıkışlı..
Shadow var eski yöneticilerden adamın üni 2. sınıfta notu 2.57 iken mezun olduğunda 4.00.. UCLA'ya başvurusu kabul edildi master için biraz dişini sıkarsa yapabilir yani
-
Cemaat yurtları gereksiz değildir bana göre insanlar küfür ediyorlar bazen içkimi içiyorlar kumarmı oynatıyorlar hayır onların içinde bulunan abilerde çok iyi insanlardır genel olarak.ortamda iyi namazını kılıyorsun beraber yemek yiyorsun kitap okuyorsun.Ben uzun süre gittim kötü birine rastlamadım o yüzden önyargıların kalkması iyi olur cemaatle ilgili.Ha bu arada söz meclisten dışarıquote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LhospitaL -- 4 Mayıs 2010; 22:29:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Pratt
Cemaat yurtları gereksiz değildir bana göre insanlar küfür ediyorlar bazen içkimi içiyorlar kumarmı oynatıyorlar hayır onların içinde bulunan abilerde çok iyi insanlardır genel olarak.ortamda iyi namazını kılıyorsun beraber yemek yiyorsun kitap okuyorsun.Ben uzun süre gittim kötü birine rastlamadım o yüzden önyargıların kalkması iyi olur cemaatle ilgili.Ha bu arada söz meclisten dışarı
Namaz kılmak şart mı? Kılmayanları atıyolar mı?Gidiceğim falan yok meraktan soruyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: huseyin16
quote:
Orijinalden alıntı: Taha Yasin Erol
@huseyin16
Ben açıkçası bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum.. Ama hayırlısı..
Umarım yurt dışıda düşünüyorsundur.. Zeki birisin çünkü Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinde kod yazar durursun.. Ya da aselsan vs şirketlere git eğer bilgisayar mühendisliği okursan.
Birde kardeş sözel ve sayısal derslerin konularına nasıl çalışıyordun ?
YGS zeka mı ölçtü yani?
-
akademiye gel aynı devre oluruz lanquote:
Orijinalden alıntı: Devourequote:
Orijinalden alıntı: trsadasda
quote:
Orijinalden alıntı: barman
@Taha Yasin Erol
Bu seneki başarını neye borçlusun? Bu kadar iyi puanı aldığına göre bu sene bayağı sıkı çalışmışsın. Neler yaptığından, nasıl çalıştığından bahseder misin? Bize neler tavsiye edersin?(11. sınıfım)
Ben de 10.sınıfım sırrını açıklar mısın ?
Bu arada Türkçe Sosyal hariç netlerin güzel gerçekten, umarım istediğin bölüme girebilirsin.
türkçe ve sosyal kötü dimi
Alıntıları Göster
-
oha o okul puanıyla girilmeyecek yer yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
oha o okul puanıyla girilmeyecek yer yok.
Fen liseslerinde okul puanı okuldaki kişilerin ham puan sırasına göre belli alt sınır belirler ve ona göre verilir. Örneğin Aydın Fen Lisesi Türkiye'de yüksek dereceler veriyor ve en düşük okul puanını 79,5 veriyor her sene.
Bu sıralamalar Türkiye sırasına göre bende fen lisesinde okuyorum. Bizim okul her sene ilk 10-15 içinde en düşük geçen sene 74-76 puan gibi bir şey aldı. Ama çoğunlukla 78 ile 80 arası. Ek puan çok az etkiliyor yani. Sınavda 1 soru yapınca kapatabiliyordun geçen seneye kadar...
Ek puanlar düşünce bu avantaj uçtu... -
Matematikten sıçtın ve 3 yanlış ha ... Çok küfrederler benden demesi. Fizik kimya geometri çok iyi zaten. İyi yapmışsın tebrik ederim. Umarım bende böyle bir şeyler yaparım.quote:
Orijinalden alıntı: Uçan_Depikquote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
oha o okul puanıyla girilmeyecek yer yok.
Fen liseslerinde okul puanı okuldaki kişilerin ham puan sırasına göre belli alt sınır belirler ve ona göre verilir. Örneğin Aydın Fen Lisesi Türkiye'de yüksek dereceler veriyor ve en düşük okul puanını 79,5 veriyor her sene.
Bu sıralamalar Türkiye sırasına göre bende fen lisesinde okuyorum. Bizim okul her sene ilk 10-15 içinde en düşük geçen sene 74-76 puan gibi bir şey aldı. Ama çoğunlukla 78 ile 80 arası. Ek puan çok az etkiliyor yani. Sınavda 1 soru yapınca kapatabiliyordun geçen seneye kadar...
Ek puanlar düşünce bu avantaj uçtu...
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X