yaz aylarında borulardaki terlemeden dolayı az da olsa su gelir ama terazide değil dış ünite terazide olsa orta kısma kadar gelmesi lazım suyun ortada da drenajdan tahliye edersiniz. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3226. sayfa)

-
-
fan hızı ne durumda. 2 saatte 2 derece çok az bir değer tam olarak nerede ve neyle ölçüm yapıyorsunuz
-
Salon 35 odalar 37 derecedeydi. 4-5 saatte salon 25 odalar 30 dereceye geldi. Camlar kapalı 25 dereceye ayarlandı. Ferahladık, kendimize geldik. Açık alanların toplamı 100m2 civarıyken denemek istedim aslında. Normalde salon ve yatak odası açık olacak toplam 70m2 civarı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fan hızı otomatik olarak ayarladım. Her odada interra kumanda paneli var. Isıları oradan takip ettim. Ancak bu gün Ankara yine çok sıcaktı. Salon güney+batı ve odaların hepsi batı cephe. Bakalım bundan sonra nasıl olacak.
Sorun olmamasına sevindim.
Bu arada klimanın çalıştığı oda çok soğuk olacaktır.Hastalanmamak için:
1-) Klima soğutma yaparken flap yatay kanadını en yukarı yani tavana bakacak şekilde ayarlayınız.
2-) Flap dikey kanatlarına sağ-sol ayar çekerek insanların üzerine üflemeyecek şekilde bir alana yönlendiriniz.
3-) Odalar istediğiniz sıcaklığa geldiğinde fan hızını 1. kademeye çekebilirsiniz.
Sağlıklı günlerde kullanın...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim
Benim Kaira 12000 btu klima 15m2'de odada çalışıyor, tam karşısında kapı açık 6m2 hol'ü soğutuyor 15m2 yatak odasının da nemini tamamen alıyor, gece klima açıkken yat deliksiz uyursun, kapalı iken nemden yatılmıyor. Benim dikkatimi çeken klimanın çalışma prensibi, evi istediğim dereceye getirince kendini 400 watt'a sabitliyor, ara ara dış ünüteyi tamamen kapatıp iç üniteyide en düşük fana alıyor, bir inverter klima bu şekilmi çalışır?
Bu sıcak havada yaklaşık 9 saat çalışmanın çizelgesi, üç defa dış üniteyi beş dakika kadar tamamen kaptıp açmış, ama sabit hemen 400 watta çıkmış.
Bu da dün havalar serin iken çalışma çizelgesi, yine beş kez dış üniteyi 20 ile 40 dakika kadar tamamen kapatmış, yine direk 400 watta kadar çıkmış.
Odada kişi sayısı üç olursa sürekli sabit dış üniteyi kapatmadan 400-450 watt çekiyor. Benim merek ettiğim inverter klima duruma göre enerjiyi kademeli ayarlaması gerekmiyormu. Burda servislik bir durum varmı?
Klimayı 28 dereceye ayarlasam da aynı 25 dereceye de ayarlasam aynı.
-
Gree fairy de durumlar böyle. Kendini 150'lere kadar kısıyor sizinkisi 400'ün altını görmüyor bence kompresör kalitesiyle alakalı bir durum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eco modda bu sizdeki gibi çalışıyor, ama normal soğutma modunda belirtiğim gibi çalışıyor. Bende komprasörden kıllandım ilk ama eco modda da kısmaması gerekir. Belkide yazılımsal bir durum olabilir.
İnceleriz forum sitesinde incelemesi var onada kısıyor mesela.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bendeki 18lik airfelde böyle. Dış üniteyi kapatıp fanı varla yok arasına alıyor. Normalde fanı o seviyeye çekemiyorsunuz. İnverter normalde kapanmaz ama oda aşırı soğursa dış üniteyi kapatır.
Kaira ile airfel aynı klima. 130watta kadar kısılması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 7 Ağustos 2025; 12:42:53 >
eco moda almazsanız 400ün altına kısmıyor. ecoda 110 w a kadar düşürebiliyor kendini.
-
Wiesmann klimalar nasil arkaaşlar servis sikintisi sebebi ile hitachi den vazgeçtim wiesmann 12pro modeline bakiyorim var mi bileniniz
Hocam sende hep tutulmayan klimaları seçiyorsun :) onu da yanlış hatırlamıyorsam midea üretiyor.
Kardeş 30/35 e bin tl ye 12000 btu luk iyi birşeyler bakiyorum gidipte arçelik vestel vs. markalara para vermek istemiyorum aslinda aradiğimi buldum ama işte tek sorunu servis olmamasi ama hala vazgeçmiş değilim hitachi airhome 400 12000 btu harika bir klima 36 bine buldum seer değeri 55/60 binlik klimalarla yarişiyor (7.5 seer) japon üretimi 19 db ses seviye dahili wifi özel filtre hepsj var gözümü karartip alacağim 2011 de evlenirken sharp buzdolabi almiştim herkes arcelik bosch falan alsaydin demişti benimle evlenenler ya dolap değisti ya motor 14 sene bitti benim sharp buzdolabinda tık yok maşallah o yüzden japon mallarina güvenim sonsuz bu tür iklimlendirme cihazlarinda
Sharp hitachi panasonic vs bunlar ömürlük cihazlar ama işte olası arıza durumunda yüz üstü kalmakta var.
Klimayı güya oturma tv odasına taktım, şimdi fark ediyorum ki evde kimse oturma odasını kullanmıyor herkes kendi köşesinde takılıyor bende dahil, tek muhabbet kuşu tv klima keyfi yapıyor evde. :)
Oda boş kalınca klima evin kapıları açık olsa da odada sıkışan soğuk hava yüzünden kendini kapıyor demek ki.
-
Evet oda kapısı açık olsa da soğuk hava homojen yayılmıyor.
Eco modu denedim, bu klimada eco mod bir işe yaramıyor, kapalı gibi bir durum oluyor boşa çalışıyor malesef.
-
Lg alarak klima arayışımı sonlandırdım ama kurulum için Çankaya/Ankara için 21 ağustosa gün verdiler almayı düşünen varsa bilginiz olsun.
Seneye yazın kullanırım artık :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dostlar geçen hafta eve kurulan fujiplus klimanın (12 lik) eco modu var l1 l2 l3 , bişey değişmiyor anlayanlar yorumlayabilir mi. birde nasıl kullanmak lazım turbo var sessiz var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X