Merhaba, klimadan memnunum soğutması çok iyi 30m salonda 26 derecede kullanıyorum. Sessiz, wifi kullanışlı ve bakır boru ile geliyor. Midea üretimi bir klima. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3224. sayfa)

-
-
Değerli arkadaşlar merhabalar Arçelik klimam dün geldi 12.000 BTU gündüzleri 2.kademe fanda 26 derece ayardayken saatte 0.8 kwh elektrik tüketityor normal mi ve öneriniz var mı çalışma tarzı ile ilgili?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oda istenilen sıcaklıkta değil demekki. Öyle olsa 200-300 wattlara kadar düşerdi. Klima 24 saat çalışıyor mu? Odadaki eşyalar ve duvarlar istenilen sıcaklığa gelmemiş olabilir. Denge sağlandıkça tüketim düşecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu cihazların min btu değeri yüksek kalıyor. Bende aldıktan sonra fark ettim. O yüzden yalıtımlı evlerde dur kalk yapmak zorunda kalıyor. Aslında büyük bir eksi bence.
Arkadaşlar yazlık evim için 18.000 Btu klima almak istiyorum, 2 ürün arasında kaldım. Fikirlerinizi merak ediyorum. teşekkürler.
trendyol.com
Bosch Climate 2000 Cl2000-53we 18.000 Btu A R32 (MONTAJ DAHİL) - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/bosch/climate-2000-cl2000-53we-18-000-btu-a-r32-montaj-dahil-p-738161286?boutiqueId=61&merchantId=106803trendyol.com
Samsung AR9500T AR18TSHZHWK A++ 18000 BTU Inverter Klima Duvar Tip Fiyatı - Trendyolhttps://www.trendyol.com/samsung/premium-ar18tshzhwk-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-p-37552273?boutiqueId=61&merchantId=106803
-
Oda 25 derece klima 26 ya ayarlı fan kademesini 2 ekonomo modunda motor yüzde 40 çalışırken 500 watta çalışıyor.
Merhaba arkadaşlar dar hollü bir evdeyim ev en üst katta ve şuanda diyarbakırdayız görev gereği en üst katta akşam güneşi alan bir evdeyiz şimdialacağım klimayı dar hol kısmına koyup diğer odaların kapısını kapatıp sadece çocuk ve normal yatak odasının kapılarını açıp serinletmeyi düşünüyorum aklımda iki model var
www.hepsiburada.com
Kaira DTXR71E A++ 24000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatıhttps://app.hb.biz/5POmP8HvjAHhve
trendyol.com
Kaira Plus Dtxr50kp 18000 Btu A Wifi Inverter Super Ionizer Duvar Tipi Klima (MONTAJ DAHİL) - Fiyatı, Yorumlarıhttps://www.trendyol.com/kaira/plus-dtxr50kp-18000-btu-a-wifi-inverter-super-ionizer-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-948738914?boutiqueId=61&merchantId=22670418 lik yeter ise plus modeli alıcağım yetmez dersenizde 24 lük modeli alıcam o plus değil ama farkıda çok büyük değil sanırım 3d soğutma gibi fark gördüm.
çocuk odası 15 metrekare ebeveyn yatak odasıda 35 metrekare civarında holde toplanda 15 20 metrekare kadar
aşağıya fotoğrafı ekliyorum klimayı takmayı düşündüğüm yeride paintle çizdim
Başka öneriler varsada açığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolverine55 -- 5 Ağustos 2025; 18:44:59 >
-
Oda 25 dereceyken klima 26 ise klimanın çalışmaması gerekir aslında
hocam işinize karışmak gibi olmasın da oda 25 dereceyse bence klima açmaya gerek yok alet durduğu zaman evaporatördeki nemi içeri veriyor koku yapıyor
ben 27-27.5 geçtiği zaman açıyorum 24'e alıyorum 23 yapıyor birkaç saat sonra da 150w'a kadar düşüyor, termostat yapmamasının sebebi de odanın yalıtımsız olması ve klimayı kapatır kapatmaz odanın ısınmaya başlaması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 5 Ağustos 2025; 18:58:37 > -
Hocam yanlış anlaşıldım 34 derece normalde klima 25e çekiyor havayı :)
Hocam oda 32-33 normalde klima 26 ayarlı 25 yapıyor dan ayarının 5 kademesi var ben 2 ye aldım motorunda %40 çalışmaya aldım gündüzleri 500w harciıyor saatte en azından dijital ekranında öyle gösteriyor
Arkadaşlar klima alacağim yerli marka istemiyorum japon markalarina yöneldim mitsubishi electrik hare serisine baktim ancak hitachi marka klima buldum klimayi epey araştirdim seer değeri 7.5 gayet iyi özellik ve kalite olarakta gayet başarili ama servis ve ürünün fazla tutulmamasi beni ürkütüyor şu site ile görüştüm konya da bir iklimlendirme firmasi peşin fiyata 36 bin civari bir rakam verdi böyle bir klima için fiyat gayet iyi siz ne dersiniz hitachi için pişman olur muyum ? Servis sorunu yaşarmiyim ?
hitachi 12000 btu inverter klima | rak-dj35rhae // rac-dj35whae a++ duvar tipi model
Hitachi 12000 BTU Inverter Klima | RAK-DJ35RHAE // RAC-DJ35WHAE A++ Duvar Tipi Modelhttps://toptanklima.com/urun/hitachi-airhome-400-inverter-duvar-tipi-split-klima-12000-btu-326?srsltid=AfmBOoqall3Cq_1uZLjPTjQl6rQiqVsOEwZB2gBiIc439Xv1bQMpLVsY
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke inşaat sırasında evinize hvac sistemi kursaydiniz. Böylece yaz ve kış aylarında sürekli evin ihtiyacı kadar taze ve istenilen sıcaklıkta yüksek konfor elde ederdiniz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Proje aşamasındaki 3 katlı müstakil villa için;
1) Zemindeki ortak alan (açık mutfak, salon, hol) için 24kbtu, 3 kata dağılan diğer odalar için 5'li multi split
2) Zemindeki ortak alan ve 1 oda için 24k-9k olmak üzere 2'li split, üstteki 2 kattaki odalar için 4'lü multi split
çözümlerinden sizce hangisi daha mantıklı?
Salondaki ortak alandaki klimayı kaset tipi düşündük ama tüm odaların da kaset tipi olmasının ne gibi bir avantajı ya da dezavantajı olur?
Marka olarak da karar veremedim. Klimaları akıllı ev sistemine de bağlayacağım.
-
Farklı şehir ve evlerde farklı model Mitsubishi Heavy cihazlar kullanıyorum henüz hiçbir sorun yaşamadım. Arçelik klimalara göre kıyaslarsam içeriyi direk buzhaneye çeviriyor.
Yazılanlara bakılırsa MHI, ME yanında çöp deniyor. Bu böyleyse ME nasıl bir şey anlayamadım.
-
Aradaki farkı kimsenin anlayacağını sanmam.quote:
Orijinalden alıntı: SiNaPSiSFarklı şehir ve evlerde farklı model Mitsubishi Heavy cihazlar kullanıyorum henüz hiçbir sorun yaşamadım. Arçelik klimalara göre kıyaslarsam içeriyi direk buzhaneye çeviriyor.
Yazılanlara bakılırsa MHI, ME yanında çöp deniyor. Bu böyleyse ME nasıl bir şey anlayamadım.
Benim airfel dış ünite değişimine onay çıktı. Yeni ünite bekleniyor.
Hadi gözün aydın , olumlu bir gelişme…
Merhabalar,
Konuyu özet geçtim fakat çoğunlukla tek klima yorumları bulunmaktadır. Konut için multi split klima almak istiyorum.
18000 btu oturma odası
9000 btu yatak odası
sizce tek tek almak mı mantıklı yoksa multi split almak mı ? Ve marka model kullandığınız/bildiğiniz ürünler hakkında paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sharkemre
Arkadaşlar klima alacağim yerli marka istemiyorum japon markalarina yöneldim mitsubishi electrik hare serisine baktim ancak hitachi marka klima buldum klimayi epey araştirdim seer değeri 7.5 gayet iyi özellik ve kalite olarakta gayet başarili ama servis ve ürünün fazla tutulmamasi beni ürkütüyor şu site ile görüştüm konya da bir iklimlendirme firmasi peşin fiyata 36 bin civari bir rakam verdi böyle bir klima için fiyat gayet iyi siz ne dersiniz hitachi için pişman olur muyum ? Servis sorunu yaşarmiyim ?
hitachi 12000 btu inverter klima | rak-dj35rhae // rac-dj35whae a++ duvar tipi model
Hitachi 12000 BTU Inverter Klima | RAK-DJ35RHAE // RAC-DJ35WHAE A++ Duvar Tipi Modelhttps://toptanklima.com/urun/hitachi-airhome-400-inverter-duvar-tipi-split-klima-12000-btu-326?srsltid=AfmBOoqall3Cq_1uZLjPTjQl6rQiqVsOEwZB2gBiIc439Xv1bQMpLVsYYok mu hitachi ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X